2011 januári babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Vibienn üdv köztünk.És nem zárt a fórum:)))
Nem kell mérni a haskörfogatot csak én megmértem magamnak és kiváncsi voltam hogy kinek mekkora, azt hittem az enyém óriási és szerettem volna összehasonlítási alapot!mindenki nyugodjon meg, ha nem mérte a védőnője, mert nem is kell.
Az én fiam is 1800g volt a 31. héten. Azt mondta a szonográfus, hogy sok és kérdezte, hogy nincs-e diabéteszem. Hát nincs! Ekkora. Majd lehet most már lassabban vagy kevesebbet híz(nak)ik, legalábbis remélem:)))
Szia Drága:O)
Ma este 17:45-re kell mennem:O)De már alig várom..
Nemrég keltem fel az ágyból..le kellett pihennem mert nagyon szúrt a vesém....ami persze ki hatott a hasamra...(na ezt most jól meg írtam)szóval..kicsit szarul voltam..de hát mikor nem??:O((
Majd este meg írom mi volt és mit mondott..
Pusszka!!
Nekem is csak a 4D-s UH-on mondták ezeket az eredményeket (fej, has, mellkas körfogat normális).
Igazság szerint ezek mindig saccolt eredmények a baba méretei alapján számolja ki a gép.
A legutóbbi kötelező UH-on elég bunkó volt az sztk-ban a doki, (a választott orvosomnak meg egy őskori uh-ja van). Szval elmentem egy 4D -s vizsgálatra, mert a kórházban lévő pasi csak flegmázott és nem mondott semmit.
Korábban írtam, hogy nem túl nagy a pocim (elég magas vagyok) ezért izgultam, hogy jól fejlődik e a picúrkánk (31.hét). Tegnap este voltunk UH-n és 38 cm és 1710 grammot mondott a doki.
Más: nekem még eddig nem mérték a hasam körfogatát a terhesgondozóban.. mikortól kell nézniük? Amennyiben eddig nem nézték most minek (úgy sincs viszonyítási alapjuk )..
Nem, én is a 31. hétben. Tegnap voltam 31+5 a mensi szerint, a baba méretei alapján meg 32+1.
Nekem azt mondta a doki, teljesen jó ez az 1880g, bár azért féltem, mert emlékeztem hogy valaki(k)nek menni kell újra cukorra.
Ha jól emlékszem azt mondta, hogy a 25.(?) és 36. hét között kell eljutni az 1500-ról a 2500 grammra, s hogy a köztes időben mikor mennyinek mérik, annak nagy jelentősége nincs.
Szóval szerintem nyugi, nem nagy a Babád, pont Veletek összehasonlítva, mi pár millivel kisebbek vagyunk, dekára viszont többek. :)
Krisztina ne aggódj, nekem a 32+5 héten 2190 g a bébi és nem mondták,hogy ez extrém nagy méret lenne:) Szerintem beleférnek ekkora eltérések.
S még 1-1,5 kg fog hízni állítólag.
Gratulálok a kicsi méreteihez,a homogén úgy tudom azt jelenti, hogy még teljesen jó.
Te most a 35-36.ik hétben vagy?
Akkor nekem tényleg kicsit nagy a csajszi, ha ha a 31.ik hétben1700gr, lehet, hogy ezért küldtek ismét cukor terhelésre?
Sziasztok! Megvolt az UH, íme a méretek:
BDP: 7,65 cm
APD: 8,10 cm
TTD: 8,37 cm
FL: 6,03 cm
A súlya 1886 g.
A méhlepény homogén. Ez most azt jelenti, hogy I.-es fokozatú???
Ha hamarabb nem akar megszületni, akkor jan. 8 körül sort kerítünk a császárra.
Vivienn, üdv a fórumon! Úgy rémlik a táblázatot Alina vezeti.
Én még mindig tartom, hogy több fiú születik, mint lány. Belestem más babaváró fórumokba is és a döntő többség fiú.
Azt hiszem Eni vezeti a fórum babáinak listáját, ha írsz neki az adatokkal te is bekerülsz (:
Nem,név,kórház és hogy hányadik baba.
Szia! Jaj én akartam reagálni tegnap, csak elmentem fürödni és mire visszaértem már el is felejtettem :D Ne haragudj, enyhén lyukas az agyam mostanában. Szerintem is nagy az eltérés beszélj dokival, nekem is ugrál a kiírt időpontom, de ennyire nem. Persze azért ne ijedj meg. Biztos nem gond, csak jobb ha tisztába rakják a helyzetet.
A fáradtság nálam is meg van, alig tudok felmászni 10 lépcsőn is, pedig miniatűr a pocakom (: És egész nap aludnék.
Látom nem csak én vagyok rákattanva a mandarinra...nem tudom, de szerintem kezdem túlzásba vinni :D Tegnap megettem 2 kilót, apa csak nézett. Ma csak 1-et vettem, de lehet leszaladok délután... (:
Még egyszer sajnálom, hidd el senki ne akart téged megbántani, de én mindenképpen azt javasolnám, hogy beszélj vagy a saját dokiddal, vagy másikkal, mert azért nem mindegy, hogy január eleje vagy vége mikor megérkezik az apróság.
Tudod már, hogy milyen nemű a pici?
Szerintem a medence fájdalom miatt ne aggódj, mindannyian küzdünk vele, sajnos ez a várandósság velejárója.
Viszont az, hogy hanyadik hétben vagy nem mindegy, mert ha már, a 36-ik körül jársz, Ctg-re is menned kell majd.
Nem vagyok ingerült csak rosszul esett. De köszi a választ:)Elég magamnak való vagyok és nehezen vettem rá magam, hogy bejelentkezzek.
Az orvosommal nehéz beszélni, mert mindig rohan.Inkább nem szólok.A fáradságod nem egyedi az én párom múltkor kinevetett, annyira lihegtem egy kis takarítástól.
Hát csajok, teljes gáz, olyan vagyok mint egy vénasszony, már egy egyszerű ágyhúzás és takarítás is kicsinál és le kell ülnöm néhány percre, és ma még vár rám a nagyszoba és a gyerekszoba ablakának megpucolása.
Azt hiszem ez most egy jó kis edzés lesz mára:-)))
Szia, ne haragudj, hogy senki nem válaszolt, de nem azért, mert ez egy zárt klub, pusztán talán mindenki kicsit elvan foglalva magával, valószínűleg Te is csak a hormonjaid miatt vagy ilyen ingerült.
Elég nagy az eltérés az ultrahang, illetve a mensi alapján kiírt időponthoz képest, a dokid mit mond?
Köszi a véleményeket, nem tudtam, hogy ez egy zárt klub! Talán ki kéne írnotok, hogy nincs másnak helye a klikketekben. Mint valami óvoda! Büszkék lehettek Magatokra!
Legalább udvariasságból írhatott volna valaki egy-két mondatot, mert úgy gondolom én az voltam!
Köszönöm még egyszer és sok sikert Nektek!
Szia Benita anyuka, hányra mész a dokihoz???
Nagyon szorítok, biztosan semmi gond nem lesz, hogy érzed magad?
Jó reggelt.
szerintem ne aggódj, a picinek ettől semmi baja nem lehet már, hiszen nem az első trimeszterben vagyunk, de sajnos neked valahogy túl kell vészelned ezt a fránya náthát, sok folyadék, pihi, max kamillás inhalálás, ja és sok c vitamin.
Sziasztok! Itthon vagyunk, de hoztuk a netet. Természetesen, már taknyolok, és kezd fájni a torkom......
C vitaminon és sok folyadékon kívül mi az ami még segít túlélni ezt az egészet? Reggel köhögtem egyet, és a pici belém rúgott. Szerintem nem akart még felkelni...
Remélem nem lesz semmi baja...