2011 augusztusi babók (beszélgetés)
Sziasztok!
Lari jobbulást...nem értem az orvost aki azt is tiltja mikor köztudott hogy a láz sokkal sokkal rosszabbat tesz a kismamának mintha bevesz egy panadolt...nem értem ők ekkor hol voltak az egyetemen mikor ezt tanítják:)
Martamay jaj de jó szakdoga téma:) Akkor te profi vagy ebben a kérdésben!! Én sose tudom végülis mennyit értenek, ha nem is figyelnek oda. Tehát pl. nekem a kisfiam a reklámokra rá volt tapadva de teljesen (csecsemő korában) olyankor megállt az élet ha reklám ment...aztán orvosi védőnői javallatra 15 hós korától egyáltalán nem tévéztünk, csak a híradót néztem este és ennyi.
Most van hogy megy ugye mesecsatorna meg közte reklám is van. De a lányomat abszolut nem érdekli, oda se figyel akármi is megy benne, vajon az neki káros lehet attól ugyanúgy?? De a nagyobb fiamat meg nehéz lebeszélni hogy na akkor nem megy mese egésznap semmi...
Így sincs állandóan bekapcsolva de azért megy egy 2-3 órát részletekben biztos!
Vajon ez is árt így?
Na már bánom hogy felhoztam ezt a jel témát, most mindenki szabadkozik aki jeleket küld...:( én nem ismertem ezt az oldalt és ezért kérdeztem tőletek (akik már régóta ide jártok) a jelek jelentőségét.
De akkor ezekszerint csak kedvességet jelent és ennyi:) Ami tökjó.
Rora 16 hetes vagy?? jaaaaj de jóóó, én már alig bírom ki addig komolyan, olyan messze van én ma vagyok 14+1.
Köszönöm a jó kívánságokat!!!
hát nem került el a láz... két óra alatt 36,3ról felszökött 38ra :S felhívtuk az ügyeletet és azt mondták, hogy ne vegyek be gyógyszert, azt nem is mondom, hogy pont a gyógyszer bevétele után szökött föl a lázam, pana..l szedek, van benne paracetamol...
az meg végképp elvette mindentől a kedvünket, hogy néhány orvos a paracetamolt is tiltja :S
mondtam a páromnak, hogy azért a betegtájékoztatóra nem írhatnak akármit, "megállapítottuk", hogy paracetamolt szedhetek és ez a legkíméletesebb, van itthon Algopyrin, azt is szedhetnék, de már mindentől tartok :S
most stabilan 37fokos a lázam, ha újból felszökik hűtőfürdőt veszek, szerintem az is számít, hogy milyen az alaphőmérsékletem, ami 35,5 max...
szerintem nálatok jól mennek a dolgok, hogy magyarázol nekik :)
a teljes tévé megvonással nem értek egyet... a kicsik nagyon kegyetlenek tudnak lenni, ha éppen érzik, hogy a társuk más neveltetéseben részesül... például nem ismeri a "sláger" meséket és játékokat, nem tud csatlakozni a beszélgetéshez meg a csapatjátékokhoz :( uncsim iskolatársa is ki volt rekesztve :S
Ez jó!!! Ha kérdeznek, és nem ciki nekik előtted.
Én is szeretném, ha kérdeznének. Most még csak annyit mondok, amennyit fel tudnak dolgozni. Szépen, lassan adagolom. Persze, nem mondok semmi valótlant, de jól látszik egy-egy válasz után, hogy kielégítette-e a kíváncsiságát vagy nem. Tőlem is kérdezte, hogy hogy kerül a baba a pocakba, de ln csak annyit mondtam eddig, hogy ha egy néni meg egy bácsi nagyon szeretik egymást, akkor az Úristen legtöbbször ad nekik egy gyereket. És ez egyelőre elég is volt a kis négyéves fejének. :)
Én egyébként nem vagyok zavarban a témával a kamaszok között sem. Inkább ők jönnek zavarba, attól hogy nem jövök zavarba.
Sziasztok Kismamik!
Laribaba gyógyulj meg hamar,látom nem vagy jól:-((,
remélem nem komoly?!
Többiekkel minden o.k látom,hál'Istennek!
Csütörtökön voltam Uh-on(kontroll) és minden rendben(a helyzetemhez képest),már a jobb oldali petefészkemben van egy :dominans folliculum(tüsző),ezt írta a dokim a papíromra.
És hozzátette,hogy ez jóóó:-),de persze a 3 hónapot várjuk meg..
Puszi mindenkinek,vigyázzatok magatokra és a csöppségekre!!
Ja és Frafrunak üzenem,hogy én is küldtem Neki jelet,mert gondoltam aki olyat ír,ami szimpi,annak miért ne..de ha rosszul tettem,sorry érte!
MArtin mar fel van vilagositva kb. 2 eve. Ugyhogy o mar mindent tud.. De tudott jokat kerdezni..
Az egyik jo kerdese igy hangzott (epp vezettem kozben): Te, Anya! Eleg csak arra gondolni, hogy ne legyen gyerekem, vagy tenni is kell erte valamit? " :)))
Hirtelen nem tudtam nevessek, vagy mi legyen, de aztan elovettem a komoly arcom es felvilagositottam a vedekezes mivoltjarol..
Viszont igy szo szerint, hogy hogy kerdezett ra arra, hogy hogy lesz a baba, sajna mar nem emlekszem..
Odika kerdezte a minap, hogy :"De hogy kerult a hasadba a baba..?"
Kozben valamit csinaltam, nem tdutam azonnal valaszolni es aztan hangosan megadta a valaszt maganak: "Ja, igen, szexszel"
:))Hat, ezen mar elkezdtem mosolyogni es kerdeztem tole, mit szeretnel tudni?? Erre mondja, aaaaa semmi, semmit.. :)
Szoval o mar tudja, lehet MArtinnal kitargyaltak, nem tudom. Illetve van egy ilyen biologia konyvuk, ahol meg kepek is vannak az aktusrol, megtermekenyitesrol, szulesrol. Kimondottan (nagyobbacska) gyerekeknek, nekik valo!!
Erdekes dolog errol a gyerkocokkel beszelni, mert minket igy nem vilaositottak fel. Szoval kisse kenyelmetlen nekem, de probalok erot venni magamon, hogy ok ne erezzek ezt, amit en ilyenkor. Eddig ugy latom sikerult is, mert ok kerdeznek/csacsognak ebben a temaban...
Egyetértek, bár minket ez a téma még nem sokkol ennyire.
Te, és kérdeznek a gyerekek? (Az enyémek korában még igen : "mamma, engem hogy csináltak?" "hogy adja az Úristen a gyereket?") :)) Jó volna, ha ez a kérdezőkedv akkor sem múlna el, mikor már tétje van.
Tudod, szerintem, a média még a felnőtteket is rombolja. Nem vagyok tévé-ellenes, sőt, én szeretek tévézni, ha a szüleimnél vagyok, de sokszor elborzadok már a filmek bemutatóin is.
A másik veszély szerintem, ami a gyerekeket érheti, hogy nagyonis megértenek (intuitíve) dolgokat - viszont nem tudják hová tenni. Volt ilyen esetünk, mikor a nagyobbik fiam a nagypapa mellett tévézett :( magyarázhattunk agyba-főbe: tökéletesen levette egy képsorból, hogy a néninek valami nagy baja volt. Pedig a nagypapa csak kapcsolgatta a tévét, és véletlen belekapcsolt ebbe, s rögtön kapcsot is tovább...
Ez igy van.. en ebbol irtam a szakdolgozatomat " A media hatasa a gyermekek fejlodesere" cimmel.
A masik dolog, hogy 3 eves kor utan nagyon sok mindent nem ertenek meg a gyerekek. Pl. nem kepesek felfogni, miert fekete-feher es miert szines a kep sokszor (a mult es jelen dolgait), hogy amit a teveben 100szor felrobbantanak a valosagban csupan egyszer is eleg, a halalbol nem ternek vissza, sot, a reklamok a LEGKAROSABBAK!!!
Mit gondoltok miert adjak a legtobb reklamot pici gyermekeknek szines kepekkel, cuki hangokkal? Mert a gyermekek a legfogekonyabbak erre es amit szeretnenek, ugyis kikonyorgik, kihisztizik maguknak. Gabonapehely, szolos udito, zenelos majom, uj nintendo, wii, pattogo cukorka, ben10-es cipo... stb.. Tehat kaja/ruha/jatek barmi is az!
A normalisabb csatornakon mar tilos gyermekeknek szolo reklamokat adni fomusor idoben, mert nagyon rombolo hatasu a gyermekek szocializaciojat tekintve..
Na, de errol orakat tudnek zengeni.. :) Ne menjunk bele!
A lenyeg, hogy tenyleg nem jo, ennek ellenere sajnos nalunk is sokat teveznek. Mondjuk nalunk 9 es 11 evesek a 'nagyok' es en egyfolytaban magyarazok nekik!!!
Laribaba, jobbulást!
Falevél, a kirándulás jó dolog, de engem hidegben nem lehetne semmivel rávenni. Olyan fagyos vagyok, mint egy öregasszony.
Na, én is megméretszkedtem: én sem híztam, mióta teszteltem, de: az utsó meszi és a teszt közötti négy hétben igen - abból is következtettem a babóra. Azóta viszont semmit, ami azt jelentené, hogy fogytam, mert közben a melleim jó kis súlytöbblettel bírnak, és a hasam is akkora, hogy ciki megmondanom, milyen idős terhes vagyok, mert mindenki kb. egy hónappal többnek gondol. (ma vagyok kerek 16 hetes)
látjátok mindenkinél más a hízás. van aki alig eszik és hízik, van akin meg semmi se látszik meg.
nekem is van már pocim, de még nem nagy én ma vagyok 13+5.
Szia Márti,
nekem viszonylag jó az étvágyam, nem is látogatott rókarudi, de egy grammot sem híztam. Ma vagyok 12+2,ill. a legutóbbi UH szerint 12+4. Viszont nagyon nagy lett a pocim. Család mondta, hogy most már nem tudnám titkolni:)
Sziasztok,
Én se szeretem Norbiákat a médiában. Kicsit sok...
De megszereztem a terhestornáját Rékának és szeretek rá tornázni csak nem az ő hangjára mert elég sok butaságot beszél közben, de a mozgás jó. Én biztos többet fogok hízni de nekem nem is a testemből kell megélni + én inkább 3 kilós babát szeretnék.
Ma kirándulni voltunk, jól elfáradtam. Csak 15km-t mentünk de a hideg is kivett belőlem.
Biciklizés: a dokim azt mondta ne a balesetveszély miatt. És emiatt a párom teljesen letiltottm, még ha akarnék se engedne.
sziasztok
Réka Norbi témára szólva, nekem nincs bajom velük, de nem is a kedvenceim.
én is úgy gondolom h minden ember más, másképp hízik pocisan. És nem csak az evésen múlik.
10-12kiló hízás ami belefér én azt gondolom.
én is Martinnál 10kilót híztam. fél időig 1 kilót, és az utolsó 3 hónapba híztam inkább sokat mert ugye akkkor jött az ősz tél, nem mozogtam annyit.
mozgásra vissza térve, pedig az ember érzi mi esik neki jól.
én is simán jövök, megyek pörgök, emelgetem manót, sokat jövünk megyünk. Estére érzem h fáradt vagyok , meg van 1-1 keményedés. DE msá baj nincs, nem jelzett a testem h sok ez neki.
én alig bírok enni így eddig csak fogytam.
Laribaba JOBBULÁST!!!!
Szerintem itt nem a hízás mértékével van a baj,hanem ezzel a hozzáállással, hogy mintha ez lenne a normális hogy hangsúlyozom normál súlyú nők mindössze 4-5 kilót hízzanak.
Sok kismama érez lelkifurdalást emiatt meg érzi magát rosszul ha ne adj isten 10 kilót is felszed (ami pedig tök norm.) és míg régen nem választhattak a nők szeretnének e fizikai munka megerőltetése miatt mindössze 6 kilót hízni addig manapság nem emiatt van aki ezt tűzi ki magának, hanem emiatt a fittségi őrület miatt..
És ez a baba súlya jól fejlődik...hát nem tudom, mindkét gyereke negyven akárhány centi volt és 2300-2400 gramm körül, lehet persze genetika is benne, de azért elképzelhető hogy nem csak az volt benne...
Jelek: engem se zavar ha küldenek jelet, csak azt hittem vmi miatt van szóval nem értettem a rendszerét.
Mindenkinek jó egészséget!!! ne kapjatok el semmit!!! vigyázatok, hogy ne kerüljetek lázas állapotba!!!
legalább a hőm nem emelkedik, ez picit megnyugtat, hogy a babának nem lehet baja!!!
most, hogy minden hozzászólást elolvastam :)
kicsit magamról is írnék... nagyon szarul vagyok :(
beparancsoltak az ágyba, fáj a torkom és belső lázam van... hőmérő nem mutat lázat, de ég a szemem, leesik a fejem a helyéről és alig bírok mozogni az ízületi fajdalmaimtól... nah így kell nyavalyogni :)
a párom mindent megcsinált, hozzászokott már a menetrendhez, már ő sem viseli el a rendetlenséget meg a "koszt" :) takarított, főzött, mosogatott... szóval le a kalappal :D
én tényleg elgondolkodtam, hogy milyen jó dolgom van!!! :)