2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
nekiállok ebédet csinálni.
tojásos lecsó lesz. férjem imádja:)
Orsi, nálatok 7 napot kell bent lenni, vagy csak felkészültél minden eshetőségre?
Na nekünk aztán nem szólhat bele sem anyósom sem apósom sem a szüleim mi legyen a baba neve.Eszünk ágában sem volt még csak a véleményüket sem kikérdezni.Ez csak ránk tartozik.Egyébként nálunk meg pont fordítva van a helyzet,Én nagyon szerettem volna hogy Peti legyen mint a férjem,de sehogy sem tudtam rávenni.Csak második névnek ment bele,így Milán Péter lesz a kicsi.
határozottan igen :) ma is úgy mentem oda, mint egy dúvad, és úgy jöttem el, mint egy kis buddha :)
én sem hittem, hogy nekem való
Egy ilyen tanácsadás arra lenne jó, hogy még rosszabbul érezd magad, amiért nem tudsz szoptatni, legalábbis az egyik ismerősöm azt mesélte. Mert folyton azt hangoztatják, hogy mindenkinek van teje, és mindenkinek a gyermekének az a legjobb ha 3 éves koráig szopik.
Ez durva! Nálunk öt euró!!!
Szerintem minden nevet lehet csúfolni, ha csúfolni akarják.
Te Farkas vagy? Én Farkas Orsolya voltam 22 évig. Nagyon szerettem, csak sok így benne a s. A mostani nevemmel is ugyanez a helyzet.
Azt hiszem, itt is van valami szoptatós fórum, hátha ott akadnak tapasztalt anyuák, akik tudnak segíteni.
Hát igen... :-( Egyelőre erre most tényleg nem futja. Majd próbálkozom akkor a magam feje után. :-(
Jaja! Pont ezt mondtam anyunak. A csapból is az folyik, hogy mindenki tud szoptatni, csak kérj megfelelő segítséget meg így meg úgy, de azt nem említik, hogy ennyibe kerül...
Anime, válaszoltam. Tetszik neki az én nevem és mikor lányneveket kerestünk egyből rávágta, hogy szerinte az Orsolya a legszebb. Tényleg szép név szerintem is, mindig szerettem, de a lányomnak nem adnám, a félreértések miatt.
Andris szerint úgy bánnak velem, ahogy én velük, szóval ha ari vagyok, ők is azok. Szerintem ez nem így van. Ha egy nővér bunkó, akkor azzal semmit nem lehet tenni szerintem, az bunkó is marad.
csak ritkán írnak jót, és mi van,ha pont azt a váltást kapom, ami rossz?
Elég érzékeny vagyok, hamar kiakadok, és sírok is akkor.
Én is azt hittem. Szerintem azért hittük, mert annyira hirdetik, hogy szoptass, a LLL segít mindenben, stb, hogy meg sem fordult a fejünkben, komoly anyagi vonzattal jár a segítségük. És lehet, mást nem is tudna mondani, ajánlani, mint a védőnőm. Akkor meg minek?!
Hát ez most kicsit elszomorított.
olvasok közbe egy másik oldalt, ahol véleményeket írnak kórházakról. nagyon rossznak mondják a bajcsyt, és a benne dolgozó nővéreket, csecsemősöket. Asszem elkezdtem félni, mi lesz ott velem 3 napig?:(
Ott fogok megőrülni egyedül az tutkó
Szerintem is pofátlanul drága ez a tanácsadás. Vajon miért hittem, hogy ezek ingyenesek?:(
Hát eddig az ő segítsége nem sokat ért... :-(
A védőnő nem tud segíteni?
Nekem is azt mondta a férjem, hogy ki van zárva az olyan név, aminek "jelentése" van. Arra gondolt, hogy pl. Margaréta (ami nekem tetszett) nem lehet, mert az egy virág, és a vezetéknév mellé (Nagy) ez milyen hülyén jön ki, hogy egy nagy margaréta. Szerintem semmi logika ebben az érvelésben, hülyeség.
Basszus, most nem azért, de nézem a szoptatási tanácsadókat, és egy alkalom 7-8 ezer forint, a személyes tanácsadás. Oké, hogy ez bármi pénzt megér, de most elég vacakul állunk anyagilag, és rablásnak érzem... :-(
Nincsenek, de szerintem nem is lesznek.:) Valahogy úgy érzem, úgy lesz majd, mint múltkor, hogy minden előzmény nélkül egyszer csak elkezdődnek a fájások.
PErsze, apukám nem csúfolta. Hát engem is Kiviztek a suliban, de túléltem. Mondjuk nem is szeretten a nevem, de aztán egyik matektanárom a teljes nevemen szólított mindig, akkor megszerettem.
Amúgy én is azt mondom, minden nevet lehet csúfolni, csak a Tanga már kicsit sok volt nekem...:-)
Na és mégis ki fogja majd csúfolni? A Dzseniferek meg Kevinek?
(Bocs, akikknek tetszik...)
Annyiféle név van manapság, és olyan extrák, hogy senki nem akad fenn már rajtuk, pláne nem a gyerekek.
Engem is csúfoltak, de tojtam rá. Szerintem a papád nem csúfolta, gondolom, csak nem tudta megtanulni. A gyerekek így is, úgy is csúfolják egymást, úgyhogy mindegy. Már ebből a szempontból. Meg majd, ha gyönyörű leány lesz, udvarolni fognak neki, nem csúfolózni:) (no de előreszaladtam)
Szerintem a Virág is szép név, viszont Andris eleve nem akart semmilyen virág nevet adni neki, azok nem tetszenek neki. Pedig nekem pl az Alma névnek is tetszik, és milyen pofás lenne, Farkas Alma.:))
Hú, már kíváncsi vagyok, de hála isten nem kell sokáig várni, nemsokára szülsz :)
Most sincsenek jóslóid?
úgy értem, azért nem tetszik nekik, mert Győzike lánya is az. Ezért nem akarták.
Anyósom tanulgatja, az elején mindig elfelejtette, és kérdezte, mi is lesz a neve?
Akkor Te vagy a 3., aki tudja kapásból! :-) Képzeld, még férjem sem tudta, én mondtam neki, amikor kinéztük a nevet.
Mi ??? Akkor a Virág is cigány név?
Az Evelin akkor is szép név ! :)
További ajánlott fórumok: