2011 februári babák (beszélgetés)
akkor ezt önyvtárban kell keresni.
hát nem! :D már alig várom! :D
Hirschner Imre: Szülőszoba tessék belépni!
ez egy nagyon régi könyv! anyukámtól kaptam! és egy módszerről ír, amivel "kikapcsolhatod" a fájdalmadat! merthogy ez egy természetes folyamat, és nem szabadna ennyire fájnia, csak azért fáj ennyire, mert az ember a fájdalomra koncentrál és ezáltal görcsbe állnak az izmai (méhizomzat, gátizomzat stb.) és ezzel sokkal fájdalmasabb és nehezebb lesz a szülés! egy csomó légzést ír, és módszert, hogy a figyelmed ne a fájdalomra összpontosuljon! még a jóslófájás kifejezést is helyteleníti, mert szerinte ezzel megintcsak a fájdalom kerül a középpontba! állítólag anyukámnak bejött! persze mindenki másképpen viseli a szülést! én erre koncentrálok és hátha bejön!
most nézem, neked már nem sok van hátra időpont szerint:)
Manócska én is bejelöltelek.
mi a címe, megosztod velünk is?
szia!
nem csatoltad a táblázatot a levélhez! :D
nekem nem ajánlották! egyébként már túl tettem magam rajta! csak eddig nem néztem szülést ennyire realisztikusan! én mindig arra gondolok, hogy a végén megszületik a várva várt kislányom! és ha erre koncentrálok, kevésbé fog fájni! van egy jó könyvem erről egyébként!
Köszönjük szépen!Mondtam én ha meglátod a közös képeket nem lehet eldönteni!!:)))
Hú, tényleg apucik is!:-)))Nagyon szépek vagytok!:-))
Dehogy gond!Figyuzlak majd!:-)))
Hát igen, az a nehéz, hogy most nem lehet mindent játszani velük, gondolom...Nekem a barátnőm tökre strapálta magát 7-8 hónapos koráig hordozta a 8-10 kg-os babáját. Nagyon kemény!Én meg folyton szóltam neki, hogy már csak tologassa!!!!:-)))
nagyon édesek a gyerkőcök:)
Bejelöltelek iwiwen ha nem gond és meglátod ki kire hasonlít :)
Ha az apukát meglátod akkor azt fogod mondani hogy nem is rám hasonlítanak!!:)
Ádi fogja rosszabbul viselni!!ő még olyan kicsi és anyás!!!De már másabb lesz ha nem lesz poci már tudom emelgetni meg mindent amit előtte csináltam vele!!:DD
Nálunk nincs gátvédelem első szüléskor, mert nem engedi a prof. a klinikán,, pedig a szülésznőm jó benne azt mondják. Én vettem is ilyen gátmasszázs olajat, de max. kétszer hsználtuk, mert magamnak macerás, meg ahogy írják, hogy bedug, szétfeszít meg mit tudom én, nekem fájt, úgyhogy ráhagytuk inkább.
Szerinted melyikük fogja nehezebben viselni a trónfosztást?:-)))
Olyan kis elevenek!:-)Tényleg nagyon hasonlítanak egymásra és anyukájukra is!:-)))
Tettem ki egy képet a Manócskáimról!!Még ketten vannak :D;)
Persze remélem, hogy sikerülhet a gátvédelem is...nektek ajánlották, hogy masszírozzátok a gátat 2 ujjal kívülről befelé? Nekem igen. És aki csinálja milyen olajjal teszi?
Szerintem addigra már annyira kokik leszünk, hogy az meg se kottyan majd, anyum szerint a varrás jobban fáj, amikor macerálnak akkor, mikor te már totál nem vágynál rá...a végén.
hát megnéztem a szüléses videót! annyira nem vidultam fel tőle! eddig nem féltem egyáltalán, de ez a gátmetszés! sosem tudtam, hogy ezt így csinálják! nah mindegy! összeszedem magam, és újult erővel félelem nélkül próbálok neki indulni! bíztató, hogy az anyuka mosolygott a végén! :D
a +17 és a 70 év nálam is megvan :D remélem szülés után nem maradok 70 :D :D ja és +17 sem...
Ha a szülési álmokról van szó, olyan érdekes, mert álmomban mindig pik-pakk megszülök és remélem ez így is lesz:-)))
Szióka!Én is egyetértek!:-DD
Jó alvó voltam amúgy, de amióta terhes vagyok, legkésőbb 6kor kelek, és éjfél előtt nem alszom. Birom amikor mondják hogy még most pihenjünk a míg lehet.. Mindig visszakérdezek, hogy +15kg val, egy 70 évesnek megfelelő csípő-derék fájással, meg ekkora hassal tudna e pihenni.. én ezért.
Írtam neked priviben én is. Elküldtem az adatokat. Szólj ha nem ezek kelletek.
Köszi a táblázatot, várom majd a frissítést is!:-)
További ajánlott fórumok: