2010 márciusára várt babák (beszélgetés)
Jo reggelt anyukak!
Mit csinaltok ebben a szutyok idoben?
Nekem egy kis hazimunka + dm van betervezve... es persze Moncsi szorakoztatasa :DD
MAr megfoztem a kis tizoraijat, egy egesz almat foztem puhara, majd turmixoltam le, es beletettem egy rizslisztes fozetbe. :) HA felebred a kisasszony, teszteljuk.
Ja meg egy gerezd almát is kapott már, de ott nem az evés volt a cél, csak annyira kacagott, ahogy ettem mellette! Ismerkedett vele kicsit!
Vágtam neki egy gerezdet aztán odaadtam neki! Örült neki nagyon, elég kitartóan próbálta nyalogatni, bár nagyon savanyú volt, így olyan fejeket vágott, hogy nagyon jókat sikerült vidulnom mellette!:DD De kitartóan nyalogatta, fintorogva!
Jobbulást neki!
Bende hétvégén banánt kóstolt, minden falatnál, mikor hozzáért a nyelvéhez fintorgott, de evett is kicsit! Majd ma szerzek neki etetőszéket, aztán kap megint banánt, vagy barackot...még nem tom! Amelyik illatosabb lesz!:D
:))nyügi volt,eddig meg nem evett ennyire aktívan:))
a pépet amúgy nem díjazza,a puha darabosat annál inkább...
Bencéért hívtak tegnap a suliba,tüszős mandulagyuszkó,szerencsére hamar szokott gyógyulni,reméljük most is így lesz....
Fiúk hogy vannak?? Olvastam, hogy betegeskedés van...mi eddig megúsztuk, csak anyumék betegek!
Vicces lehetett a disznótoros! Én ezért nem ültetem Bendőt az ölembe kaja közben, mert akkor lenne ám cirkusz!:D
Jó reggelt!
Van valaki?
Mi most ébredtünk...ilyen már jó rég volt, Bendőnek legkésőbb fél 8kor vcznie kell, arra mindig fel szokott ébrednie, most eddig húztuk!:D Tök jó!
Akkor Adrika tudja ezt a k betüs dolgot:))
Sziasztok!Adrienn kajaügyben nem túl szabályosan halad...7hónapos volt,szinte csak szopizik,néha próbáltuk a babakaját,a hagyományos ízetlen fűszertelen dolgokat nem eszi főleg nem pépesítve...max szilvabébiétellel keverve volt hajlandó megenni így le is álltunk másrészt én a kecskemétit vettem neki néha az üvegesből,de elolvasva a ráírt névadó dolog max 47 százalék volt benne a többi akármilyen adalék és ivóvíz...ha itthon főztem sima zöldségpépet sem szerette igazán....így maradt a szopi és kóstolgat abból amit főzök persze nem mindent nem mindenhogyan szóval nem kap egy tál babakaját hanem pl picike fűszerrel megfőztem a saját főzinket- kivettem neki,aztán tettem csak tejet rántást több sót stb a mienkbe.....paprikás krumplikor krumplit kapott de ugyebár hagyma volt benne már az elején....nem adok neki sokakat de tegnap rájöttem igényli a gyerek mostmár:DDD
k betünél amire céloztam ugyanis:ettünk délben disznótoros kóstolós káposztás husit,Adrika az ölemben,apával beszélgettünk,már a kaja végén jártunk,lánykám hirtelen marékkal előre felkapott egy adag káposztát és azzal a mozdulattal nyomta is a szájába még jó hogy hosszú kápi volt ki tudtam pecázni bár sérelmezte viszont csak nem disznótorossal kellene kezdeni a hozzátápit:)de ette volna szívesen:)
Este makarónit csináltam,a szószban minden házi volt szerencsére,mert vacsi közben jött egy ismerős és szintén beszélgettünk,Adriennek fogtam a két kezét úgy ült az ölemben,fejjel előrevetette magát úgy hogy a kezecskéit fogtam nyitott szájjal és nyalta a szószt a kis arca orra olyan lett teljesen és hisztizett mikor elvettem,szóval teljes erőbedobással enni akar mostmár:)ezek után kapott egy kis folyadékot is és tegnap megitta csodás módon.....
amúgy nincs étkezés kiváltva és maximálisan igény szerint szopizik szóval ha itthon vagyunk akkor elég sokszor
mozgás:mászásra semmi hajlandóságot nem mutat, utál is hason lenni,de ülni stabilan,magabiztosan támaszkodás nélkül bárhol bármilyen kemény felületen úgy hogy játszik közben,előre vagy oldalra nyúl a kezeivel a játékért és vissza ülőpózba imbolygás nélkül...fürödni is már a nagy kádban simán ülve mint a nagyok,őrült messziről odabányássza a játékait valahogyan,és ami a fiúkhoz képest nekem más hogy nagyon nagyon szeret játszani a játékaival...a tesóknál az volt a játszás hogy ők nézték ahogy mi épitőzünk:)))
tegnap először feltettem a csúszdára és imádta,valamint a nagy trambulinon is élvezi hogy rugózik alatta....majdnem stabilan megáll már szóval valószínű hamarabb fog menni mint mászni,elég lesz majd utána pótolgatni de játszás gyanánt majd kúszunk- mászunk ha nagyobb lesz sokat...
tegnap kimaradt a méretés majd a jövő héten,így nincsenek hét hós adataim de továbbra sem nagy baba,félévesen 7200gramm volt és 67 cm,viszont gömbölyű kemény husis combos vádlis kiscsaj....
foga kettő nagy van elől,rendes fogméretű az egyik már a másik is majdnem:)
kicsit hosszú lett csak már rég irtam igy egyben,.elnézést:)
Meg a hajára!
És jót nevet közben, miközben én a szemöldökömet fonom, és próbálok mindehez jó pofit vágni.
De ennél már csak az lesz jobb mikor egyedül fognak enni. Én most a két kicsi után egyfolytában az etetőszéket takarítom.
Dodo is elég régóta ücsörög egyedül és nem kell támaszkodnia sem. Két kezecskejévée játszik. Én a háta mögé teszem a szopi párnát, és ha esetleg eldöl akkor az puha neki, sőt arról egyedül is fel tud ülni ha akar.
Eszembe jutott, hogy Meli lányom imádta az ananászos csirkét is.
Elég sokfélét lehet adni a babáknak már.
Mi eszünnk, tököt, cukkinit, patiszont (igaz ezek tök egyformák ízileg), paradicsomot, sóskát, borsót, répát, sütőtököt, céklát. És majd a héten megkóstoljuk a vajbabot is, de csak átpaszírozva.
7 hósan lehet adni nekik a k betüseket, pl. kelkáposzta, kelbimbó, karfiol, karalábé.
Én mindenbe teszek egy kis krumlit is. sőt almátát is kivéve a paradicsomba és a sóskába. Sóska az egyetlen amit táppal szoktam higítani, így krémesebb lesz.
Sziasztok!
Kira sok mindent eszik már! A kicsit különlegesebb dolgok: avokádó (+valamilyen gyümi) és mától kezdtük a tízóraira a 7 gabonás pelyhet gyümivel-hát mindegyik nagyon ízlik neki!!! Húst kb egy hete eszik, és már egy kis olíva olaj is megy a főzelékbe. Ja, és tegnap a krumplival főztem egy kis aszalt szilvát!!! Nagyon bejött :DDD
Ő is ül már lassan két hete, és már nagyon sokáig megy neki, közben már játszik, mert nem kell kapaszkodnia. Kúszik, de a mászás még nagyon kezdetleges, egy-egy lépés után inkább hasra vágja magát és kúszik. Talán az a kényelmesebb....
Viszont még foga nincs, de a fogzás tüneteit már 3 hónapos kora óta produkálja :S
igazabol en is vettem annak idejen babaszakacskonyvet, aztan rajottem, hogy sima vizben kell megfoni a zoldseget, esetleg a gyumit, pepesiteni, es annyi. Esetleg tapszerrel ha azt is kap a baba.
Gabi irta meg regebben a rizslisztet, hogy azt vizzel osszefozi, tesz bele egy kis gyumit. Kiprobaltam, es tenyleg nagyon klassz. Jo meg a kukoricadara is vizben, bar azt meg nem mertem megprobalni, mert Moncsinak erzekeny a pocija, bar elvileg 6 hos kortol lehet.
Gyakran adok daralt fott rizst tapszerrel, vagy valami gyumivel turbozva, szivesen megeszegeti azt is.
Nagyon ugyesek vagytok! :) Egyre tobb baboca ucsorog, utana is neztem, elvileg 8-9 hos korban szokott bekovetkeni.
Nalunk is a kuszas gyakorolgatas ajlik, ujdonsag, hogy Moncsi ha hisztizik felnyomogatja magat hidba, es ugy ugral egy darabig.. :DD
Huh, ennyi mindent lehet mar enni? Mi meg az egyszerubbeket kostolgatjuk, de gyakran elofordul egy kis hasmenes, ezert nem merek nagyon ujjitgatni. :( Ma is krumpli lesz, lehet hogy teszek hozza pipihusit is, de ennyi.