Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 Májusi babák fórum

2010 Májusi babák (beszélgetés)

❮❮ ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... ❯❯
21973. Kiky80
2010. aug. 18. 14:40

Nálunk mikor elöször csipogott be a légzésfigyelő, eldobtam mindent ami a kezembe volt a konyhába és rohantam be. Majdnem kikaptam a kiságyból, de aztán láttam hogy lélegzik.Után úgy bőgtem.

Valamelyik nap meg a férjem kivette a Biust a kiságyból, de nem kapcsolta ki a légzésfigyelőt. Én meg rohantam be a kisszobába a nagyszobából és látom hogy a gyerek nincs is az ágyba. Hirtelen nem is tudtam mire gondolni, aztán akkor esett le, hogy tényleg, a férjem hozta be a nagyszobába a Biust.:DD

21972. Anikó-77
2010. aug. 18. 13:46

Ezért néha jó, néha rossz dolog az a légzésfigyelő. Az is lehet, hogy csak elmozdult a fejecskéje onnan ahol van az érzékelő. Mi Bálinttal elég sokszor jártunk így.

Bár olyan is van valóban, hogy néhány másodpercig nem vesznek levegőt. Ijesztő. Épp itt a hoxán olvastam erről pár hónapja 1 történetet.

21971. mamika2
2010. aug. 18. 13:43

Töpi!

Bence nagyon szép kisfiú!:))

21970. mamika2
2010. aug. 18. 13:29

Hahóóó, van valaki?

Bubóm már órák óta szundizik!:)

Képzeljétek nem is mondtam, hogy egyik hajnalban beriasztott a légzésfigyelő, hát gondolhatjátok, ugrottam ki az ágyból és rázogattam Bubut,mint az őrült, de szerencsére egyből reagált, nagyon megijedtem!

Nekünk semmit nem használt a dentinox sajna, még idegesebb lett, hogy turkáltam a szájába, mármint anno Levi!

Most, hogy belegondoltam, amikor jönnek hozzánk a rokonok, akkor mindenki azonnal kezet szokott mosni, rendes banda!:)))

21969. patyoma (válaszként erre: 21968. - Anikó-77)
2010. aug. 18. 10:43
Igen. Nem olcsó, 3ezer körül van és igazából nincs benne fájdalom csillapító, ez csak megkönnyíti a fogzást. Én azért választottam ezt, mert amíg nem muszáj nem szeretném fájdalomcsillapítóval tömni. Azért is ezt vettem és nem a dentinox-ot, amit többen ajánlanak, de ezen felül, azt 4 hónapos kor alatt nem lehet adni. Viszont az is természetes alapú, de állítólag van fájdalomcsillapító hatása, úgyhogy ha egy hónap múlva is rossz lesz, majd veszek olyat is.
21968. Anikó-77 (válaszként erre: 21967. - Patyoma)
2010. aug. 18. 10:23
Köszi, beszerzem, ha hatásos nálatok :) Gyógyszertárban kapható?
21967. patyoma
2010. aug. 18. 10:08

Sziasztok!

Hát valószínű az anyatigris személyiségem miatt, de nálunk mindenkinek az az első , hogy kezet most, simán rá is szólok mindenkire, ha véletlenül elfelejti. Sőt amikor a rokon gyerekről kiderült, hogy szamárköhögéses, akkor bizony én mindenkire adtam maszkot is aki találkozott vele és hozzánk jött. Aki morgott annak, megmondtam, hogy nem ők bőgnének a kórházba... Sajnos ha az ember kedves, akkor nem veszik a kérését komolyan...

Anikó!

Vegyél Blankának gengigel baby-t. Ez tulajdonképen csak hialuronsav,de kevésbé fog feszülni az ínye fogzásnál. Szerintem Anna azóta jobban viseli a fogzást. Csak hiába csinálom nagyon óvatosan, mivel közben mozog, volt, hogy szegénynek jobban hozzáértem az ínyéhez és akkor felsírt fájdalmában, de utána jobban érezte magát, szerintem. Azóta csak még óvatosabban, apa segítségével kenem be az ínyét.

21966. töpi21
2010. aug. 18. 09:59
Csajok,tettem fel új képeket Bencusról.
21965. Ficergő (válaszként erre: 21963. - Anikó-77)
2010. aug. 18. 09:57
Szép... :( Sajna így megy ez elég gyakran. Most mehettek megint...
21964. Ficergő
2010. aug. 18. 09:56

Sziasztok!

Zolim szólt, hogy ne nyúljanak a baba kezéhez, mire akkora patáliát csaptak, mint a pinty... Szerintük túlaggódjuk a dolgokat... Pedig szerintem ez a minimum...

Azóta is fogdossák, puszilgatják a kezét, nem szólok... Már unom... Inkább odébb megyek és lefertőtlenítem a kezét... Bezzeg ha meglátnák ezt...

21963. Anikó-77
2010. aug. 18. 09:26

Sziasztok!

Tegnap elcipeltem szegény gyereket a laborba. Még jó, hogy csak negyed órát vártunk mikor jöttek vissza a laboros csajok az ebédből és közölték, hogy a jövő héten lesz vérvétel. Nem szóltak? Én meg megjegyeztem, hogy a védőnőnek nyilván nem ez a dolga !!! Nagyon felháborodtam. Bálintot anyuékhoz küldtem, hogy őt ne kellejen vol

vonszolnom magammal. Erre...

A múltkor az ortopédiánál is így jártunk akkor elküldtek onnan, hogy kell időpont. Aztán kiderült, hogy nem is kellett volna csak helyettesítő csaj volt aki ideges volt. Ezt mondta a védőnő. Mondtam én is az voltam, mert csak 1 órát vártunk mire a férjem felhívta őket telefonon, hogy a 2 hónapos gyereket be lehetne -e vinni. Mire közölte esélyünk sincs! Felháborító.

Mindegy.

Nálunk is apósom cigis kezével fogdossa a gyereket. OLyan kedvesen csinálja, hogy nem tudok rá haragudni. Ez van, talán ennyi kosz kell neki :)

Más idegen még nem próbált hozzányúlni hála az égnek. CSak megnézik.

Blankám nagyon kínlódik a fogzás miatt. Megrendeltem a nyakláncot, remélem beválik. Annyira szenved, mindkét öklét benyomja és fulladozik. Tegnap már panadolt is adtam neki, annyira sajnáltam.

21962. töpi21
2010. aug. 18. 09:25

Sziasztok csajok!

Nálunk Bence a babakocsiban alszik legjobban.

Eddig anyósoméknál és anyuéknál is nagyon jókat aludt csak otthon nem.Aztán miután mi is bevittük a lakásba a babakocsit és kipróbáltuk,azóta hatalmasakat durmol itthon is.Akár egyszerre 3-4 órákat.

21961. Rozali.w
2010. aug. 18. 08:54
Indulunk a városba megnézni, milyen gyerekprogramok vannak! :) Busszal, két gyerekkel, plusz nővérem és az ő két gyereke... izgi lesz! :DDD
21960. makaréna
2010. aug. 18. 08:52
Akkor már megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen, hogy el a kezekkel! Nálunk is az egyik probléma az apósom, nem akarom bántani, de nem éppen tiszta és bagós kezével, még ha meg is mossa, míg visszaér belekapaszkodik a korlátba, kilincsekbe (muszáj neki, mert félig béna), és az újra koszos kezével fogdosna, vagy a pelenkát fogja meg és törli meg a száját. Úgyhogy ahogy onnan kijövünk, a babakocsit áttörlöm a pelenkát kicserélem... Szerencsére nem igazán járunk oda. Ők meg nem jönnek.
21959. Rozali.w
2010. aug. 18. 08:47

Hehe, én még a 90 éves nagyimra is rászóltam, hogy a gyerek keze tabu! Máténak reggeltől estig a szájában van az ökle, úgyhogy ha valaki csak közelít, már ugrok... :p Meg amúgy is, el szoktam fordítani a kocsit sáta közben a kedves leskelődőktől, akik túl közel jöttek..

pláne a rendelő közelében a beteg gyerekek elől.. na én meg attól vagyok ki, hogy anyukák odacipelik a lázas gyereket, hogy nézze meg a kisbabát.. normális az ilyen???

21958. Rozali.w (válaszként erre: 21943. - Fbab8271ce)
2010. aug. 18. 08:46

Sziasztok!

Igen, ezzel tisztában vagyok (persze utána számoltam, és így is kevesebbet kaptam legalább egy 10-sel, mint járt volna, de az a baj, hogy a lemondás napjáig még járna a gyes Ádám után, de a drága államunk úgy döntött, hogy 3/4 hónapot nem fizet ki, így arra az átmeneti majdnem teljes hónapra semmit nem kaptam. Azért ezen fel vagyok háborodva! Közel 30e Ft-ot felejtettek el kifizetni. Ami azért jól jött volna... :(

21957. Kiky80
2010. aug. 17. 23:09
jóéjt
2010. aug. 17. 22:57
na, most már télleg jóéjt!:)
21955. Hisztikirálynő (válaszként erre: 21953. - Kiky80)
2010. aug. 17. 22:57

ez igaz:(

Az én apósom is Annát annak idejét sokat taperolta, ráadásul ő velünk is lakott, szóval akármikor feljöhetett (sajna azóta már nincs köztünk:(). Szóval ő úgy jött fel, hogy kint bagózott, aztán jött egyből. Hát olyan hamutartó szaga volt, hogy az csuda. Aztán már én szóltam neki, hogy legalább a kezét mossa meg.

21954. Kiky80
2010. aug. 17. 22:49
:(
21953. Kiky80 (válaszként erre: 21951. - Hisztikirálynő)
2010. aug. 17. 22:48
De itthon a kiságyra nem tudok tenni szúnyoghátlót após ellen!
2010. aug. 17. 22:40

nekem is hátra van még egy fejés 11-kor, addig még itt időzök, pedig már nagyon húz az ágy...

jóéjt, szépálmokat!

2010. aug. 17. 22:39
Én teszek a babakocsira szúnyoghálót, amikor sétálni megyünk (felénk tényleg sok az ilyen berepülőrovar - légy, szúnyog, és egyebek), így azért az nagyban visszafogja a kíváncsi taperolókat. Max. annyit csinálnak, hogy félrehúzzák, hogy megnézhessék a kicsit, csak ritkán nyúlnak a picihez.
21950. Kiky80 (válaszként erre: 21940. - Makaréna)
2010. aug. 17. 21:57
Nekem az apósom fogdossa állandóan a kezét. Jómúltkor épp jött hozzánk és láttam ahogy a fedeles kukába dobja a szemetet. Jön be, a gyerek kezét fogdossa persze. Szóltam a férjemnek, hogy szólhatna már neki, mert persze kezet sosem mos mielött a gyerekhez nyúl. Panelba lakunk, tehát megfogja a 2 bejárati ajtót, na meg tavaly mikor nálunk volt a kocsijuk, kéztörlővel letakarítottam a kocsi kormányát és egy merő zsuva volt. Már nagyon pipa vagyok. Azt hiszem, hogy ha nem szól rá a férjem, én fogok szólni. Eddig türtem. Hálisten nem sokat látják Biust.
21949. 9a57973fa3
2010. aug. 17. 21:48

Hát én is az átlagosnál álmosabb vagyok ma!Csak hátra van még egy szopi a mai napon,ki kell bírnom addig valahogy!

A múlt éjszaka nagyon jó volt,fél 11től reggel 6óráig aludt Boglárkám!Ezekszerint visszatér az éjszakai nyugalom?Mert pár napja már elég sokat alszik megint egyben Törpillám!

21948. mamika2
2010. aug. 17. 21:43

Nem tudom nyitva tartani a szemem, muszáj csinálnom valamit!

Jó éjt mindenkinek!

21947. 9a57973fa3
2010. aug. 17. 21:40

Sziasztok!

Mamika:Köszi,ez nagyon aranyosan hangzik amit írtál!Igen azt hiszem büszke lehetek a kislányomra!Hát akkor neked is van min idegeskedned!Ezek tényleg felháborító dolgok,szerencséjük,hogy nem velem akadtak össze!

Andi:Ez igen,akkor ha előbb kipróbáltam volna,már akkor is gyakorlatozott volna ezekszerint!

Tegnap előtt nálunk is így volt fél 12-től majdnem 17óráig aludt,és már volt máskor is ilyen pl.10 órától 15 óráig is!

Makaréna jól folytatta Hisztikirálynő a Füles mackó szövege pont így van!

Na a kezéért én is haragszok,ha valaki is hozzányúl Törpillámnak,igencsak szereti már rágicsálni!

21946. mamika2 (válaszként erre: 21940. - Makaréna)
2010. aug. 17. 21:25

Hát egyszer sétáltunk Levivel, olyan 1-2 hónapos lehetett és találkoztam egy csajszival a játszótérről az anyukájával volt, belenéztek a kocsiba és azzal a lendülettel lerántotta róla a takarót!

Hát Levi annyira megijedt a hirtelen mozdulattól, hogy legalább egy teljes órán keresztül vigasztalhatatlanul sírt azt hittem, hogy neki megyek a hülye p....nak!:(((Grrrrrrr!

Annyira buta emberek vannak, hogy az eszméletlen, hogy jön ahhoz, hogy belenyúljon egy kisbaba kocsijába, ráadásul ilyen durván!

A másik egy házban lakó alkoholista, dohányos 60-as nő, aki csupa szeretetből belenyúlt a szájába a Levinek, de, hogy miért azt a mai napig nem tudom, hát nem kicsit kiabáltam rá az állatra!

21945. mamika2
2010. aug. 17. 21:13

Sziasztok!:)

Visszaolvasok!

21944. Candy82
2010. aug. 17. 20:38

Zsu, én úgy értettem, hogy nem előre utalják a következő hónapra, hanem mindig az előző hónapot kapod meg...

azt viszont tudjátok hogy igényelni kell a gyedet is a tgyás lejárta előtt, nem jár automatikusan!

❮❮ ... 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook