Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 júliusi babák fórum

2011 júliusi babák (beszélgetés)

7494. korosikati (válaszként erre: 7493. - Pidiko)
2011. ápr. 28. 11:50

köszönöm!

akkor jól megvizsgálják a véredet, reméljük jó lesz az eredmény, szorítok, hogy minden oké legyen! nem lehetett semmi a tegnapi napod ennyi szurkálással, én lehet ki se bírtam volna :) majd várjuk az eredményeket!

7493. pidiko (válaszként erre: 7480. - Korosikati)
2011. ápr. 28. 11:35
Részvétem a nagypapád miatt:(
7492. pidiko
2011. ápr. 28. 11:34

Sziasztok:)

Jó sokat írtatok még nem voltam alig győzök olvasni.

Tegnap megvolt a cukorprofil ma lesz elvileg 3 körül eredmény utána doki megbeszélés kielemzés. A profilt úgy csinálták hogy reggel fél nyolcra mentem akkor vették le az első vért majd 2 óránként összesen 6-szor és délután 5-kor jöhettem haza kaptam egy ágyat ahol egész nap egyedül voltam ami nem volt túl jó de túléltem kíváncsi vagyok az eredményre nagyon. Este nagyon fájt a fejem ahogy hazajöttünk és nagyon fáradt voltam azért nem írtam. Volt vizelet tenyésztés is a nőgyógyon ami úgy nézett ki hogy egy műanyag csíkra kellett pisilnem ennek elvileg 2 hét múlva lesz eredménye.

Majd estére ha hazajöttünk a dokitól hozom a híreket, eredményeket.

Egyébként Vivi jól van egyre aktívabb van mikor ki akar jönni az oldalamon vagy a hasamon annyira rugdos:)

7491. korosikati (válaszként erre: 7490. - Dodó0403)
2011. ápr. 28. 11:29
köszi az infót, majd ha arra járok, megnézem ott is! nagyon csini a pocakod :)
7490. dodó0403 (válaszként erre: 7481. - Doribrios)
2011. ápr. 28. 11:15

Az Allee-ban is van H&M kismama rész, bár én télen nem voltam tőle elájulva, most néztem a honlapjukat, van egy-két jó ruha, meg nadrág most, én is tervezek egy látogatást.

Én a b.boom-ot szeretem a Lövőház utcában, ott szerintem tök jó cuccok vannak, simán vásárolnék nem kismamaként is ott.

2011. ápr. 28. 11:11

köszi Lányok, aranyosak vagytok!

Dóri, akkor csak nem vagyok annyira béna, ha eddig nem találtam :) majd megnézem a Vörösmarty téren, hátha ott találok valamit.

a szoptatástól én is félek, hogy hogyan lesz majd, de abban bízok, ha a kórházban nem is mutatják meg, akkor majd a tesóm csak meg tudja mutatni, hogy hogyan kell. bár addigra már lehet mindegy is lesz, mert nem fog termelődni elég tejem, de próbálok optimistán hozzáállni.

amúgy képzeljétek, a szülésfelkészítőn mondta nekünk a nőci, aki tartja, hogy ha van rá igény, akkor tartani fog szoptatási felkészítőt is. nagyon remélem, hogy nem csak engem fog érdekelni a téma, és tényleg meg tudja tartani, hátha hasznos lenne az is.

7488. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 7487. - Doribrios)
2011. ápr. 28. 10:50

Elkeserítő a helyzet!

Sajnálom szegény barátnődet, elég rossz lehetett neki a bent töltött idő.

Én majd rákérdezek a szülésznőre, hogy itt a klinikán mire lehet majd számítani... Elvileg ők is tudnak segíteni...

7487. doribrios (válaszként erre: 7485. - 88d5c93eb4)
2011. ápr. 28. 10:46
Sajnos nagyon kevés helyen mutatják meg... A barátnőmhöz hozzá se szóltak szinte a 3 nap alatt, sőt, vasat se tudtak adni neki, hanem közölték, hogy a férje irassa fel és váltsa ki gyógyszertárban... Na ezek után nem meglepő, hogy a szoptatási technikát sem tanították meg neki.:(
7486. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 7484. - Doribrios)
2011. ápr. 28. 10:40
Köszi, megnyugtattál :-)
7485. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 7479. - Doribrios)

Ez a szoptatás dolog nálam is para. Én is sokat hallok begyulladt mellekről :-(

Én nagyon szeretnék szoptatni, remélem sikerül majd!!! Mint ahogy mindenkinek, aki itt van!!!

Elvileg a kórházakban meg kellene mutatni a kismamáknak a helyes technikát, de amilyen ma az egészségügy...örülhetünk, ha nem kiabálnak majd velünk :-(

7484. doribrios (válaszként erre: 7483. - 88d5c93eb4)
Szerintem meg már itt is látszik, hogy minden baba más. :))
7483. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 7480. - Korosikati)
2011. ápr. 28. 10:38

Igazán sajnálom a nagypapádat :-(

Szerintem az az általánosabb, amit te írtál. Itt van példaként Dóri is.

Lehet, hogy nálam nem stimmel valami???

7482. doribrios (válaszként erre: 7480. - Korosikati)
2011. ápr. 28. 10:33

:( Részvétem!!!! :(

Nekem is így van, ha stresszelek, vagy zűrös nap van, Liza meg se mozdul...

7481. doribrios (válaszként erre: 7399. - Korosikati)
2011. ápr. 28. 10:33
Kati! Sajna tényleg nem minden H&M-ben van kismama rész, úgyhogy nem csak Te nem találtad... :) Itt Pesten pl. csak a Vörösmarty téren van azt hiszem, én legalábbis csak ott találtam... Meg Győrben unokatesóméknál.
7480. korosikati (válaszként erre: 7478. - 88d5c93eb4)
2011. ápr. 28. 10:31

köszönöm szépen, aranyos vagy, nagypapám halt meg sajnos :(

akkor lehet nálam fordítva vannak bekötve a dolgok, hogy átveszi a stresszt tőlem, vagy nem tudom :( mindenesetre ma szerencsére már ficánkol rendesen, olyan megnyugtató :)

7479. doribrios (válaszként erre: 7471. - Jercsi)
2011. ápr. 28. 10:26
Jercsi, köszönjük! Jól elraktároztam a soraidat az agyamban... Nekem ez a legnagyobb félelmem, a szoptatás, hogy jól csináljam. Sajnos sok barátnőmet láttam zokogva szoptatni, mert úgy begyulladt meg sebesedett a mellük, mert senki nem mutatta meg nekik, mit, hogy kell csinálni... :( Én emiatt szeretnék erről minél többet megtudni.
7478. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 7477. - Korosikati)
2011. ápr. 28. 10:05

Szia!

Nem tudom, mennyire közeli ismerős/rokon hunyt el, de őszinte részvétem!

Én pont fordítva érzékelem a dolgot: ha rosszabb passzban vagyok, a pici még többet mozog, mintha fel akarna vidítani. Persze ha ez a célja, mindig eléri :-)

Ha túlhajtom magam, és lepihenek, ő is aktívabb. Állítólag a sok mozgás elringatja...

2011. ápr. 28. 09:54

Sziasztok Lányok!

jó sokat írtatok tegnap, alig győztem visszaolvasni :) tegnap nagyon rossz napom volt, alig bírtam hazavánszorogni az óráim után... soha nem éreztem még magam ennyire gázul, lehet ez valamiféle jel, hogy vegyek vissza a tempóból. a picula is alig mozdul meg, pedig az óráimon mindig össze-vissza mozgolódik, most meg semmi. jól meg is ijedtem, de aztán szerencsére mikor hazamentem és leültem egy kicsit olvasni, akkor beindult, hát úgy megkönnyebbültem. amúgy ti észreveszitek, ha rossz a kedvetek, akkor a baba se olyan aktív? nálunk most volt egy sajnálatos halál a családban, ami miatt eléggé kiakadtam tegnap, és lehet ez is betett a picinek. vagy nem tudom, ez hülyeség? de csak megérzi ő is, ha nekem rossz kedvem van, vagy nem?

7476. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 7475. - Goldfish23)
2011. ápr. 28. 09:24

Nekem az egyik barátnőm él kint, és az előző gyerekét otthon szülte meg, mert a mentő nem ment ki érte :-(

Azt ő is mondta, hogy egy ismerősét már aznap hazaengedték. Ezt azért furcsának találom. Persze ha nincs semmi baj...

Igen, tényleg mások a szobák, mint itt. Más kategória :-)

Remélem te is majd olyan szép környezetben adsz életet a picidnek!!!!

7475. goldfish23 (válaszként erre: 7474. - 88d5c93eb4)
2011. ápr. 28. 08:54

Igen, az orvosok miatt akartam itthon szulni, mert kint nem is lat az ember orvost. Bar nekem szerencsem van az ultrahangokkal is. Mert idealis esetben van egy UH a 12. heten es egy a 20-22. het kozott. Es ennyi. kesz kifujt, vege, nincs tobb, ha nincs komplikacio.

Nekem a tulsulyom miatt ugy dontottek, hogy a 28. hettol 2 hetente csinalnak egyet. Rendesek, szerencsere. Ez volt a regi korhazamban. Mert, hogy en idokozben, mikor visszamegyek nem ugyanoda megyek vissza lakni, ahol elotte laktam. igy majd uj vedonom es korhazam lesz.

Amugy allitolag a nok meg vannak elegedve a szulessel,mindenki mondja, hogy nagyon nagyon szep szobaban vannak, olyan mint egy szallodai szoba, nagyon kedvesek az emberek, szulesznok, mert ott a szulesznokkel szulnek az emberek, orvos csak komplikacio eseten jon. meg max csak 2 ejszakat tartanak bent, ha nincs semmi baj. de sok esetben ha pl hajnalban szulok, lehet, hogy estere hazaengednek mar, ha tenyleg minden ok. Elvileg kerheted, hogy maradj bent. En kernem ebben az esetben, mert azert az elso ejszakat jo lenne felugyelet alatt tolteni. 2-t, max 3 ejszakat en azert szivesebben bent toltenek.

Tapasztalatom ugyan meg nincs a kinti szulessel kapcsolatban, de rengeteg gyerek szuletik kint, bizom a legjobbakban:D Csak nem lesz semmi negativ tapasztalatom.

7474. 88d5c93eb4 (válaszként erre: 7473. - Goldfish23)
2011. ápr. 28. 08:48

Szia!

Örülök, hogy jobban vagy, és tudsz már aludni!

Úgy látom, teljesen jó dolgok történnek veled :-) Jó sok minden tervben van még, mielőtt hazamész! Remélem mindre jut majd időd!

A pakolással, rendezgetéssel majd óvatosan, mert már eléggé a vége felé leszel te is! Pihenj majd sokat! Én sokszor túlerőltettem magam, nem éri meg! Kész lesz minden anélkül is, hogy te megerőltetnéd magad!!! :-)

A kinti kórházad milyen lesz?

Sajnos én csak rosszat hallottam eddig az angliai egészségügyről :-(

7473. goldfish23 (válaszként erre: 7471. - Jercsi)
2011. ápr. 28. 08:39

Sziasztok.

Jercsi, jo dolgokat irsz nekunk mindig, koszonjuk szepen:)

En vegre kifele labalok ebbol a kohogeses, torokfajos valamibol....mar epp ideje, masfel hete csak fulladok. Eddig alig aludtam. elotte nem aludtam mert kenyelmetlen volt, utana a fulladas miatt...

Ma egesz jol aludtam.Lekopogom.

Olyan jo, hogy vasarnap mar majus van. Mar eleg kozel vagyunk.

Lehet, hogy meg nem is mondtam nektek, de ugy volt ugye, hogy Magyarorszagon szulok, es oktoberben megyek vissza Londonba. Mielott hazajottem aprilisban, elotte 2 nappal megvaltozott a terv. Megis Londonban szuletik majd meg Dominik. Hosszu sztori, hogy miert, az ocsem miatt van igy, de mar sokkal sokkal jobban orulok neki, hogy Apaval lehetunk vegig. Igy nem lesz segitsegem, de en nem is felek, hogy nem tudom ellatni Domit.

Szoval Apa jon haza majus 19.-en, es egyutt megyunk vissza junius 2.-an. 20.-an 4d ultrahang, 21.-en Legenybucsu Robinak, vasarnap pihenes, aztan hetfotol rokon es baratlatogatasok hegye, nah meg egyutt is akarunk lenni, strandra el szeretnenk menni, hugommal allatkertbe,26.-an moziba... szoval sokfele. 27.-en eskuvo. Aztan repulhetek is vissza.

Meg sok mindent el kell keszitenunk otthon is, mivel igy alakult en majd csak akkor kezdem el ugye a kisruhakat mosni vasalni, kisagyat veszunk, nagytakaritunk, magunknak is lecsereljuk az agyat. Meg megvesszuk a hianyzo dolgokat Dominak, pl. kiskad, mellszivo, ilyesmi, aztan varjuk Domit.:)

Strapasan hangzik nekem, gondolom az is lesz:) persze tobb nap mint kolbasz elvvel vagyok, szoval beosztom majd a munkat, es sokat pihenek majd.

Bocsi, kicsit hosszu lettem.

7472. 4315erna (válaszként erre: 7469. - Doribrios)
2011. ápr. 28. 07:39

Jó reggelt!

Én is küzdök, bár nekem annyiból van szerencsém hogy a fiam csak a jobb oldalamon helyezkedik el kifliben, így a balom szabad és azon alhatok, a hát nekem sem kényelmes, de ő nem rugdos éjszaka. Bár azt is tudjuk hogy én egy érzéketlen vagyok mert nem is érzem sokszor hogy ott van :D:D:D

Remélem azért tudtál jót aludni, engem csak az éjszakai pisilés akaszt ki.

Szép napot!!!

7471. jercsi
2011. ápr. 27. 23:38

Sziasztok!

Nagyon jó benneteket olvasgatni , jó dolog lehet így megosztani mindent egymással. Remélem nem zavarnak titeket a tanácsaim.

Szeretnék segíteni nektek, hogy ha megszületik a babátok tudjátok őket zökkenőmentesen szoptatni. Leírom hogyan tudjátok az újszülött babáitokat jól mellre helyezni.

A szoptatáshoz próbáljatok meg kényelmesen elhelyezkedni, sajnos nálunk a kórházakban ez elég nehéz. Esetleg párnákat, takarót használhatok ehhez. A mellet C alakban fogjátok meg (a hüvelyk- és a mutatóujj "C" betűt formáljon az ujjak a bimbóudvar mögött vannak), a csecsemő a mell magasságában helyezkedjen el, legyen jól megtámasztva (nyaka és a válla), figyeljetek arra, hogy a fejét ne nyomjátok a mellhez legyen egy kis mozgása hátra felé (hátrahajlása). A csecsemő egész testével felétek forduljon. A feje, válla és csípője egy vonalban legyen. A bimbót érintsétek a kisbabátok szájához amire kis idő múlva nagyra nyitja a száját és ekkor tegyétek mellre. Figyelni kell arra, hogy ne ti dőljetek előre hanem a csecsemőt húzzátok a mellre. Jól van mellen a baba ha bimbó és bimbóudvar egy része a szájában van. Az áll a mellnek támaszkodik,az orrnyílások szabadok, az ajkak kifelé fordulnak, a nyelv a bimbó alatt van.

Talán a fekvő pozíció lesz kényelmesebb a gátseb miatt, itt olyan közel legyen a baba, hogy érjen össze a hasatok, esetleg tudom ajánlani a félig ülő helyzetet felhúzott lábbakkal ez megkíméli a gáti részt. Császárosoknál ülve szokott kényelmesebb lenni. Különböző szoptatási pozíciók vannak ülve lehet bölcső tartásban ilyenkor a csecsemő feje a könyökhajlatban van, az alkarral a háta meg van támasztva, kezekkel lehet fogni a popsiját vagy a combját. Akkor lehet kereszttartásban ilyenkor a kezünkkel a csecsemő nyakát és vállát fogjuk, háta az alkaron fekszik, lehet hónaljtartás ilyenkor a csecsemőt a hónalj alá kell helyezni, a lába az anya karja alatt van, feje pedig a kezében.

Eredményesen szopik a baba ha a következőket látjuk: mély lassú szopások szünetekkel, láthatóan vagy hallhatóan nyel, ellazul és végül magától elengedi a mellet. Az anyukáknál érezhetően felpuhul a mell, az anya nem érez fájdalmat, méhösszehúzódást érez és erősebb lesz a váladék ürülés.

Ha esetleg fájdalmat éreztek szoptatás alatt akkor szakítsátok meg szoptatást (kisujjat tegyétek a csecsemő szájába és így szüntessétek meg a vákuumot)és tegyétek újra mellre.

Ha jól teszitek mellre a kisbabátokat nem fog kisebesedni a mellbimbótok, de ha mégis én azt ajánlanám, hogy az anyatejet hagyjátok rászáradni vagy ha mindenképpen valami krémet szeretnétek akkor a tiszta lanolint ajánlom, ha nincs gyapjú allergiátok.

Hát ez jó sokra sikerült, remélem hasznosnak találjátok.

Jó éjszakát!

7470. Jucka1984 (válaszként erre: 7467. - 4315erna)
2011. ápr. 27. 21:31
:)))))))))))))))))))))
7469. doribrios
2011. ápr. 27. 21:27
Alvásról jut eszembe, én nagyon szenvedek a pózokkal. :D Nem tudom, hogy Liza csak szivat, vagy tényleg nyomom, de ha oldalra fordulok, egyből rugdos! Mindkét oldalon! Háton meg nekem nem kényelmes... Úgyhogy küzdünk... :D
7468. doribrios (válaszként erre: 7467. - 4315erna)
2011. ápr. 27. 21:26
:DDD Hihi
7467. 4315erna
2011. ápr. 27. 21:25

Ez Jucka1984-nak szólt és én a sok eszű magamnak válaszoltam :D:D:D:D azt hiszem megyek aludni mielőtt több hülyeséget csinálok :D:D:D:D

Jóéjt!

7466. doribrios (válaszként erre: 7463. - 4315erna)
2011. ápr. 27. 21:24
De cuki! :)))
7465. 4315erna (válaszként erre: 7464. - 4315erna)
2011. ápr. 27. 21:23
na most foghatnám arra hogy terhes vagyok és hülye, de csak simán szét folyt a szemem a sok géptől és nem láttam hogy még az előző gondolatod folytatod :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook