2010 márciusára várt babák (beszélgetés)
Ti hagyományos pólyát fogtok venni?
én imádtam azt az érzést:)
Anyum sokáig szoptatott minket, és ő pl. úgyanugy van, hogy nem szereti ha hozzáérnek, de azt mondja mindig ha szóba jön, hogy annál csodálatosabb érzés nincs, mint amikor szoptatott minket! Azt mondta nagyon jó érzés volt!
Biztos így lesz nekünk is!:-)
...szóval sikeres szoptatást mindenkinek!:)
nekem a folton a nedves takaritógép sem vállik be,ha macerás is kézzel szoktam aztán átporszívózom,most is úgy fogom majd valamelyk nap ha rászánom magam:)
Jaja! Tudom nem függ össze, de ez lelkesít, hogy biztos lesz majd!:-) Én amúgy nyomkodni nem merem! Nekem csak úgy jön! Főleg ha megemelek vmit, vagy erőt fejtek ki a kezeimmel pl mosogatásnál rendszeresen, meg a melegtől pl. zuhany után!:-) Párom jókat szokott mosolyogni rajtam, mikor mormogok magamban, hogy már megint!:-))
Ez jó ötlet. Eredetileg én is ezt gondoltam.
az biztos hogy megérzi illetve zavarhatja a tejtermelődést az is ha stresszelsz miatta.
Igen, én is kibírom.De nem akarom agyban elutasítani. Szóval rettegni a szopitól, mert megérzi. Akkor inkább fejőgép. Nade lehet, hogy nem is lesz rossz érzés ha szopizik
Ez így jó szerintem! Én is így próbálok hozzáállni! Bármennyire is fájni fog sokszor, mert biztos fog, a babáért mindent, és nem is gondolok rá, hogy lehet nem sikerül!:-)
nekem soha nem jött belőle aztán meg mint a csapbólszóval akkor sincs baj ha még nem csöpög....de ha van benne igy is pár csepp gondoljatok arra hogy biztosan lesz majd bőven!
ha foltos akkor abban az esetben nem jókat hallottam róla vagyis nem elég jókat....a koszos sávot szerintem előtte keféld át kézzel kis mosószeres vízzel szinte csak a habjával ne nagyon nedvesen és ha megszárad akkor egyben az egészet esetleg azzal a porossal....
jaj most megnyomtam :) Nekem is jön belőle :) Olyan jó :) így magamnak kibírom :) De jó még nem próbáltam.Persze nekem is vesz a férjem vagy a szomszédasszony.
Sziasztok, jó reggelt!
Én is szeretnék majd ilyen elektromos "fejőgépet"...
Még nem néztem hol mennyi, de biztos, drága.
De ebből tényleg érdemes jót venni.
nekem is nagyon fáj alig birok hozzáérni és őrülten viszket...szopcsinál is fájt elősször az elején sokat és vérzett is,majd mikor már sok foga volt a babámnak akkortájt is....egy ízben vettem műanyag akármit rá,azthiszem bimbóvédő a neve,ha nagyon fojt a könnyem szopcsinál akkor néha használtam mig nem javult....amiket mondanak hogy pár csepp tejjel bekkenni,vagy kenőcsök nekem nem volt jó...a szárazon tartás meg nem ment fojt mindig,nem lejettem fél napokat melltartó nélkül félpucin csöpögő tejjel otthon.....de rengeteg szuperjó oldala van ám a szoptatásnak szóval én nem akarok a negativumokra gondolni a babámért túlélem ha fáj olykor, most is mint eddig
ja, de mindennek az akadálya, hogy a férjem alszik, nem tudom a porszívót beindítani. Aztán kellene főzni...de mit...meg 1/2 12 védőnő, aztán a városba megyek....
Hát mondjuk igen! Bár eszembe sem jut, hogy nem lesz tejem,nem szabad rá gondolni! Nekem már most folydogál belőle sokszor! Tudom ez nem függ össze azzal, hogy később lesz-e, de bízom benne!
Én is gondoltam rá, hogy nem veszek előre, és ha muszáj akkor apa is el tud szaladni venni egyet gyorsba!:-) Hallottam már ilyet is!:-) Nem tudom még melyik lesz!
Nálam akkora kupi van lányok, hogy nem tudom hol elkezdeni. Itt ülök a babaszobában, és ki kellene tisztítani a padlószőnyeget, mert meg szeretném hagyni, de ha nem tudom kitisztítani, akkor parkettázunk....Emiatt a kiságy és egy másik ágy szétszedve a hátamnál.Párna, paplan a földön, mert ki kell tenni szellőzni, ám amíg itt vagyok nem nyithatok ablakot, mert zord az idő...Kérdésem:Valaki használta e a Vanis-től a száraz szőnyegtisztítót.Nem nagy felület, mert itt volt nekem eddig egy franciaágy rajta a vadonatúj szőnyegen, így csak két sáv ami koszos.
Persze én is elektromosat. Csak megvárnám, hogy van e tej :) Unitesómat csütörtökön haza engedték úgy, hogy a PKU szűrést nem tudták megcsinálni a babának, mert nem evett annyit, hogy kimutatható legyen :) Így ő tápos lett, de azt a pár cl-t is odaadja neki amennyi teje van, mert jó az a babának.Kicsit macera neki az etetés, de megéri
Én sem bírom ha hozzáérnek! De szerintem a babánál ezzel nem lesz gond! Vagyis ez még eszembe sem jutott! Minél tovább szeretném én is szoptatni!
Én inkább attól tartok, hogy a mellszívót nem fogom majd elviselni, ezért ha veszek mindenképp elektromosat!
Igen, én is gondolom, hogy emiatt vennék.Nekem nagyon sokat fáj a mellem most is, és a bimbóm rengeteget, és akkor sírni tudnék, ha valaki megérinti.Tudom, a mellszívó is megérinti.
mától diétázok. Reggelire csak gyümölcs.1 hét alatt 1 kiló. Az sok. Összességében 7 kiló, ami így a 27-28. héten nagyon jó a doki szerint, de szerintem a heti 1 sok.Mondjuk akkor 20 kiló lenne a végére :) Rába Tímea 30at hízott :D
Lehet a babánál máshogyan működik majd és nem lesz baj ha hozzád ér,próbálj igy nekiindulni,hátha!!
Anyukám engem egyáltalán nem tudott szoptatni a hugomat is csak pár hétig minimálisan,én meg tehénkefajta vagyok szerencsére ennek ellenére szóval nem biztos hogy amiatt nem lesz majd tejed!
Vagyi ahogy nagyim mondta"lányom nem lennél jó tehén mert elcsorgatod a tejet":D utalva arra hogy ömlött a másikból is ha szoptattam:)
Viszont akkor szerintem neked érdemes lenne egy elektromos jófajhtát venni mert ha nem is tudsz szoptatni esetleg mert ugy érzed de van anyatejed az nagyon jó a babának üvegből is ha máshogyan nem megy mig van mindig jobb mint atápszer...persze azon is felnőnek a babák ha nincs más gond nélkül de csak jobb a tejcsi:)
én is kíváncsi vagyok, mert vennék, ha lenne tejem, ugyanis én nem brom ki, ha a mellemhez érnek, és emiatt jobb ha a mellszvótól undorodok, mint a gyermekemtől. Ezt ajánlották, hogy aki fél a szopitól az magának csinálja és akkor hátha.Minket anyu sem tudott szoptatni, és a családban senki nem tudott. Nem volt tej. Utálom a teákat, de én megiszom majd azt is és sok vizet is, csak legyen, mert az nagyon jó a kisbabámnak.
Nekem eddig nagyobb dolgok közül babakocsim van,többfunkciós nagykerekű monstrum ami utcán vidélen tökéletes,hordozó vázzal amit autóból kivéve a babát tudok majd használni babakocsiként is és egy összecsukható sportkocsi későbbre...van pihenőszékem,ezeket apa vette,használtak de szép állapotúak szerintem nagyon.
Van etetőszélem Mátétól maradt sok fokozatban állitható magasságú és dönthető,újszülött kortól használható bár mi nem evésre használtuk jó egy évig csak abban ücsörgött mig a konyhában voltam.
Sziasztok!Én szerencsés alkat vagyok szoptatás szempontjából is teherbeesésnél meg főleg:)Nem használtam semmiféle mellszívót aki vesz szerintem jobb egy jobb minőségű drágább elektromos aki használta azt mondta sokkal jobb és kényelmesebb mint az olcsóbbak főleg a kézi hagyományos.Elvileg a kórházban több helyen segitenek fejni megtanulni "manuálisan",én soha nem fejtem egy pillanatig sem,igaz szopcsi után nekem nem maradt a másik ciciben sem semmi mert mig evett a baba addig ömlött a másikból is itthon kistörölközőket szoritottam rá illetve emiatt használtam műanyag tartályos melltartóbetétet is azt üritgettem főleg ha nem otthon szoptattam a babót,nekem az többször megtelt egy etetésnél....
Tényleg szoptataós melltartót szerintetek hol érdemes venni?vagyonokat nem akarok rá költeni viszont mindenképpen kell a fiúknál nem volt és állandóan vettem a sima melltartólat mert randán tönkrement,megnyúlt a válla,szóval anyagilag olcsóbb lett volna párat venni de vagy 4 simán kellene szerintem kezsésnek is kettő,szóval érdekelne hol olcsóbb ha tudjátok véletlenül én még konkrétan nem nézegettem,nem volt még energiám emiatt baba vagy fehérnemüboltba menni mert amugy is rengeteget megyek amig meg nem lesz a jogsim....
Nekem kézi van de sokal jobb az elektromos(a kórházban próbáltam).
Igen, igen! Nagyon sok nőtől hallottam, hogy rossz mellszívója volt. Én pont most bogarászom ez ügyben a választékot. Amire eddig jutottam:
- egykezes a praktikus,
- az ikerszívós felesleges, mert egymás után is leszívathatod (ha csak nem vagy nagyon idő hiányában)
- elektromos jobb, mint a kézi, alaposabb. Bár van akinél a kézi is beválik, de ezt előre honnan tudjam?
- van egy elektromos most nem jut eszembe a neve p-vel kezdődik 10 000 környékén van. Arra sokan panaszkodnak.
- állítható legyen a szívás erősség! Mert nem mindenkinél folyik ugyan úgy a tejci.
Ha valaki tud még hozzá tenni, akkor hallgatom! :)
Igen a laktoherbet.A férjem szorgalmasan hozta be nekem és mindig mondta hogy mennyit igyak.Nagyon odafigyelt rá és igaza is lett.
Jó reggelt mindenkinek! Na jól lemaradtam :)
Szóval fiú :)Na és Gergő :) Nekünk is. De a Gergely nevet adjuk neki, ám az Gergő :)
További ajánlott fórumok: