2011 februári babák (beszélgetés)
Hú ti már olyan nagyok vagytok! :)
Ma én is összeraktam a játszószőnyeget, és csodák csodájára fél órára lekötötte Domit. Most szopi után is ott alszik, odatettem ahol süt a napocska, így napozik is egy kicsit.
A szemén látszik még egy kicsit a sárgaság, ez annyira zavar:@ Máshol már nem látszik szerencsére.
Nemsoká érkezik a hinta amit vettem, jól kitakarítom, és holnap - holnap után talán már bele is teszem. Kíváncsian várom a hatást.
Tegnap olyan aranyos volt. Már úgy tud figyelni és próbálná a gagyogást is, csak még nem sikerül. Artikulál mikor beszélek hozzá és nyújtogatja a nyelvét, aztán kb. 5 perc múlva ideges lesz, mert nem sikerül neki a beszéd. Meg rengeteget nevet ránk. Odafigyel a tárgyakra. Szinte egyik napról a másikra változott ekkorát. Hihetetlen. Vettem neki 1 micimackós zenélőforgót a kiságy fölé, hátha így visszaszokik, annyirea tetszett neki, járt keze lába, nézte a plüssfigurákat és hangosan kacagott.Egyre nagyobb élmény a babázás, csak ez az átkozott megfázás ne keserítené folyton.
Na apa reggel vigyázott rá 2 órát míg aludtam picit, mert már kész voltam a fáradtságtól. Elegem van ebből az orrdugulásból, szegénykém egyszerűen nem tudja magát kipihenni miatta. Ergo én sem pihenek és sokszor ezért van rossz napunk. De apa mindig meg van fázva és olyankor mi is szörcsögünk, úgyhogy bár nem tehet róla, de marhára dühös vagyok páromra. Soha nem volt még ennyit beteg mint mostanában. Szegény gyerek mindig mikor picit jobban van akkor hazajön betegen és végigpuszilgat mndkettőnket és másnapra megint készen vagyuk.
Sziasztok Lányok.
Már csak én vagyok 2 in 1?
Ha péntekig nem szülök akkor elkezdődik a magzatvízvizsgálat.Most tudatosította bennem a védőnéni.Atya ég.Én meg azt hittem ilyenkor már réges régen babázok.Már Kolos is nagyon várja a tesót.Már fáj minden porcikám.
No de már semmi nem segíthet csek a türelem és gondolom egyszer csak kibújik már végre:-).
Mindenkinek szép napot és jó babázást!!!
Most például este 11kor evett, és hajnali 4-kor. Az átalvást úgy értettem, hogy max enni kel fel, de egyébként nyugodt éjszakáink vannak.
Már átalussza az éjszakát??? Hogy csináljátok??? Az én babám 2x ébred enni! :-(
2 hónaposan voltatok utoljára együtt??? Akkor már ki lehettek éhezve! Hamarosan letelik a 6 hét!!!
Sziasztok!
Már megint beugrottam egy kicsit, bár csak egy kicsit tutam visszaolvasni.
Nálunk is meg volt 3-4 hetes koráig ez a pisilés, hogy hiába vártam, vagy gyorsítottam, mindig az új pelust pisilte le, és ráadásul néha a ruhája is olyan lett, mert befolyt hátra a pisi.
De most már nem csinálja ezt szerencsére, már olyen nagyok vagyunk, hogy kinőttünk ebből.
Iemma, milyen gyógyszert szedsz fogamzásgátlásra? Mert ugye te is szoptatsz, és én azt olvastam, nem mindegy, hogy milyet szedsz, valamit nem szabad.
Hamarosan mi is zöld utat kapunk, és hát mivel nagyon rég nem voltunk már együtt, kb. 2 hónapos terhesen voltunk utoljára, így énmár gondolok rá, mert Emma az éjszakát átalussza. Azaz átaludta eddig, most pár napja hasfájósabb, sok a puki, pedig kapja az infacolt.
zia:))) nálunk az a módi, hogy mikor van kaki- és berakom alá az új pelust-gyorsan beleenged még egy nagy adag pisit... és akkor kezdhetem előlről-plusz, még egy pelust rakhatok alá.. hát nem egy spórolós baba.. nálunk is elég sok fogy- de még nem is számoltam utána...
Szia! én azt szoktam csinálni ha apa szép kerek hasán alszik el Zoé- hogy mind a két oldalról párnát teszek mellé-így ha netán gurulna csak minimális utat tesz meg és nem esik nagyot:DDDDD De erre még nem volt példa, mert ahogy megmozdul a pici apa is rögtön felébred. egyébként nálunk is már visszaszámol apa- a 6 hetet illetően, pedig nekem egyetlen gondolatom van mostanában, hogy mikor szopi után elaltatom- vajon hány órát tudok egyhuzamban aludni a következőig:DDDD
Hááát, mi már kedden megkaptuk a zöldutat, elkezdtem szedni a tablettát is, de minek? Azóta sincs semmi köztünk, mert párom 3 napig olaszban volt, persze jól megfázott, a gyerek orra is be van dugulva, úgyhogy már 2 napja nem alszok. Most úgy alszanak, hogy Hunor fekszik apa hasán a nagyágyban és alszik mindkettő én meg virrasztok, nehogy apa elfelejtse hogy baba van a hasán. Nem merek elaludni, pedig már sírni tudnék a fáradtságtól. Nemhogy a szexre nem tudok gondolni, de fejbe tudnám nyomni párom egy törölközőbe csavart vasalóval, amiért ő minden estét átalszik és nem marad fent Huncsival 2 órát, hogy tudjak pihenni. Most is csak annyit mondott, hogy miért nem alszok? Na vajon miért nem? Mert bármelyik pillanatban leeshet róla a baba, vagy ráfordulhat. Ezután az összebújás az utolsó amire gondolni tudok.
Köszi.
Pelenkával mi is így vagyunk, sőt :)Kicsit csodálkoztam.
Megpróbálom megírni minél előbb, hosszúnak nem tudom, hogy az volt-e, mert február 26. este kezdődő fájásokkal csak február 27-én reggel hatra mentünk be a kórházba (addig nem voltam benne biztos, hogy nem esetleg vaklárma-e) és 16:54-kor látta meg a napvilágot. Ez a hossza, amúgy azt hiszem ha a szülésre gondolok, az a a szó jut eszembe, hogy ez életem legnagyobb élménye és legszebb találkozása. :)
Szia!
Gratulálunk:)
Mi gyakorlatilag minden szopikor használunk egyet + ha becsúszik ezen felül 1-1 kaki. Szerintem a napi 8-10 simán megvan.
Ha lesz időd, majd írd meg a szülést. Kíváncsi vagyok, milyen a könnyű:D
Sziasztok!
Kicsit késve (de most bocsánatos bűn), de jelentkezem: Adél február 27-én 16:54-kor jött világra egy szerencsére könnyű szülés során.
Sajna egyelőre olvasni sem tudok sokat, mert ez tényleg 7/7 és 24.
Lehet, hogy már volt itt szó róla, de gyakorlati kérdés: Ti hány pelenkát használtok naponta? A választ köszönöm előre is.
jaj köszike, bár még csak 20án lesz, de már nagyon várom, mert az lesz az első, hogy kettesben elmegyünk a férjemmel vacsizni, és a nagymamára bízzunk Jázmint kb. 2 órára este! jah, és azon a héten jár le a 6 hét! :D
én első perctől fogva írom- egy határdiő naplóba, mert jobb látni, mint találgatni:DD meg engem is izgat, hogy egy napon mennyi fér belé:)))most éppen 100 at evett 13 órakor- és most még rátöltött jó nem sokat, de még is.. közben meg olyan kis vékonyka...
Ja, vettem AC/DC-s bodyt és sapit. Annyira cuki. Holnap beöltöztetem minirockernek és csinálok róla sok fotót.:-)
Amúgy voltam a bababörzén és bár picit csalódtam, mert szinte csak lányruhák voltak, azért otthagytam 12.000-et, vettem jó pár ruhát és egy micimackós zenélő-forgót is, ami nagyon tetszik Huncsinak, hatalmasakat kacag közben.
Én is ittam már 1 deci bort szopi után, ha csak nagyritkán "bűnözünk", nem hiszem, hogy ártana és inkább bor mint valami tömény. Egyébként a barátnőm védőnője szerint alkoholos sört is lehet inni néha, akkor egy pici bor sem árthat.
Boldog szülinapot!!!
Nyugi, az én fiam is folyton cicin lóg, ráadásul közben elkapja a melltartómat, magához húzza és el sem engedi amíg cicizik.
az enyém csak 50-60at eszik meg egyszerre vagy max 70et de vmikor alszik 3órát és csak utána kel fel tehát ugy tünik nem marad éhes...:/ de mostmár írni fogom naponta mennyit eszik...mert vmikor megeszik 50et alszik 20percet és megint eszik 30at..nemtudom h mennyire jó ez így:/
most már 80-90 et is megeszik egyszerre-de van hogy csak 60-at. a napi 300-330 megvan. de ha még sem akkor sem izgulok- védőnő szerint ez tök normális..
én arra gondoltam, hogy majd amikor utoljára jön csináltatok neki egy ajándékkosarat! 6 hétig minden héten kijön!
Lara egy tündér:) este fél12kor kelt fel fél2kor visszaaludt és már csak reggel fél8kor kelt és még csak nem is sírt csak nyammogott meg kalimpált:) altatni sem nagyon kel mert a cicin elalszik:D büfire felkel berakom az ágyba és alszik tovább...:) ti mennyit esztek egyszerre? ők 1idősek..:)
köszi! én sem gondoltam,hogy mindennap leiszom magam! :D akkor megnyugodtam! terhesség alatt én is ittam néha egy-egy pohár bort!
Szia:)))) na végre valaki aki szóra méltat védőnő ügyben:DDDD. persze a pénzt inkább értékelik mint a bonbont.. ez tény...majd akkor én is így oldom meg.. EGyébként jól vagyunk köszönjük- most is elég jó éjszakánk volt- már ennek is örülni kell... aránylag nyugodt baba.. csak néha nehéz vele.. és ti? minden okés..? bírod szusszal???
én a terhességem alatt is ittam ha megkívántam- persze ne gondold hogy állandóan- de kb havonta egyszer- lehet kővel dobálni:DDDDDDDDDDDDDD
sziia kingus:) hogy vagytok? nálunk még csak 1szer volt védőnő ráadásul másik akihez jártam terhesen mert az enyémnek műtétje volt és szabin van így még nem adtam neki semmit de gondoltam rá h 2alkalmanként adok majd egy 1000est,mert tök kedves és a pénznek jobban örülnek mint a bonbonnak v ilyesminek:)
én is ittam már vörösbort- jó nem sokat max egy decit- de természetesen nem szoptatás előtt:DDDD nem hiszem, hogy bármi baja is lenne tőle- ráadásul nem is mindennapos dologról van szó. mikor hazajöttünk a kórházból- koccintottunk a családdal és nagyon is jól esett egy pár korty bor.. de azt még nem olvastam sehol, hogy igyunk nyugodtan, mert nem árt:DDDD szóval csak módjával és ritkán.. szerintem....
na meg amivel még küzdök az a köldöke.. alig engedi tisztítani- jó lenne ha már leesne neki. Holnap jön ki a doktornő hozzánk mert a héten szabin volt- majd rákérdezek nála..meddig is tarthat..Lányok ezt már többször kérdeztem de senki nem reagált-:DDD a védőnőnek ti adtok valamit??? most nem is pénzre gondolok csak- hanem valami ajándékfélére.. régen mondta nekem valaki, hogy ő bizony adott a védőnéninek- mert azt úgy illik.. de azóta sehol senki nem hozta fel a témát. vagy hülyeség? és abszolut nem kell adni semmit????
sziasztok!
egy kérdésem lenne! most lesz a szülinapom, és olyan jó lenne legalább egy pohár minőségi vörös borral koccintani a férjemmel, de mindenhol azt olvasom, hogy nem szabad egy pohár bort sem inni! szerintetek, ha megiszok egy pohár vörösbort, nem többet, akkor az nagy gáz? nem azért, mert annyira hiányzik az alkohol, csak úgy mégis a szülinapom...
További ajánlott fórumok: