2011 augusztusi babók (beszélgetés)
Nekünk mondták a kórházban is, hogy el kell vinni, illetve a doktor néni és a védőnő is mondta. Nekünk a kórházban is csináltak hasi és koponya UH-t, de ott csak azt írták negatív. Amin most voltunk az sokkal részletesebb volt.
Még az első két hétbe próbáltam,de nem igazán fogadta el,de lehet,hogy most újrapróbálom hátha :) viszont elről az SNS készülékről még nem is hallottam....Köszi :)
Na akkor nem vagyok egyedül...
Az én fiam 3300-al született és ma 4830 volt a védőnéni szerint szerinte most sokat hizott pedig hetek óta 330 körül hizik egy hét alatt....
Nekünk a gripe water nem vált be ugyanúgy sirt ha pukiznia kellett,vagy kakilt minimális volt a hatás,de olyan 2 hete használjuk az infacolt ami már egy fokkal jobb de ez sem az igazi úgyhogy nem tudom mit csináljak....
Sziasztok! Sokan kérdezitek, hát leírom ide a szoptatási tanácsadó anyagi vonzatait - remélem ezért nem dobnak ki a fórumról... Szóval, a telefonos tanácsadás ingyenes. Ha azt kéritek hogy menjen házhoz, akkor az emberenként változó. Tőlem Gitidiszné Gyetván Krisztina 5000 forintot kért, ami nem az ő zsebébe megy, hanem az alapítványéba. Ez egyszer fizetendő összeg, cserébe viszont annyiszor megy utána ingyen házhoz, ahányszor hívod. Ingyenesen. És bármikor keresheted telefonon is ha gondod van.
Hát nálunk sajna nem kell, pedig elvinném, ha valami probléma van legalább kiderülne.
Én is szenvedek a szoptatással. Az egyikbe nagyon kevés van, és azt nagyon lassan szopizza szinte bealszik. A másikba meg nagyon sok, az meg ömlik a szájába és azért nem bírja szopizni.:-(
Már a kórházban, mikor jöttünk haza, mindenkinek mondták, h 6 hetesen vinni kell. Bár csak mostra kaptunk időpontot, 4 héttel későbbre. :/
De a tiéd is sokat nőtt. Egy hónap alatt 1 kg, az nagyon jó.:-)
Állítólag 600 g-ot szoktak egy hónap alatt.
Az én Vikim nagyot nőtt. 6 hetesen volt 4700 g és 3350-nel született.Két hét alatt 400-500 g-ot hízik.
Nálunk nem is kell vinni UH-ra.Hogy -hogy UH-ra viszed? Mindenkinek kell vagy csak valami probléma van és azért viszed?
Megtennéd, hogy nekem is elküldöd a pénzügyi vonzatát? Köszönöm!
Kedves Orsi!
Engem is érdekelne, hogy mennyibe kerül a szoptatási tanácsadó. Válaszodat előre is köszönöm.
Szia Mirtil! Innen lehet választani:
[link] - lakhely szerint, ill. a szerint hogy telefonon akarsz vele beszélni, e-mailben, vagy azt akarod hogy házhoz menjen. Az anyagiakat küldöm priviben.
Az ortopéd nézi ultrahanggal a lábait,nincs-e csípőficama.Mi is tegnap voltunk.
Szerintem ha megoldható, vidd el magaddal a babát, mert ahány féle sapka, annyi méretezés. Vagy kérdezd meg, ha nem jó, kicserélheted-e. Kiinduló pontként megmérheted centivel a kisfiad fejkörfogatát. A legtöbb sapit aszerint méretezik.
Csajok! Légyszi segítsetek. Honnan tudom, hogy mekkora méretű sapi kell Kopinak?
Szerintem ez a fogyás dolog alkati kérdés.Nekem mióta az eszem tudom fogyóznom kellett.Valószínű ez már így is marad. :(
Nálunk nincs 6 hetes uh.Ott mit néznének?
Szerencsés vagyok, én 9 kilót híztam a terhesség alatt és már a szülés után két héttel 2 kilóval kevesebb voltam a terhesség előtti súlyomnál. Azt mondták mások, hogy 44 évesen majd nem tudom leadni a felszedett kilókat. De nem így volt,
Az én babucim 3680 kilóval született, ma vagyunk 8 hetesek, és 5 kiló. A tiéd is nagyon szépet hízott, gratulálok. Egyébként a Gripe Waternek én is hálás vagyok 3 hete adom a kisfiamnak és azóta sokkal jobb a közérzete, nem is sír a hasfájástól. Holnap fog elfogyni a szer, veszek még egyet, hadd legyen 3 hónapos koráig.
Sziasztok! a hathetes uh-on mit csinálnak a bébuszokkal? Minket a röntgenre hívtak. De miért ha uh-nak van írva? Nem értem.
Ma kell menni, csak ha le kell vetkőztetni, akkor olyan rucit adok rá, amit könnyű le és fel venni. :)
Csicsukaa! Tettem fel kendős képet. Mi így csináljuk és Esztinek nagyon kényelmes, szereti. A fejét csak akkor rakom be a kendőbe ha elaludt, különben nézelődik. 7-8 kg-ig lehet előre kötözni, addig bírja anya háta és dereka károsodás nélkül. Utána meg kell tanulni a hátul batyus kötözést.
Szerintem majd elmúlik nála is mihejst érett lesz auz emésztőrendszere.Reméljük minnél előbb.
Valaki adott már LActiv Babyt a picijének.A dokinő mondta adjak a picinek.Elvittem ma dokihoz mert nagyon híg volt a széklete de nem talált semmit nála meg láza sem volt és ugyanolyan vidám.A lényeg hogy adtam neki délelőtt és azóta már 3x volt nagy kaksi és teker evés közben a pocija.Szerintetek ez attól lehet.Ja és nagyon sokat pukizik.
Sziasztok!Rég jutottam el ide sajnos a költözés miatt, de már vége, átköltöztünk, és már a pakolás is a cél felé halad. :)
Bozsani: Rajtam mindössze 3 kg maradt.
Hány gramm a 2 hónapos babátok? Az enyém 4600 g. Kíváncsi vagyok, hogy a normál súllyal született babák, most hol tartanak. Az én kisfiam 2600 g-al született.
Hasfájás: Nekünk a Gripe Water segített!!! Hatalmas a változás, sokkal kevesebbet kiabál, kevesebbet húzkodja a lábát, és könnyebben pukizik, bár akkor azért még felkiált.
Én pont emiatt inkább nem mérem magam :)Egyszer megmértem, hogy tudjam, mennyi ment le a szüléssel, de azóta nem álltam mérlegre.
Amúgy mi ma voltunk az uh-n, szerencsére mindent rendben találtak mind a hasi mind a koponya vizsgálatkor. Úgyhogy megnyugodhatok, és kereshetem tovább hogy miért hasfájós a pirinyóm.
Nekem sem indul be a fogyás.Már a t..öm ki van.Utálom magam.De a szopi miatt enni kell.Hisz a Dávid egészsége fontosabb.De már nagyon utálom.
Ha cumizik a babókád, add a szájába. Nekünk bevált.
Nálunk ugyan ez a helyzet. Amikor voltunk a 6 hetes UH-n, a doktornő azt mondta, hogy jó lenne az egyikről leszoktatni (az 1 órásiról). Na de mégis hogyan? Ne adjak neki enni, ha kér?! Azt nem tehetem. Remélem egyszer magától átalussza!
Nekem a legnagyobb van. azt hiszem, LL-esnek hívják, 5 méteres. Már rájöttem, úgy csinálom, hogy amerre épp néz, ott kiszedem a kendő fölé a kezét, és így az anyag a feje alatt van. :)
Mióta ma meghozta a futár, már vagy 10szer felpróbáltuk. :D
További ajánlott fórumok: