2011 februári babák (beszélgetés)
No, próbálgatjuk a hordozókendőt, szeretni fogja, nyugis nagyon benne, bár kicsit vitatkoztunk a felkötésnél.
Iemma, terpesztartásra is nagyon jó a kendő! Valamelyik nap kérdeztem, beváltak-e a homeós bogyók, amiket a doki ajánlott?
Szia! Akkor nálatok is jó nagy kálvária volt az oltással. Én is azt remélem, hogy a következőt már nem sínyli meg ennyire sem, ill. akkor már nyugodt szívvel adom én is a Nurofent.
A Kecskeméti bébiételek vannak akcióban, de szerintem ma van az utolsó nap. 195 ft/db. Sehol nincs ilyen olcsón, 2012-ig jók és ezt a fajtát mondják a kisgyerekes ismerősök a legjobbnak, úgyhogy én bespájzoltam mindenből 2-őt, mert ki tudja, hogy melyik fog majd neki ízleni. Meg Humanás alma, banán... dobozos pépek, meg teák vannak féláron azokból is vettem, ha valami nem ízlik a gyereknek, majd megesszük apával, de úgy számoltam, hogy kb. 5000-et spóroltunk a teljesárhoz képest.
Mi még tegnap is lázasak voltunk este, pedig már kedden megkapta Zalán az oltást. Én kidobtam a kúpot, mert se elfelezni nem lehet normálisan, szét sem olvadt a fenekébe, ráadásul le sem vitte a lázát a gyereknek. Vettünk Nurofen szirupot, 5kg felett már adható, 2,5ml 15 perc alatt normalizálta Zalán testhőmérsékletét. Ma már jobb kedve van, de kicsit még bágyadt szegényke.
Iemma Brendonban milyen babakaják akciósak??láttam írtad múltkor,hogy bevásároltál.
Tegnapelőtt én is tapasztaltam milyen. Séta közben beugrottunk 1 boltba és mire a kasszához értünk felgyült a sor. Jó negyedórát álltunk sorba, amit Huncsi nem nagyon értékelt és éktelen sírásba kezdett. Hiába ráztam, dugtam a cumit a szájába csak akkor csitult le amikor kimentünk a levegőre.Az emberek meg csak cümmögtek, meg a fejüket csóválták. Komolyan ennyire nem tolerálják a babasírást?
A felettünk lakó csaj is odajött a multkor séta közben megnézni, azt se mondta rá, hogy bakfitty, még egy udvariassági "de aranyos"-t sem bírt kinyögni, csak hogy mindig hallja amikor sír és fel is szokott rá kellni. Pedig Huncsi jó baba és tényleg nem sír sokat, meg nem is hagyom sírni. Azt mondtam neki, hogy valószínűleg ő is így nőtt fel. Gondoltam hagyni kellene Huncsit egyszer ordítani hajnalban, csakazértis.:-) De persze a fiammal nem tolok ki azért,hogy bosszantsam a bunkó szomszédot.
Egyébként meg alattunk egy 6 hetes baba van, akkor én mit szóljak, van hogy sztereóban sírnak Hunorral. Szerintem akkor is tolerálnám, ha nem lenne kisbabám.
Jajj ne is mondd.. :)
Én mondjuk csak a NUK-osat adtam neki és azt elfogadja :)
Igen igen :)Jól láthattad :) Kaptunk ilyen lógókát aztán felcsíptetem ha sétára megyünk biztos ami biztos :)
Múltkor átmentünk boltba és üvöltött a drága a pénztárnál, aztán pakolj,fizess meg nyugtasd le a babát egyszerre. :S
sülygyarapodási táblázat, azoknak akik aggódnak, hogy sokat hízott a babájuk. Itt egy táblázat, de ez csak átlag:
Sziasztok. TEgnap megkaptuk az oltást, mi csak egyet a kötelezőt, 3 hónaposan majd 3at kap:S
nem volt nagy sírás, nagyon ügyi volt Zalán. 8ra belázasodott, kapott kúpot, hát igen, ahogy Iemma mondta nem egyszerű kúpot hosszába felezni. Feltettük, tartottuk a popsiját 4-5percig, elengedtük, aztán 1,5 méteres körben mindent összekakált:) Ma reggel még picit forró volt, kapott kúpot de már rutinosak voltunk:) Egyébként jól van, kicsit nyűgösebb, de szépen eszik ettől függetlenül.
Cumink nekünk is van, Avent, én azt vettem neki. Én nem voltam cumipárti, de nekünk sokat segít, úgyhogy van és kész:)
Angelilla: nekünk is volt köldökgombánk, aminek semmi köze a gombához, csak a formája miatt hívják így. Az egy kis vadhúsmaradvány a köldökben, amit a doki lápiszpálcával lekezel, de ez nem fáj a kisbabának. Nekünk kétszer csinálták, most van egy kis seb, azt kell alkohollal kezelgetni, és szépen elmúlik, azt mondta a gyerekorvos.
Stikone: én is fejek a kezdetektől fogva, mert Zalán nem akart szopizni, mostmár csak napi egyszer, de volt hogy egy nap 5,5 órát fejtem. Kitartás, betanulnak a csöppségek. Én úgy voltam vele, hogy nem lehetek lusta és fáradt fejni, még annak ellenére sem, hogy már sírva fejtem, mert annyira fájt, mert az az elsődleges dolgom most, hogy tápláljam a fiamat. Kitartást nektek is!! egyre jobb lesz!
Szopi előtt próbáltam beletenni, s persze a hasáért ölni tudna, így inkább szopiztunk, holnap reggel próbálkozunk :)
Pici korától egyszer kel föl éjszaka, egy hetesen éjjel 4-5 órát aludt. Ha korábban fekszik ( tegnapi nap valahogy nyűgösebb volt :), ezért szopiztunk olyan későn) 3-4 között szopizunk.
Fölbuzdulva, ezt vettem ma 1300-ért :)
A csomag tartalma:
- 1 bontatlan doboz Laktoherb tea (20 filter) (felhasználható: 2012.03.01-ig)
- 11 filter Laktoherb tea (bontott doboz) (felhasználható: 2012.03.01-ig)
- 10 filter Mecsek Tejszaporító tea (bontott doboz) (felhasználható: 2011.11-ig)
- 2 bontatlan doboz "ricinus communis" 5CH és 1 bontatlan doboz "urtica urens" 5CH homeopátiás golyócska. Plusz 1-1 doboz bontott mindkettőből (az egyik kb. 1/3, a másik majdnem tele doboz). Mindkettő tejszaporításra való. Ha felváltva használod, nem szokik hozzá a szervezet, így jobban hat. (Én dobozonként váltogattam, mivel 1 dobozban nagyjából 1 heti adag van.) (620 Ft volt darabja.) (felhasználható: 2013.10. illetve 2013.11.)
- 1 bontatlan doboz (30 db) babylove melltartóbetét
- 3 db Tommee Tippee melltartóbetét, külön csomagolt, így ezek is sterilek
- DM kupon: Libero melltartóbetét (40 db) 250 Ft kedvezmény. Beváltható 2011. április 30-ig.
- Garmastan mellápoló krém (szoptatás ideje alatt előforduló emlőgyulladás megelőzésére, illetve csökkentésére). Nekem nagyon bejött, szerintem szuper találmány! Kevés hiányzik belőle. (felhasználható: 2011.09.)
- 3 db cumi (mindegyik új, nem használt!). Ebből 1 NUK (eltarthatósági idő: 2012.04.14), 2 pedig MAM (2013.09.16. illetve 2013.09.17.). Az egyik MAM-os cumi dobozát kinyitottam (hogy elolvassam a papírját), de végül nem volt szükségünk cumira, így nem használtuk (sterilizálva sem volt). Mindhárom "kezdőcumi", vagyis 0-6 hónapos korban használható.
- 1 vadonatúj sárga előke, kiöblítve sem volt. Patenttal záródik, méghozzá két helyen, vagyis pici babára és nagyobbacskára is jó.
- "Vigyázz rám!" macis matrica, amit az autó ablakára lehet ragasztani.
- 1 db Pampers pelenka (külön csomagolt), 3-as (midi: 4-9 kg) méretben (termékmintaként kaptuk, amikor mi már túlhaladtuk a 9 kg-ot).
Mi már használjuk, és picikém kedveli. Mégegyszer nagyon köszi a megkötéseket.
6 hetes kontrolra mikor mentek? :))
Lilla fel kell éjszaka enni?