2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Nem értem, hogy van az, hogy a barátnőim közül mindig azok tudtak legjobban, gond nélkül szoptatni, akiknek alig van, vagy éppen normál állapotban nincs is mellük. Akiket meg már előre sajnáltam, hogy mennyit fog szenvedni a rengeteg tejjel, alig volt teje, és az is csak pár hónapig.
Én a nagyobbik lányomat 8 hónapig tudtam szoptatni, de alultáplált volt szegénykém, 4 hónaposan még 2 óránként kellett etetnem. Arról nem beszélve, hogy etettem, fejtem, teáztam... Szenvedés volt, na. Most viszont már megbarátkoztam a gondolattal, hogy nem elég, tápszerrel pótlunk, és így mindenki boldog, én azért, hogy még mindig tudok neki tejet adni, Tami meg azért, mert jól tud lakni.
Én igen, mert nekem meg alig volt tejem, de nem segített :( Azt hiszem csak a tejtermelő mirigy-beültetés lett volna a megoldás...:) Ez van.
Azért örülök, hogy neked így bevált! :D
Sziasztok!
Koszi a segitseget eves ugyben,alkalmazzuk.Legalabb 2.5 orat kivarok,csak akkor adok neki,de mivan ha nem eszik tul sokat,kb csak 90-100at,akkor adhatok hamarabb?Nem eszik egyforman,vanhogy alig 80-90,vanhogy elmegy a 160 is.Es ujabb problema,es ijennel meg tenyleg nem talalkoztam:nagyon gyakran van kaki!!!!!!Az ejjel volt ketszer,ma reggel 8 korul kelt,kakilt,most aludt el,elotte kaki.Kb teaskanalnyi adag,eleg kemeny,nem hasmenes.Mitol lehet?
Ó, szegénykéim :( Remélem Petyka is megnyugodott már és tudtatok egy jót aludni!!
Én is frontra gyanakodtam vagy fogra, nyálzás meg tömködés van ezerrel - bár ahogy olvastam Bogyeszkusz naplójában, nem biztos, hogy a fog miatt - minden esetre ennyi ordítást egy huzamban rég hallottam...puszi :)
Ugyanez volt ma egész nap nálunk is.
Szerintem kezdődik a fogzás miatti nyüglődés... De az is lehet, hogy valami front jön.
Pedig Petyka nagyon nyugodt, nem sírós. Ma mégis ilyen nap volt.
Lányok,
Ádika du. óta majdnem folyamatosan sír, már nem nagyon tudunk mit kitalálni, próbálgattunk mindent, valakinek van még tippje mi lehet? Evett, picit ivott is ma, voltunk sétálni, levettem a felsőjét, hátha melege van, cseréltem lepedőt, ringattam, énekeltem neki, fürdött, de semmi nem segít :( Peluscsere, semmi ilyesmi. Láza nincs.
szia, üdv köztünk!
simán lehet a foga. az én nagyobbik fiamnak is 4 hósan már kint volt a fogacska..most kíváncsi leszek, mert még semmi jel nincs az ikreknél és lassan 3 hósak lesznek...homeós szerekkel enyhítheted a fájdalmát!
Szia!
Simán lehet a foga.
Kiarám 2 hónaposan kezdett nyáladzani, 4 hónaposan kijött az első 2 foga. Jah, és nem egyfolytában folyt neki, megindult, abbamaradt, naponta többször is.
Sziasztok!
Utoljára pocakkal írtam ebbe a topicba, de néha-néha elolvasom a hsz-okat, mert az én lányom júli. 3-ra volt kiírva, végül júni. 29-én született meg, tehát nagyjából egyidős a Ti manóitokkal. Mindig megnyugtat, amikor Titeket olvaslak, nem vagyok egyedül a problémáimmal. Sőt, azt hiszem, néhány mamihoz képest szerencsés vagyok! Mi már régóta átalusszuk az éjszakákat, 9-6-ig, de újabban éjjel felsírogat a leány. Nem mertem még a fogzásra gondolni, de látom, van aki már azt emlegeti. Szerintetek már itt az ideje, hogy a fogakkal szenvedjenek? Nem szoktam etetni éjjel, nem az a baja, hogy éhes, általában egy cumival megnyugszik, de amint kifordul a szájából, újra ébred, ébredünk. Nem panaszkodom, távol álljon tőlem, hálás vagyok az összes eddig átaludt éjszakáért, csak nem tudom, mire gondoljak. Újabban nappal is van hogy nyűgös, szerintetek már fogzik? Köszönöm, ha valaki válaszol.
Csajok,
Ádi nyelvén halvány sárgás lepedéket vettem észre ma, lehet, hogy szájpenész? Tápszert kap már csak, eddig nem láttam, hogy attól lett volna, de egyelőre más tippem nincsen. Hátha valamelyikőtöknek volt ilyen :) Ha nem múlik, akkor viszem dokihoz.
Sziasztok.
Mi napközben 3 óránként eszünk. 1-1,5 hete beálltunk arra, hogy reggel 8, délelőtt 11, délután 2órakor, 5 órakor, este fürdés után 8 körül eszik. Majd éjszaka olyan 2-4 között eszik Timi, mikor hogy ébredünk. De akkor is kibírja utána reggel 8-ig. Napközben az étkezések között olyan 1-1,5 órát alszik. Este is szépen elalszik egy kis simogatás után. Nagyon jó gyermekem van, egy kis angyalka. :)
Jó éjszakát Mindenkinek!!
akkor jól emlékeztem
mondjuk elég sokat sírdogált előtte, az is emelhetett rajta egy kicsit...
gőzöm sincs, mennyi a normál hője.
Csajok!
Popsiban mérve meddig normális a testhőmérséklet?
Most 37,2-t mértem Dorinánál.
altalaban 15-et csinalok,ebbol olyan 120-140-et eszik meg,olyan ritkan van,hogy mind az utolso cseppig elfogy,de ha megis,akkor nem csinalok obbet,kivrjuk a kovetkezo etetest.vagy kellene meg csinaljak?mondom,nagyon ritkan van ilyen!
es feltettem magamban,ahogy ti is mondtatok,ha nem is 3,delegalabb 2,5 orat kivarunk.es ami a legrosszabb,hogy ejszaka is ugyanez megy:3-4 alkalommal kelunk enni,mikozben kb. 1 honappal ezelott csak egyszer kellett.probalok inkabb teat adni neki,de addig nem alszik vissza,mig nem eszik egy kicsit,ejszaka kevesebbet,olyan 80-100 korul.
koszi a segitseget!
Szerintem is meg kéne próbálni többet várni.
Az a 120-150 magától csúszik le, mármint tényleg annyit eszik, vagy csak annyit csinálsz, és ha elfogy, vége? Mert ha az utóbbi, akkor lehet, hogy nem lakik jól még, és mivel félig üresnek érzi a pocit, hamarabb kér, utána meg ugye fáj a pocak, mert ráevett a másikra...
Ha 3at nem is, de 2,5 órát ki kéne húzni valahogy 2 evés között...
Tudom, könnyű mondani, főleg, hogy én szoptatok.