2011 áprilisi babák (beszélgetés)
Köszi!
Nem kaptam határozatot. :-( Egyszercsak jött a pénz. Ráadásul postán kértem és mégis úgy utalják, de nem volt se időm, se kedvem foglalkozni ezzel.
Ezt a folyósító szervet még mindig nem értem. Ha az OEP folyósít akkor minek töltsem ki nekik, hogy ők folyósítanak?
A tgyás-ról mikor megkaptad a határozatott pontosan le van írva , hogy meddig jár :), utána való naptól van gyed.
A gyed kérvény egyik papírját a munkáltatónak kell alárni, a másikat csak neked, de kettőt együtt kell beadnod.
A születési anyakönyvi kivonatot nekem mind a kettőnél kérték.
A folyósító szervet pontosan kell írni, regionálisan amihez tartozol.
Bár nem értem, hogy céged miért nem tölti ki.
Jaaaaj,nem is kötözködni akartam!!!
Nálunk szerintem karácsonyra lesz nagy játékáradat,mert Lilinek sincs sok játéka... bár akkor meg már 8hónapos lesz...hát tényleg nem tudom! :) Nem egyszerű dolgok ezek... :D
De szerintem most alkalom nélkül is kap 1-2dolgot...mert ilyen fejlesztő cuccaink nekünk nincsenek! :(
Köszönöm,hogy utánanéztél... Én is próbálok,de mindenhol mást látok!
Mondjuk ami picit megnyugtat,hogy a kiskönyben a 6hónapos kötelező vizsgálatnál van felsorolva,hogy "hasról hátra és vissza fordul"
Csak tényleg kíváncsi lennék,hogy csak ő ilyen lusti...vagy másnál is előfordul!?
Töltöm a gyed-es papírt. Kiszámoltam a 168napot és ezek szerint okt.3-tól már a gyed jár. :-(
Van rajta olyan, hogy a folyósító szerv neve. Az az OEP, dehát nekik küldöm, akkor nem értem miért kell beírni. Vagy oda a kifizetőhelyet kell írni?
Meg azt írja kell az eredeti születési anyakönyvi kivonat. A Tgyáshoz sem kellet, akkor most miért?
Hát igen, de eddig még nem nagyon költöttünk rá. Szinte minden játékot örökölt, úgyhogy most már itt az ideje, hogy legyen sajátja is. Karácsonyra még nem tudom, hogy mit kap, majd akkor kitalálom. :-)
Miután itt voltatok utánanéztem, hogy mikor kell átfordulni egy babának és még nincs elkésve Lili, ne aggódj!
Zsezse: Boldog hónapfordulót Nektek! :) Jó sok mindent kap Zsezse a névnapjára...mit fog karácsonyra? :)
Mondjuk ez a karácsony nálam máris nagy kérdőjel!Akkor már 8hónaposak leszünk...egyelőre nem sok ötletem van! :S
Pamo: Itt is boldog szülinapot! :)
Csillus: Köszönöm! :) Tényleg irtó édes volt,majd' megzabáltam! :)
Zsanett: Akkor neked is van tejcsi bőven! :) De legyen is...még nagyon sokáig! :)
Az én védőnőm semmit nem segített intézni,elmentem a központi védőbe,ott egyből kérték a számom,hogy van csomó anyuka,akinek szüksége lenne tejre...meg is adták nekik,de még egyik sem hívott,így egyelőre a kórházba hordom!
Ja,van még olyan baba,aki nem fordul meg???
Mert Lilinek esze ágában sincs...
Köszi lányok! Akkor valószínűleg C&A-s overálunk lesz, ha megjön végre a csomag. Múltkor már néztem, de még nem nagyon van választék. :-( Mondjuk még nem vagyunk elkésve.
Nézelődök Zsezse névnapjára. Október 21-én lesz. A keresztszülei fisher price tanuló telefont vesznek neki, az anyósom fisher price tanuló plüss malacot, tőlünk ruhát, ugrálós hintát, fisher price mászó macit, anyutól pedig habtapit, könyveket...kap. Várom az ötleteket, mert még vannak rokonok. :-)
Pamo!
Boldog szülinapot :-)
Felicy!
Nagyon édes lehetett Lili és mi köszönjük, hogy megosztottad velünk!
Barbi!
semmilyet!!! szoptass, annyi biztosan lesz még továbbra is, ami a hozzátáplálás mellett szükséges lesz neki!
Ha meg mégsem, akkor ki kell tapasztalni, nem minden babának jó ami a másiknak igen
Én Humana párti vagyok, de jó a milupa és a beba is,de inkább ne kelljen
én is sokszor kelek hajnalba,hogy úgy görcsöl a hasam,mintha +akarna jönni,de ennyi.kíváncsi leszek mikor jön+.
Csillus,ha elmegy a tejem akkor melyik tápszert ajánlod?azért remélem még 1 hónapig kibírom,de utána reggel+este adnék neki tápszert.
Jó reggelt! :)
A mi éjszakánk jó volt,amennyire szokott!3kor kelt Lili,6kor...és végül fél10ig aludtunk! :)
Zsezse: Köszönöm! :) És igen,van benne,ha jól láttam,2012.közepéig lehet beváltani!Épp tervezzük,hogy átmegyünk és veszünk valami kis őszi szépséget a Csöppemnek! :)
Zsanett: Nagyon köszi! :) Nekem tényleg nagyon sokat jelent,mások viszont észre sem veszik!De-gondoltam-megosztom veletek is,mert itt olyan jó társaság jött össze,hogy sokan velem örülnek! :)
De sajnálom a rossz éjszakátokat... Biztosan megérzi ám Danika a "mikulásod"! :S
Jaaa...én közbe fejek,mint az állat,mert elintéztem a papírokat,leadhatom a tejem!Nincs rengeteg...de napi 300körül le tudok fejni!Valakinek ez is segítség...és persze nekem is egy kis pénz,amit Lilire költhetek! :)
mi is +vettük a babamosoly felismerő fényképezőgépet,de 1et se tudtam csinál :-D
hiába érzékeli,mire lekattan már no vigyor :-(
ezért gondoltam profi fotósra
bár még fiatal a csajszi 23éves!!,de nagyon tetszenek a képei-linket raktam a naplómba,ők a 2ismim,akiket fotózott,de ha beírjátok a nevét Méhn Niki tuti kidobja. PÉCS!
Zsezse, van benne!! Az utolsó kupon! Remélem a következőben is lesz!!
A mi éjszakánk katasztrófa volt, Danika éjféltől óránként kelt, :( és a mikulásom is beköszöntött. :(( Igaz, hogy a baj nem jár egyedül... :((
Szia Felicy, de jó, hogy jól vagytok! Igenis nagy szám, hogy Lilike már beveszi a szájába a lábát! :)) Gratulálok hozzá!
Minden "első" dolog nagy pillanat és nagy szám. :)
Hát nem tudom én sem mennyire fogjuk kihasználni, de ugye tej sem lesz a végtelenségig elegendő, mert az lehetetlen, és ezzel talán egyszerűbb nekik a főzés, kevesebb időbe telik és kevesebb mosatlannal jár.
Meg, hogy most mi bio, mi nem bio... szerintem annyira bio cuccokat lehet helyi piacon kapni, mint amilyet a bébi ételekbe tesznek. Meg engem ezzel kapcs az aggaszt, hogy a gyártósorokat meg a nagy kondérokat, gépeket, amik továbbítják az ételt az üvegek felé, hogy tisztítják? Mivel? Milyen sűrűn? :S
Jó reggelt!
Az éjszaka végre megint egész jó volt. Zsezse 2x kelt, éjfélkor meg 4-kor.
Mi nem fotóztatunk, mert Zsezse bevágja a fapofát ha meglátja a fényképezőgépet. Nagyon nehéz lekapni pedig szinte mindig vigyorog.
Azt akartam már kérdezni, hogy a dm-es bababónuszos csomagban tényleg van 50%-os C&A-s kupon?
Felicy! Gratula Lilinek!
Szép napot!
Sziasztok!
Itt vagyok ám én is,olvasgattalak titeket...csak épp időm nem volt írni!Folyamatosan csavarogtunk!
Ééééééés képzeljétek,Lili ma megfogta a lábikóját és a szájába vette! :) Annyira büszke voltam rá...már 2hónapja erre várok! :) Tudom,nem nagy dolog-de nekem nagyon sokat jelent!
Örömmel olvasom,hogy a nagy többséggel minden rendben!
Csillus,Remélem Áron is jobban van már!
Barbee: Igazad volt a DMes törlőkendőt illetően,semmi nedvességtartalma nincsen! :( De végülis nem olyan nagy baj,majd elhasználom én! :)
Csenge: Köszönöm...megmutatom neki,de sajnos sok reményt nem látok már! :(
Lassan megyek aludni a Csöppem mellé...úgyhogy nyugodt éjszakát minden Babának és Mamának!Puszi nektek! :)