2011. júniusi babavárók (beszélgetés)
Most hogy mondtátok elkezdtem nézegetni.
Tök jók vannak,természetesen Vatera. :DD
Sokkal olcsóbb,de azért megnézem boltba is majd.
Neked már minden megvan a babának?
Te vittél köntöst a kórházba? Mi van akkor ha köntösbe leszek és alatta csak egy bugyi meg szoptatós melltartó és akkor nem kell az undorító hálóing. Vagy az úgy gáz? :DD
Nem tudom, mostanában nem mértem :-)
Majd holnap lemérem és lefotózom :-)
Az biztos nagyon rossz letehet neked is meg a kislánynak is. Reméljük ennél a babánál nem lesz ilyen gondod!
Tényleg neked már nagyon közel a szülés. :)
Mekkora most a pocid?
Azt akartam kérdezni csajok!
Hogy a Tgyás és a szülésiszabi az tulajdonképpen ugyanaz? Most lehet hogy hülyeséget kérdezek,de nem vágom. Mármint úgy értem hogy vagy egyiket vagy másikat veszed igénybe? :DD
még vmit elfelejtettem: vmelyik nap szó volt az apás szülés feltételeiről,kérdeztem a dokitól azt is,válasza:
igen van feltétele,hogy én beengedjem apát! :D
vicces kedvében volt doki bácsim! :)
hát én sem értem.
Lényeg, próbáljunk meg valahogy aludni! :)
amíg még lehet :)
Én nem tudom ezek a Dokik is olyan furcsák néha.
Nekem is először azt mondta hogy nem jó mert a gyereknél oxigén hiány léphet fel,meg elnyomom a vénákat. Múltkor meg már azt mondta hogyha még kényelmes nyugodtan aludjak úgy.Érdekesek. :)
Egyszeri anyasági támogatás:
Ki jogosult rá?
* Az anya, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt.
(Ha az anya hitelt érdemlően igazolni tudja, hogy a terhesség alatt legalább 5 hónapig egybefüggően külföldön tartózkodott, akkor ezt nem kell igazolni. A gyakorlatban ez elég nehézkes, legfeljebb nem uniós országnál merülhet fel az útlevélbe nyomott pecsétekkel történő igazolást).
Az anyasági támogatás a jogosultat akkor is megilleti, ha a gyermek halva született, ebben az esetben a halva születés tényét bizonyító okiratot csatolni kell.
Mi kell az igényléshez?
* A terhesgondozást végző orvos igazolása arról, hogy szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson (nem a terhes kiskönyv, hanem egy külön igazolás intézményi és orvosi bélyegzővel, csak az orvostól jó az igazolás, védőnő ilyet nem tud adni )
* Kitöltött igénybejelentő
* Az igénylő
o személyi igazolványa
o lakcím kártyája
o TAJ kártyája
o bankszámla szerződése vagy bankszámla számát igazoló dokumentum (pl. utolsó havi kivonat felső része lemásolva), ha valaki átutalással kéri
* A gyermek(ek)
o TAJ kártyája
o születési anyakönyvi kivonata
jah,meg kérdeztem a hanyatt fekvésről is,a válasza az volt,úgy feküdjek,ahogy kényelmes.
Akkor most árt a babának ha hanyatt fekszem,vagy nem??????
voltam dokinál. A fájásomra annyit mondott,hogy terhes tornázzak. Egyébként normális dolog!
Amúgy minden ok,teljesen zárt vagyok,szerencsére!
én is ismerek egy anyukát,a 3as ikrei közül a 2 csajszi Lotti és Molli! :)
érdekes! :)
mi örököltünk egy ilyet:
pont kuponakciós a brendonban, szerintem ez is drága, de érdekes lehet, hogy nem felhúzogatni kell, hanem bekapcsolni és kikapcsolni, forgatja a kis izéket magától és távirányítóval is működik.
Csajok ti milyen körforgótr vesztek vagy vettetek?
Nekünk az még nincs, de annyi féle van és olyan drágák.
Ne én is erre számoltam:) persze pont le se ....:)))nem is foglalkozott vele, pedig bevittem neki a kórházba és minden este elalvás előtt felhúztam neki, ahogy most kistesónak is hátha nála bejön:)) Én is nagyon sokat énekeltem neki a Lencsilányt és még sok más dalt is, és állandóan a hintaágyban hintáztam:) Mozartot is sokat hallgattam, meg vivalditól a négy évszakot. És van babazene is a Bizek Emi-nek. Na nekünk az sem jött be. Pedi minden este bekapcsoltam neki hátha elalszik rá, de ugyanúgy altatni kellett:)
Ja mielőtt megszületett akor pedig költöttem neki egy dalt:
Kismancika gyere ki türüpp pá subádubá
Nagyon várnak ideki türüpp pá subádubá
Ne szenvedtesd anyádat türüpp pá subádubá
Dugd ki gyorsan a lábad türüpp pá subádubá
Persze hatása semmi:)
sziasztok
borús idő lett, remélem holnapra megjavul az idő...
Sziasztok,
Sajnos nincs most időm elolvasni közel négy nap termését (péntek óta nem tudtam jönni), de mindenkinek további - az itt-ott beboruló ég ellenére - szép napot kívánok!
(Rólunk: a kicsi tök jól van, helyezkedik, mocorog, legközelebb hó közepén megyünk normál UH-ra - 31 hetesen - addig, remélem, nyugi és no vizsgálatok. :)
Szombaton egy csomó cuccot megvettünk, ágyat rendeltünk stb. Teljesen kipurcantunk, mire hazaértünk, de a nagyja megvan, és mindent egybevéve kb. 20 ezret spóroltunk azon, hogy előtte napokig netet böngésztem, és célirányosan jártuk a boltokat.
Tanulság: "Nem minden az, aminek a neten látszik.")
Vigyázzatok Magatokra!
Bee :)