2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Már egy ideje este mi is sötétben alszunk, és valószínű ennek köszönhetően később is kel Máté. Ma is fél 3-kor kelt. Este 8-kor pedig már aludt.
Viszont napközben ha etetem a mellemel a szájába magyaráz:) Haláli amikor gügyög. Amikor pedig kacag akkor én sem bírom ki nevetés nélkül.
Szia!
Nálunk is előfordul hogy Tekla megáll szopizás közben és sír, sztem olyankor fáj a pocijuk. De aztán folytatja. A lényeg hogy türelmesek legyünk, úgyhogy nagyon jól csinálod :)))
Fejtem egy kicsit, na, itt vagyok (140-et sikerült).
Luca általában akkor is jól eszik, ha fáradt, de van, hogy elalszik közben, és én is kivárom.
Olyan is van, hogy lecuppan a ciciről, és nagyon sír, akkor újra a szájába adom, és minden jó, eszik tovább, de ha nagyon fáradt, sokszor bealszik rajta.
Jó reggelt!
Luca aludt fél 11-től fél 8-ig 9 órát!
Tök jó!
Jó reggelt!
Tényleg nem olyan könnyű a szopi, mint elsőre tűnik.
Én úgy szoktam csinálni, hogy ha nagyon fáradt és nehezen tud enni, kivárom. Mert ismerem már annyira, hogy tudom enne még, de fáradt. Ha sír mikor cicire rakom, feltesztem a vállamra, simogatom, megint próbálkozok, ha megint sír, megint megnyugtatom, általában 2-3-szor ezt eljátszuk, de a végén csak rákap és eszik.
Szokott olyat is csinálni, hogy rendesen eszik, szívja, azután hirtelen eltolja, sír, ekkor is kivárok. Egy picit sír, azután mintha mi sem történt volna újból cicizik.
Másnál is van ilyen?
Szóval általában türelemmel várok és utána már rendesen eszik.
De tényleg nem könnyű.
Talán nálunk is jobb napirend lenne, ha minden este lenne fürcsi, mert akkor összerakná magában a sorrendet.
Nagyon haragszom a védőnőre, hogy heti 1 fürdést mondott, vagyis megmondta, hogy minden nap semmiképp ne fürdessen. Kár volt hallgatnom rá.
Minden másnap fürdünk, talán így is lesz azért rendszer.
Nem vagy rossz anya!!! Ha az lennél hagynád sírni, magyarán tojnál a fejére.
Ez a napirend nálunk úgy van, hogy az ő igényeihez alkalmazkodunk, de a főnök én vagyok. Anna már csak reggel ébred 6 körül, akkor eszünk, visszaalszik, 10 körül én ébresztem, de van, hogy már ébren van. Eszünk 10-kor, fél 2-kor, 5-kor és fél 9-kor. Plusz-minusz fél óra, de ebből nem nagyon engedek, mert tényleg elcsúszunk. Ha tudom, hogy fél 9-re jön ki a kajcsi, akkor 8-kor fürdik, utána eszik, leteszem és alukál. Mostanában szokott fájni utolsó evés után a hasa, de mikor elmúlik, akkor bealszik szegény.
Persze a gyerek nem óra, de azért nagyjából lehet tudni, mikorra éhezik meg. Anna 3,5 óránként eszik, akkor még nem akar éhenhalni, de már éhes.
Én is megkínlódtam első hónapban a szopival. Olvasom, most többeknél, hogy ha nagyon nyűgös a babó, akkor lefejik a tejcsit és odaadják cumisüvegből. Nem a legjobb megoldás, de akkor lehet, jobban eszik. Persze, jobb lenne, ha kiszívná, de Annám is elég lusta baba volt ebből a szempontból.
Bocsi, hosszú lettem.
Na megyek tusolni, aztán lefekszem, mert ki vagyok.
Jó éjt!!sziasztok!
De látom, hogy majd leragad a szeme, sőt elötte a kezemben elaludt.De ha megpróbálom letenni elkezd üvöltve sírni, magyarán hisztizni, és utána már el sem akar aludni, mert tudja, hogy akkor leteszem.:-(
Nem tudom, de egy-egy ilyen nap után, mindig el vagyok szomorodva, egyrészt megijedek, mi lesz ha mindig ez lesz, hogy fogom bírni, illetve, azon gondolkodok, hogy rossz anya vagyok:-((azért sír. Hülyeség tudom, de jönnek ezzel a napi renddel, de nem egyszerű betartani.Mert nem robot, nem mindent órára csinál.
Az evésével ki vagyok, sosem akar enni, max éjjel, hajnalban, nappal mindig van amiért nem eszik, vagy fáradt vagy alszik, vagy nyügös, nem éhes, de nem akar enni,pedig ha szívná rendesen a cicit az jó lenne.
Lehet, hogy front van. De tényleg. Meg persze biztos hiányzik az Apukája. Anna is mindig úgy örül az apjának. Néha már féltékeny is vagyok. :-)
Mondtad, hogy van egy ilyen könyved és a napirendről írnak. Nálunk megszokta Anna, hogy este fürcsi, evés és egy hosszabb alvás a sötétben. Szerintem azt is összekapcsolta, hogy ha sötét, akkor alvás.
Nálunk ma egész nap ez a nyüglődés ment, nem tudom mi van vele, remélem nem lesz beteg, vagy lehet tényleg a foga jön?!
Az biztos,hogy én ki vagyok, a fejem is megfájdult.
Na ezt irigylem.Nálunk mindenki altatta egész nap, most meg magamra maradtam, ha nem altatom el nyügös lesz, és sír, sőt üvölt, 9kor elaludt, aztán fél 10kor újra megébredt, és pár perce sikerült újra letennem.
Nem tudom mi van vele?!Nem szokott ilyen lenni. De megfigyeltem, ha az apja hosszabb időt nincs itthon, akkor gaborgya, mert ha itthon van, egyfolytában gügyög neki,péntek este elment és azóta nem látta, mert amikor itthon volt Nándi aludt.
Anyukám is mondta, hogy hagyjam sírni egy kicsit. Ezt a gyereket, aki még életében ok nélkül nem sírt? Van olyan, hogy egész nap egyetlen egyszer sem sír. Szóval ha ő rázendít, akkor tényleg valami baj van.
Meg nem tudom, Ti hogy vagytok vele, fel lehet ismerni, hogy milyen sírás. Éhes vagy hasfájós vagy csak nyűglődés.
Megyek fürdetni, bemelegedett a szoba.
Jó éjt!
Nekem azt mondta a védőnő, hogy hagyjam sírni 10 percig is. És ezt még akkor mondta, amikor alig volt 1 hónapos. :-(
Lószart hagyom!
Nyilván azért sír, mert valami baja van. Akkor miért hagyjam magára? Én, az anyja! Ha én sem segítek, akkor szegény kitől várja?