2011 júliusi babák (beszélgetés)
Ne érezd megad rosszul ez miatt.Regit anno nagyon elkényeztettem, felszoktattam és 1,5 évig szívtam a levét.Most nem követem el ezt a hibát. Sírni kell hagyni őket egy kicsit, semmi bajuk nem lesz tőlük. Muszáj megtenni mert különben nem lesz egy szabad percünk sem. Én tudom mert átéltem már.Először kb.20-30 perc is lesz mire elalszik, de utána egyre kevesebb és a végén már percek lesznek.Én olvastam a suttogó könyvet, abban is az önállóságra való nevelés van.Nekünk kell megtanítani mindenre, az egyedül elalvásra is.
Hidd el, ettől jó Anya vagy !!!
Regi, nálunk is ez a helyzet. Sajnos ma kétszer is álomba sírta magát Olívia. :( Nem bírjuk már, hogy egész nap kézben van. Kezdünk kimerülni. A babakocsiban sem szeret lenni. A hasfájás miatt elkényeztettük és ezt már most, 5 hetesen kihasználja. Úgy döntöttünk, hogy határozottak leszünk és igenis megtanítjuk rá, hogy egyedül is nézelődjön (15 percnél többet), szeretgetés után elaludjon a kiságyban, le lehessen tenni a játszószőnyegre, ne hisztizzen...
Hétvégén ketten vagyunk és valamivel könnyebb kibírni, hogy üvölt a kiságyban. Pár perc alatt lezajlik, de ilyenkor mindig szar anyának érzem magamat és az is bánt, hogy csak így megy...
De azzal biztatom magamat, hogy Olíviának sem jó, ha idegbeteg roncsok lesznek a szülei. Ha nagyon ügyesek vagyunk, 1-2 hét alatt meg tudjuk fordítani a dolgokat. És mi az az 1-2 hét az egész gyerekkorához képest. :) Utána mindenkinek könnyebb lesz. Mindannyian mosolyogni fogunk. :)
Édes lehet Milus.Azért neked elég fárasztó napjaid lehetnek, főleg hogy 2 év alatti Milus.Nekem is nehéz, de sztem neked sokkal.
Most van egy kis pihim, mert Apa elvitte Regit csavarogni.Ilyenkor mint a gép, behozom a lemaradásokat. :)
Lilu szerencsére sírás nélkül alszik el, nézelődve. Minél nagyobb a zaj, annál előbb. Milánt imádja, úgy senkit sem bámul mint őt :)
Ma felvettem videóra egy mosolyt, majd felteszem.
A Lilu nevet Milus adta neki, véletlenül azt mondta h mikor megkérdezték hogy hívják a húgát h Lica Lua :) és mondtuk h nem LiLu hanem LuLi... de ő csak erősködött h Lilu :)
Boti is nehezen alszik el nappal.A babakocsiban viszont jól elvan, nem alszik mélyen de pihen :)
Itthon az ágyában altatásnál vannak gondok, de muszáj siratnom néha, nincs nagyon időm altatni és általában 5-8 perc sírás után alszik el.Éjszaka nincs gond ezzel, mert hála visszaalszik gyorsan.Gondoltam adok cumit, de azt meg kiköpi, vagy ha kiesik a szájából akkor meg azért sír, így inkább hagyom, amugy sem vagyok cumi párti.
Juj de jó:)
Gratula nekik:)
Szép nagy baba:)
Sziasztok,
az en lanyom ma delutan 3 ota nem alszik el. Mar 6 ota sir..fogalmam sincs mit tegyek, most leraktuk..
kesz vok..
Sziasztok!
Kitartást a kismamáknak akiknek hasfájással és alatatási problémával kell megbírkózni. Megoldódnak reméljük hamarosan.
Lekopogom, nekünk hál Istennek ilyen problémánk nincs. Bíborka eszik-alszik. Meg is van az eredménye. A kisasszony 1 kg-ot hízott három-négy hét alatt. Most négy kiló 30 dkg-nál járunk.
ezzel néha én is így vagyok/voltam, de annyi hasznos infót írtatok ill. jöttem rá, h sok dolog másnál is előjön és nem az én készülékemben van a hiba... :) így ha ritkán is tudok írni, de szopizás közben olvasni tudok :)
sajnálom mindenesetre , kedves lánynak ismertem meg.jó lett volna a babájáról is további híreket, képeket tudni.
most keltünk fel , együtt aludtunk a nagyágyban , egy órás szopizás,inkább cumizás után..
rám is rám fért, két napja 4 órákat alszom...
jó lenne ha a terhesség alatt kipihent csendes,alvással teli órákból átlophatnék a mostra..
h legyen több energiám , mint amit igényelnek a babák.
egyébként nagyon cuki. ügyes,szép..nem győzök betelni vele.tünemény keveset sír,inkább csak hisztizik ha olyan..nagy már. 5 kilót simán nyomja. teszek fel újabb képeket.
pusz
Nálunk is ez a helyzet, illetve talán kezd javulni. Amikor elalszik, már képes több órát is pihenni. Ha fél órát alszik csak, akkor valami baja van. Például büfizni, pukizni vagy kakilnia kell és ez ébreszti fel. Előfordult, hogy adtam neki egy kis teát és aludt tovább...
Babakocsiban vagy hordozóban nem tud aludni. Beájul, de a mély alvást képtelen elérni. Mindig az ágyába tesszük le vagy este hozzánk, ha még fel akarom kelteni enni, hogy csak reggel ébredjen. :)
Viszont az elaltatás... csak kézben megy. De már beletörődtem. Fogalmam sincs, hogy lesz később, ha már alig bírom el. De most a hasfájás miatt az a legfontosabb, hogy ne szenvedjen és sírjon.
nahát...én azt gondoltam, h ez csak nálunk van így... újra és újra feléled/feltámad , kezét , lábát széttárja , riad, h úristen én alszom -,
...nem akarom, h hozzászokjon ,h fogja vki...így sincs időm mellette. ha be-be alszik, akkor kezdek bele egy hajmosásba pl....de ez is olyan, mintha 19-re lapot húznék...
Sziasztok:)
Nálunk is gondok vannak a nappali alvással mert vagy csak kézben alszik el nehezen vagy csak a cicin. Mihelyst ágyat ér vagy babakocsit már ébred is. Most is itt ültem a gép előtt és aludt a kezemben áttettem a kocsiba és talán már nem ébred fel. Éjjel viszont semmi gond 1 szer van fent. (-9 körül alszik el jó esetben vagy 11-kor rosszabb esetben de csak 3-4 körül ébred és fenn van 1-1,5 órát és alszik tovább.
Én is igény szerint szoptatok van mikor fél óránként van hogy óránként ha sikerül elaltatni hosszabb időre akkor 2-3 akár 4 óránként vagy ritkábban teljesen változó.
Na és már fel is ébredt már kapálózik a kocsiban:(
Szinte semmire sincs időm Vivi mellett még enni és fürdeni is úgy sietek hogy csak fel ne ébredjen vagy van vele valaki már amikor van itthon valaki.
Sajnálom azokat akiknek nagyon hasfájós a babájuk vagy épp más bajuk van. Nekünk hála égnek annyira nem drasztikus a hasfájás már legalábbis nem mindig meg ha sír miatta cicire teszem és megnyugszik.
6 hetesen a drága 3810 g körül van cm-t nem tudok. 3110-zel jöttünk haza a kórházból szóval nem túl sok a hízásunk:(
Sziasztok. Luca nappal szinte végig alszik, de mi egésznap levegőn vagyunk, játszótér délelőtt-délután.
Éjszaka kb 4 óránként eszik, nappal 3-4 óránként.
dettó nálunk is..
már mindent bevetettem a nappali alvásokra.
nekem is az egyszál idegen táncol, ami már pattanásig feszült....:)