2010 novemberi babát várók (beszélgetés)
Én bízom a dokinéniben és meg is beszéltük, hogy ha 1 lehetőség van, hogy ne császárral szüljek akkor én vállalom. Mondtam neki, kiabáljon rám, ha nem nyomok erősen, könyököljön, vákumozzon, fogóval húzza ki, de nem akarok császárt, csak ha élet halál kérdése. Megígérte. Mostmár a Jóistent kérem, hogy csak császárt ne! Ez vagyok én. Meghalnék a kíváncsiságtól ha nem élhetném át a szülés fájdalmát.
Más meg úgy megy, hogy kéri a császárt. Kinek a pap, kinek a paplan.
De miért indítanak? Valmi nem oké?
sziasztok! gratulalok az ujdonsult anyukaknak ma volt mindenfele vozsgalat terheleses ctg magzatvozet neztek voltak mar fajasaim de a mehszaj 2111 igy haza engedtek ha nem indul meg a szules akkor csutortokon be kell fekudnom es akkor aznap vagy penteken inditanak ha minen jol megy penteken mar babazok
Te csak elgondolkodtató, hogyha azt látod magad körül, hogy egy nő sem képes manapság természetesen szülni. Ilyen nincs! Ez lehetetlen!
Nem akarok vitatkozni, de tény, hogy Magyarországon jóval magasabb a császárok aránya, mint más országokban, és tényleg sokszor feleslegesen. Gondolok pl. a programozott császárokra. Gyakorlatilag a kolléganőmnél is ez volt. Egyszerűbb, mint várni egy hetet, hogy a baba feje beilleszkedjen és magától meginduljon a szülés...
Az más helyzet, mikor bemegy valaki szülni, ott én sem tudnám megmondani, mikor indokolt a császár és mikor nem, rábízom az orvosra.
Erről még csak annyit, hogy amit innen-onnan hallani, az tuti nem a teljes igazság. Mivel gondolom nem vagy orvos, jogosan bírálod felül? Hogy felesleges volt a császár... szerinted.
De hát sosem azt írom amit TE akarsz hallani, úgyhogy inkább hagyjuk is...
Remélem nem haragszik meg ha idézek tőle:
"Amikor én bementem a kórházba 10-ből 9-nek császármetszése volt,jah és mindenkinek azt mondják,h.leesett a baba szívhangja.
Szerintetek mi az oka???
Ez:
Most néztem a zárójelentésemet 179000ft-ot ígényel a császárért utánam a kórház.
Babákért 5napra pedig 46000ft-ot.
Már megéri nekik. "
De fájások sem voltak meg semmi, nem indult meg a szülés, csak befektették, hogy akkor császár. Pár óra alatt is beilleszkedhet a feje a babának.
Drukk megy, majd jelentkezz, mi volt! :)
Hidd el, hogy nagyon sokszor nem elég nyomós az ok, amiért császároznak. Nem tudom olvassa valaki szöszi(októberiek) naplóját?
megyek a dokihoz, drukkoljatok, hogy valami biztatót mondjon!
Az egyik lánynak elfolyt a magzatvize, de nem volt beilleszkedve a baba feje. Azt mondta, hogy a doktornő a kezével nyomta lefele, és utána várni kellett 1 órát állva. Nagyon nagy fájdalma volt, majd összerogyott, de egy óra múlva kapott oxitocint és 2 óra múlva megszületett a kislánya, teljesen egészségesen, megúszta a császárt, 3 nap múlva otthon voltak és kb 2 öltésnyit kellett varni rajta. Lehet valaki inkább a császárt választaná, de én örülök, hogy ilyen trükköket tud a dokinéni. Szerintem ez a szakértelem.
Ha a kiírt napon sincs még a baba feje beilleszkedve, akkor miből gondolod, hogy pikk-pakk beilleszkedik, meg meg is születik? Ahhoz azért idő kell. Pont ezért írtam, hogy nem császároznak ok nélkül. Nem volt beilleszkedve. Akkor akadjon el a szülőcsatornában és csak akkor császározzák?
Mondjuk ez igaz, ő más. Hozzá sok barátnőm jár, de nem császározta egyiket sem. Nagyon ügyes! Tudom, hogy indokoltan fog megcsászározni, de én nem akarok császárt! Nagyon sokan mesélték, hogy nem tágultak, vagy komplikációk jöttek és megoldotta másképp de nem császározott rögtön. Mások nem veszik a fáradságot. Minek? így többet kapnak, és hamarabb túl vannak rajta.
Ja, nem, bocs, csak leírtam az észrevéleményem :)
Különben ez is dokifüggő, valaki azt mondja egyes, valaki azt, hogy kettes, satöbbi, szóval relatív. Lényeg, hogy minden rendben van :)
De sajnos van pár ilyen orvos... Egy kolléganőmet is csak azért császározták meg a kiírt napon, mert a doki akkorra tervezte. (Ő meg hülye volt, hogy hagyta.) Nem volt semmi probléma, csak állítólag a baba feje nem volt még beilleszkedve, na és? Nem lehetett volna várni még egy darabig?
Persze, nincs olyan, hogy csak 1-es lepény. Az 1-es a tökéletes, nekem 26 hetesen 2-es volt, az nem volt jó. Miért, úgy jött le, hogy szerintem baj? :) Hála Isten, hogy 1-es lepénye van, akkor tuti, hogy megkap a baba minden táplálékot. Nekem csak azért nem volt soha gondom belőle, mert 3-as lepénnyel is tökéletes flow-m volt.
Ez persze más eset, tényleg vannak orvosok, akik rábeszélik az anyukát a császárra, hogy a kiírt napon megszüljön, mert neki így kényelmes. De az is más, mikor bemegy valaki szülni, és akkor mondják valami komplikáció miatt, hogy császár.
Nyomós ok nélkül akkor sem beszélnek rá senki a császárra csak úgy...
Az igen! Gratulálunk! Isten éltesse!
Orsi, azt mondtad, tökéletesen megbízol az orvosnődben. a kórházban nem ő lesz? ha igen, akkor nincs mitől tartanod.
gratulálok! sokat gondoltam rátok. örülök, hogy minden rendben.
Az egyik csajszi nagyon kivan az orvosára. Ő 160 cm, vékony testalkatú. Az orvos berendelte már a 37. héten a kórházba. Ott ült szegény 3 hetet. Semmi baja nem volt, csak távol lakott, és hogy ne kelljen bejárkálnia busszal minden héten. 3 hét után az orvos rábeszélte a császárra, mivel a gyermek testsúlyát 4 kiló felettinek becsülte meg és ő meg vékonyka, stb. Megcsászározta, és 3300g-os gyereket szedett ki belőle. Anyám is 160 és nagyon vékony nő, de megszült engem 3800 g-osan és hagyták 34 órát vajudni, semmi bajom nem lett, és gátmetszésre sem volt szükség.
Gratulálok, és minden jót kívánok!!!:)
Szép nagy baba!:)
Sziasztok, gyorsan beköszönök. November 3-án megszületett Dorka lányom 3800 gramm, 50 cm-el :)
szia, szép kis görbéket fogsz produkálni :)
gyerek most nagyon nem bír magával, helyezkedik rendesen. aztán egy óra múlva az uh-n tuti aludni fog :) már most öntörvényű. mi lesz itt később :)
egyébként sziasztok, velem is minden változatlan: reggel görcsök, mostanra bezzeg már semmi :( 1-re megyünk CTG-re, kíváncsi vagyok :)
Attól még a baba rendesen lehet érett, hogy a lepény "csak" egyes...
ezzel tökéletesen egyetértek, pont így gondolom én is :) mindegy hogyan, császárral vagy természetesen, gátvédelemmel vagy metszéssel, vákuummal vagy anélkül, az a lényeg, hogy Janka egészségesen és épen megszülessen :) Én meg regenerálódom valahogy, ahogy eddig is tettem :)))
További ajánlott fórumok: