Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 novemberi babát várók fórum

2010 novemberi babát várók (beszélgetés)

4044. Lili74
2010. jún. 3. 19:01
Sziasztok. Rég jártam itt, de most olyan happy vagyok, gondoltam megosztom veletek az örömömet...szóval ma vagyunk 15. hetesek és megvolt a harmadik átaludt éjszaka. 2 hónap 3 óránkénti pisilés után ez felüdülés :)) Azt picit nem értem, hogy hogyan érezhetem babókát, mert még elég hamar van hozzá, de 3 napja érzem. Persze örülök neki, de senki nem hiszi el.
4043. vvicus (válaszként erre: 4042. - Szasza2009)
2010. jún. 3. 17:32
Fú, én is folyton álmos vagyok, de szerencsére ez a hetem nagyon laza, így tegnap és ma is aludtam délután. Na persze amennyit a pisiléstől tudok. Mindig akkor kell a leggyakrabban kimenjek, amikor lefekszem szunyókálni. 15 percenként futok a wc-re...
4042. Szasza2009 (válaszként erre: 4008. - Vvicus)
2010. jún. 3. 16:56
Én egyre jobban kezdek szétesni, és az idő miatt megint állandóan fáradt vagyok! Úgyhogy nem kell készpénznek venni, amit összeírok! :DDD
4041. Szasza2009 (válaszként erre: 4005. - Nahóka)
2010. jún. 3. 16:54

Sziasztok!

Nahóka, köszi, hogy megerősítettél! :) Ennyire nem lehetek hülye, hogy ilyeneket érzek, csak úgy... És én is pont arra gondoltam, hogy két hét múlva úgyis rá fogok jönni, hogy igazam volt! :)

4040. mel81 (válaszként erre: 3991. - 5239d91094)
2010. jún. 3. 16:01

Az afp tényleg nem sokat segít, az uh állítólag sokkal pontosabb eredményt hoz.

Azt meg azért nem értem, miért nem foglalkoznak a terhesekkel a 12. hétig, mert hogyhogy nem több náluk a méhenkívüli terhesség okozta maradandó károsodás. Mert ugye, ha uh-gal nem veszik észre időben, hogy rossz helyen van a baba, akkor az a petevezeték vagy petefészek elvesztésével jár (és akár halált is okozhat).

4039. mel81 (válaszként erre: 3989. - Egypt)
2010. jún. 3. 15:56

Amit leírtál abban nagyon is egyetértek veled. És azt is tudom, hogy amíg az olyanoknak, mint például akik rendszeres segélyben részesülnek ingyen jár az ellátás, nem is lehet jobb a helyzet. Elég sok minden zavar az egész magyar rendszerben, és sajnos vannak olyanok, akik megszívják, hogy nem tudnak fizetni.

Másrészről azt is tudom, hogy sok dologban élen járnak a magyar orvosok és kórházak, és annak ellenére, hogy állítólag be kellene zárni az összes koraszülöttosztályt, mert olyanok a körülmények, az orvosok tudása kompenzálja a hiányokat.

Harmadrészt pedig örülök, hogy nem olyan a tb, mint az amcsiknál, és nem értem miért tiltakoztak az ottaniak, hogy Obama olyanná akarja tenni, mint nálunk (és általában Európában).

4038. evid (válaszként erre: 4037. - Orsibigyu)
2010. jún. 3. 15:35
Hát az embernek sajnos mindig a legrosszabbak jutnak eszébe ilyen esetben :(
4037. orsibigyu (válaszként erre: 4036. - Evid)
2010. jún. 3. 15:33
Én sem szeretném stresszelni magam, de ez a 2 élmény így együtt, mármint a barátnőm sztorija és az eredmény azért hamar összekapcsolódott a fejembe.
4036. evid (válaszként erre: 4035. - Orsibigyu)
2010. jún. 3. 15:30
Nekem az előző orvosom mindig azt mondta, hogy ne nézzem a papirjaim, mert mivel úgysem értem, valamit félreolvasok, és rosszul értelmezem, aztán meg gyártom magamnak a képzeteket. Ettől függetlenül mindig belelestem...Nyugi, nem lesz semmi gond, én utóbbi időben ezért is nem olvasok történeteket itt, mert csak képzelgek róluk. Szerintem úgy, ahogy kint, bent is minden gyerek más, ezért nem aggódom azon sem, hogy én még nem érzem, hogy mozog, holott tőlem "fiatalabb" kismamák már igen. Láttam a múlt héten, hogy minden ok, úgyhogy majdcsak jelentkezik :)
4035. orsibigyu
2010. jún. 3. 15:24

Ma voltam a vizelet eredményemért, majd szívinfarktust kaptam....! Nézem az eredmény írja, hogy Steril, alatta Organism: No Growth. Nem tudom, miért írta angolul, de nekem az jött le, hogy ez azt jelenti : szervezet: Nincs növekedés. Nemrég beszélgettem egy kedves ismerősömmel aki mondta, hogy nekik 5 hónaposan megállt a babájuk a növekedésben.

Még jó, hogy van egy orvos sógorom, rögtön felhívtam, és megnyugtatott, hogy az valamilyen szint növekedés.

4034. orsibigyu (válaszként erre: 4029. - Hnora)
2010. jún. 3. 15:17
Én is ezzel bíztatom magam...
2010. jún. 3. 15:04
Nekem az orvos írt ki magnasc-c port,napi 4szer 1 tasakkal kell feloldani vízben.Patikában készítik el.Nagyon jó a görcsökre,fáradékonyságra,sőt jó az idegrendszerre.Első gyerkőcnél nem szedtem ilyet és elég idegbajos voltam,most pedig a férjem is észrevette hogy sokkal nyugodtabb vagyok ennél a terhességnél.
4032. nicolecat (válaszként erre: 4031. - Kobeni)
2010. jún. 3. 14:55
Köszönöm! Én is csak akkor eszem, ha feszül, lehet majd eltöröm, hogy naponta többször is be tudjam venni.
4031. kobeni
2010. jún. 3. 14:54
ami nekem van, abban 48mg/tabletta. és az van ráírva, hogy felnőtteknek napi 4-6 szem. én emellett szedem a béres magnéziumot is, és a gravidát is, a védőnő azt mondta ez így mehet együtt. mondjuk magneB6-ból csak akkor veszek be 1-1 szemet, ha feszül a hasam.
4030. nicolecat
2010. jún. 3. 14:45

Sziasztok! A Magne B6-ban hány mg magnézium van? Nekem Béres magnéziumom+B6-om van és az 250 mg-os. Nekem is feszül és nyilall a hasam elég sűrűn, én is ezt szoktam szedni, de nem tudom mennyi a napi max mennyiség.

Tegnap óta érzem a babuci mozgását, lehet korai még, de én tutira őt érzem:), tegnap bökdösött egy picikét, ma meg éreztem, hogy úszkál:), most ettem és nagyon beindult a drágám, olyan jó:). Ma töltöm a 16.hetet. De ha ezt elmondom a védőnőnek vagy a dokinak tuti hülyének néznek:(. Érezte valaki ilyen korán a magzatmozgást?

4029. hnora (válaszként erre: 4025. - Vvicus)
2010. jún. 3. 13:55

Sziasztok!

Nekem is fájdogál a hasam néha, van, amikor ugyanúgy, mint az elején (amikor rendezkedtek a dolgaim odabent :)), van amikor inkább emésztési okai vannak... Én nem is aggódom emiatt, főleg, hogy simán tudok tőle állni, ülni, menni... Szerintem akkor van baj, ha annyira fáj, hogy mozdulni se tudsz...

4028. anett0731 (válaszként erre: 4027. - Vvicus)
2010. jún. 3. 13:32

Értem.

Akkor átha marad a jelenlegi állapot, mármint a panaszmentesség terén, a pocakod csak hadd nőjön szépen.

4027. vvicus (válaszként erre: 4026. - Anett0731)
2010. jún. 3. 13:29
Szedem, igen! Múlt csütörtökön kezdtem el, mert rángatózott a szemhéjam, az elmúlt, de szedem továbbra is a magneb6-ot. Ma még tényleg nincs okom a panaszra. De a mérésem szerint 2-3 nap alatt 2 centit nőtt a pocakom, szóval nem is csodálkoznék, ha ettől fájna.
4026. anett0731 (válaszként erre: 4025. - Vvicus)
2010. jún. 3. 13:27

Szia!

Szedsz Magne B6-ot?

Nekem is volt olyan, hogy egy jó nagyot belenyilalat utánna meg több kisebbet és a védőnő mondta, hogy ezt szedjem 3*1-et naponta. Azóta sokkal jobb :)

4025. vvicus (válaszként erre: 4016. - Triniti1020)
2010. jún. 3. 13:12
Szia! Tegnap jobban fájdogált még az eddigieknél is, de ma hála Istennek, még semmi bajom. Nővéremmel beszélgettem erről, és ő azt mondja (háromszor volt terhes), hogy az első neki is nagyon fájt, folyamatosan szinte, utána egyre kevésbé érezte. És nem is görcsöt érzek, hanem leírhatatlan, de talán annak tudom elképzelni, ahogy nyúlnak az izmok, tágul a méh, ilyesmi. Valószínűleg egyszerűen érzékenyebb vagyok erre az érzésre.
4024. 24c6db19e9 (válaszként erre: 4023. - Evid)
2010. jún. 3. 12:39

Nem lesz könnyű, az biztos!

Tegnap az egyik babaoutletben láttam ilyen hastámasztós nem-tom-mit... Lehet be kéne majd szerezni egyet :S

Most még rádobtam egy lapattál a teregetéssel és Bumbuska cipelgetésével...

Ugyhogy most jöhet a megérdemelt pihi!!! Bumbust is lefektettem aludni.

4023. evid (válaszként erre: 4022. - 24c6db19e9)
2010. jún. 3. 12:07
Akkor most megnyugodtunk...Egyébként néha én is érzem, hogy húzódik a hasam, de mi lesz akkor, ha nagyobb lesz :S
4022. 24c6db19e9 (válaszként erre: 4002. - Kobeni)
2010. jún. 3. 12:01

Sziasztok!!!

Vagyok , vagyok... Köszia az érdeklődést!

Csak elég sűrűk a napjaim egy örök mozgó Bumbus mellett :)

Most pakoltam ki 2 ruhás szekrényt (nem a kisebb fajtából...), ùgyhogy most kicsit érzem, hogy bekeményedet a hasam :S Holnap költöztetjük Bumbust különszobába, ezért muszáj volt!

Szerencsére nem okoztam nagy gondot az eséssel!

4021. makonya (válaszként erre: 4001. - Kriszti0711)
2010. jún. 3. 10:46

Szia!

Én is pont erre panaszkodtam tegnap.

Ma még nem fáj, pedig sikeresen lefejeltem reggel a kocsi ajtaját! :-(

Egyébként tegnap utánaolvastam a neten, hogy mit lehet tenni ellene, vagy, hogy mitől lehet és azt írták, hogy okozhatja magnézium vagy kálcium

hiány is a fejfájást.

Olvastam egy igazi homeopátiás megoldást is, hogy a sex segít elmulasztani, mert olyan hormonok termelődnek, amik rendkívül jó hatással vannak a fejfájás elmulasztására. :-)

Persze a munkahelyen ez kivitelezhetetlen.

makonya

4020. egypt
2010. jún. 3. 10:44

Engem abszolút hidegen hagy a vérvétel, injekció, oltás és társaik, totál közömbös. Egyébként nem is fáj egyik sem.

Persze Barnitól annyiszor vettek vért, hogy hülyén nézne ki, ha én magam félnék tőle, mikor ő sokszor már nem is sír. Tőle volt, hogy 9 kémcsővel vettek 10 hónaposan. Egyébként teljesen mindegy, mennyivel vesznek, pláne egy felnőttnél, csak egy ilyen picinél azért ennyi vérveszteség meglátszik. Viszont a szervezet ezt nagyon hamar pótolja.

4019. kobeni (válaszként erre: 4018. - Evid)
2010. jún. 3. 10:10
nem tudod megkérdezni? mert ez tényleg olyan rossz, ha azt sem tudod mit és miért csinálnak. és ez még a terhesgondozás. a szülésnél is ez lesz? :(
4018. evid
2010. jún. 3. 10:05
A kiskönyvemben úgy van, hogy az AFP-t a 16-20. hétig kell megcsinálniuk. Szóval az is lehet, hogy múlt héten arra vettek le vért. Jó ez az infóáramlás is, hogy sose tudom, mit néz, mire vizsgál ki...
4017. mujoka (válaszként erre: 4015. - Evid)
2010. jún. 3. 09:57

Nem tudom mert nekem ez volt az első vér és vizelet vizsgálatom a terheség alatt (16 hetesen)

Ezek szerint mindenhol máshogy van nem tudok én ezeken kiigazodni elvileg belgyógyászatra is majd csak 25 hetesen kell mennem valaki meg már volt.

Ezek a vizsgálatok érdekesebbek mint a keresztrejtvények és több időbe is telik őket megfejteni

4016. triniti1020 (válaszként erre: 4009. - Vvicus)
2010. jún. 3. 09:46

Sziasztok!

Szia Vicus!

Nekem AFP-hez 1 kémcsővel vettek le vért.... Hogy van a pocakod? Jobb már, remélem!

4015. evid (válaszként erre: 4014. - Mujoka)
2010. jún. 3. 09:35
Nekem a 12. héten vettek le 5 kémcsővel, de akkor toxo-t, HIV-et, vércsoportot, meg még nem tudom miket néztek...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook