2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Megsütöttem. Isteni szelet a neve. Piskótaszeű (de nem egészen az)tésztát sütni, félbevágni, és bele egy darált diós csokikrém. Tetejére tojásfehérje hab, amit 2 percre vissza kell dugni a sütőbe, hogy picit megbarnuljon, meg hogy másnapra se essen össze. Na, ez az amit most égettem oda.
Nekiálltam mosogatni, mert már nem fértem el a konyhában, és megfeledkeztem róla. :-(
Már kész voltam vele, most csinálom újra a tetejét. Nem baj, már csak 10 perc és kész!
Bettus!Őszinte részvétem:-((
Tudom,ez kegyetlen,de legalább nem szenvedett sokat:-(( én tapasztaltam,az én mamám kb egy éve halt meg....ma lenne 82...:-(
Sikerült megsütnöd,és mit?
helló!
végre géphez jutottam:-) Nem is olyan rossz dolog ez a VB :-))
1 órája jött meg, most meccset néz.
Már megbántam, de a holnapi kerti partyn 16-an leszünk, és vállaltam, hogy megveszem a 26 szelet húst, és be is pácolom. Majd összedobjuk az árát.
Meg viszek még pluszba egy sütit (Isteni szelet a neve), meg egy salátát.
Szóval egész nap a konyhában robotoltam, még vásárolni is anyukám vitt el kocsival, mert a párom elvitte az autónkat.
Szóval elmegy horgászni. Jó, rendben. Aztán hazajön, mindjárt ki kellett szolgálni, mert ugye éhes volt, és lefeküdt meccset nézni, én meg megdöglök a melegtől, ahogy megy a sütő, meg egyáltalán.
Na, mindegy. Most ráhagyom.
Hát igen.
Én dédi mamámat is sajnáltam. 87 évesen halt meg.
Az én mamám apukám anyukája. Ők sokszor kijöttek hozzánk, és a nyári szünetekben mindig náluk voltunk. Volt hogy ott is aludtunk. Régi szép emlékek.....
Igen, biztosan így van.
Neki is ez a mamája volt a kedvence, és egyszer már céloztam rá itt a fórumon, hogy a szülei elég furák, csak a lányuk a mindenük. Szóval volt valaki a családban, akinek a férjem volt a minden. :-(
Nagyon sajnálom most szegényt, de nekem még jobban fájt kerek 10 éve, amikor én veszítettem el a mamámat, mert ő majdnem 30 évvel kevesebbet élt (64 volt), és nekem ő nem hétvégi nagymama volt, hanem mivel 5 percre laktunk tőlük (anyukám szülei), így mindig oda mentem iskola után enni, és ott vártam meg anyut, amíg hazaért a munkahelyéről. Szóval ezek nagyon fájdalmas dolgok, főleg úgy, hogy életem nagy pillanatairól maradt le, mint mondjuk rá 1 évre az érettségi ballagás, vagy 6 éve az esküvőm, és most a baba. :-(
Szerintem nem.
Inkább attól függ, hogy ki mennyire kíméli magát a terhesség alatt.
Elhiszem:)
Én annak örültem volna, ha az esküvőmön ott lehetett volna, de sajnos nem:( Le kellett húznom a listáról:(
Szeirntem se, de vigyázni kell ugye.
Nekem egy velem egyidős kismamának nyílt ki az egyik méhszája, de még az semmit nem jelent.
Nekem pont egy hete nézték, akkor még 3000 volt.
Van ennek ahhoz köze, hogy már a 2. baba?
Igen, ilyenkor tényleg nem könnyű.
Nekem nagypapám halt meg viszonylag fiatalon, 70 évesen, nagymamám most 82 éves, de már sokat betegeskedik, magas a vérnyomása, a múltkor is megijedtünk, mert majdnem kórház lett a vége, és már volt 3. szívinkfartusa is.
Szeretném ha még látni a dédunokáját.
Köszi jól. Bár ma délután sokat keményedett a pocakom.
Egyébként utána néztem.
cx index: 2000 azt jelenti, hogy a méhszáj zárt, és a méhnyak 2 ujjnyi. Egyébként 3 ujjnyinak kellene lennie. Szóval nem olyan vészes.
Szia Ág!
HOgy vagy?
Bettus!
Amikor a nagymamám meghalt én egész nap sírtam. Nem tudtam abba hagyni. Nagyon rossz volt. Soha nem fogom elfelejteni a nagymamám, mert ő volt a kedvencem. Persze a másik nagymamámat is szeretem, de ő nagyon szeretett engem:) Jó rá emlékezni. Bár időnként ilyenkor sírhatnékom van hogy miért nincs köztünk, és hogy milyen jó lenne ha itt lenne. Párod is szeretne emlékezni és lehet hogy ezt így tudja most megtenni:)
Most jöttem, jöttünk haza.
Vettünk a babaszobába sötétítőt, függönyt, csillárt, meg a kiságy elé kis szőnyeget.
Nem akartam nagyon babásat semmiből, a függöny sem olyan, de nagyon szép, igazából kimondott fiúsat sem nagyon. Egyedül a szőnyeget nem tudtuk otthagyni, az nagyon aranyos, állatos - zsiráfos, oroszlános, macis. A függöny nagyon enyhe krémszínű, a sötétítő meg hozzá bézs, szóval a szoba ilyen sárgás-barnás színű lesz, a szőnyeg is olyan, kellemes, meleg hangulatú lesz.
Nekem a kedvenc színem igaz a kék, és ugye mivel kisfiú lesz, akár rendezhettük volna az egészet kékre is akár, de kifejezetten meleg színeket akartam a szobába.
A legnagyobb melegben mentünk, de érdekes módon egész jól bírom, pedig nem keveset mentünk, még bútort is néztünk, komódot.
Jó lesz a hétvégénk is elvileg, holnap megyünk - már szokás szeirnt - grillezni, vasárnap meg megyünk névnapi ebédre étterembe, vasárnap délelőtt meg kiságy-pelenkázó nézőbe barátokhoz.
Úgyhogy lassan alakul a babaszoba, tök jó.
Ha belegondolok - mivel sor elején vagyok - én két hónap múlva elvileg már szülhetek. Persze én is időben szeretnék, de sosem lehet tudni.
Sziasztok!
Köszi Judy! Elment a párom horgászni, hogy kikapcsolódjon, fél óra múlva jön meg.
Félig kész van a süti a holnapi kerti partyra.
Sziasztok!
Bettus szegény férjed, ősztinte részvétem, sajnos nem lehet mit tenni...
Sajnos a dokinak adják oda az eredményt és oda csak júli-1-én megyek :(
Az az igazság,hogy én nem találtam diétát a neten :( Szerintetek elég az,hogyha kerülöm a cukrot és a szinhidrátot??