2011 februári babák (beszélgetés)
Hány napig tart a fejlődési ugrás? Tegnap is 2 óránként szopiztunk, de egyszerre nem eszik sokat, de én már lassan kifáradok.
Ne aggódj, Domi szeme is kisebb néha, sőt a jobb szeme általában később is ébred:D Majd kinövik.
Bennünket sem küldtek, de én elvittem magamtól is, és megnézte egy gyereksebész meg egy gyógytornász is, azt mondták rendben. De lehet, hogy a ti orvosotok is jártas ebben, és meg tudja úgy vizsgálni, hogy rá meri mondani hogy oké.
Mi ez az egyszeri önkormányzati támogatás? Nem hallottam róla.....
Sziasztok!!Most hogy így olvaslak titeket,kezdek aggódni,mert minket egyáltalán nem küldtek csípőszűrésre!Doki mindig megnézi,de azt mondja hogy elég laza!Ráadásul szerintem a jobb szeme kissebb néha mint a bal,arra is azt mondta,hogy ilyenkor még normális!!!Szerintetek?????Menjünk valamerre vele??
Jó reggelt. Hát nálunk elég érdekes az éjszaka. Alexa folyton szele, azt hittem, el fog múlni, de még mindig mocorog miatta éjszaka. Nem sír csak nem alszik nyugodtan. Van olyan, hogy 2 hónap után visszatér a hasfájás?
Igen, szoktunk fekve szopizni is, csak mivel Domi bukós típus, így nem sűrűn, napi max. 1-2-szer gyakoroljuk.
Amúgy csajok, van p*mpers active baby 4-es pelusom, németből hozzák, 35 Ft/db, 7 kilótól lehet használni, egy csomagban 34 db van, ha valakinek kell esetleg, szóljon, tudok küldeni.
A fejmozgást az ortopédus nézte másfél hónapja, s mondta, minden rendben, ne aggódjak. Viszont tudtam, hogy fejleszteni kell.
Fekve szopiztok? Nekünk sokat segített.
Szia, köszi :)...mi ezeket csináljuk elég régóta, kivétel a popsiföltolás, azt magától végzi hason, a fejletevést fogjuk gyakorolni :)!
Figyelj, de hogy lehet ilyen egy gyerekorvos. Ahogy végzünk, s nem úgy viselkedik, keresem meg a másik gyerekorvost, akit többen is ajánlottak.
Szia!Üdv közöttünk :)!
Eddig nem voltatok csípőszűrésen, hogy csak most került rá sor? Erőt neked, a kislányod érdekét szolgálja.
Néhányunknak van terpeszpelus, azzal is bosszankodunk eleget.
Domi is alszik még:) Kíváncsi vagyok a te dokid mit csinál. Az enyém még ezt a felüléses dolgot se nézte... De tudod, mozog a feje ez a lényeg:)
Betettem a kiságyba, s már alszik is, további szép napot!
Nem bandukolok vissza a hozzászólásodhoz:)...pelust szoktam a mellkasomra tenni, így nem olvadunk össze, igaz a nagy melegben egyszer voltunk kinn, de akkor nem volt ott. Délután sétálunk benne, de már tegnap este is tettem a pelust, kényelmesebb.
Olvastam a dokid véleményét, kíváncsi vagyok ma egyáltalán megnézi-e Lillát, múltkor is meghallgatta, megnézte, felülésben tartja-e a fejét, de ennyi, semmit nem kérdezett. Ha most sem, ott is hagytam, s keresek más orvost.
Sajnos Domi is elég ébred, úgyhogy ilyenkor úgy alszik vissza, ha bekapcsolom a hajszárítót és zúg tőle nem messze, valahol a földön:) Persze biztonságos távolságban, csak lényeg, hogy zúgjon valami. A porszívó is megteszi. De amint kikapcsolom, fél órán belül ébred. Aztán újra bekapcsolom, és megint alszik. Fura dolog ez nála.
az a baj nálunk is, hogy hajnalban már zoé is elég éber.. nem hiányzik hogy 8 helyett 5 kor keljen.. Utálom a figyelmetlen bunkó szomszédokat akik ba...nak rászolni a kuyáikra. nekünk is van- de én ráordítok ha netán 2 percnél tovább ugat.. mert tudom, hogy zavaró lehet másoknak.. ja és nappal nem éjjel...
ez azért fura, mert a védőnőnek havonta kell kitölteni a picivel kapcsolatos papírokat. engem is azért izélgetett szegény mert már túlléptük az egy hónapot. Aranyos csaj egyébként- és sokszor mond hasznos dolgokat-sőt a jobbak észre is veszik ha a babával valami gond van. elég link lehet a te védőnőd. de az tény ha az ember érez valamit a babával kapcsolatban addig kell menni amig 100%-ra ki nem derül, hogy nincs gond. mert a mai orvosok stb. annyira nem törődnek senkivel-tisztelet a kívételnek, hogy hihetetlen.
Nálunk meg 6-kor a szomszéd elkezdett rotálni:D
A párom meg kiment (amúgy is ment dolgozni), és közölte vele, hogy az utcában mindenhol gyerekek alszanak, nem lehetne ezt picit később? Persze ahogy elment, ez a bunkó újból kezdte, de addigra már mi is fent voltunk.
igy van minden apróságnak örülni kell. én közel 2 hónap után most kaptam meg az önkormányzattól igényelt 25000 ft-os egyszeri támogatást. pont jókor hó végén érkezett..
Ja igen, mondtam a Dévény tornát, amire azt a választ kaptam, hogy az esetek NAGY RÉSZÉBEN ez a ferdén tartom a nyakam - dolog magától is elmúlik, bár kétségtelenül ez a módszer gyorsítja a folyamatot, de szerintük nem kellene hordanom.
Megfogta Domi fejét és megmozgatta (kb. 1-1 cm-t) jobbra balra, azt mondja, ó laza, forog ennek a gyereknek a feje. Mondom nyilván, mivel egy nappal előtte lazította ki, és nem arról van szó, hogy nem mozog, hanem hogy nem alszik azon az oldalon, nem fordul ki teljesen ameddig kellene, és ferdén tartja a fejét!
Szóval csajok tényleg magad uram... Mert ha ezekre hallgatok, fél évesen se jönnének rá, hogy gond van. Ja és azon kívül hogy meghallgatta a szívét, meg megmérték, sem a csípőszűrésről nem beszéltek, a védőnő se volt nálunk Domi 3 hetes kora óta, nem nézték meg, hogy tartja-e már magát, semmi.
én a tegnapi oltás után azt vártam mint a múltkor..hogy lenyugszik és alszik -ehelyett nagyon hisztis volt egész este alig tudtam elaltatni. hajnali 3.18 tól megint nem aludtam rendesen mert ugatott a kutya valakinél..már úgy nézett ki, hogy a pici is felébred rá.. nagyon imádom az állatokat de már elegem van abból hogy 3. hete nem tudok rendesen pihenni. Délután meg állva elalszom...
lányok! ha valakit érdekel az alábbi kuponokat tudom felajánlani:
pampers premium care 500ft kedvezmény
libero baby soft 350 ft
libero megapack 500 ft
nivea törlőkendő 200 ft
alverde fördető és babaápoló olaj 250 ft
johnson bébi babakrém 150 ft
nivea intim mosakodógél 1 ft
laktoherb tea 1 ft
akinek kell priviben jöhet a cím és elküldöm postán..
Jó reggelt!
Mi is túlestünk tegnap az oltáson, volt üvöltés, még levegőt se vett egy ideig szegény. Komolyan úgy éreztem, hogy ezt az egy oltást tovább adta be, mint a múltkori kettőt...
Szerencsére nem lázasodott be Domi, viszont éjszaka kelt fél 2-kor és fél 4-kor is szopizni, aztán fél 6-kor kakilni, és most 10 perce, játék után aludt vissza. Úgyhogy nem pihentem sokat, remélem legalább ő most kialussza magát valamennyire. 3 hónaposan és 2 naposan voltunk 61 cm-esek és 6,3 kilósak.
:-( Nem baj, jobb mint a semmi. Úgyis megyünk majd babanézőbe és akkor felhasználom.
sajna csak egy db vásárlásakor tudod beváltani-most néztem meg
Hát még jó hogy felhívtam őket, mert nekem már kiküldték egy hónapja csak valaki lenyúlta, én nem kaptam meg. De küldenek másikat, mondjuk az is kb. újabb 4 hét.
Akik már beváltották hadd kérdezzem már meg, hogy a C&A-s 50%-os kupon egy ruhára vagy egy vásárlásra vonatkozik? Nem mindegy.
nálunk már fent van , a kisasszony ilyen félig meddig állapotban várok, mert még szerintem visszaszunnyad fél 8-kor szokott kelni, birizgálja magát a takarójával , a pelusával. akinek van szundikendője a nála meri hagyni éjszakára én félek hogy megfullad tőle, ezért ha elalszik beosonok és elveszem tőle.
nekik mindig az anyukájuk marad akik soha nem hibáznak, remélem az én gyerekem is ennyire fog szeretni- mármint én nem leszek ilyen hogy különbséget teszek a gyerekeim között de én is hibázhatok és remélem azt mind elnézik majd nekem.
Iemma! én tegnap kaptam meg és én is kb 2,5 hónapja adtam le az igényt.. nem sietik el-de meg fog érkezni hozzád is:DDDD elég jók vannak benne-de még nem tudtam átnézni-most lenne időm rá-de most meg fenthagytam a gyereknél..akit inkább nem ébresztenék fel..
jó reggelt sziasztok! na tegnap megkaptuk az oltást- minden okés- ugyan olyan jól viselte mint múltkor.. Védőnénit is letudtuk, pont a környéken járt-felhívott és bejött megnézni a picit. Lányok nektek van már járókátok?? mert azt mondta ilyenkor már kéne lenni.. Mindjárt felmegyek a teszveszre aztán megnézem milyenek vannak.. minden esetre fából legyen ez a lényeg:DDDD
További ajánlott fórumok: