2011 augusztusi babók (beszélgetés)
Csicsukaa!!
Neked nagyon szerencsés költözködést!!!Akkor jövő héten várunk ide vissza minél hamarabb!!!:)
Sziasztok! Látom nagyon eltérők a vélemények. Kopi is tápis, mindössze egy hónapig volt tejcim. :( No mindegy, lényeg hogy eddig csak a 4 hós hozzátáplálásról hallottam, de ezt nagyon jó hallani, hogy 3-tól is lehet kezdeni. :)
Csibe! Majd később írok neked privit, kérek egy kis segítséget, ha már felajánlottad.... :D Inkább tőled, tapasztalt anyukától, mint egy 26 éves, egyedül álló védőnőtől.... :/
Holnap költözünk, úgyhogy ezért majd csak jövőhéten.
nincs miért elnézést kérned, én csak arra próbáltam felhívni a figyelmed, hogy nem vagyunk egyformák :) Szívből örülök, hogy neked van lehetőséged anyatejjel táplálni a picit és tedd is azt, amíg csak tudod :) és a hozzátáplálást pedig úgy kezd, ahogy te gondolod, mert minden babának az anyukája tudja, hogy mi a jó nekik :)
Remélem nincs harag ;)
nem rontottál rá senkire.
mindenki olvas meg hall ezt azt. sőt mindenhol mást írnak.
minden védőnő mást mondd.
újabban azt találták ki, h anyatejbe áztatott kekszet kell adni 6hós kortól, hogy ne szokják a glutént. régebben meg 1 éves korig nem ajánlották.
folyton változik minden.
Igen én is ezt vallom,hogy minden anyukának szíve joga akkor elkezdeni a hozzátáplálást amikor csak akarja!!
Bocsánat nem akartam senkit magamra haragítani!!!:)
sziasztok
szerintem ne vitázzunk ezen.
mindenkinek szíve joga mit csinál.
nekem második kicsi fiam van.
Martinnál is 3 hósan kezdtem, és gyümölccsel, mert azzal kell kezdeni. lével , aztán péppel-
én is úgy gondolom h a pépet kanállal adjuk, ne hígítsuk fel, h igya .
nekem Martin sok tápszert kapott már az elejétől, alig volt tejem.
most több a tejem, igaz csak azért mert fejek, mert lusta kiszívni , mert ő is 2 hetes kora óta kap pótlást .
én most is elkezdem 3 hósan, és nekem Martin attól h gyümit kapott először, ugyanúgy ette a zöldséget is. én főztem neki mindent külön mert az finomabb mint az üveges.
3 éves semmi baja, 1x 1x volt beteg, stram erős fiú.
én ha csak szopizna akkor is elkezdeném előbb mint 6 hónap a hozzátápit, mert sok helyen tapasztaltam ismerősöknél h akik 6 hósan kezdték, ott több baba is nehezebben fogadta el.
de ezen a témán nem érdmese vitatkozni, mindenki maga döntse el, mikor kezdi.
szívesen segítek bárkinek e témában.
Sziasztok:)
Látom, hogy elég komoly nézeteltérést okoz a hozzátáplálás kérdése. Tápszeres babáknál 4 hónapos korban már el lehet kezdeni a hozzátáplálást és bármilyen hihetetlen, de tényleg az almával és a burgonyával, valamint a sütőtökkel kell kezdeni.
Demeeri szerintem te valamit félreolvastál, miközben a hozzátáplálásról szóló írásokat olvastad, mert az alma a legelső, amit lehet adni a babáknak. Olvastam a naplódban is és a fórumon is a véleményedet és szerintem nem kellene elítélni azokat az anyukákat, akik nem tudják 6 hónapos korukig szoptatni a babájukat és ezért mihamarabb meg szeretnék kezdeni a hozzátáplálást, ettől ők még ugyanolyan jó édesanyák, mint azok, akik szoptatnak. Örülj annak, hogy van elég tejed és te csináld úgy, ahogy csak akarod, de ne bánts meg másokat azzal, hogy bántóan nyilatkozol róluk.
Nem mellékesen megjegyzem, hogy Csibe22 pontosan tudja, hogy mit csinál, hiszen nem az első gyereke Kristóf.
Látom mennyire megoszlanak a vélemények.Én úgy tudom almával lehet kezdeni.És a gyümölcscukor amit a gyümölcsök tartalmaznak az nem rendes cukor.Az szerintem nem állja meg a helyét hogy ettől elhízik a gyerek.Hisz a cukorbetegek és a túlsúlyosoknak is a gyümölcscukrot javasolják.És pont az almát veszik előre mert annak nincs allergén hatása meg a burgonyát.Szerintem nem attól lesz édes "szájú" a gyerek ha ezekkel kezdik.
Egyébként a tápszeres babáknál azért javasolják mert akkor nem kell annyi tápszert adni a babának.
Egyébként itt mag tudjátok nézni:
Szerintem, ha a kakinál nem jön ki egyben, amit adsz neki, akkor nyugodtan folytasd, mert meg tudja emészteni.
Nem rég olvastam egy cikket, melyben angol kutatók értekeznek róla, hogy valóban elég-e a babáknak 6 hós korukig kizárólag az anyatej. A konklúzió az volt, hogy nem, de egyelőre még nem teljeskörűen elfogadott ez az álláspont.
Ne gyümölccsel kezd a hozzátáplálást,hanem zöldséggel.Ezt szigorúan tartsd be.Ha rászokik a gyümölcs édes ízére,nem fogja majd megenni a zöldséget.Ez komoly,nem én találtam ki,mindenhol így olvasom.Ezenkívül a gyümölcsök sok cukrot tartalmaznak,zöldségekkel megelőzheted a túlhízást is.
Egy jó tanács,ilyen korán még ne kezd a táplálást.A tejci teljes értékü táplálék,5-6 hónpos koráig elég neki,anélkül,hogy hiánya lenne valamiből.
Sziasztok!
Hozzátáplálás:Már én is nagyon várom hogy végre így együnk.Bár Dávid még szinte kizárólag anyatejet kap de pont le tudok fejni neki 150 ml ami éppen hogy elég neki.És sajna nem gondolnám hogy lenne több.Majd én is utána érdeklődöm.Mert akkor így nem kellene pótlás csak tejci amíg húzzuk.Egyébként én is a kanalas módszerre esküszöm.Nem kell a gyereknek az a húdenagy kényelem hogy mindent csak nyelni kelljen.Igenis tanulja meg a rágás technikáját is.
Már van műanyag kanala egy rakással.(nestlés)Meg kaptunk már tálkát is. :D