2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Basszus, az nagyon kevés:( Én akkor még nem is panaszkodhatok, pedig nem kapok én se húúú de milyen sokat:(
Hát én is örülnék neki, meg szerintem még jó páran örülnének neki:)
Azt nem értem, miért nem érdekes, hogy előtte 10 évig folyamatosan dolgoztam közalkalmazottként.
Igen, de 180 napnak kéne lennie, mikor munkabért kaptam, és az nincs meg, így a minimálbér 60%-át fogom kapni.
nincs kedvem ma kimenni anyósomékhoz, de Tomi meg nagyon azt akarja hogy menjek ki...
lusta vagyok...
tavaly előtt még jobb volt, mert ott volt egy rakás túlóránk is, de nem panaszkodok. örülök ennek mit a majom a f....nak. jó lakástörlesztés mellett kell is.
fizettem utána az eg hozzájárulást is.
36 óra alatt volt mert heti 4 és megbízási szerződésem volt...
Az a jövedelem számít bele, ami után a 2% péénzbeli eb járulékot megfizetted. Vagyis ha megbízással voltál óraadó 36 órát meghaladóan és nem volt más jogviszonyod, akkor igen beleszámít.
nálunk jutalom ilyesmi soha nincs. de még így is úgy látom hogy szerencsés vagyok.nem is merem mondani mennyi lesz a tgyásom...na jó(150-körül)
a tgyás meg nagyon jó lesz...el tudnám viselni azt, mert ugye az nincs maximálva....a gyed meg igen.
Jó neked, hogy ilyenek is vannak:) Nálunk semmi ilyen nincs, sőt tavaly év végéig mindig kaptunk szép kis jutalmat, persze, hogy tavaly már nem kaptunk semmit:(
Na én így még nem kaptam lóvét:(
meg ugye tavaly alapján számolják a tp- és ahogy óraadó voltam az is beleszámít. tehát tavaly jobban kerestem mint az éven!!!
de nincs belőle járulék! semmi csak adó!!!
Bowris, hogy lehet, hogy a táppénzed ugyanannyi mint a fizud? Mikor elvileg a tp a fizetés 60%-a?
Évi én úgy tudom, hogy a táppénz is biztosított időnek számít (meg a gyed is)
A másik meg, hogy nem felemelték 365 napra a 180-at?
(Hozzáteszem nálunk olyan sötétek néha a pénzügyön, hogy néha csak néznek, hogy miről hadoválok itt.)
Én is ezen spekulálok majd, hogy a 2. gyereknél hogy járok jobban. Jó addig még milliószor fognak módosítani. Az szuper, hogy 12 éve folyamatosan dolgozok és tavaly mellékállásom is volt, ami most ugye beszámít.lehet vissza kellesz menni néhány hónapra dolgozni gyes mellett,vagy Tominak, vagy anyósnak,gyedre menni vagy fél évre, mert nem mindegy miből él az ember. Most még nem panaszkodok,mert annyi a tp, mint a fizóm...
Igen, tudom, hogy levitték, miért is ne!?
Fúú az azért nagyon gáz, szorítok, hogy sikerüljön minél közelebb munkát találnia!
Én is napokig bele voltam betegedve a pénzbe, de hiába, ettől jobb nem lesz, csak magunkat és a piciket készítjük ki:(
Remélem, hogy beleszámolják neked! Nekem ebből az egy szempontból szerencsém van, van fix folyamatos 10 évem, de ennyi!
Egyébként én már elkezdtem ezen tépelődni a napokban, hogy hiába nem szeretnék Luca 2 éves kora után elkezdeni megint melózni, muszáj lesz, ha mást nem 4-6 órában. Majd apám és talán anyós vigyáz rá, nem akarom bölcsibe adni.
Amíg 70% volt a táppénz, addig még jobb volt, de ugye módosították, és levitték 60-ra.
Most lehet, hogy Pesten fog állást nézni, mert ott lenne, csak ha ott dolgozna, mi meg itt lennénk Győrben... Sehogy se jó.:(
Szia!
Sajnálom:( Ez a rohadt pénz! Komolyan, kár hogy kitalálták!
Mi is elég rosszul állunk, de megoldjuk, muszáj lesz. Nálunk még az a rossz, hogy a párom hajnaltól dolgozik későestig. Így még másodállást sem tud vállalni. Vagyis a hétvégéken tudna, de azt nem engedném!
Reméljük, hogy megoldódik az anyagi helyzetetek!
Csodálkoznak, hogy nem születnek gyerekek? Mire? Miből? Ááááá...
Nem utánajárni kellett volna, hanem két dolgozó embernek fel kellene tudnia nevelni két gyereket ebben országban! :( Nem itt nekünk taktikáznunk, hogy csíphetnénk még ki havi 5 ezer Ft-ot valahonnan. Én azért sírtam, mert kinek reklamáljak, hogy akkor tudtam teherbe esni, amikor 89500 a bruttóm, nem akkor, amikor még 270 ezer volt. Azóta nekem elment mindenem, amire jogosult lettem volna, és maholnap megérem, hogy annyit kapok, mint aki egy napot sem dolgozott sose. Pedig a jó fizumból volt, hogy 65 ezer volt csak az SZJA-m.
Én tavaly tanfolyamra jártam, munkaügyin keresztül, és kaptam ellátást, amiből vontak e.ü. járulékot. Onnan van 8 biztosított hónapom. 03.01.-től dolgozom, onnan lesz még 8 hónapom. 365 nap kell. Ha a munkaügyis tanfolyamot beszámítják ( be kellene), akkor kapok Tgyást, és Gyedet. Ha nem, akkor csak Gyest. De kezdek már félni, mert valami hülye jogszabály mindig felbukkan, ami alapján nem vagyok valamire jogosult. De nagyon nem lenne mindegy, hogy 63 ezer, vagy 25 ezer Ft-ot kapok. :(
Sziasztok!
Látom, pénz a téma...
Pont most beszéltem a pénzügyesekkel, múlt hónapra (egy egész hónapra) 30 000 Ft táppénzt kaptam, ráadásul kiderült, hogy a TGYÁS is max. 45 000 lesz, mert mivel GYED-en voltam meg táppénzen, és csak pár hónapot szabin, nincs meg a 180 napom, és a minimálbér alapján számolják. Azóta is bőgök, Barnival 70 körül kaptam TGYÁS-t és GYED-et, és kb. ennyire számítottunk. A párom 100 körül keres, kapunk majd még családi pótlékot, a havi törlesztésünk meg 80. Nem tudom, mi lesz két gyerekkel, állást keres folyamatosan másikat, de nehéz.
Tudom, hogy nekem kellett volna utánajárnom ezeknek a dolgoknak, de én annyira hülye vagyok hozzá. Én GYED után GYES-re akartam menni, aztán kivenni a szabijaimat, de lebeszéltek róla, azt mondták, jobban járok, ha táppénzre megyek.
Tudom, hogy nagyon rossz! Én szeptemberben voltam így, mindenki azt mondta, hogy nem kapok olyan rossz pénzt. Aha, 23ezerrel kaptam kevesebbet! Pont a hitel részlete! Szegény párom hajnaltól késő estig gürizik és nem keres több 100ezret:( Most én is úgy vagyok, hogy amit tudok kifizetek aztán a többi a páromra marad. Ő is mosolyog, mert tényleg nincs értelme ezen rágódni és főleg nem sírni!
Marha nehéz ez az egész, nem is gondoltam volna:(
Most annyi, hogy megpróbálok nov. 1.-től elmenni Tgyásra, az kicsit többet fizet, már ha kapok egyáltalán. Elvileg igen, gyakorlatilag nem tudom már. Én erről az 50%-os Tp-ről se tudok. Igazság szerint nálunk már évek óta a párom a családfenntartó, nem is mondom neki inkább, mennyi a táppénzem. Max. csak nevet rajta, mert mást tényleg nem lehet, mondjuk ezen már én is röhögtem, bár sírni inkább lenne kedvem. :( A távhő számlánk több lesz nem sokára, mint az én össz jövedelmem.
Nem tudtam, de jó tudni! Vagyis inkább nem tudom, hogy jó-e ha az ember előre tudja.
Én itt már 10 éve nyomom, tehát ezzel nincs gáz, na mondjuk azért nem kapok horribilis összeget sajnos:( Én is kitörölhetem vele, szinte lóf@sz!
További ajánlott fórumok: