2011 decemberi babák (beszélgetés)
Szia Gabica, az a baj, hogy Én ár eleve cukorbeteg diétát kell tartsam, ami nagyjából sikerül is de nem tudom mennyire látszik meg az eredményen pl ha kicsit bűnözök:(
Ma is ettem már 1 kicsi rudit.
Zebra! Ne aggódj, minden rendben lesz, hamar túlesel rajta! Ne idegeskedj:)
Max. diétáznod kell majd, ha nem lesz megfelelő az eredmény, de nem hinném, hogy inzulinra fognak vagy ilyesmi...
Petra!!! Wááá, de irigyellek ma, fantasztikus pillanatoknak nézel elébe :D
(De megsúgom, hogy köszönettel tartozom Nektek, mert tavaly volt festve a szoba, a Ti hatásotokra elértem, hogy mi is újra fessük a szobát :D Jövőhéten kezdünk neki :P ) Lehet, hogy kihisztiztem, de ezzel legalább lekötöm magam :D
Hétfőn kezdem varrni Némóm ágyneműjét és a konyhát is úgy döntöttem, hogy kifestem :D Apa nem tud róla, lehet, kihullik a haja, amikor meglátja, mert az egész lakás tavaly készült el, úgyhogy nem kellene, de legalább lefoglalom magam :D Mivel sötétbarna a konyha és a lambéria is(tetőtéri a lakás), ezért világos, bézs színűre fogom festeni a falakat, most fehér színű :)
Kéknefelejcs! Én sem alszom jól egy hete, mindenre felébredek, ha betakarózom, melegem van, amúgy fázok, a kutyánk állandóan ugat... És persze a hanyatt fekvés, amikor arra kelek, hogy mindjárt megfulladok...
De ezért az édes teherért mindent el kell viselni :D
Beengedtelek Titeket a naplóba, köszönöm, hogy jelentkeztetek :)
Nekünk most mérték be az egész lakást, hát elég borsos ára volt, a legeslegfontosabb a babakuckó volt.
Jól vagyok csak fofok:S a cukoreredménytől:(
Ti jól vagytok?
szia Sába
Igen, igazad van, jó lenne túlesni rajta, már annyiszor voltam cukorterhelésen, hogy el sem tudom mondani de sosem izgultam ennyire az eredmény miatt.
Na mindegy.
Ti jól vagytok?
Jó reggelt Mindenkinek!
De jó kicsipetraa, akkor ma különösen jó napod lesz! :)))
KisGabica, jelentkeztem a naplódba, felkeltetted a kíváncsiságomat ;) Hát nem tudom Ti mit kaptatok a védőnőtől, én eddig semmi ilyen kuponos vagy tájékoztató dolgot nem kaptam :/ Mondjuk eddig nem is sokat voltam nála, összesen kétszer, emiatt a fekvősdi miatt, meg neki is volt valami műtétje, így sokáig nem volt elérhető. Remélem azért majd jár valami hasonló csomag itt is...
Én már egy jó ideje nem alszom végig az éjszakát, van hogy a forgolódásomra felébredek, vagy a környék kutyái ugatnak, vonyítanak. De már a földsugárzásra is gondoltam, szerintem beméretem a hálószobát, biztos ami biztos.
Zebra, nem vagy jól?
Jó reggelt csajok!
Én is végigalszom az éjszakákat mostanában!
Zebra, ess túl rajta minél előbb, legalább arról is le lesz a gond! Tuti javult a helyzet, hisz fogytás is!
Kicsipetraaaaaaaa hát ez lesz aztán a nagy nap! Nagyon irigyellek most! :D Remélem beszámolsz majd, és kapunk fotókat is folyamtosan!
Nem, az éjszaka elment, hanem nem mentem ma sem cukorterhelésre:(
Mondjuk még nem késő hisz még csak hétfőn töltjük a 25. hetet, de már túl kellene esni rajta. Csak félek az eredménytől. Tudom butaság de akkor is félek:(
Örülök, hogy már ilyen nagy lányod van már, hogy így vévivalussza az éjszakát.
Sziasztok lányok!!!
Gabica jelentkeztem a naplódra :)!!!
Képzeljétek tegnap este jött az sms, hogy ma érkezik a bababútor, a babakocsi, a matrac és az ágynemű :):):)!!!
Jajj ez a mai nap nagyon sok meglepit tartogat :)!!!
Ma kukkantjuk meg Benit és még amiket vettünk is ma jön meg. Már nagyon kíváncsi vagyok. A férjem a lelkemre kötötte, hogy nélküle ki ne bontsam. Úgy néz ki vasárnap festjük a szobát, és valószínű jövőhéten összeszereljük a bútort :)!!! jajj már annyira kíváncsi vagyok. Ahogy készen lesz felteszem a képet.
Én nagyon jól aludtam. El sem hiszem, ezen a héten már a 3. nap, hogy ilyen jól alszom. Már régen volt ilyen.
Ritus!
Én a könyvben olvastam róla, amit adott a védőnő, de lehet, hogy Neked van igazad :)
Kipróbálom majd azt a felsőtest felpolcolást :D
INDÍTOTTAM TITKOSNAPLÓT, kinek van kedve, csatlakozzon, nem mindennapi napló lesz, asszem :DD
Szia!
Te sem aludtál jól? Ezek szerint csak én voltam a kivétel :)
Próbálj kicsit magasabban feküdni, az nem használ? Mármint a felsőtested legyen magasabban, akkor bébike is lejjebb megy kicsit, és nem nyom felfele.
A törvényben nem írnak arról, hogy a munkahely befolyásolja az anyaságit, szerintem annak csak a gyáshoz, gyed stb. van köze,nem?
Ezek szerint nem volt jó éjszakád.. :( Nem voltál jól?
Tényleg, hogy van a gyomorsavad?
Szerencsére mi jól aludtunk, Lizi mostanában végigalussza az éjszakát, ami jó :)
Sziasztok!
Nekem a munkahely állít ki minden szükséges dokumentumot az anyaságihoz, Gyed-hez, Gyes-hez, családihoz. Így nekem semmit nem kell csinálnom, csak majd Apának kell Némónk megszületése után állandóan bejárkálni a SOTE központba, nekem ott intéznek mindent.
Vállalkozóknál nem tudom, ez hogyan működik. De az anyaságit állítólag akkor az ember nem kapja meg, ha nincs a pecsétek mellett 365 nap folyamatos bejelentett munkahely.
Egyébként erről mindent el lehet olvasni a "várandós anyák kézikönyve"-ben, amit a védőnő adott, mikor először jelentkezel nála. Gondolom, ilyet mindenki kapott, ebben van a kártya, amivel fel lehet venni a Felicitas csomagot :)
Pelenka: Nekünk van már 2 csomag narancs sárga pamper's, 3-6 kg-ig. Kaptuk egy ismerősömtől :D
Remélem, jól aludtatok, én nagyjából igen, bár éjjel nem ébresztettem a páromat, mert szegényt minden este 6-7-szer ébresztettem eddig és tök fáradt. Úgyhogy most kihagytam, bár kicsit bepánikoltam, mivel megint fulladtam és nagyon szúrt a bal oldalamon a tüdőm, alig tudtam levegőt venni... Éjjel valahogy álmomban hanyatt fordulok és Némó nyomja az aortámat meg a tüdőmet :( :D
Ma délután megyek dokihoz, hogy meg legyen az a nyamvadt háziorvosi pecsétem is, fogászati már meg van és eddig 4 orvosi és 3 védőnői pecsétem van :)
szia Ritus, Én nem annyira jól
És Ti?
Jó reggelt mindenkinek!!
Maja, sajnálom a rossz éjszakát :(:( Lehet, hogy a front is hatott a kislányodra!
Amúgy hogy vagytok, kismamik?
sziasztok Kismamik
hogy aludtatok?
De látom Ritus, ezen a bérkalkulátoros oldalon azt írja, hogy az orvos vagy védőnő által kiállított igazolás kell. Szóval kicsit ellentmondásos... :///
Mondjuk biztos ami biztos szerintem a dokitól is legyen meg az a négy pecsét!
Na, én ezt találtam a Magyar Államkincstár honlapján
( [link]
"Az igénybejelentéshez csatolandó még:
terhesgondozást végző orvos által kiadott igazolás a terhesgondozáson való részvétel számáról. Igénylő hozzájárulása esetén a terhesgondozási könyv alapján készült kivonat is elfogadható."
Majd megkérdem a védőnőt legközelebb :)
Ez egy egyszeri juttatás, mely megegyezik a gyermek születésének időpontjában aktuális öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225 százalékával, ikergyerekeknél pedig annak 300 százalékával .Ez az összeg 64.125 forint egy gyereknél, ikreknél pedig 85.500 forint.
bocsi akkor nincs 80 se:(
összegűt
bocsi
ezt Neked kell intézni majd ha megszületett Zalán baba
mindenki egységesen kapja, tehát egyforma összígőt.
Most nem tudom mennyi de olyan 70-80 körül van
Nem tudom, foggalmam sincs, 1 pecsét és tele az egész.
hihetetlen.
Én ilyeneket nem is tudok sosem! :D Ezt az ember könyvelője intézi vagy a munnkáltató vagy kicsoda?
Ki adja ezt, és mennyi az annyi, és miből számolják ki?
Tök hülye vagyok ezekhez!
Hát akkor hova kerül majd a többi?? :)
Vonalsz, üdv újra itt, gratula a kukishoz!!