2010 Májusi babák (beszélgetés)
Nekem a lakás is olyan, mint egy folyamatos harcmező. Minden hétvégén rácsodálkozom, hogy honnan az a sok por az üvegasztalokon és a polcokon???!!! :-DDD
Nem tudok kihagyni egy hetet sem, mert akkor brutális... de háznál azért tudom minden másképp megy... jaj a fűnyírás..... :-DDD
Én domestost használok vagy vízzel higítom vagy a törlőkendőt!:)
Utána áttörlöm vizes ronggyal és kész!:)
Bocsi, hogy az előbb eltűntem, de a párom visított valamit lentről és "azonnal" ugranom kellett!:)))
Ma elkezdtem a nagytakarítást, ilyen össze-vissza megyek, épp hol vannak a gyerekek vagy épp hol nincsenek és mihez tudok hozzákezdeni!:)
Délelőtt hajat mostam, főztem és kitakarítottam a lenti wc-t, ablakostól, kiporszívóztam(ez nem a nagytakarítás része volt) és most fejeztem be a félig-meddig a felső wc takarítását, mert az ablak majd este lesz megcsinálva, pihenek egy kicsit!
Jaa és fent is kiporszívóztam, mert már tele volt minden apró gyurma darabokkal!:))))
Szóval most pihizek a fiúk csendben vannak, szóval hagynak ejtőzni, most rám fér!
Anyóst kértem, hogy vállalja el Levit péntekre meg vasárnapra(szombaton jönnek a barátnőim), hogy megcsináljam a nagytakarítást, de természetesen csak a vasárnapot tudta bevállalni így a héten meg kell csinálnom apránként, amit csak tudok, mert egy nap nem lesz elég!:(
Csajok,
melyik a legmegbízhatóbb légzésfigyelő?
Anyósék akarnak venni ajándékba,és ugye akkor már a legjobbat vegyék.
Nálunk is mellre teszik, de szopizni csak a 2 órás megfigyelés alatt kellett megpróbálni. Sajnos nekem nagyon nehezen átjárhatóak a tejcsatornák. A fiam meg nem volt lelkes és nem próbálkozott erősen. Állítólag a csajok ügyesebbek, hátha nagyobb szerencsém lesz.
Én Bálintnál már a 2. héten pótoltam a tejet tápszerrel, majd 3 hónapos korától 6 hónapos koráig anyatejet kapott mástól.
Igen Zsu, mindjárt szülünk...
Bár egyik ismerősöm azt mondta az is ugyanolyan nap, mint a többi, csak kicsit tovább tart :DD
Zsu nálunk is így van, ahogy leírtad, teljesen átéltem, jaj de várom, most még jobban, még jobban... :-))))))
Gyönyörűen süt a nap, a bébiruhák az erkélyen száradnak hihetetlen jó nézni... és mindenki látja, hogy kisfiunk lesz, a szárogató egyik fele hófehér, a másik pedig kék! :-)))) szinte nincs is más szín... :-D
nálam mindkét fiúval így volt...
megszülettek, egyből rátették a mellkasomra ott voltak valamennyit (megkérdeztem most gyors apát...mert a fáradtságtól ott szerintem nem voltam teljesen képben):DDD
kb 5-5 percet voltak akkor ott....
elviszik akkor a babát megmérni, felöltöztetni stb,
eközben a doki rendbeteszi anyukát...ha anyuka "kész" és a babával is minden ok , akkor visszahozzák a babust, odaadják, és akkor ott van a szülőszobán az a 2órás megfigyelés, mindenki kimegy, csend van és nyugi, és együtt lehet az új kis család:DDDD és itt nekem végig ciciztek a minimanók....apuka telefonált a mamáknak, egyből...stbstb
és ha ez letelt, akkor mehettem (toltak) át az osztályra, és a babát +2órás megfigyelés után hozzák át...
addig meg akinek van ereje le lehet zuhanyozni enni...(nagyon jól tud esni végre egy zuhany ilyenkor)
jsaaaaaaj, mindjárt itt vana szülés!:PPPPPP
:DDDDDD
De jó volt olvasni, hogy nem csak én eszek éjjel! :D
Jajj, étcsoki jöhet, de sajna néhány cikkel nem "telek el". :( Azért persze igyekszem nem este és éjjel csokizni, de néha nem bírom leküzdeni a dolgot. :p Meg az égő gyomromra sokszor gyógyír egy kis kifli-zsömle.. az sem a legjobb nasi estére.
Itt vagyok megint! :)
Na, nálunk a kórházban nem adnak cukros vizet, sőt! kimondottan arra próbálják ösztönözni az anyukákat, hogy szoptassanak. Itt amint kint van a pici és elvágták a köldökzsinórt (ha nincs vele baj), azonnal mellre lehet (javasolt) tenni. Tesóm kislánya már a nővérem varrása alatt is szopizott, úgy rémlik. Én remélem, hogy azonnal meg tudom majd szoptatni Mátét, amikor megszületik! :)
A receptes dolgokat nálunk úgy intézik, hogy amint a pici megszületik, apuka elrobog a gyerekorvoshoz, aki anyuka taj-számára felírja a recepteket. Előbb nem lehet. De gondolkodom rajta, hogy Ádi nevére feliratok mindent, úgyis elég rugalmas a dokink, szerintem simán adna ki receptet így is. :p
...kapott nem teáztattam, csak sűrűbben raktam cicire, és nőtt, mint a bolondgomba...:)))
jan11(születés)3770gr
jan19 3820gr
márc9 5860gr
ápr12 6920gr
szept12 8750gr! 8hósan és addig jóformán csak tejcit kapott, akkor kezdett el kóstolganti
nagyon remélem, h most is lesz tejci és legalább fél évig csak azt tudok majd adni a babának!
Meg kell tanulnia a babának enni, az anyukának etetni!!
nem kötekedni akarok..:)úgyis tudjátok, csak tapasztalat... nálam mindkét fiúval a szülőágyon ettek a a babák, és volt mit!!!ez az előtej nagyon fontos nekik, és amíg rendesen be nem durrannak a mellek, addig is van bent bőven , van mit ennie a babának...nem adtam egyiknek se vizet, se cukrovizet, és a 3. napra elindult a súlyuk felfelé, szóval volt tápértéke annak, amit ettek...
ha eltelítődik a poci a cukroslöttytől, akkor neme szik tejcit, és annál később indul be a tej...
Domink januári ugye, de május júiusban, amikor melegek voltak, akkor is csak anyatejet ..folyt pill...
Megyek vasalok még vmennyit, soha nem akar elfogyni az a nagy adag és már ma is a 3. adagot mosom...
Vmi vasalónőt be kellene szereznem :D
a gyerekorvos írja itt fel nálunk, a kórházban nem adnak receptet...
popsikenőcs, fürdető, d-vitamin, paraffin olaj, alkohol köldökre, hintőpor, steril géz, (van, amit csak mondd a doki, h kell, de nem receptköteles)
igen...de szerintem nem követek el vele hatalmas bűnt, ha leírom a nevét...:) meg is nézem...
elvégre a babák érdeke:DDD
"olyan tisztítószer család, amely ideálisan kombinálja a tisztító hatást és az ember kíméletét a természetes hatóanyagokkal"
béka vagyis frosch:)