2011 decemberi babák (beszélgetés)
Sziasztok lányok:)!!! Mindenki jól van??? Látom Bébike még nem jött, bár tudom 3-ra mondta.
Már nagyon kíváncsi vagyok. Biztosan minden rendben van. És lehet, hogy ma már neki is be lehet írni, hogy kisfiú vagy kislány lesz a babucija :)!!!
Én már igénybe vettem az adókedvezményt, nekem a háziorvos adta ki az igazolást, és nekem is az utolsó mensit kellett hozzá mondani.
na
akkor ennyi változás van
végül is Nekem mindegy
de jó tudni, hogy ilyen nyomtatványt is vinni kell
blöööööööö
vlami igazolást, hogy betöltöttem a 12. hetet
azt mondta Nekem, hogy azt kell majd a munkahelyre bevinni
ez jó
nyugodj meg teljesen jó, főleg, hogy nem is a 12. héten voltál
értem
és akkor ezt a nyomtatványt kitöltve meg amit a védőnő ad azzal együtt megjelenni a főnök előtt és neki azt úgy odaadni?
Igen,nálunk is a férjem igényli,mert több a bruttó.
Ő is viszi majd be a munkahelyére.
Örülök, hogy jól vagy :)
Jah, és már korábban akartam írni neked, hogy első babával nekem is mélyen a méhszájnál tapadt a lepény (mondjuk vérzést nem okozott) és a 25-hétre megnőtt annyira a méhem, hogy megváltozott a helyzete, és a hátsó falra került.
Most múlt héten látta úgy a doki, hogy érinti a méhszájat, de mára hátsó falon volt már. Szóval biztos mondták neked is, de én is azt tapasztaltam, hogy ez változik folyamatosan :)
nem a védőnő ad egy ilyen papírt amit a munkahelyre kell bevinni?
Nekem nem mondták, hogy valamit még le is kell tölteni.
Én is táppénzen vagyok, de mi párom nevére váltjuk ki. Neki több a bruttója.
Én letöltöttem a nyilatkozatot. Délután ki is töltjük.
Na,jó hallani,hogy jól vagy!
A pihenés biztosan sokat jelentett.
Ebben a szeszélyes időben nem is csodálom,h.keményedsz,szörnyű....
Ja,és még ha valakit érdekelne:
Mi anno vettünk fel a 2 gyerekre szocpolt(lakáshitelhez),kettőjükre is igényeltük csak,de meg lehet igényelni a 3.ra is utólag.
Beleszámítják a hitelbe.Igaz,h eltörölték már,de aki akkor felvette,megfelelt a feltételeknek,az megigényelheti később született gyermekre is.
Csak azért írom,mert nem verik nagy dobra(konkrétan nyomoznom kellett ezügyben),de mi megkérdeztük a bankot is és tényleg így van.
Igen,írja is a tájékoztatóban:
"Az orvosi igazolást a nyilatkozathoz nem kell csatolni, de az elévülési időn belül meg kell azt őrizni.
családi adókedvezményhez az adatlap: [link]
Egyébként nézzétek meg, hogy melyikőtöknek bírja még el az adója, ill. ha nem veszitek esetleg most igénybe az adójóváírást, azt előbb vonjátok le az adótokból. Ha egyikőtöknek sincs 10e az adója, akkor meg osszátok meg. Én holnap megyek be a munkáltatómhoz, s beszélem meg velük ezt az egészet. Ha gondoljátok majd részletezem, hogy mire jutottunk. Ha jól tudom, ez a mi felelősségünk, hogy mikor adjuk be az igényt, és én úgy tudom, hogy az igazolást nem kell leadni, hanem ha az Apeh ellenőriz, akkor meg kell tudni mutatni az orvosi papírt. De mondom holnap megyek, s holnap még okosabb leszek. Remélem!
Ja és lehet utólag is kérni az adóbevallásban, ami ugye azt jelenti, hogy csak jövőre kapja meg az illető a pénzét.