2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Mindenhol azt olvasni de azért picit aggodom.És a terhesvitamin mellé mennyi Magne B6-ot szedtél?
Majd ird meg mit mondott a doki.
Én még nem voltam dokinál...Te???/Ti??
Timike!:Én tegnap este salátát ettem de olyan nagyon jól eset:)Nagyon finom volt.
A férjem csak nézett:D:D:D:D:D
Mi ma léptünk túl a 7. héten :)))
Tegnap este jól be szallonnáztam, hagymával :)
viszont mára úgy el van dugulva az orrom, hogy semmi szagot nem érzek, így nem érdemes enni :"(
Sziasztok!
Ez a mai nap mindent felülmúl.Olyan hányingerem van hajnali 4 óta,hogy pihenni sem tudom...
Jó reggelt mindenkinek! Miután egész éjjel alig aludtam, így kicsit utánanéztem a gyömbérnek és kiderült, hogy természetes élénkítőszer, így este nem ajánlják a fogyasztását. :( Illetve tényleg jó a hányingerre, de kismamáknak csak kis mértékben ajánlják. Bár erről is megoszlanak a vélemények. Bemásoltam és belinkeltem ide azt a 2 fontosabb cikket, amit találtam róla,hátha érdekel valakit.
Gyömbér (Zingiber officinale)
A gyömbért általában emésztőrendszeri zavarok megszüntetésére alkalmazzák. Nagyobb dózisban jelentékeny terápiás hatása van. Hasznos még hányinger csillapítására és gyulladásgátlásra. Pontos hatásmechanizmusa nem ismert, egyes összetevőiről viszont tudjuk, hogy gátolják a vérrögképződést, a prosztaglandinszintézist.
A gyömbér és a gyógyszerek kölcsönhatása nem ismert, gyakorlati tapasztalatok alapján mégis ajánlják, hogy vérrögképződést gátló (antikoaguláns) terápiában részesülő betegek csak elővigyázattal alkalmazzák.
Ugyancsak óvatosság javasolt epekőbetegségben, mivel a gyömbér fokozza az epefolyadék termelődését.
Nem egyértelmű, hogy terhes anyák biztonságosan használhatják-e a gyömbért. Gyakorlati bizonyítékok vannak arra, hogy nagyobb mennyiségű gyömbér fokozza a menstruációs vérzést, és abortuszt okozhat. Klinikai vizsgálatok viszont arra utalnak, hogy legfeljebb napi 250 mg gyömbér, négy adagra elosztva, biztonságosan alkalmazható a terhességi hányinger leküzdésére.
Most néztem csak vissza..
Az a helyzet, hogy nekem is csak a nagyobb nadrágok kényelmesek. Pedig kb csak 7.hétben vagyok. de már 2 hete sem tudtam felvenni a csípőnacikat, és én sem hízom. Azt olvastam, hogy a baba miatt fel vagyunk puffadva, azért, hogy a méhnek legyen helye nőni. Szóval direkt csinálja ezt velünk a természet. Na és a 7.héttől már szélesedik a csípő is... oszloposodunk :)
Ne mond, hogy már nem férsz bele a nadrágaidba?
Általában a 3. hónap után szűkülnek a nadrágok.
Juj ez tényleg durva lehet.Még ahogy belegondoltam is felfordult a gyomrom..
Nem is tudok mást mondani,kitartás!
Állitólag az első pár hét a nehéz csak.