2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Nekünk is van pihenő székünk. Jókat alszik benne:)
De a kiságyba is elalszik. Főleg, ha már mélyen alszik és úgy rakjuk az ágyba.
Szia Szandi!
Képzeld nekem tegnap még volt, most megint nincs. Szerintem nekem már múladozik.
nektek meddig tartott a vérzés?
én akkor veszem ki,ha már rendesen sír.olyankor kiveszem,picit tartom,vagy ringatom,vagy van amikor cicire teszem,mert már annyira sír,hogy csak ott nyugszik meg.de ez kb 1-2 perc,és rögtön visszateszem a kiságyba.persze van,hogy 3-4-szer el kell ezt játszani,de nem akarom órákig tartani.
Látom nem csak nálunk téma ez a dolog :)
Kiságyban szinte csak akkor marad meg ha alszik, amúgy kb. 10-15 percet marad csak úgy.
A pihenőszékben kicsit többet marad, onnan jobban lát körbe.
Kicsit hagyom sírni én is, de nem sokáig, mert aztán hisztis lesz és nehéz megnyugtatni.
Akkor szerintem az lehet a baj. Fürcsi előtt már Anna is igényli picit a foglalkozást. Olyankor sokszor Apa hasán a legjobb.
Amúgy lehet csak nyűgös, szerelők voltak délelőtt, egyszer elaludt, de felébredt, mert zaj volt, azóta nem nagyon tudott elaludni.
Dehogynem, simizem, beszélek hozzá, akkor semmi baja, csak ha kimegyek.
Judy: Persze nem hagyom ordítani, de ha csak picikét nyefeg, még nem kapom fel. Nem próbáltad, hogy nem veszed ki, csak egy picit megsimized meg beszélsz hozzá.
Nem akarom itt osztani az észt, de az nem jó SZERINTEM, ha csak kézben alszik el. Ok, ha büfi közben elalszik, akkor kézben aludt el, meg volt, hogy ringattam picit, de amúgy leteszem és van, hogy magát altatja el.
Ti szoktátok hagyni, hogy egy kicsit sírjon, vagy rögtön kiveszitek a kiságyból?
Sziasztok!
A babáitok kezdik szokni a kiságyat?
Én sem tudom mit csináljak, egyfolytában a kezemben lenne, ott jókat alszik, amint leteszem, még alszik mélyen, 10 perc múlva felébred és sírdolgál, persze ha bemegyek hozzá és kiveszem semmi gond.
Imádom, szeretem, de nem tudom egész nap fogni.
Luca éjszaka kibír 4 órát, nem bírom felébreszteni, mert én is alszom. :-)
Napközben betartjuk a 2-3 órát, de volt, hogy 1 óra múlva megint kért, de nem baj, napközben belefér.
De tegnapelőtt délután fél 2-től fél 6-ig aludt, 4 órát! Napközben!!!
Sziasztok!
Vera! Igazad lehet.
Anyósom azt kérdezte tegnap este, hogy nem kéne e áttérni a 3 órás etetésre. Mondtam, hogy mégcsak két hetes. Legalább az 1 hónapot várjuk már meg. Egyenlőre a 2 órás napi rend legyen már meg. Nem még elhúzni még egy órával. Egyébként ha időnként elhúzódik 1 órával akkor legközelebb 1 óra múlva megint kér.
Hát akkor majdnem ugyanaz. Én elkezdem mondjuk 11-kor, eléggé elhúzódik néha és onnan számolok 3 órát, tehát 2 óra.
Úgy szoktam, hogy mondjuk elkezdem 11-kor. Végzünk fél 12-kor, és onnan számolom a 2 órát, de még nem mindig sikerül addig kihúzni.
Mi így csináljuk napközben, csak Ági írta, hogy Máté 2 óránként kér. Tehát 2-kor, 4-kor, 6-kor?
de jó!!imádkozz,hogy ez igy is maradjon....
elvileg a kajcsizás kezdetétől kell az eltelt időt számolni!tehát ha kettőkor kezd el enni,és háromóránként kér,akkor a következő etetés öt órakor lesz:-)
ok,köszi:-)
én is megédesítettem egy picit:-)
Az igen!!az nagyon jó!!ilyenkor a heti súlygyarapodás min 12dkg,akkor Máté szépen teljesíti:-)
Képzeljétek Csajok, Anna 3 hetes ma és szinte végigaludta az éjszakát. Este 9-től reggel 6-ig aludt. Összeteszem a kezem-lábom, hogy a Jóisten egy ilyen kis angyalt küldött nekünk! :-)
Az nagyon szép! Mondjuk ahogy írtad, elég pákosztos baba. Amúgy akartam kérdezni, hogy nálatok a 2 óra 2 etetés kezdete vagy az egyik befejezése és a másik kezdete között telik-e el?
Az nem biztos, hogy hasfájás szerintem. Mert alap esetben mindig húzgálják a kis lábukat. Mi onnan tudtuk, hogy az, hogy nem volt éhes, a pelus is tiszta volt és teljesen másképpen sír olyankor. Kézben volt, egy picit jó volt, de aztán egyszer csak teljesen befeszült a kis teste éstényleg szívet tépően sírt. Simiztük a pociját, az is jó volt egy kicsit, aztán megint sírás.
Sziasztok!
Az éjjel nem volt gond az alvással :)))
Szia!
Tekla 2 hét alatt 35 dekát gyarapodott, de nekünk a sárgaság miatt is evett kevesebbet.
Szia Szandi!
Látom megvan az első lekakilós élmény :) Hunor ezt velem a kórházban játszotta el :)
Naponta főzök frisset, nem minden alkalommal. A lényeg, hogy mielőtt odaadom neki, meglangyítom kicsit. Nem kell erősre főzni, meg áztatni, ahogy le van írva, csak kicsit belelógatni a vízbe a filtert, hogy éppen hogy csak színe legyen.
Ja, és lehet, hogy nem jó eljárás, de én egy hangyabokányi mézet is teszek bele, hogy szívesebben elfogadja.
További ajánlott fórumok: