2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
azaz 5ször 160...
végre leírom rendesen...
6szor eszik 160-at és még a napi 150 ml anyatej az napi 1,1 l kaja. egyszerre nem akar többet enni, van h 120-nál megáll. van h többet eszik és 3 óra után kel, van h alig és mégis alszik 5-öt...
ha erőszakolom belé a kaját akkor bukik utánna.
Szia,
Szerintem kevés mér a 160 neki :( lehet hogy én számoilok bénán, de ha jól gondolom Tomi olyan 6 kg körül lehet amihez már 180 tápit adnék, bárh a többször eszik. Mogyi 6 kg 5X eszik és 180 a minimum amit befolyásoló tényező (íny fájás) nélkül eszik. Csinálj neki kicsit többet hátha csak ennyi a titok, hogy kevés :)
háááát én nem kockáztatnék, volt a House- ban is egy pont erről szóló rész, a kistesó megetette a legkisebbet mézes valamivel és majd később derült ki mert a szülők nem tudtak róla...végül House jött rá és az volt....:o)
1 éves kor után már nem gond....
már halottam erről, csak én a tatárbifsztekkel kapcsoltban, h annak a melegágya a botulizmus baktériuma...csak ugye azt általában felnőttek eszik, és nem jön úgy ki, főleg ha valakinek bika gyomra van:))
nem adok neki mézet, van a fagyóban püré de abból már evett!!most dobjam ki????
Nekem azt mondta a Dr. Néni, hogy csak akkor adjak neki ha 38 felett van.. De már mástól is hallottam épp ma, hogy az oltás után kell közvetlenül beadni neki fél kúpot és nem lesz semmi gond. Legközelebb 23-án megyünk oltásra, na akkor tuti nyomatok kúpot a popójába..
UI: A mézről én is úgy tudom, hogy csak 1 éves kor felett szabad. + A sütőtökre nekem azt mondták, hogy a babának főzni kell, különben a sütésnél elmegy belőle az össze vitamin.. na ezt adjátok össze.. ( a forró vízben megmarad?)
oltás után szoktál kúpot adni?
én igen..jöhetnek a kövek..tudom sokan nem adnak..de nem izgat:)
Bálint 6:40-kor ébredt,nem volt meleg..betolt 190 ml tápit, majd visszaaludt..azóta is alszik:)
Remélem mi is átvészeljük láz nélkül:)
és igaz..én 8 hetes korom óta kaptam az almát, majd fokozatosan a többit:) nem vagyok semmire allergiás..és szinte soha nem vagyok beteg:)
Mondjuk egy imádnivaló boxerrel nőttem fel:)
Abszolút egyetértek veled! de amikor ezeket olvasom, inkább azt mondom ne..:)
Az Egyesült Királyságban éppen a napokban került a lapok főoldalára annak a 15 hetes csecsemőnek az esete, aki – egy éven belül immár harmadikként – a mézben lévő baktérium okozta botulizmus miatt került súlyos állapotban kórházba a szigetországban. Az esettel kapcsolatban a brit szakemberek is hangsúlyozzák, hogy bár a méz kedvező egészségi hatásai nem ismernek életkori korlátokat, a botulizmus veszélye miatt mégis egyéves kornál kell meghúzni azt a határt, ami alatt a botulizmus veszélye miatt nem érdemes kockáztatni akkor sem, ha a gyógyszeradást szeretnénk elkerülni a mézzel valamilyen kisebb, banális panasz (például köhögés) esetén.
nem tudtam, nálunk semmi nem volt!
egyébként meg sok mindennel úgy vagyok, hogy ha megnézem mit mondtak 5-10-15 éve a védőnők, mi miket ettünk mikor kicsik voltunk, akkor elég nagy a kavarcs, és a mi unokáink már csak fénnyel, és levegővel foglak csak táplálkozni???vicces lenne!
én már kenyeret is szoktam aprítani a főzelékbe, mert azt is bebizonyították, h azért lett ennyi gluténérzékeny gyerek, mert későn kezdték el kapni a sok okos tanácsra!ez a betegség régebben olyan ritka volt, mint a fehér holló!most meg...
Beninek semmi tünete nem volt..a méz sem közvetlenül jut ilyenkor a szervezetbe, azért még az kisül, stb...
na de nem kaphat mézet..
sztem fincsi méz nélkül is:) én imádom:)
Sziasztok,
Na most jöttünk a 4 hónapos oltástól 2-őt kapott a fiatalúr.
És megkaptuk az áment a pépes kajákra.. Ami azt illeti ez jóval macerásabb lesz mint amikor bedobálom a gyümölcscentrifugába az almát meg a répát.
Amit kaphat ebédre: reszelt alma, főtt répa, sütőtök főzve stb.. illetve a 4 hónapos bébiételeket..
én nem is tudnám tömni..
egyszerűen abbahagyja, kiköpi ha elég..
ma pl. elcsúsztunk, mert nagyot aludt délelőtt..eddig így evett:
6:30 150 ml
11:20 185 ml
15:40 185 ml
túl vagyunk a 3 hós oltáson, a rotán:)
most elaludt nyűgimanóm:)
Remélem este még eszik egy jó nagyot:) így is nagyon a tankönyv alatt vagyunk a napi összesítésben..de kit érdekel:)
Minket is lecsesztek, többet adtunk neki, sugárban hányt....
Most annyit kap ami az előírt mennyiség, nincs is baj...
ez teljesen jó! Csongi is ekkora , bár már lehet átlépte a 6 kilót csak kisebb, 63 cm:o)
mi tegnap több kaját adtunk nekik, mert úgy látszott még éhesek, aztán felváltva hányták ki mindet. nem szabad túlzabáltatni őket, mert nem lehet....
Sziasztok!
Ma voltunk a 4 hós oltáson.
Misucu 5950 gramm és 65 cm. :)
A hízás miatt picit lecsesztek minket, mert most egy hónap alatt csak 420 grammot hízott, dehát ez van. Tömni nem fogom a gyereket, annyit eszik, amennyit ő kíván.
Mi ma vettünk újabb fajta levet, mert elfogyott a régi, így most répalevet kap(körte és őszibarack van benne még mellette)
remélem tetszeni fog neki úgy mint a sima alma, meg a barack-narancs-alma.
mi naponta kóstoljuk a gyümilevet 2 hete és még 1-2 hétig tuti csak ez lesz
Helloka,
Köszi a választ itt is :o)))))
Én is erre gondoltam, 17én lesz a szuri, akkor megkérdezem, egy héttel túlleszünk a 4 hónapon.
Köszi a tippeket, ezt is próbálgatom ;)
puszillak, a másikon folytatjuk ;)