2011 áprilisi babák (beszélgetés)
A szülési szabadságot egy hónappal a szülés várható ideje előtt már ki lehet venni, összesen 6 hónapig jár, és az összeg olyan, mint ha dolgoznál.
Én március 30-ra vagyok kiírva, elméletileg március 1-től kivehetném a szülésit, mondjuk én 7-től igényeltem.
A hasleszorítót nekem is ajánlották. Szerintem én kifogom próbálni,aztán ha nagyon nem kényelmes leveszem :)
Mi is apás szülést terveztünk,de mivel sanszos,hogy császár lesz így apa nem lehet ott velem :(
Mindegy csak mind a ketten a babával jól legyünk :)
A dokim azt mondja, hogy a hasleszorító nem túl jó mert ellustulnak a hasizmok, és gyorsabban visszamegy ha nincs rajtad... dehát ő egy férfi, aki még sosem szült és nem is fog :)
Szóval nem tudom
na nekem erre nemvolt szükségem mármint a hasleszorittora!majd szépen visszahuzodik aztán ha szükségét látod és birod szülés után 1-2 honappal csinálni.csiálhatsz hasizom gyakorlatokat!
Amugy én nemcsináltam és lapos hasam lett!
ez szintén alkat kérdése!
Na és mi van az AGYKONTROLLAL csajok? :) nemrég olvastam, hogy egy nő fájdalommentesen szült, mert ezt programozta kitartóan!!! :)
Bár a barátnőm meg az ellenpélda, aki még valami transz állapotba is lement, hogy a születendő gyermekével kommunikáljon, súlyos pénzeket hagyva ott egy "szakembernek". A kisgyerek megmondta, hogy fiú, és még a nevét is kiválasztotta. A doki is azt mondta neki, hogy fia lesz. Többször eljátszották a születést, meg mindent, a bibi csak ott volt, hogy:
KISLÁNYA LETT, és szegénykém császárral szült utolsó utáni pillanatban, mert nem tágult a méhszája, a kisbaba meg már nem érezte jól magát, ki kellett szedni.
Ne ijesztgess :) Mindegy, ezt is túl kell majd élni :) Ti hasleszorítót fogtok használni?
Illetve lehet, hogy nem ide tartozik, sőőőt, de hátha valaki tudja, hogyan működik az ilyesmi: kórházi tartózkodás esetén a zárójelentéssel kapok egy táppénzes papírt, amit leadok a munkáltatómnak? Vagy hogy történik?
Én ki sem tudnám zavarni a páromat a szülőszobából. :))
A másik hogy nekem is nagyon sokat jelentett az hogy ott van. Ő meg nem az az ájuldozós fajta.
Most meg ráadásul jobban be van zsongva hogy lánya lesz mint szerintem bárki más a világon. :)))))
Nem biztos hogy rosszul nyomtál mert a nagyobbiknál én is repedtem pedig vágtak.
Nekem a doki azt mondta hogy túl merev volt a gátam nem pedig lágy és ezért repedtem
ÉN EZT UGYGONDOLOM ,EZ AZ ÉN ÜGYEM.VAGYOK OLYAN FA...ANYUKA,HOGY EGYEDÜL MEGTUDOM CSINÁLNI.
AMIKOR MEGKELLET SZÜLNÖM 20 HETESEN AZT A BABÁT AKI MEGHALT NEMVOLT VELEM SEM ORVOS SEM SZÜLÉSZNŐ.
ÉS AZT NEHEZEBB VOLT MINT A 3510 GRAMMOS FIAMAT MEGSZÜLNI.
Én örültem,hogy apa velem volt,sőt nekünk a közös szülés elmélyítette a kapcsolatunkat!!És apa mindenkinek úgy mesélte,hogy egy hős voltam a vajúdás és szülés alatt!!!
Szegényt azt zavarta,hogy nem tud mit csinálni,rossz volt látni,hogy szenvedek,de nekem sokat jelentett csak az,hogy ott volt.