Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » 2011-ben ébredj fel! fórum

2011-ben ébredj fel! (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 2011-ben ébredj fel!

1 2 3 4
100. cinus79
2011. febr. 15. 21:00
A cikk pedig nagyon jó volt, én is most hasonlókat érzek....hogy az élet más, nem csak az egyhangú taposómalom kell hogy legyen.
2011. febr. 15. 20:59

Én is találtam a citatum.hu-n egy szép idézetet, az egyik kedvencem.:


Gazdag akarsz lenni? Gondolj a rigóra és az ősemberre. Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra, és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez.(Wass Albert)

2011. jan. 28. 21:02
Ja, és elengedhetetlen, hogy a mai szülők egyrészt példát mutassanak, másrészt ne akarjanak semmi-személyiségű-társadalomban ideális-egyengyereket nevelni, még ha az a legideálisabb, akkor sem...
97. winny
2011. jan. 27. 16:45
Nagyon jó cikk!
2011. jan. 26. 11:00
Te jó ég! 2011 a változás éve lesz?! Ugyan már emberek! Tapósómalom? Hát igenis az! De miért kell egyből a világot megváltani? Nekem sem kaland az életem, de én így szeretem. Van munkám, lakásom (igaz van rajta pár milla hitel), egy öreg kocsim, tudok kicsit félretenni. Mi ragad ki a taposómalomból? A barátaim és a hobbim! Jópár ember (itt nem a létminimumon élőkre gondolok) mondja hogy szar az élet, de tutti, nincs hobbijuk. Akármi lehet, csak szívől csinálják, örüljenek neki és legfőképp ne szégyelljék!
95. Zamus (válaszként erre: 94. - B-zs)
2011. jan. 25. 15:00
Köszi! :)
94. b-zs (válaszként erre: 92. - Zamus)
2011. jan. 25. 14:51
Persze, nem az enyém:) www.idezet.wordpress.com, érdemes megnézni!
93. soktap
2011. jan. 25. 13:33
Tündér!nincs kalapom de veszek egyet,hogy legyen mit megemelnem előtted.
92. Zamus (válaszként erre: 90. - B-zs)
2011. jan. 25. 13:17
Nagyon találó idézetek. Megengeded, hogy elcsenjem és berakjam a naplómba?
2011. jan. 25. 12:45
Nagyon tetszik a cikk!!
90. b-zs
2011. jan. 25. 12:34

“A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz.” (Albert Schweitzer)


“Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz.” (Wass Albert)

89. b-zs (válaszként erre: 88. - Zamus)
2011. jan. 25. 12:22

Teljesen igazad van! Számos embert tudnék mondani közvetlen környezetemből példaként, sőt sajnos családon belül is, hogy állandóan napról-napra, hétről-hétre, hónapról-hónapra és évről évre ugyanazon a problémán rugóznak. De, hogy tegyenek ellene?? No, azt nem.. Pedig egyszer kell egy nagyot lépni, utána jön minden magától.

Mi is tevékeny emberek vagyunk, tevékeny élettel és így vagyunk boldogok, a mi kis három csemeténkkel:)

88. Zamus (válaszként erre: 81. - Kneseva)
2011. jan. 25. 11:21
Mozgalmas életed volt eddig és most is az. Te tetted ilyenné, mert amikor a fordulópntokhoz értél merted vállalni a változást és változtattál. :) De vannak emberek akik nem mernek tenni semmit, aztán meg sajnálják magukat, hogy nekik semmi sem sikerül. Szerintem ez a cikk főleg őket szólítja meg.
87. Zituss
2011. jan. 25. 11:17

Koszonom Tunder69 :)

Sokan tudjuk mirol beszelsz..:) hala neked ezert a cikkert szep napot  ;)

86. caravell (válaszként erre: 81. - Kneseva)
2011. jan. 24. 19:56

"... mert csoda csak annak jár, aki tudja, hogy létezik..."


Bocsánat, hogy 2x egymás után csak idéztem, de mások olyan jól megfogalmazták már előttem :)

85. caravell (válaszként erre: 80. - B-zs)
2011. jan. 24. 19:53

Ez nagyon jóóóó :))

"... Az akarok lenni ami akkor voltam, mikor az akartam lenni ami most vagyok..."

84. kneseva (válaszként erre: 82. - Tündér69)
2011. jan. 24. 17:38
Köszömön.
83. Tündér69 (válaszként erre: 80. - B-zs)
2011. jan. 24. 16:12
Ez a lényeg:-). Fogadjuk el egyszer azt, ami van:-).
82. Tündér69 (válaszként erre: 81. - Kneseva)
2011. jan. 24. 16:11
Kedves Kneseva:-). nem bántottál meg, hisz mint Te is írtad, mindenki másképp gondolkodik az életről. Én gyerekkorom óta vonzódom a misztikus dolgokhoz és az ezotériához, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy hiszek egy nálunk hatalmasabb, intelligensebb erőben, lehet ezt bárhogy nevezni. (Szellem, Isten, Univerzum, Angyalok stb) Én ennek a hatását saját bőrömön tapasztaltam, és tapasztalom most is sok dologban. Ez az én hitem, de ez nem jelenti azt, hogy másoké rossz:-)
2011. jan. 24. 14:37

Nem akartalak megbántani, reméléem nem is tettem.Kicsit más vizeken evezünk, én nem hiszem a misztikus dolgokat,földöntúli világot,az ezotéria tudományát. Pláne nem a gyógyitás terén ! Amit messze elfogadok, az a gyógynövények gyógyító hatása, a sok mellékhatást tartalmazó gyógyszerekkel szemben.

Nem akarok vitába szállni Veled , hisz innen már világnézeti kérdésről van szó, ami meglehetősen bonyolult .

Hogyan látom én? Az életben sokszor szembesülnk azzal, hogy forduló ponthoz érkeztünk, tenni kell valami mást, mint eddig, de ez nem csoda, és erre nem készülünk külön, higy adja a szituáció a megoldást is. Ilyen pl. a tanulás éveinek vége, a házasság, a gyemek születése, a karrier, s az általad emlegetett 40-50 év is. Igen !Jelzés érkezik hozzánk--biológiai jelzés-- ami arról szól, hogy másként ! Ekkor vesszük először észre, hogy lassítani kell ! 50 en túl, már nem minden áron újat akarunk teremeni, hanem megvédeni az eddigieket. Ez is lényeges.A szárnylásunk alább hagy,. Már észrevesszük a kis történetekt is és nem írunk mindent nagybetűvel. Új ember lép az életünkbe, új státusszal, unokának hívják.( jó magam 44 évesen lettem nagymama) Abban értünk egyet, hogy az élet a dinamikus változások láncolata.

Mondom ezt úgy, hogy 62 éves koromig vállalkozó ként dolgoztam, 60 éves voltam, amikor Budapestről vidékra költöztem, és ezen a koron is túl voltam, amikor új társa lett az életemnek.

Nekem megy ez, jövendő mondás nélkül is.

Ez az én véleményem és másét messzemenőkig tiszteletben tartom. Ettől kerek a világ.

80. b-zs
2011. jan. 24. 14:12

Elolvastam és nagyon tetszik a cikk.

Ha megengedtek egy idézetet, mely jellemzi a legtöbb ember életét:


“Tavasz volt, de én a nyarat vártam;

a meleget, a patakok hűs vizét.

Nyár volt, de én az őszt vártam;

a színes leveleket, és a hűvös, száraz levegőt.

Ősz volt, de én a telet vártam;

a ropogós havat, és a karácsony örömét.

Eljött a tél, de én a tavaszt vártam,

a rügyfakadást, a nap melegét.

Gyermek voltam, de felnőtt akartam lenni;

szabad és önálló.

Húsz éves voltam, de harminc akartam lenni,

érett és sokat ismerő.

Középkorú voltam, de húszéves akartam lenni;

ifjú és szabadlelkű.

Nyugdíjas lettem, de középkorú akartam lenni;

tevékeny élettel.

Életem elmúlt, és sohasem kaptam meg, amit akartam.”


- idézve Linda Dillow: Akinél a szív lecsendesül c. könyvében


www.idezet.wordpress.com, jó szemezgetést!


Várom a következő cikket!

79. Tündér69 (válaszként erre: 77. - Kneseva)
2011. jan. 23. 18:10

Hát nem érzem, hogy túl vagyok az élet elős felén:-))). Ha megnézted a névjegyem, láttad, hogy idén leszek 42 éves. Az is írtam, hogy 15 éve foglakozom ezekkel a dolgokkal, azóta gyógyítok, és tanulok folyamatosan. Tehát ugye kb. 28 éves lehettem, amikor drasztikusan váltottam. Ezt nem tudom, miből szűrted le, hogy én is átaludtam az életemet:-)

Az emberek általában a negyvenes-ötvenes éveikben jutnak el arra a pontra, hogy úgy érzik, változtatniuk kell. Általában ez az az időpont, amikor történik valami olyan dolog, ami elvezeti őket oda, hogy váltani kell. Akár egy betegség, munkahely elvesztése, válás stb.

A cikkeimben nem magamról írok,(természetesen az életem tapasztalatai benne vannak) hanem a tapasztalataimról, amit évek óta tapasztalok a páciensek körében. Az esztendő másként kezdéséről annyit, hogy én energiákkal is foglalkozom, és általában érzem, hogy mikor van az az időszak, amikor jelentős változás várható. Valóban lesznek az én életemben is jelentős változások, de ezek azoknak a tevékenységemnek a "gyümölcsei", amit eddig végeztem.

Örülök, hogy elégedett vagy az életeddel. Ez azt jelenti, hogy Te jól csinálod:-)

78. 6b006fc769 (válaszként erre: 77. - Kneseva)
2011. jan. 23. 17:57
Aki ilyen cikket ír, az keresi a "Választ az Életre a Mindenségre Meg Minden":), ugyanakkor körül van véve olyanokkal, akik nem, mert úgy élnek, mintha mocsárba ragadtak volna. Én legalábbis így látom, max. helyre leszek igazítva:)
2011. jan. 23. 15:43

Elolvastam egy párszor amit írtál, és csak nem jöttem rá, mi az ami nekem nem tetszik, de nagyon nem tetszik. Megnéztem a névjegyedet, s most kérdeznék valamit: túl az élet első felén, most jöttél rá, hogy átaludtad az életedet, ideje változtatni? vagy amit leírtél az csak másokra vonatkozik Rád nem? ha így van miért Te kezded az esztendőt egészen másként? Nem értem.

Az emberek valóban egy megszokott rend szerint élik az életüket,hisz jelentős része, reproduktív munkát végez. Ettől eltekintve létünk elengedhetetlen része, hogy reggel felkelünk, dolgozunk, étkezünk, gyerekeket nevelünk, és lefekszünk. Ezt teszi szinessé, az amit közte csinálunk, még akkor is, ha ez időnk jelentős részét elvitte.Tv nézés kifejezhet minőséget, érdeklődésed, hogy mi iránt, az nagyrészt műveltség és izlés kérdése,ismeretszerzést és még sok mindent. Szinessé tesszük az életünket egy-egy sétával, kirándulással, jóízű pletykával, fodrásszal, bevásárlással egybekötött komissióval,olvasással közös családi programokkal. Ez mind belefér napjainkba ! Az igaz, hogy ezzel nem újat alkotunk, nem a világot váltjuk meg, nem taálunk fel rendszereket, DE NEM alszunk, legfeljebb néha kicsit unatkozunk, vagy fáradtak vagyunk.

Elégedett vagyok az életemmel, azzal is ahogy élem, 2011 ben csak így tovább.

2011. jan. 23. 14:44
Érdekes az, hogy az emberek hajlamosak újra és újra megismételni a hibáikat, igenis belelépnek ugyan abba a folyóba! Pl. dohányzásról le- és visszaszokás, fogyás-visszahízás, ugyan olyan fajta kapcsolatokban belemászás stb.
75. bettike2007 (válaszként erre: 27. - Caravell)
2011. jan. 23. 14:09
Kicsit nekem magas a téma,de sejtem mit akarsz mondani.Én mostanában sok olyan embert vesztettem el aki lábtörlőnek nézett,de megmondtam a magamét,kevesebb ember vesz körül de legalább olyanok akik szeretnek,tisztelnek.Nem szeretem ha parancsolnak,csak a munkahelyen muszáj elfogadnom sajna.A művészet jó dolog,sok sikert hozzá!!
74. 7717d911a9 (válaszként erre: 73. - 6b006fc769)
2011. jan. 23. 13:04
Jelenleg az anyagi elvek irányítanak, elnyomva, kihasználva, eltorzítva minden emberi, természeti, természetfeletti értéket.
2011. jan. 23. 12:43
Nagyon jó a cikk!:)Az én gyermekem nem azt fogja hallani, hogy olyan szakmát/munkát keress, ahol sok pénzt keresel, hanem azt, hogy arra törekedj, hogy szeresd, amit csinálsz és légy boldog a bőrödben.
72. 7717d911a9 (válaszként erre: 71. - Talian35)
2011. jan. 23. 11:44
A negatívaknak meg romboló...:) / :(
71. Talian35 (válaszként erre: 53. - Caravell)
2011. jan. 22. 22:41
Nem tudom, nálam a pozitiv gondolatoknak van épitő ereje, de azoknak nagyon :-)))
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook