2011 januári babák (beszélgetés)
Nem szedtem semmit, csak a dokim a természetes szülés híve, így még azelőtt a kezembe nyomta a két fajta bogyót, mielőtt ki tudtuk volna tölteni a kórházi felvételi papírokat :)
A vérnyomásom 10 éves korom óta magas, de ennyire azért nem... A lányom születésekor is elszállt, így számítottam rá most is. Ezért is lett többek között 2 héttel hamarabb meg Domi, nem mert kockáztatni a dokim, inkább rásegített a folyamatra :) A tejem is azért ment sajna el, mert ezt a vérnyomást már nem tolerálja a szervezet. Szinte napra pontosan megismételtem a lányom születésénél történteket...
De ez nem jellemző, bár az erőlködésben fel szokott szökni mindenkié, de nem ennyire :) ne aggódj.
Szedtél már a terhesség előtt is homeos bogyót ? Azért kérdem, mert én a jövő héttől kezdem szedni a méhet felkészítő 2 bogyót.
A vérnyomásod a terhesség alatt is sok volt, vagy csak a szüléskor és utána ment fel ?
Nem irtó alacsony (2 kávé után 91/51-et mért a védőnő P:73 --> ez volt a legmagasabb). Szüléskor ez annyira drasztikusan megnő ?
Köszi.
Hát az elsőnél az volt hogy már két napja görcsölgettem ,de ott volt már nekem is kópiázás meg minden, aztán egyszer megvizsgáltak és közölték hogy a szülés felénél vagyunk, aztán burokrepesztés és utánna 2 órára rá megszületett Zalán, úgyhogy végül is gyorsan ment.
Ne aggódj rajta, hogy felébreszted, ez a dolga, nem fog haragudni érte. :)
Köszi az érdeklődést, egész jól vagyunk már. Csak az éjszakai 1 órás alvás, 1 óra etetés készít ki kicsit. Domi amúgy nagyon jó baba, eszik, alszik, nézeget. Nagyon keveset sír, csak akkor, ha fáj a pocija, meg ha éhes. Na de akkor rekedtre ordítja a kis torkát 2 perc alatt :)
Nekem elég gyors szülésem volt, bár iszonyatosan fájásgyenge voltam. De a dokim jó fej volt, nem adott még oxitocint sem, hanem homeós bogyókat szopogattatott velem fél óránként, kétfélét.
A vérnyomásom itthon szállt el, egy hete. Azóta vagyunk sajna tápszeresek, mivel a 180-as vérnyomás= no tejcsi :( no de ez van....
Mikor szülni mentem, akkor volt 160-as a vérnyomim, de akkor meg már a fájások miatt...
Egy hét alatt még sok minden történhet meg pár óra alatt is:)
Igen egy hét múlva kell befeküdnöm, mondjuk ennek nem örülök, inkább bemennék korán reggel, de mindegy.
Szia! Jovo hét ilyenkor már te is vagy korházben leszel vagy már lassan indultok :)
Hát nem tudom velem mi lesz, de nekem semmi jele egyenlore, de majd kedden okosabb leszek :)
Drukkolok nagyon, talán ma még babázhatsz?:)
Az első meddig tartott?
Hát azt nem tudom minden kórházban ennyi vizsgálatot kérnek e előtte, de itt igen.
Az első nekem nem volt programozott, ott ez kimaradt.
Most rossz helyen van a méhlepény meg a téraránytalanság fennáll most is, de szerintem az is közrejátszik sajn.,hogy az első is az volt..
Én is úgy tudom ha elfolyt a magzatvíz és még nincss fájás akkor is rögtön be kell mennie a kh-ba a fertőzések elkerülése végett.
Amúgy nekem először ez volt. De bementünk és 18 órát vártunk a fájásokra, de semmi. Asszem amúgy ez is változó hol mennyit engednek várni.
Ja és igen, sajnos lehet érezni ezt-azt (rángatást) közben, de a babit viszonylag gyorsan kiveszik és akkor már Őt figyeltem:)
Jaj de izgalmas, szerintem, itt nem sokára baba lesz :) Sokat fogok rád gondolni. :)))
Szerintem nem várj sokat, menj a korházba. Vagyis én lassan indulnák:)
:) Nem kezdek bele kelttésztába:))
Most nagyjából 10 percenként jönnek, de volt hogy 5 és 20-30mp-ig tartanak.
Gondolkozom hogy felhívom a szülésznőt, csak szegény éjszakás volt lehet hogy felébreszteném.
Ha lesz időd írj egy picit hogy vagytok? hogy szültél? szülés közben ment fel ennyire a vérnyomásod vagy utánna??
Sziasztok!!
Én már totál nem tudom mi van velem/velünk.
Elvileg 4 napunk van még, és a fájások,görcsök teljesen elmúltak péntek óta semmi nincs. Szörnyű, már megőrülök, hogy mi lehet. Előtte meg majd szét szakadtam, annyira fájt mindenem.
Van/volt valakinek ilyen??
Köszi a megnyugtatást csajok, azt hittem rosszat jelent a csuklás (erről nem írnak a könyvekben).
A derekam mindjárt kettészakad.... Elszégyelltem magam, hogy nem sütöttem semmit újévre, ezért most csokis sütit csinálok. Egy ideje nem ég a gyomrom, viszont a kiscsaj csak a bordáimat képes rúgni, azt hiszem jó irányban fekszik :-)))
Enie:
Neked már hetek óta szorítok, remélem könnyű szülésed lesz (főleg, h ennyi vizsgálatnak tesznek ki).
Antonka a kórházban van ? Nem tudtam, hogy már befeküdt, csak nem ír... Mi történt ? Azért parázok, mert ő még utánam volt kiírva.
Sziasztok. Igyekszem visszaolvasni, bár nem egyszerű :)
Kisfari: Ezek már lehet, hogy azok a bizonyos fájások. Én a helyedben nem kezdenék már kelttésztát dagasztani: )Én ugyanígy voltam, nem voltak percre pontosak a fájások. Szóval figyelgesd, és ha van legalább 5 fájás kb. 5 percekre egymástól, akkor irány a kórház :)
Hogyne....hát már Karácsonyra vártuk,hogy hátha megérkezik....de semmi...pedig vannak/voltak előjelek:vizesedek nagyon pár napja,C:1111 már napok óta,tágulok,mert érzem a csontomnál nagyon.....a derekam is majd leszakad....fájások is voltak már,de rendszertelenek...
Jó lenne már ha csomagolna kifele!!!!
Húúú Kisfari....szerintem neked is közel a CÉL!!!
Ada a táblázatban ott vagyok,hogy mikorra vagyok kiírva...2 napom van még elvileg!
Köszi csajok,olyan jó érzés,hogy így szorítunk a másiknak!!!
Magzatvízzel kapcsolatban,nekem azt mondta a szülésznő,hogyha szivárog már akkor is indulni kell(de csak ülve menjünk,szóval a kórházba üljek be tolószékbe,amint odaértünk),ha meg elfolyik hirtelen(mint pl.kiborul 1 vödör víz),akkor le kell feküdni,és mentőt hívni,mert járkálni már nem szabad úgy!
Szóval ha velem így történne,én már nem mennék zuhizni.....nem kockáztatnék.