2010. július - Babaprojekt indul! (beszélgetés)
sziasztok
nálatok nem csinált olyat a baba, hogy evés közben ugra-bugrál, ciciről föl-le ugrál, nézeget inkább, stb, mint hogy enne. eltartana így az evés órákig is, ha meg leveszem ciciről 10 perc és ordít. tápszernél is csinálja ezt. mértem kb 60-80 gat eszik így. . . pár napja csinálja ezt. elvan aztán valamennyi kis idöt, és ujra kezdi. csöndbe vagyunk. ha eszik, mert azt hittem hangokra figyel. miért csinálja ezt?
V
Sziasztok Lányok!
Látom, nagyon ritkán jöttök mostanság. Azért kérdezek, hátha olvassátok: Hogyan viseltétek a két hónapos oltást?
Ezek az UH vizsgálatok a legjobbak! Emlékszem én is mindeg mennyire vártam a következő alkalmat.
Párod is be tudott menni?
sziasztok
nem tudok vissza olvasni, pedig biztos sok jó ötletet adtok, de nincs időm. miota tápszerrel kell potolni az anyatejet, a babám nem tud kakilni, sokszor hőmérővel segítek, ami tudom nem jó, de ha kinlodik sokáig mit tegyek?a gyermekorvos duphalacot irt fel. ma adtam neki először, ill áttértünk milumil komfort tápira, ami szorulásos babáknak jó állitolag. ma kezdjük azt is. . . csak reménykedni tudok, hogy hat majd. . . . . amugy csabikám a héten áttért arra, hogy csak kocsiban jó aludni, vagy kézben lennék(hordozokendőbe rakom), pedig probálom szoktatni, hogy magátol is aludjon, de nem megy. 5-10 perc ordítás után, nem bírom tovább. . . párom estig dolgozik, de ha tud segít. . . . nincs ötletetek mit tegyek a kakilási témával?ivott már kamillát, édesköményteát, infacolt, espumisant, de semmi. . . . . üzibe írjatok légyszi. köszönöm.
A baba meretei alapjan szamolva 11 hetes es 2 napos vagyok. :-) Aug. 15-en delutan megyunk Down-szureses uh-ra. Remelem minden rendben lesz. Valahogy ugy erzem, hogy igen. Tenyleg hihetetlen elemeny vol! Latni, hogy mennyit nott es hogy mozog! Csak ugy jart keze, laba! Olyan furi, hogy itt van a pocimban. :-) A munkahelyemen a fonoknek mar elmondtam, mert sugarveszeleyes munkakorben dolgozom es ez eloiras. Eloszor nem igazan orult neki, de azota megvaltozott es mindig erdeklodik. Majd elmondom mit szoltak az otthoniak. A savat en is korainak tartom, de mit csinaljak. Rennie-t mondott az orvos, hogy szedhetem ill. ha nem hasznal, akkor irt egy masik fajtat is. De remelem hasznal.
Amugy milyen baba Mark? Nyugodt? Alszik ejszaka? Tudod szoptatni? Az egyik volt munkatarsam mondta, hogy van valami nyaklanc, ami csokkenti a fogzasi fajdalmakat. Te hallottal mar errol?
Szia Assua!
De jó újra hallani rólad! Nagy élmény lehetett az uh. Ilyenkor már egészen babaszerűek, csak még miniben. :) Hány hetes is vagy pontosan? Sajnálom, hogy kínlódsz a savaddal. Nekem csak a terhesség vége felé jött elő ez a gond, de akkor nagyon... Gondolom, mennyire várod, hogy találkozz az otthoniakkal. Ők még nem tudnak semmit, ugye? Majd írd meg, hogy fogadták a nagy hírt. És a munkahelyeden bejelentetted már?
Igen, Márk megállíthatatlanul fejlődik! :P El sem hiszem én sem, hogy már milyen nagyfiú, pedig mintha tegnap született volna... :D Meglátod te is, milyen hamar elszalad ez a pár hónap, és kint is lesz a picurod! További boldog pocinövesztést! :)
Andurka, lehet kisbabat varsz? :-) Mar alig varom aug. kozepet, hogy tesztelj. :-)
Kyra, mar a foga jon a kisfiadnak! Hihetetlen! Meg csak most lett pozitiv a teszted es mar fogacskaja lesz. :-)
Sziasztok Lanyok! Megjottem Irorszagbol! :-) Nagyon jo volt. Holnaptol megint nem leszek 10 napig, mert megyunk haza! Mar alig varom. Ma voltunk Uh-n es hatalmasat nott a baba. Mar 4 cm. Es van keze es laba! Es mozgatta is a kezet es labat! Hihetetlen volt! Majdnem elsirtam magam. A kozerzetem egyre jobb. Az egyetlen "tunetem" az, hogy sok a savam es eg a gyomrom emiatt. Nem tul korai meg ez? Amugy a baba merete alapjan a szules varhato idopontja 2012. februar 21. Egy hettel elorebb csuszott.
Ti hogy vagytok? Meg nem olvastam vissza, de mindjart megteszem.
Puszillak mindannyiotokat:
Assua
Hát Andurka, most nagyon meglepődtem/pozitívan/, amit írtál. Pár hónapja még úgy volt nálunk lesz negyedik majd, nálatok nem lesz több. Most fordítva van.
Én rendesen szoptatok és a 7. héten megjött. Nem biztos, hogy az volt, de arra tippelek. Júl. 4-én felrakták a mirenát, rá egy hétre elkezdtem vérezni, de keveset, tisztasági betét is elég volt és ez 7 napig tartott, azóta néha pecsételés van.
Ha jövő héten ismét megjön, akkor mensi volt.
érdekes ez a kemény széklet,ugyanis mind 3 gyerekem szinte csak tápszeres volt...jelenleg is az :)
Enikő nagyon kemény székletű volt tőle,és jelzem azóta is ezzel küzd! Dávid közepes keménységűt produkált a tápszertől,Vince viszont fosikázik....egyetlen egyszer nem volt még keményebb,vagy bogyó szerű a kakija.Mindig híg...kíváncsi leszek,ettől az újtól majd milyet kakil.Jah és 2-3 naponta van széklete,és még így is híg! Érdekes! 3 gyerekem van,mind a 3 mutat újat! :)
amit eddig evett Vincus : Milupa Milumill HA start optima ( jó hosszú neve van :) )
és amire leváltottam : Humana HA 1
Szia Judit!
Nálunk is pótolni kell az anyatejet tápszerrel. Amit kaptunk először, az nagyon jó volt, aztán adtam neki másikat, na attól fáj szegény kém pocakja úgy, hogy folyamatosan sírt. Aztán visszatértünk, és most jó. Mondhatom, nem is igazán fáj a pocakja. A kakilásra órákat "készülünk". Lilulunk, erőlködünk, nagyokat nyögünk, aztán egyszer csak sikerül.
Próbáltatok valami cseppet? Mi folyamatosan esszük az espumisant, úgy tűnik bevált.
Szia Andurka!
Örülök, hogy végre hallunk felőletek. Édi a kis Vincus. Olyan gyorsan telik az idő.
Megkérdezhetem, milyen tápszerre váltottatok?
Kistesó...? Nagyon aktívak vagytok. Ha jön, hát had' jöjjön. A nőgyógyászom azt mondta, hogy aki éjjel nem szoptat, annál nagy az esély, hogy egy petécske útnak indulhat. Persze ha te csak egyszer szoptatsz, akkor nagyobb az esély.