2011 decemberi babák (beszélgetés)
Sziasztok Kismamik!
Végre idejutok a géphez. Apja elment dolgozni, a lány meg alszik.
Ma voltam ismét ctg-n. Reggel semmi mozgást nem produkált a lány, de amint felrakták a hasamra azt a kis korongot, egyfolytában pöcögette, hogy vigyük már onnan el. Pedig épp előtte mondtam a csajnak, hogy nem valami aktív ma, ő meg mondja, hogy majd felébresztjük akkor. Hát nem kellet ébreszteni. Szoktak adni egy mozgásfigyelő gombot, amit nyomni kell ha mozog, s leszidott a csaj, hogy miért nem nyomom. Mondom, akkor egyfolytában nyomnom kéne, mondja akkor nyomjam egyfolytában. Így szerintem volt vagy 10 perc míg csak nyomtam-nyomtam azt a gombot. Aztán elfáradt a lelkem, s a maradék időben meg csak forgolódott egy-kettőt. Aztán a doki megdícsérte, hogy az ilyen babákat szeretik, akiket nem kell noszogatni.
Egyébként rendben talált mindent, most még mindig fejvégű, de megkérdeztem, s a doki szerint még mindig van helye forogni. De azért reménykedem, hogy most már így marad.
Persze, hogy jól esett, hisz Nektek még így is lesz mit fizetni
Nemsoká a szülésért kell csengetni kifele a pénzt és hát Zalánnak még sokmindenre lesz szüksége ahogy cseperedik:)
Én nem panaszkodhatom. Ettől a két családtól kaptuk a ruhákat is, meg nálunk a nagyszülők őrült sokat segítettek.
Az egyik oldal fizete a babakocsit és mindenféle kiegészítőt, mérleg, sterilizáló és társait. Minden felszerelést. A másik oldal a bababútort, légzésfigyelőt.... Pffffffff rengeteg segítség!
Megkaptuk Kp, hogy költsük el! Hát nem számítottunk erre konkrétan, de őrült jól esett!
jaj de jó
hát ez nagyon nagy segítség ám:)
Nekem senki nem tesz ilyen ajánlatot:)hihihihihihi
Na jó nem akarok szemtelen lenni, meg tudjuk mi venni:)
Én már akartam, de unokabátyám felesége leintett, hogy na azt már nem , ezt ő akarja!
Én meg hagyom! :D
A szobahintával is így voltunk! Azt meg a másik unokabátyámék akarnak! Azt is hagyon! :D
Mi majd veszünk egy olyan bölcsőhintát amit a kertbe is kiakaszthatunk! De valószínű azt kap a névnapjára, mert az márc. 30, éa pont 3 hónapos kortól ajánlott! :D
:)
Lányok mindenki vett már zenélő forgó játékot?
Én még nem
Hú, jó hogy mondod. Nem is tudtam, hogy ilyet is kell! :D Mármint sarkokat számolni. :)
Remélem ma nem fogsz Te sem görcsölni! Rendesen megijedtem én is.
Nekem a magzatmozgás-figyelésre azt mondta a védőnő, hogy a 36. héttől kell figyelni, és mindig ugyanabban az órában. Akkor már kicsi a hely, ezért kell jobban figyelni rá. Kisfiad akkor olyan, mint a lányom! :) Alig áll meg egy kicsit. Mostanában ha megébredek éjjel, akkor is rúg. Ma hajnalban meg csuklott. Olyan édes: ha sokáig csuklik, akkor egyszerre üt és rúg - nem érti, hogy miért nem múlik már el!? :)
Szép napot!
Amikor itt volt a védőnéni, kérdezte, hogy ha még most is divat lenne a magzatmozgás figyelés, akkor mit tapasztalnék. Na a férjemmel harsány rögögésbe kezdtünk, mert Zalán egész nap egész éjjel feszenget, ficánkol. Nem telik el fél óra hogy nem mozogna valamerre. Ha nem ficánkol, akkor csuklik.
Azt modnta ezt régen azért kérték, mert ha nem is emlékszem pontosan, de 10 óra alatt nem mozdul meg 5 -ször, akkor nem érzi jól magát odabent.
Na mondtam, hogy amialatt elmondta ezt az egy mondatot, már megvolt az 5 mozgás. Szóval asszem már nem számolgatják!
Kata
Nálunk úgy van, hogy 34. héten kell kérni nst-re időpontot, mert annyi a kismami, hogy nehéz időpontot kapni a 36. héten.
Lányok a magzatmozgást mikortól kell figyelni?
a kiskönyv hátuljába van valami táblázat, vagy az nem érdekes?
Szia Gaju!
Én is úgy tudom, pont a héten beszélgettem erről egy kismamával, viszont a dokinál nem kérdeztem rá, ami csak azért aggaszt egy picit, mert a 35. héten kell hozzá mennem majd, viszont NST-re biztos időpontot kell kérni és ha az is úgy megy mint az UH, akkor már jó lenne most kérni..
ezt kézzel szokták vizsgálni
ha minden rendben akkor elég havonta 1x nézni
van az a 3000 cervix érték és ez akkor van ha teljesen zárva van a méhszáj és a méhnyak 3 ujjnyi.
Nekem már 2 hete 2100 az értékem, tehát már csak 2 ujjnyi hosszú a méhnyak és 1 ujjnyira nyitva a méhszáj
Szia Zebra!
Hetente? Az kemény! A lényeg, hogy minden rendben legyen.
Lehet buta kérdésem lesz, de a méhszájat és a méhnyakat hogy vizsgálják. Hüvelyivel, vagy sima uh-val. Nekem szerencsére minden rendben van, de hüvelyit nem szokott csinálni. Az ugye nem baj?
Még csak most olvasom, hogy Szuniko mit írt:S
Ne gondold, hogy nem hiányoltunk, mert nem így van:)))))))))
Kérdésedve válaszolva, Nekem sajnos innestől kezdve hetente kell mennem orvoshoz..de Nekem azért mert rövidül a méhnyak és nyílik a méhszáj.
szia
ezek Nagyon szupi eredmények, gratulálok:)
Sziasztok lányok!
Reggel voltunk 32 hetes uh-n. Eredetileg nov. 3-án kellett volna menni, de telefonáltak, hogy nem-e tudnánk ma menni. DEHOGYNEM!!!
31+3 napos, de 32+0-nak felel meg. A súlya 1910g és már befordult.
Ja és hajasbaba.
Én még 2 hétig dolgozok, és utána rám szakad a "szabadság".
Kicsipetraa: pihenj sokat-sokat-sokat.
Szuniko:ezt nem is hallottam vagyis láttam, Még hogy nem hiányzol!? Kis butus! Amúgy nekem is szokott légszomjam lenni, kb. egy hete erősebb. Munka közben, alvás közben elég sokszor. És egy pár napja úgy érzem, mintha fel lennék fázva, pedig nem, mert pisiléskor egy kicsit se csíp, csak folyton azt érzem, hogy már megint mennem kell.
Eddig 4 hetente jártam, mostantól valszeg sűrűbben kell.
Kata: szegény picinek mandulaműtétje lesz. sajnálom, de jobb kiskorában, mint később, mert akkor már nehezebben gyógyul.
Szombaton 4D!!! Jaj de várom.
Jujj de jó lesz! El ne felejtsd megszámolni a sarkokat és kívánni valamit elalvás előtt!!
Amúgy tegnap én is iszonyúan begörcsöltem! Meg sem tudtam mozdulni! Én is megijedtem!
Sziasztok!
Pécsen szülők! Nektek mikor lesz NST? 36. hetet betöltve ugye? Vagy én tudom rosszul? Annyira nem vagyok képben még ezekkel a vizsgálatokkal, de kedden mindenre megpróbálok rákérdezni a dokinál.
Jajj! Hát tényleg! Jól elnéztem! Akkor helyesbítek:
MA VAGYUNK 35 HETESEK!!!! :)
Vigyázz magatokra Petra - Anya!!!
Tegnap úgy éreztem, mintha görcsölgettem volna, de a doki és a védőnő szerint ez már normális, dolgozik a méhem. Azért megijedtem.
Ma viszünk át egy adag cuccot a lakásunkba, de nem erőltetem meg magam. És ma már ott is alszunk végre!!!
Mindenkinek nyugodt napot kívánok!
sziasztok Kismamik
Jaj Petrám akkor pihenj jó sokat, de tudom, hogy nem kell mondani:)
Lányok, hogy vagytok?
Szép jó reggelt Kismamik!
Szuniko, te meddig dolgozol még? Én pont ma beszéltem meg a főnökömmel, hogy 11.18-án jövök utoljára, bár addig is össz-vissz már csak két hetet, mert közben lesz a kisebbik fiamnak orrmandula műtéte, meg egy a kis csövecskét is visszateszik a fülébe szegénykémnek :(
Megéztem a táblázatban, mert rémlett, hogy te is Pécsen fogsz szülni, hogy majdnem egy napra is vagyunk kiírva :)
Hogy bírod amúgy a munkát?
A légszomjjal én is küzdök, majd talán 1-2 hét ha lejjebb száll a poci, akkor könnyebbb lesz.
Kicsipetra, vigyázz nagyon magatokra, légyszíves pihenj sokat, a 3 hét hamar eltelik!
Zebra, írtó édespofa a kis Kende, tündéri!!!
Sziasztok lányok!!!
Tegnap már nem jöttem, mert az uram nem engedett.
3 hét szigorú fekvés (Szebrácskám látod összetartok veled). Szóval megvizsgált a doki, Benivel minden rendben, nekem nyitva van a külső méhszáj 1 ujjnyira, meg aztán Beni már nagyon lenn van. És természetesen be is keményedett a hasam, ráadásul mondta a doki, hogy ilyen keményedések már szülésnél szoktak lenni (az a legszebb az egészben, hogy az a keményedés amit éreztem fele olyan sem volt mint némelyik szokott lenni). Úgyhogy azt mondta az orvos, hogy a 37.hétig szigorú fekvés, aztán már lehet mászkálni stb. Amúgy minden rendben van velünk. Nagyon rendes volt a doki, mindent elmondott meg is nyugodtam nagyjából :). Szerdán megyünk az első NST-re :). Szóval most valószínű nem leszek olyan sokat, olvasni foglak titeket, de fekve nagyon rossz írni, így leszek csak ritkábban :)!!! Puszika csajok és kitartás mindenkinek!!!
Szép jó reggelt mindenkinek!
Mielött elmegyek dolgozni gondoltam beköszönök......tök jót aludtam este, még pisilni sem keltem fel éjszaka, mondjuk arra riadtam 20 perce hogy szét akar repedni a hólyagom... :(
Akartam kérdezni, hogy nálatok nincs légszomj tünetként én sokszor alig kapok levegőt, nagyon rossz....
Pénteken megyek nőgyógyászhoz, akartam kérdezni tőletek, hogy hogy jártok még mindig havonta? Vagy most már 2 hetente?
Du itt vagyok, nem mintha hiányoznék... :)
Zebra!! Gyönyörűűűű!!!! :)
És mekkorák vagytok?