2011 februári babák (beszélgetés)
hát elvileg ezt is lehet szoptatás mellett szedni,rohadt drága...8700ért vettem utána kiderült h másik gyógyszertárban 8000...ez is csak én lehetek:D
De ahogy utánaolvastam, gyakorlatilag ugyanaz a hatóanyaga mindkettőnek, és ugyanaz a betegtájékoztató is:) Csak a tiéd 1500 ft-tal drágább:S
Szia!
Nekem a nőgyógyász az Azalia-t írta fel, annak aki szoptat, csak ezt lehet szednie - legalábbis szerinte.
Ezt spontán el lehet kezdeni szedni, és egyfolytában kell is, mivel nem biztos, hogy lesz menses. Ha pedig teljesen leállsz szopival, akkor vissza kell menni, és rendeset íratni. Legalábbis itt:)
félúton...váááááááááááá:D
huuu ezt jól leírtam:D -tablettáról:D először úgy akartam írni h a tablettáról mi a vélemény:D aztán meggondoltam magam felúton és nem töröltem ki...hát de hülye vagyok:-))))))
Jaaah cerazette tablettáról fogamzásgátlót szed valaki?Mi a vélemény/tapasztalat?Nekem ezt írta fel a doki,de nekem még nem jött meg szülés óta,úgyhogy elkezdem csak így spontán:D
Igen én is úgy veszem észre,hogy Lara egyre ügyesebb és próbál minden cseppet kiszívni:) utána még szoktam mellszívóval leszívni ami benn maradt de ált 10ml marad benne:)
Iemma!Jobbulást Neked! Én már csak tudom milyen, ha be van gyulladva a szem. Nekem az allergiától szokott. Én meg napok óta tüsszögök, folyik az orrom is, de sztem nem nátha. Bár...azóta van, amióta volt ez a bolond idő, kis nap, de mégis hűvöskés volt és nem igazán öltözködtem jól a sétákhoz. Van amikr kimegyünk és tök viszket a szemem. Sztem a pollenektől. Napszemcsiben nyomulok és már nem is festem ki a szemem én se. De a kötőhártya gyuszival is jobb ha elmész.Szemcseppre gyorsan el fog múlni.
Szia Kiscica! A bukós gyerkőcöknél szokták még ajánlani, hogy emeljék meg az ágy végét. Nekünk az uh-os csípőszűrésen a hsiját is megnézték és akkor mondták, hogy tele van levegővel. Többszöri büfiztetést javasoltak. Nekem ugye 2 ciciből megy egy szopi, közte is és utána is sokáig tartom, de már sokkal ügyesebb. Van amikor felveszem és már jön is az óriási malac röfögés!:-)De az ágyláb a feji részen egy-egy angol-magyar szótárral meg van emelve. Nem tudom ez használt-e de megtettük mi is. Próbáljátok ki sztem.
Bizony ám!:-)))Egyébkét nagyon hasonlóak a babáink. Márk is tudja, ha nagyágy, akkor szopi és én is fekve szopiztatom. Meglátod, majd egyre hatékonyabban szopizza ki a cicit és megindul az.Mondjuk én amikor látom már hogy teli van és nem szopizza ki teljesen fejegetek is ki. Szerintem te is próbálgasd.
Köszönöm lányok!
Hát elviselném, ha nem látszana ennyire, csak a babahotdozó miatt durcizom. Már azzal a gondolattal is eljátszottam, hogy napszemüvegbe megyek el és azt mondom fényérzékeny vagyok, ami igaz is, mert kötőhártyával nem túl kellemes napon lenni.
Hülye szél!!!
Na mindegy, olyan vagyok mint a gyerek aki nem kapott csokit. Majd megyek jöv.héten, addig csak helyrejövök.
jobbulást kivánok neked!!! nekem még nem volt de azt mondják nem túl kellemes, remélem hamar meggyógyulsz...
Jaj, nagyon sajnálom. Főleg így húsvét előtt:( Gyógyulj meg gyorsan!
:-(((
Képzeljétek, reggelre kötőhártyagyulladásom lett, úgy néz ki a szemem, mint akit jól elvertek. Majd felrobbanok. Minden apom el volt tervezve, 2 hete várom ezt a napot. Mentem volna a babaklubba, aztán haza Debrecenbe anyuhoz, aki már másfél hónapja nem látta az unokáját. Holnap meg főzés lett volna a barátokkal, gyerekekkel. Helyette mehetek a körzeti dokihoz. Mondjuk 99% hogy nem fertőző, hanem a nagy széltől van, érzékeny vagyok rá, volt már régebben is. De azért elmegyek, nem szeretném, ha mégis fertőző és Huncsi elkapná. De a babaklub akkor is ugrott, mert még sminkelni sem tudok és úgy nézek ki mint Quasimodo.
én az utóbbi napokban vettem észre, hogy evés közben kakil a drágám.. de akkor olyan mennyiségeket, hogy a nyakáig caros.:DDDD Hiába rakom tisztába evés előtt- utána kezdem előlről az egészet. úgy látszik sok minden egyformák a kis tündérkék.. Ez a "túró" nálunk is gyakori- jó nem sok- de azért kijön belőle.. sokszor kaja után 20 percel..
Tegnap este- sikerült életünk első kúpját beküldeni... szegény utána akkorákat pukizott, olyan sorozatokat adott le, hogy fetrengtünk a nevetéstől...:DDD
Totál ki vagyok.. Tegnap húzós nap volt- de nem volt olyan rossz mint gondoltam. 14-re vittem a fülét kilyukasztatni- picit sírt de nem volt vészes.. utána 16-ra csípőszűrésre- ott is minden rendben volt.. AZtán eljött az este fürdés kajcsi stb.. és fél 9-től altatás.. kb fél 12kor sikerült elaludnia-de én addigra már szó szerint szédelegtem. Ahogy a kiságyba leraktam rögtön felébredt.. őrjöngés sikítás.. minden amit akartok.. akkor megint kivettem és kezdtem előlről. ma pontban 5 kor felébredt -szopi- közben látom, hogy az egyik fülében nincs benne a fülbevaló!!! most szerintetek mi a fenét csináljak. visszavinni ma nem tudom- valószínű visszatenni sem sikerül mert a krémtől meg a vértől sztem már befort a luk..komolyan mondom már most elegem van a mai napból.. olyan édes volt a pofija... fáj a fejem hisztis vagyok a fáradtságtól.. soroljam még????,
szisztok, megjelent a szulestortenetem, megtalahato a cikjeim kozott...
most irt a védőnő, csak en epp a masik telomon csacsogtam:)
Bocsi hogy csak most szólok, de most néztem meg a telomat, holnap 10től babamasszázs:) Gyertek!!
Sziasztok!
Iemma, Girhes köszi a választ, valamennyire megnyugodtam.
Ma kicsit jobb napunk volt, csak egyszer bukott, illetve egy szopi után bukott, de kétszer, egyiket én kaptam a másikat a mama:) Most már úgy pelenkázzuk, (mert ugye szopi közben kakil), hogy párna van a feje alatt, így nem nagyon jön ki sem tej, sem túró. Remélem megoldódik a gond. És persze szopi után jó negyed-fél órát sétálgatunk vele, hogy jöjjön ki a sok büfike.
Most bevacsorázott a lurkó, le is tettem a kiságyba, kicsit izeg mozog, de talán elalszik így hason.
Jó éjt mindenkinek!
Mi is azok voltunk délután de most szopiztunk 120at beraktam a kiságyba és most dumál a méhecskéknek és mosolyog egyfolytában:) imááádommmm:)
nagyon bágyadtak vagyunk, fölébredt, játszottunk, szopiztunk 170-et, de most beájult
Nem adtam neki kúpot,nem lázas egyenlőre:) de eléggé be van ájulva...soha nem szokott nappal aludni de azóta csak alszik...csak hamizni kelt fel:/ Zephyrus tanácsait nem tudom megfogadni,nem tudunk együtt aludni,összebújni mert mi mindig a nagyágyon szopizunk fekve és ahogy leteszem a nagyágyra olyan izgatott lesz azonnal:) azt hiszi jön a cici és mikor észre veszi h nincs akkor hiszti:) és ez közvetlen evés után is így van:) tehát ha én akarnám se aludna velünk mert ha nagy ágy akkor szopi:) és ezt már nagyon jól tudja:) de egyébként 2.5-3óránként szopizik ahogy kell,este szoktunk pótolni neki tápszerrel mert este kevés neki 30-60 tápszert kap.De nem szomorodok már el mert lehet úgy járok mint Acyre egyszer csak megszűnik a pótlás:)))
Tegnapi séta utánról tettem fel a mosolygós képét.Szerintem haláli!
Egyébként ma nagyon aktív Márk.Sokat nevetgél, gőgicsél olyan "heő" hangokkal és édesen mozgatja a kis száját, mintha formálná a hangokat, de nem minig jönnek ki a torkocskáján!:-)Aztán felismer már egy-két játékot, azokra is mosolyog. Voltunk az egyik rokonnál egy 40 percre és olyan vidáman elvolt, hogy öröm volt nézni. Még a szomszéd nénit is megörvendeztette a mosolyával. Nektek is ilyen barátkozósak? Ez olyan jó!:-)
Így van. Külön fel is hívták a figyelmemet, hogy 38 felett kell lázat csillapítani. És ez minden helyen így is olvasható. Nem értem miért kellene csillapítani, ha nincs. Csak hogy "lenyomjuk" estére? Úgyis éberen őrködünk, vagy mint a nyúl azon az este, nem?
Mi is azt beszéltük a férjemmel, lehet be sem lázasodik, hadd dolgozzon picit a szervezet, figyelem, pelusozásnál mérem, aztán , ha szükséges, akkor kúp.
Na ez a fölösleges elővigyázatosság. Félre nem érts, de ha nincs láz, minek csillapítani?Én figyeltem egész nap a Csöppömet aznap.Kicsit bambi volt kb. 2 órát, de melegnek nem volt meleg és fürcsi előtt 37 volt végbélben, ahonnan még le is kell vonni ugyebár!Na mármost feleslegesen minek gyógyszerezzünk? Nekem a fürdésnél sem volt semmi gond. Nem is látszódott már a helye úgy kellett skubiznom, pedig mindkét husi combiba kapott. De ez nálunk volt. A dokim olyan laza, mondta, hogy ezek az oltások már olyan jók, csak az a kár hogy 2-ből nem tudják beadni, miért kell többször szúrni őket, csak az a felesleges szerinte. És a védőnő sem paráztat feleslegesen. Nagy a körzete és csak ott segít többet, ahol nagyon kell, így nem jár a nyakunkra sem. Váratlan meg semmi szín alatt nem állítana be, úgyhogy szerencsénk van sztem.
Kipróbáltad, amit Zephyrus ajánlott?
Lassan két órája alszik Lilla, nézegetem , nem érzek még hőemelkedést. Te adtál be neki kúpot?
További ajánlott fórumok: