Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 májusi babavárók!!! fórum

2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)

14428. agneees (válaszként erre: 14422. - Lulin)
2011. aug. 9. 21:41
Szia! Nálunk ugyanez a helyzet, Vivi pár napja állandóan piszkálja az ínyét, meg nyúlkál a szájába, és folyik a nyála.. és nyűgösebb is, mint szokott.. ma megpróbáltam a hűtőrágókát, de ugye azt fognia kellene, így kiesett a szájából :) én is arra gyanakszom, hogy kezd megduzzadni az ínye, és kezdődik a fogzás.. mi 19-én leszünk 3 hónaposak.. kicsit korai, de állítólag így kezdődik..
14427. gyuruke (válaszként erre: 14422. - Lulin)
2011. aug. 9. 18:01
Szerintem lehet fogzás. Rá is kérdeztem védőnőnél, és elkezdődhet már, ami persze nem jelenti, hogy jön is hamar, eltart hónapokig. Mert nekem mostanában olyanokat rácsíp a cicire, hogy csillagokat látok. Egyszercsak "leharapja" a bimbókat!
14426. gyuruke (válaszként erre: 14425. - Csibe11)
2011. aug. 9. 17:59
Zsombi is sokat. Mondjuk naponta 4x nem, de naponta biztos.
14425. csibe11
2011. aug. 9. 17:05
Nálatok gyakori a csuklás? Patrik van hogy napjában 4-szer is csuklik. Ez normális?
14424. csibe11 (válaszként erre: 14422. - Lulin)
2011. aug. 9. 17:03
Nálunk ugyanez van, egyre többet van a szájában a keze, hol az ökle, hol csak 2-3 ujja, és a nyála is egyre többet folyik. Én is eleinte azt hittem éhes, de nem. Persze ugyanezt csinálja nagyjából ha éhes is, csak akkor olyan arcot is vág hozzá, hogy na:) Nagyon cuki.
14423. lulin (válaszként erre: 14414. - Csibe11)
2011. aug. 9. 15:57
Luca is csinálja ezt a hintázást. Igaz, ébren nincs is sokat hason, ami nem jó. Mondta is ma a doki néni, hogy jó lenne többször hasra tenni.
14422. lulin
2011. aug. 9. 15:54

Mi is ma jártunk dokinál. Csípő uh-n. Szerencsére minden rendben. Luca egy tündér volt, pedig féltem, hogy sírni fog, de hál' Istennek végig jókedvű volt, mosolygott, gagyorászott. Igazság szerint egész nap jó baba volt. Talán vasárnap volt legutóbb ilyen extrém hasfájós sírásunk. Úgy tűnik, javul a helyzet. Tényleg már csak a kiságyba szoktatástól félek. Az nem lesz egyszerű. Délelőtt még csak-csak, de délután nálunk babakocsiban is nehezebben megy az altatás.

gyuruke, nem irigyellek a reflux miatt, én nem is gondoltam, hogy ez ilyen sokáig húzódik. :( Szegény Zsombi. :(

Luca pár napja folyton nyáladzik, és a kis kezét tömködi a szájába. Éhes nem lehet, mert rögtön szopi után is csinálja. Tapasztalt valaki hasonlót? Létezik, hogy a fogzással van összefüggésben? De ennyi idősen ?

14421. gyuruke (válaszként erre: 14418. - Olívia23)
2011. aug. 9. 15:38
Nem. Nem is értem, mert mindent fertőtlenítettem, nehogy. De most nem is tudom, ez az-e, mert simán le tudtam törölni...
14420. olívia23
2011. aug. 9. 15:03

Ja és kb. 1 hete, ha kézből lerakom a földre elkezd sírni, de aztán, ha elterelem a figyelmét abbahagyja, arra gondoltam, hogy most már tudja, hogy kézben jobb, lent rosszabb:) bár igazából, ha elkezdünk játszani, akkor azt is élvezi:)

Kezd akaratára ébredni:)

14419. olívia23 (válaszként erre: 14411. - Lulin)
2011. aug. 9. 15:01

Biztos nem lesz könnyű a kiságyba szoktatás, de gondolom örülnél, ha már ott tartanátok, mert akkor a hasfájásnak vége!

De hosszú távon mindenképp megéri, nekünk, ha a ágyában van, akkor most már tudja, hogy az az alvás helye, ha pedig felkel, akkor egy csomószor nézelődik és kb. csak 10 perc múlva kezd el nyökögni, ami nekem tök jó, mert addig tudok előfejni, így nincs sírás-rívás.

14418. olívia23 (válaszként erre: 14415. - Gyuruke)
2011. aug. 9. 14:57

Nekünk is mosolygott a dokira uh közben:)

Azt hittem, ha egyszer elmúlik a szájpenész, akkor már nem jön vissza. Nem mondták, hogy mitől jött vissza? Az olyan utálatos dolog.

14417. olívia23
2011. aug. 9. 14:55
Köszi a hasrafektetéses tapasztalatokat. Hát mi is próbálkozunk, minden fentlétnél 1-2x, meg persze tornázunk, remélem pár hét múlva már jobb lesz.
14416. gyuruke (válaszként erre: 14413. - Csibe11)
2011. aug. 9. 11:55
Aztán most pont mutatta nekünk is a doki ezt, hogy nyomjuk le a lábát, hogy ne tornázzon annyira hason :)
14415. gyuruke
2011. aug. 9. 11:54

Helló Mindenki!

Megjártuk doki nénit, kaptunk 2 szurit, volt ám lilulva ordítás. De nagyon cuki volt, a vizsgálat alatt végig gagyarászott a dokinak, meg vigyorgott. Nagy nőcsábász :D Aztán persze letöröltük az arcáról a mosolyt a szurival. De amikor már öltöztettük, el is felejtette, nézelődött, aztán bealudt. Itthon meg dumál, mosolyog, úgyhogy egyelőre okés. Láza még nincs. Étvágya se annyira mondjuk.

Meg visszajött a hülye szájpenész és szívzörejt is hallott a doki, úgyhogy pénteken UH.

Ja, és ez a köcsög reflux elhúzódik majd jó sokáig. Darabos kajáknál nem lesz, főzeléknél megint, egészen amíg nem fog már állni, járni. Király!

14414. csibe11
2011. aug. 8. 22:12
Bár a barátnőm kisfia most 7 hónapos, és ő is hintázott így hason, ettől függetlenül simán megfordult meg már mászik, igaz még csak hátrafelé:)
14413. csibe11 (válaszként erre: 14412. - Gyuruke)
2011. aug. 8. 22:11
Igen, hogy erősödjenek a hátizmai, illetve hogy előre hozza a kezét, így tudja majd rendesen kinyomni magát. Ez kell a forduláshoz, és a mászáshoz is.
14412. gyuruke (válaszként erre: 14410. - Csibe11)
2011. aug. 8. 18:56
Zsombi is mindig ezt csinálja hason.. A későbbi mászás miatt kell, hogy lába lent maradjon és mellkasát nyomja?
14411. lulin (válaszként erre: 14408. - Olívia23)
2011. aug. 8. 13:08

Luca is egyre többet nevetgél, dumál. Ált. evés után 1-1,5 órát is elvan úgy, hogy gőgicsél a játékainak, vigyorog, sikongat. Persze közben én is beszélek hozzá. Nálunk majd még a kiságyba szoktatás lesz kemény dió, ha teljesen elmúlik a pocakfájás. Most annak is örülök, hogy egyáltalán már alszik napközben (csak hát az esetek többségében úgy kell elringatni a babakocsiban), viszont mindenképp rá akarom majd bírni valahogy, hogy az ágyában aludjon ilyenkor is.

Az éjszakák nálunk egyre jobbak. Mostanság csak olyan 2-fél3 körül kel, aztán meg reggel 6-kor, de ilyenkor már én is fel szoktam kelni.

14410. csibe11 (válaszként erre: 14408. - Olívia23)
2011. aug. 8. 12:44
Hát az az igazság hogy Patrik szinte csak hason alszik, így én napközben nem igazán szoktam hasra rakni csak akkor amikor már látom hogy fárad. Olyankor van hogy emelgeti a lábát, fejét, mellkasát, nyöszörög, magyaráz. De általában hamar bealszik. A doktornő nekünk is azt mondta sokat legyen hason, mert hogy sokat emelgeti a lábát, és ilyenkor van hogy hátrarakja a kezét. És ez állítólag nem jó, mert így nem a mellkasát nyomja ki, úgy hogy ilyenkor le kell nyomnom a lábát. Mi szerdán megyünk koponya-has,csípő ultrahangra, remélem minden rendben lesz. Jövő héten meg 3 hónapos oltás.
14409. csibe11 (válaszként erre: 14401. - Barbara Kiss)
2011. aug. 8. 12:39
Nálunk ugyanez, lassan nincs olyan szoptatás ami közben ne aludna be, vagy pilledne teljesen el... de bezzeg ha cumisüveg van a szájában...
14408. olívia23
2011. aug. 8. 10:45

Örülök, hogy javul a hasfájósok hasfájása:)

Mi küzdünk a nyak-, hát és karizomtornával. Hát nem mondhatnám, hogy szereti 1-2 gyakorlatot leszámítva. Ha ébren hasra rakom, akkor meg 1 perc múlva üvölt. Nálatok ébren mennyit vannak hason? Mások mondták, hogy nálunk sokat, de mi az a sok? Vagy a mi leányzónk ilyen ellenálló???

Egyébként ha háton van nagyon vidám, most már szinte mindennek mosolyok és gügyög:)

14407. olívia23 (válaszként erre: 14386. - Csibe11)
2011. aug. 8. 10:41
Én 10 kg-t híztam a terhesség alatt, de az a szülés után 3 héttel el is tűnt, viszont a terhesség előtt már volt rajtam plusz 15 kg, és az sajnos meg is maradt. A diéta (vagyis ha csak kevesebbet ettem) nekem is csökkentette a tej mennyiségét, úgyhogy majd szoptatás után csinálok vmit.
14406. olívia23 (válaszként erre: 14403. - Agneees)
2011. aug. 8. 10:38
Nem lehet róla levenni a hidat? Nálunk is bandzsít, ha közel vannak a szeméhez a dolgok vagy a babakocsin a szúnyoghálóra.
14405. olívia23 (válaszként erre: 14393. - Moniquee)
2011. aug. 8. 10:36

Nálunk is dettó, max negyed óra a szopi, de inkább 10 perc, kivéve ha fáradt és bealszik.

Mi egyszer szopizunk éjjel, de én nem fejek, eddig úgy vettem észre elég a tej. Néha késő délután este már azt gondoltam, hogy kevés, mert érzetre az volt, de Ő mégis jól lakott tőle.

14404. olívia23
2011. aug. 8. 10:34

Sziasztok!

Na megvolt az első nyaralás a Balcsin, jól sikerült, élvezte az új környezetet és bírta az utazóágyat is. Nekünk is jó volt, csak a sok pakolást hagytam volna ki:)

Pihiszékünk nekünk is van. Ahogy egyre nagyobb egyre jobban bírja és arra tényleg jó, hogy kicsit elvan egyedül benne. Szerintem arra figyelj, hogy kétfajta van: 1. hintáztat, 2. rezeg. Legalábbis és még nem láttam olyat, ami mindkettőt tudja. Gondold át Neki melyik lenne a jobb, nekünk hintás van.

14403. agneees (válaszként erre: 14397. - Csibe11)
2011. aug. 7. 07:11
Szia! Az én picúrom is szereti a pihiszékét (nekünk Chippolino van), de 2 napja azt vettem észre, mintha bandzsítana, és ugye ez a pihiszék olyan, hogy van rajta egy játékhíd, ami elég közel van a szeméhez, lehet, hgoy attól?? Most egy ideig tuti nem teszem bele, nehogy baj legyen a szemével :(
14402. lulin
2011. aug. 7. 07:02

Köszi a pihiszékes tapasztalatokat. Meglátjuk... Nagyon drágát nem akarok venni, hisz hamar kinövi. Viszont szerintem hasznos lenne nálunk, mert úgy vettem észre, hogy egyre jobban szeret a hordozóban ücsörögni. Tegnap pl. ki tudtam vasalni úgy, hogy ő közben a bébihordozóban üldögélt, és bámulta a játékait, amit felaggattam rá. Nagy sikerélmény volt, mert eddig nem sok mindent tudtam tőle csinálni. :)

Amúgy talán nálunk is jobb a helyzet hasfájás terén. Legalábbis most már többségben vannak a jobb napok. :)

2011. aug. 6. 22:33
Nálunk meg mostanában órásakat szopizik. Eddig 20 perc alatt végeztünk. De mostanában állandóan belealszik, mint újszülöttként. Nem értem.
14400. lulin (válaszként erre: 14393. - Moniquee)
2011. aug. 6. 17:15
Nálunk is ez van. Most már a szoptatás kb. 10 perc.
14399. csibe11 (válaszként erre: 14394. - Gyuruke)
2011. aug. 6. 11:21
Én is ezért hagyom Patrikot olyan sokáig szopizni. Hátha több tejem lesz tőle... sajnos jól nem lakik még így se, de azért már annak is örülök hogy kb. felét 1/3-át anyatejben kapja.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook