Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010. július - Babaprojekt indul! fórum

2010. július - Babaprojekt indul! (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
11755. kyra1978
2014. febr. 6. 15:21

Sziasztok!


Assua, Isten éltesse Dominikot! Örülök, hogy ilyen szépen fejlődik, és hogy élvezi a bölcsit. Tényleg kincset ér, hogy a közeledben van egész nap. Most kezdődik az a korszak, hogy mindent egyedül akarnak csinálni, még ha mi szívbajt is kapunk közben. :P De egyre több mindenbe be lehet vonni őket legalább, és még élvezik is. A bilizéssel ráér nyárig szerintem is. Esetleg próbaképpen rá lehet ültetni néha, hogy ismerkedjen vele, de erőltetni nem kell. Szorítok a nyelvvizsgához, biztosan ügyi leszel! ;) Szuper, hogy a férjednek is sikerült végleges állást találnia, így az anyagiak miatt nem kell aggódnotok. TV-zés kapcsán: nálunk a kicsit abszolút nem izgatja, Márkot régebben és a mai napig is jobban érdekli, mesecsatornákat szokott nézni, de sokáig nem köti le. Inkább játsszunk, olvasunk, ha tehetem. A gépen szoktunk még meséket nézni, de azt is megunja elég hamar.


Timcsi, nem semmi, hogy a kis Barbi ilyen önálló, nagyon ügyi! Nem hiába, mi, lányok a fiúk előtt járunk már zsenge korunktól! :D Jó, hogy a két kicsi leköti egymást. A nagylányod be szokott segíteni a gyerekek körül? Vele milyen most a kapcsolatod?


Ami minket illet, Mátékám is egy éves nagyfiú lett, már. kb. 2 hete egyedül jár. És ahogy Márknál is ilyentájt, bennem ismét ott motoszkál a baba utáni vágy... Persze motivál az is, hogy hátha lehetne egy kislányom is. :) Apa még korainak tartja a dolgot, így abban egyeztünk meg egyelőre, hogy egy évet még várunk, bár titkon remélem, hogy hamarabb sikerül megpuhítani. A fiúkkal néha nem könnyű, sokat betegeskedünk, mióta Márk oviba jár (amit imád amúgy), de néha már eljátszanak együtt is, és öröm nézni őket olyankor. Úgy érzem, ha a rájuk fordítható idő, figyelem és pénz még jobban meg is oszlik majd, többet nyernek még egy tesóval, mint veszítenek. :) Na de ez még a jövő zenéje!


Gera, veletek mi újság, hogy vagytok? Remélem, sikerült új életet kezdened, bár ez egy hosszú és fájdalmas folyamat, tudom...


Puszi nektek!

11754. 1e76158442
2014. febr. 4. 10:34

Drága Assua nagyon boldog szülinapot a kisfiadnak!!!Igazán ügyes és önálló ahogy meséled,de ez mind a bölcsődének köszönhető és az ő ügyességének,ez igy van rendjén.Hogy milyen szerencséd van,hogy ott van helyben a bölcsi,hát ettől jobb dolog nincs is,nem kell máshová rohangálni érte és egész nap megnyugvás ural téged,hogy ott tudhatod a fiadat a közelben!

Sok sikert a német nyelvvizsgához!

Az én Danim aki 6 éves csak este egy fél-egy órát tévézik,de aztis már csak azért mert rájuk van parancsolva,hogy már ne futkossanak a kis Barbikával aki 2,5 éves.Viszont a fiam egy órát játszik a számitógépen.Nekem a gyerekek el tudnak játszani egymással,neked mivel egyedül van azért jobban tévés.

Hogy mondjak valami újat is tegnap megkezdtük az ovit a kis Barbimmal,nincs sirás,nyafogás egyenlőre még nagyon tetszik neki,és a tanitó néniknek is,mivel teljesen önálló,csodálkoztak is rajta,egyedül eszik,öltözök,pisil,fogat mos....

Puszi mindenkinek!!!

11753. Assua
2014. febr. 3. 13:33

Sziasztok Lanyok! Hogy vagytok? Es a gyerekek?


Holnap lesz a kisfiam 2 eves, igy gondoltam irok rola. Nagyon sokat fejlodott ertelmileg az utobbi idoben. Sok dolgot megert, hogy mit miert csinalunk. Nagyon akaratos es ebbol kifolyolag hisztizik is, de nagyon jolelku. Ujabban mindent egyedul szeretne csinalni (oltozni, cipot felvenni, kenyeret kenni,...) Eloszeretettel adja nekem ide a mosogatogepbol a tiszta tanyerokat, poharakat, mikozben en majd elajulok ijedsegembe, hogy mikor eljti el. Egyre tobb szot ismer es hasznal helyesen. A bolcsit nagyon szereti. Vannak ott baratai, akiket itthon is emleget. Reggelente alig varja, hogy atoltoztessem es mar rohan is be a csoportszobaba a tobbiekhez ugy, hogy hatra sem nez. Delutan ugyanilyen orommel fut hozzam es meseli a dolgait, amit nem mindig ertek. Meg nem hasznalja a bilit, de nem aggodom emiatt, mert a bolcsiben mindenki pelenkas es a gondozonok sem eroltetik a dolgot. Talan nyaron raszokik, ha tud kevesebb ruhaban vagy pelus nelkul szaladgalni. Nehez es faraszto anyanak lenni, de hatalmas boldogsag, hogy van nekem a kisfiam. Nekem o ugy jo es tokeletes ahogy van. De gondolom mindenki igy van vele. :-)


En 80%-ban dolgozom. Ez napi kb. 6-7 orat jelent. Megfizethetetlen, hogy a kisfiam kapott helyet a munkahelyem bolcsijeben es igy reggelente es delutan egyutt megyunk es jovunk ill., hogy napkozben is csak par percre van tolem. A ferjem egy masik varosban dolgozik, ami kb. 30 perc kocsival tolunk. Es veglegesitettek! Ennek nagyon orulunk.


En nemetbol fogok nyelvvizsgazni. Az irasbeli a heten szombaton lesz, mig a a szobeli jovo heten szerdan. Gondoljatok ram es szoritsatok, hogy skikeruljon! :-)


Ti mennyit hagyjatok tevet nezni a gyerekeket? Nalunk akisfiam szeret nagyon tevezni, de nem tudom mennyit kellene engedni neki.


Vigyazzatok magatokra es irjatok, hogy mi van veletek!


Puszilok Mindenkit:

Assua

11752. 1e76158442
2013. dec. 14. 10:46

na játék az van nálunk is rengeteg,épp valamelyik nap próbáltam szelektálni,de kedves kicsi lányom segitett nekem,amit én kidobtam azt ő vissza tette,igy megvártam mig elaludt és 3 táska mütyürt és darabjait szedtem össze a kukába,szoktuk aztis csinálni,hogy felrakjuk a padlásra és onnan 3 év múlva úgyis a kukába kerül.Idén ők is töbnyire ruhanemüt kapnak,főleg a nagy 18 éves lánykám,a kicsik nagyobb meglepetése egy szánkó és egy papagáj,meg apró olcsó játékok.


Andurka elég érdekes menüsor van nálatok,majd ird le aztis mit sütsz!

Nálunk szenteste mivel már egyszer megbeszéltük itt húst nem fogyasztunk:Halászlé,savanyú bableves,kirántott hal krumplisalátával és mákos guba .Másnap nagykarácsonykkor meg jöhetnek a húsok sült kacsa,kirántott hús,sült csibe nyami !

11751. andurka85
2013. dec. 13. 12:06
A karácsonyi menü : Galambleves csigatésztával, Szarvas és birka pörkölt,csinálok egy kis pulykasültet,és francia salit,hogy legyen egy kis frissen sült is.Ennyi.Plusz a sütik természetsen. :) Nálatok???????
11750. andurka85
2013. dec. 13. 12:03

Sziasztok.

Karácsonyi készülődés?? :) Az van! Szép lassan kitakarítom az egész házat,már csak függönymosás,ez az van hátra.A többivel készen vagyok.Hétvégén disznóvágás anyóséknál,vasárnap vásárolni indulunk a férjemmel,remélem sikerül megvenni mindnekinek mindent!

A gyerekek főként ruhaneműt kapnak,és egy egy kis apró játékot a két fiú, a nagylányom már nem igen játszik.Komolyodik a szívem. :)A fiúk is azért kapnak többnyire ruhaneműt,mert nem hiszitek el,már a kamrába is tettem ki játékokat, az ágyneműtartó is teli van velük,plusz ami kint van ugye a gyerekszobába.Eszméletlen.Meg is mondtam a rokonoknak,ide egy darab autó,kocka,lego semmi nem kell,mert így is gondolkozok rajta,hogy szelektálok,és sok mindent elajándékozok szegényebb családoknak itt a faluban.Biztos van vagy 20 doboz különböző méretű puzzle is.Azt szeretik,sokat kirakóznak a nagyok is,de töménytelen mennyiségű plüss van,és kockák...műanyagból 3 fajta,+lego,van fakocka is,egy csomó autó,kiskatona,egy nagy szatyor póniló,és Barbie baba...grrr..nem kell ide játék. :D Vince annyi mindent örököl,hogy nem tud az ember új dologgal előrukkolni.Dávidkám gördeszkát kért volna karácsonyra,megvettük neki még a nyáron,hogy használni is tudja,Enikő görkorit kapott. Ötletem sincs már...így hát kapnak sok szép ruhát,azok még hasznosak is! :D

11749. 1e76158442
2013. dec. 4. 21:55

Sziasztok csajok ki hogy van???

Készülödtök a karácsonyra?

Mit vesztek a lurkóknak?

11748. kyra1978
2013. szept. 22. 13:29

Sziasztok!


Rég nem néztem be a fórumra, és úgy látom, lemeradtam egy-két dologról...


Assua, jobbulást apukádnak! Remélem, a műtét segíteni fog. Nagyon vigyáznak rá az angyalok, hiszen túlélt 3 infarktust! Sajnos anyukámat szinte minden előjel nélkül, elsőre elvitte a szíve. Nagyon hiányzik... :(


Gera, döbbenten olvasom, hogy ennyire súlyos a helyzet nálatok. Nagyon sajnálom, hogy idáig fajultak a dolgok. A gyermek önmagában sajnos valóban nem tart össze egy boldogtalan házasságot. Az ember tehetetlen dühében tényleg mond kígyót-békát, de hátha a férjed most már komolyan elgondolkodik, és változtatni próbál. Persze ha te már úgy érzed, nincs mit megmenteni, akkor az sem segít... De hátha nincs még minden veszve! Most, hogy ennyire megváltozik az életetek (te újra dolgozol, emberek között leszel, feltöltődsz, Noel pedig bölcsiben egész nap), talán lenyugszanak a kedélyek, és vissza tudtok még találni egymáshoz. Én azért kívánom, hogy rendbe jöjjetek, ha még lehetséges, ha sajnos már nem, akkor pedig sok erőt és kitartást neked az újrakezdéshez! <3

Az új munkahelyed, remélem, bevált! Hogy érzed ott magad, milyenek a kollégák? Élvezed, amit csinálsz?

Ami a tettlegességet illeti, sajnos nálam is volt olyan, hogy eljárt a kezem, amit persze utólag nagyon megbántam. Márk az amúgy is megtépázott idegeimen táncolt sokszor, és a kimerültség, túlterheltség gyakran feszültté tett. De erőt vettem magamon, és egy ideje egyszerűen nem hagyom, hogy bármi kihozzon a sodromból. Megpróbálom tudatosan magamra erőltetni a nyugalmat és a türelmet. Ha kezdenék kilengeni, akkor emlékeztetem magam, hogy a fiaim az én legdrágább kincseim ezen a világon! :) Kicsit könnyebb is a helyzetem, amióta ovis lett a nagyfiam. Pár napig "beszoktunk" együtt, és egy hete már rendesen jár. Egyelőre csak ebédig marad, de hosszú távon napközis programban gondolkodunk. Nagyon szereti szerencsére, és jó hatással van rá az ovi. Viszont sajna ő is betegen jött haza egy hét után, dehát azt mondják, erre fel kell készülni, amíg meg nem erősödik a kis immunrendszerük...

Puszi Mindenkinek!

11747. andurka85 (válaszként erre: 11746. - Andurka85)
2013. szept. 19. 15:17
NEM gázasság :D házasság,bocsesz....
11746. andurka85 (válaszként erre: 11744. - Gera175)
2013. szept. 19. 15:17

Akkor valóban nagy a gáz! :( Akkor visszavonnám, CSAK a gyerek miatt ne kínlódjatok.Egy ilyen házasság valóban ,nem gázasság.Főleg ha ennyir elhidegült minden köztetek. :( Annyira de annyira sajnálom,hogy így alakult!

Az biztasson,gyönyörű,csinos fiatal nő vagy,erős és ambíciózus! Meg fogod állni a helyed egyedül is,ott lesz a Kisfiad,nem maradsz egyedül,sokat fog számítani,majd meglátod.És előtted az élet!!!! Biztos van egy oylan férfi,akiben megtalálod azt a bizonyos igazit,és tényleg Ő lesz a másik feled.Kívánom,hogy így legyen,és egszer nagyon nagyon boldog legyél!!!! <3

11745. 1e76158442
2013. szept. 18. 21:18

az ember száján néha kijön olyasmi is aminek nem kellene,elfajulnak a dolgok,mindenhol vannak hullám völgyek,de te tudod,hogy mit érzel legbelül,és egyaltalán hogy szereted e még?jól értem,hogy 1,5 éve nincs köztetek szex?

és abban igazad van,hgoy a gyerek ne tartson össze két embert!jobb a gyereknek ha nem olyan családban nől fel ahol nincs szeretet,csak veszekedés,az neki is nagyon rossz,bár nem mutatja,de vannak jelek rá én tudom mert egy ilyen családban nőttem fel és alig vártam hogy 18 éves legyek és elmenjek onnan!

11744. gera175
2013. szept. 18. 18:06

Köszönöm lányok a bíztató szavakat. Sajnos másfél éve volt egy hullámvölgyünk, akkor úgy ahogy helyrehoztuk, de semmi kapcsolat nem volt közöttünk. Igen, szex sem...

Egyre jobban megcsömörlöttem, egyszerűen elegem lett. Nap mint nap a válóperen agyaltam... Ezt mondtam is a férjemnek, tett rá nagyban, nem érdekelte. Nos a helyzet az, hogy én közben be is adtam a papírokat. Jó pár nappal később, szintén említettem a férjemnek, és elkezdett vagdalkózni, hogy csak duma, hiszen mindig ezt mondom. Erre elővetem az ügyvédi megbízást. Na, akkor már elhitte... Dühöngött, ordított, mindennek lehordott, és igen, az a bizonyos minősítés (ku...a) is elhangzott a szákából, amit egy férj nem mondhat a feleségére, csak ha nyomós oka van rá. Olyan düh, és gyűlölet fogott el, hogy az asztalon levő üvegpoharat vágtam hozzá. Aztán leesheett a tantusz nála, mert könyörög, pitizik stb. És sajnos már nem hat meg!!! Már nem az a férfi akibe beleszerettem.

Tudom, Noelt is "számításba" kell venni, de a gyerek nem tart össze 2 embert egy életen át.

Szóval gáz van, nagyon nagy gáz van nálunk :(

11743. 1e76158442
2013. szept. 18. 17:04

Sziasztok!Assua jobbulást apukádnak!

Gera rossz olvasni a soraidat,a gyerek miatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod,a férjeddel meg nagyon jó lenne ha rendbe jönne minden,nektek is hiányzik a kettesben levés!Valahogy ezt kéne megoldani és újból összemelegedni.

11742. andurka85 (válaszként erre: 11738. - Assua)
2013. szept. 18. 13:09

Apukádnak jobbulást kívánok! Örülök,hogy lett a férjednek munkája,jó hogy a picurkátoknak is bejön a bölcsi! A bilizést sztem se erőltesd,ráér! :)

Jó,hogy írtál!

Puszillak! :)

11741. andurka85 (válaszként erre: 11739. - Gera175)
2013. szept. 18. 13:07

Szomorúan olvasom a jelenlegi helyzeteteket. :/ Nagyon rossz olvasni,és belegondolni,mennyire könnyen tönkre mehet egy család,házasság.

Én is abban bízok,hátha ,,felfrissülsz,, az új munkával,és kívánom,legyen annyi akarat erőtök,és türelmetek,hogy új lappal elkezdtek egy ,,új életet,,. Már csak azért is,mert ott a fiatok,Rá is gondolni kell,és egy kis áldozatot hozni,aztán ha végkép menthetetlen akkor külön folytatni. :( De ebbe ne menjünk még bele,hátha csak egy átmeneti állapot,Te pedig érzékenyebb vagy mint az előző ilyen megingásnál. Ne add fel,próbálj nyugodtan és higgadtan a jövőbe tekinteni.

A férjedről pedig még eszembe jutott,nálunk pont fordítva van.A férjem a bújós,puszilgatós,én meg a ,,rideg,, nem elgyengülős. Közöttünk is van e miatt probléma,mert sokszor mondja,már nem is szeretem,miért vagyok ilyen hideg vele...nem tudom.Ez vagyok én,világ életemben ilyen voltam,nem tudom kimutatni az érzelmeimet,túl gátlásos vagyok azt hiszem,még 14 év együttlét után is. Nehéz a közös élet..ez biztos.De a gyerekeim erőt adnak,és valahogy mindig túljutunk a gondokon.

Sok erőt kívánok! Ölelés! :)

Andi

11740. Assua (válaszként erre: 11739. - Gera175)
2013. szept. 18. 11:15

Kedves Gera! Oszinten sajnalom, hogy igy alakulnak a dolgaitok a ferjeddel. :-( De szerintem meg ne adjatok fel! Azzal, hogy munkaba allsz ujra, valtozik az eletetek is es lehet, hogy poizitv hatasa lesz a ferjeddel valo kapcsolatodra. Amugy milyen az uj munka? Es a kollegak?

Az en kisfiam is sokat hisztizik es idonkent kikeszit minket idegileg a ferjemmel. Mi ilyenkor bevisszuk a szobajaba par percre (1-2 perc), hogy lenyugodjon (meg persze mi is ;-) ). Nalunk ez hasznal. Ami meg bejott, hogy kimentunk az erkelyre nezelodni. Egy pillanat alatt lenyugodott es abbahagyta a hisztit. Csak ez most mar nem megy, mert itt a rossz ido. :-(


Kitartast kivanok es sok erot!


Puszi:


Assua

11739. gera175 (válaszként erre: 11738. - Assua)
2013. szept. 13. 17:18

Először is, apukádnak jobbulást kívánok. Örülök, hogy hallottam felőletek :)

Nálunk a szitu: Noel egész nap bölcsis, szereti is nagyon, eszik sokat. Viszont amint haza érünk vele, azonnal hisztizik, ordítozik, és semmi sem jó neki. Ja, és persze 1 hetet bölcsiben van, 1 hetet itthon, mert beteg. Folyamatosan mandzlagyulladása van. Most kap immunerősítőt, ha nem használ akkor tavasszal ki vetetjük az orrmanduláját.

Én hétfőn kezdek az új munkahelyemen, de valahogy nem örülök neki...fáradt vagyok, lestrapált, és Noel is egyre inkább kikészít a hisztivel. A héten is itthon volt. Ne itéljetek el, de ma úgy elpattant a cérna nálam, hogy megpofoztam. Egyszerűen kezelhetetlen. Iszonyatos lelkifurdalásom van miatta, de teljesen le vagyok merülve. Itthon sem mennek jól a dolgok a férjemmel, elég sok a vita, sőt lehet külön is megyünk. Sajnos belátom, rám nem volt jó hatással ez a sok idő amit itthon töltöttem egyedül, sokszor magányosan, semmi segítség nélkül. És a férjem sem egy megnyugtató, simogató, ölelgetős típus, ami legalább 1-2 napra "erőt" adott volna. Szóval nálunk nagy a káosz, valószínűleg Noel is ezt érzi. Voltunk már hasonló helyzetben, de ez most azt hiszem végzetes lesz. Ennyit a boldog családunkról....

11738. Assua
2013. szept. 13. 10:38

Sziasztok Lanyok! Gondoltam irok egy kicsit magunkrol. :-)

A kisfiam szepen fejlodik. Meg csak a sajat nyelven beszel, de egyre tobb szot igyekszik mondani, foleg nemetul. De mindent ert mindket nyelven. Nagyon szeret nekunk sgeiteni es ugy csinal mindent, ahogy mi. Meg nem bilizik, de mar magatol raul ruhastol. Ha leveszem a ruhat, akkor ellenkezik, nem akar ra ulni, igy nem eroltetem. Szepen eszik egyedul es iszik egyedul poharbol. Nagyon akaratos es hisztizik, ha valamit nem engedunk neki csinalni. Remelem ezt hamar kinovi. A bolcsit tovabbra is szereti. Oktobertol delutan 3-ig dolgozom, igy o is addig lesz bolcsiben. Ez azt jelenti, hogy az uzsonna utan megyek erte. De ez nem okoz neki gondot, mert mar szoktatjuk ehhez es szepen elvan tovabb a bolcsiben.

A ferjem talalt munkat, nem messze innen, egy masik varosban. Ez nagyon jo hir. Rossz hir viszont, hogy apukam infarktust kapott, a harmadikat. Szerencsere tulelte es ugy nez ki, hogy oktober elejen lesz a szivmutete. Remeljuk minden rendben lesz vele.

Ti hogy vagytok? Irjatok magatokrol!

Puszilok Mindenkit:

Assua

11737. 1e76158442
2013. aug. 4. 15:32

Sziasztok!

Assua ha sir a gyermeked a bilin akkor nem érdemes erőltetni a dolgot,azt mondják mindennek eljön az ideje!De ügyesen beszokott a bölcsibe!

Gera van az úgy hogy már nem birjuk idegekkel,engem is néha kikészit a két kölök!Ez bizonyára jól érezted,talán tényleg jot tenne egy kis munka,közösség!

Kyra nagyon jó lesz Márk ovis lesz,mindkettőtöknek,sőt mind hármotoknak!!!Neki azért már kell a társaság,otthon te nem tudsz annyit játszani vele,és a kicsire is több időd jut,na meg magadra is!

Andurka ha mind ketten akarjátok azt az angyalkát hát mindent bele!!!!!!!!

Mi elvagyunk,kicsi Barbi már leszokott a pelenkáról,pár napja vettem ki éjjeli pelust is,nem láttam értelmét úgyis mindig szárazon veszem ki.Sokat játszanak a bátyussal,meg sokat veszekednek is,ha valami problémája van jól megpofozza a bátyust,nem fél oda vágni neki tudja érzi úgyis hogy a kicsit nem szabad bántani,nem lesz neki nehéz dolga az oviban jövöre,ezt a lányt nem kell félteni,bárkivel elvan,már anyósom elvitte kétszer hétvégére mind a kettőt,hát mit mondjak tudom rosszul hangzik de olyan jó volt egy kicsit nélkülük!!!nyugalom,csend....

Szépen beszél,mindent mond,jól eszik szinte minden evő,nem beteges csak nagyokat sikit,ez a harc esztöze,a fülem majd szét hasad tőle és persze mindig menni akarna valahova:)))

Anyagilag viszont ez az év megviselt minket is ,páromnak bő fél évig nem volt munkája,de most már van és remélem helyre rázkodunk.

Ti mennyi gyest szedtek,mert én a családival eggyütt kaptam szerintem még a 25000 sincs meg?

11736. Assua (válaszként erre: 11735. - Andurka85)
2013. júl. 24. 09:22
De jo, hogy irtal magatokrol Andurka! Vince nagyon ugyes, hogy mar szokik ra a szobatisztasagra. Hihetetlen, milyen gyorsan nonek a gyerekek! Mar ket "nagy" iskolas gyereked van. :-) En ugy gondolom, ha mindkettem akarjatok a negyedik babat, vagjatok bele, mert lehet kesobb mar nem lesz lehetosegetek es banni fogjatok. De persze megertem es tenyleg felelosen gondolkodonak tartalak benneteket, hogy gondolkoztok rajta az anyagiak miatt. Remelem sikerul mindent merlegve teve a mindenkinek legjobb dontest meghoznotok. Amugy nekem az auto nem jutott volna eszembe, de tenyleg igaz. Egy egyszeru ot szemelyes autoban mar nem fernetek el!
11735. andurka85
2013. júl. 23. 10:39

Sziasztok lányok!

Gondoltam ,ha már mindenki adott jelet magáról,én is írok pár sort.

Középső gyerekem elballaggott az oviból,immár 2 iskolás gyerekkel büszkélkedhetek,és persze Vincém is nagy változásokon megy keresztül.Nappalra már szobatiszta,éjjelre még alárakok egy plelust.van hogy telejsen szárazon szedi ki reggel maga alól,és megy a bilire,van hogy belepisil....változó.De nappalok nagyon jól alakulnak,boltba,postára ide oda,már elmerem vinni pelenka nélkül.Meglepett a dolog,mert Dávidkám még 3 évesen is alig produkált ilyen téren valamit.Teljesen más,minden gyerekem,még ha tesók is. :)

Készülünk Szilvásváradra,kirándulunk egy kicsit,mert olyan gyorsan eltelik a nyári szünet,hogy észre sem vesszük.Szilvásvárad után,lehet menni Dávidkámnak iskolatáskát venni,és persze minden egyebet,ami kell neki,és Enikőnek a sulikezdéshez.Már a lányunk 4. osztályba megy.Hihetetlen.Most szültem. :(

Apropó szülés. Megint beszéd téma a 4. baba közöttünk a férjemmel. És elég vicces,mert midn a ketten akarjuk,még sem merünk előre lépni a dolgo érdekében.Soroljuk az érveket,és ellenérveket...egyik nap ilyen véleményen vagyunk a másik nap olyanon.A férjem fő problémája az autó csere.Mert hogy ugye az 5 személyes Seat-ba nem férnénk már el.Mind1.Nem tudjuk mi legyen! Úgy gondolom az idő majd mindent megold.Mert ha netán akadna valami jó kis munka jövőre,akkor ugye csak elmennék dolgozni,ha persze el tudok 3 kis gyerek mellett.Ha lebetegednek nem tudom ki fogja ezt tolerálni,hogy fél hónapokat otthon ápolom őket,mert ugye amikor az egyik elkapja..végig megy mind a három gyereken.Ez minimum 3 hét szokott lenni.

Nem tudom mi lesz...hogy lesz.Vágyunk még egy babára..de...ott a sok de! Minden esetre van mivel foglalkoznom.Leköt a 3 gyerkőc,meg a kert,és ha beindul az új tanév,levegőt venni sem lesz időm,nem hogy panaszkodni. :D

11734. Assua (válaszként erre: 11732. - Kyra1978)
2013. júl. 11. 10:38

Szia Kyra!


Jo olvasni rolatok itt is, nem csak a naplodban. :-) Amugy mindig alig varom, hogy tegyel fel uj kepeket a kisfaidrol, akik nagyon szepek. :-)

Nagyon sajnalom, hogy rossz idoszakon mentel at. :-( Az azert mar eleg kemeny, hogy fizikai tunetekben is jelentkezett a stressz, kimerultseg,... Az jo, hogy anyosod tud segiteni, hogy Markra vigyaz. Remelem most mar jo idoszak kovetkezik majd az eletedben es sikerul neked is erore kapnod lelkileg es fizikailag egyarant. Hihetetlen, hogy telik az ido, hogy Mark mar ovis lesz! Szerintem nem lesz semmi baj, hiszen szeret anyosodnal is lenni es irtad, hogy igenyli a tarsasagot. Vigyazz magatokra es probalj valahogy pihenni! Tudom, ket kisgyerek mellett ez majdnem lehetetlen. ;-)

11733. Assua (válaszként erre: 11731. - Gera175)
2013. júl. 11. 10:31

Szia Gera!


De orulok, hogy irtal!!!! :-) En nem itellek el egyaltalan. Szerintem ez jo dontes mindkettototknek. Jobb a kisfiadnak is egy boldog, kiegyensulyozott anya. Olyan jo, hogy behivtak allasinterjura. :-) Remelem megkapod az allast! Szoritok nagyon! Nalunk 3 het alatt szokott be a bolcsibe a kisfiam. 4 hetet szantunk amugy ra. O szeret ott lenni. Van kivel jatszani, mindig tortenik valami,... Lehet, azert volt nyugosebb a kisfiad, mert unatkozott veled. Mi hetvegen latjuk a kisfiunkon, hogy unatkozik velunk. Nem tudjuk lekotni a figyelmet hosszu ideig, pedig sokat jatszunk vele. Meglatod, beszokik majd a te kisfiad is a bolcsibe es jol fogja ott magat erezni a tobbi gyerekkel. Amugy nehez elengedni lelkileg oket. Engem a beszoktatas nagyon megviselt lelkileg. Jobban, mint a kisfiamat. Minden jot kivanok nektek! Irj majd az allasinterju utan es arrol is, hogy megy a bolcsibe szoktatas. :-)

11732. kyra1978
2013. júl. 11. 10:13

Sziasztok, csajok!


Jó olvasni rólatok! :) Örülök, hogy a bölcsi ennyire bevált mindenkinek! Assua, szerintem is bőven ráértek még a szobatisztasággal, nem kell semmit erőltetni. Egyébként mi sem állunk vele sehogy, bár próbálkozások vannak már. Tényleg egy csoda minden kis lépésük a fejlődésben, főleg első babánál, de a másodiknál is lehet azért örülni. :) Remélem, a férjed is talál állást hamarosan. A pasikat még inkább megviseli az ilyesmi, ami persze kihat az egész család életére. Márk kb. 20 hónapos volt, amikor sikerült berendeznünk a saját kis szobáját, ahol már "rendes" ágyat kapott. A tesó érkezése miatt is szükség volt ugye erre, ő örökölte a hálónkban lévő kiságyat. Leesésgátlónak az utazóágyhoz tartozó pelenkázólapot használjuk, ez a mai napig ott van beszúrva a matrac és az ágy fala közé, bár szerintem lassan már fölöslegessé válik. Szerencsére Márk hamar megszokta az új helyét. Ha néha éjszaka megébred és átjön, mindig visszamegyünk a szobájába (készségesen jön ő is), és maradok, amíg elalszik. Tudja, hogy az az ő helye most már. :)


Gera, abszolút nem ítéllek el, sőt, szerintem a legjobb döntést hoztad meg mindkettőtök szempontjából. És a jelek szerint be is jött! ;) Úgy látszik, Noelnek is igénye volt már erre. Semmiképp ne legyen bűntudatod! A korábbi helyzet már egyikőtöknek sem volt jó. Ahhoz, hogy Noel kiegyensúlyozott legyen, nagyon fontos, hogy te is jól érezd magad a bőrödben. Ha kínlódtok tovább ketten otthon, az csak rontott volna a helyzeten. Egy új állás is biztosan megadja majd neked a lökést a jó irányba. Nagyon szorítok!!! Amúgy milyen újra Székesfehérváron élni? Sikerült visszarázódni az ottani életbe? A régi barátokkal fel tudtad venni a kapcsolatot?

Sajnos én is túl vagyok egy kemény időszakon. Nehéz dolgokon mentem keresztül az utóbbi években, és a stressz, a kimerültség erre csak rátett egy lapáttal. Persze sok jó is történt, hiszen két csodás kisfiam van, de néha úgy érzem, túlvállaltam magam. Ez fizikai tüneteket is okozott már, egész nap zakatolt a szívem, gyakran volt halálfélelmem. Gyakran kiborultam, és a gyerekekhez sem volt türelmem, sokszor már nem is ismertem magamra... Anyósom részéről jött a segítség, akinek megműtötték a szemét, emiatt kapott jónéhány hét szabit, így Márk sokat van nála mostanában. Szerencsére nagyon szeret ott lenni. :) Én pedig talán kezdek helyrejönni fizikailag, és lelkileg magamra találni. Ha minden jól megy, ősztől Márk kezdi az ovit. Ő is igényli már a társaságot, és én is többet tudok majd a picivel foglalkozni, na meg magamra is időt szánni. Egyik szemem sír, a másik nevet, mert biztosan nagyon fog hiányozni, de úgy érzem, ez jelenti a megoldást mindkettőnknek.


Többiek, ti is jelentkezzetek be! Kivel mi újság?

Puszi mindenkinek!

11731. gera175
2013. júl. 11. 06:26

Sziasztok!


Assua, örülök, hogy hallunk rólatok. Úgy látszik, ez a bölcsi dolog sokaknak beválik.

Nálunk az a helyzet, hogy elvileg szeptembertől ment volna Noel, de jött egy "rossz" napom, amikor is azt mondtam, hogy kész, de én ezt feladom. Állandó nyafogás, hiszti, ha mosogatok ordít mellettem, folyamatosan az utcán kódorogna, az evés az egyszerűen katasztrófa volt. Ne ítéljetek el, de besokalltam, nagyon sokat sírtam azokban a napokban :( Gondoltam egyet, felemeltem a telefont és megkérdeztem, nem lenne-e hely azonnal. Hát volt... másnap már kezdtük is a beszoktatást.

Egy hete járunk, még mindig nem hagyom ott egész napra, csak 1-2 órát van, a többiben vele vagyok.

Az utóbbi időben sajnos rossz irányba változtam. Türelmetlen, feszült és szomorú lettem. Azt vettem észre, hogy nagyon régen nem nevettem egy igazán jót. Tudtam, ez így nem mehet tovább.

Remélem, innen elindulunk a lejtőről felfelé.

Gondoltam megpályázok egy állást, utolsó napos határidőre össze is állítottam a pályázatomat, gondoltam mit veszíthetek?

Tegnap megcsörrent a telefon, hogy szeretnének behívni interjúra. Én olyan boldog voltam, hogy majd kiugrottam a bőrömből. Tudjuk, egy interjú még semmit sem jelent, de nekem nagyon sokat javított a közérzetemen.

A lényeg, hogy megerősített abban az elhatározásomban, hogy Noel nem csak félnapos bölcsis lesz, hanem egész napra marad, mert hát sosem tudni mikor mehetnék melózni, és ne akkor kelljen kapkodni, hogy mi legyen vele.


Többiek, hogy vagytok? Kyra, gondolom nem unatkozol:) gyönyörűek a kispasik, alig várom az újabb naplóbejegyzéseket.

11730. Assua
2013. júl. 10. 08:40

Sziasztok Lanyok! Gondoltam irok magunkrol. :-) A szobatisztasagra szoktatas nem sikerult, mert sirt nagyon a bilin es a WC-n is. De nem baj, probalkozunk kesobb. 1 hete ott alszik a kisfiam a bolcsiben! Semmi gond nem volt az ottalvasaval. Es 2-2.5 orat is alszik ott, mig otthon max. 1.5 orat aludt. Es azota gyorsabban elalszik este is es a sajat agyaban! Hihetetlen! Mellem fekszik a nagyagyra eloszor, majd 5-10 perc mulva mutatja az agyat, hogy oda akar menni. Belerakom es mar alszik is. :-) Szoval nekunk tenyleg jo dolog a bolcsi. Hatranya, hogy minden honapban egyszer legalabb beteg. Most is nathas. Nott az utobbi idoben sokat: most 79 cm es 12.8 kg. Nagyon szepen megy, fut, rugja a labdat, forog, tancol,... Beszelni nem nagyon beszel meg, csak a sajat nyelven, de szinte mindent megert nemetul es magyarul is. Nagyon szeretem es hihetetlen elmeny latni a fejlodeset!

A ferjemnek meg nincs munkaja. :-( Remelem hamarosan talal valamit, mert lelkileg nagyon megviseli, meg persze engem is.


Ti hogy vagytok? Es a gyermekeitek? Nalatok meddig aludt kisagyban a babatok? Mikor vettetek neki masik agyat vagy nyitottatok le a kisagy egyik oldalat?


Vicek nekem is sokszor eszembe jut. Es oszinten remelem, hogy minden rendben van vele.


Irjatok Lanyok magatokrol, a babaitokrol!


Puszil Mindannyiotokat:

Assua

11729. andurka85
2013. máj. 24. 11:45
VICEK!SOKSZOR JUTSZ ESZEMBE,DE LÁTOM RÉGÓTA NEM JÁRSZ FELÉNK. :( Remélem jól vagy?! Puszillak!
11728. Assua
2013. máj. 23. 08:27
Koszonom Lanyok. Nagyon ugyesek a kislanyaitok, hogy ilyen koran szobtaisztak lettek. Akkor mi is megprobalkozunk vele. Remeljuk sikerul, de ha nem, az sem baj. Van meg ideje.
11727. andurka85 (válaszként erre: 11725. - Assua)
2013. máj. 22. 13:36
A nagylányom kb. ennyi idősen kezdett el bilizni,mint amilyen idős most a fiad.Hamar szobatiszta lett.A középső gyerkőc,még 2,5 évesen sem akart se bilire ülni,sem szűkítőre.Minden bevetettünk,de hiába.Majdnem betöltötte a 3 évet,mire sikerült hogy szobatiszta legyen.Bár éjszakánként bizony sokszor bepisilt.Vince 25 hónapos lesz,és esze ágába nincsen elhagyni a pelust! Timcsi a Ti lányotok akkor nagyon ügyes! :) Vincéről is le szoktam venni a pelenkát ha jó idő van,szaladgálunk utána,próbálja Dávid ösztönözni,hogy pisiljen,kint bent..bili wc..de végül mindig csak úgy ahol eléri a pisilhetnék ott csurran ki belőle. :( A bilire ép csak ráteszi a fenekét,mondja hogy ,,na kész,, és áll fel.A wc szűkítőn fél! :/ Szóval ha mutat rá hajlandóságot a kicsitek,mindenkép próbálkozzatok Assua!!!!
11726. 1e76158442
2013. máj. 22. 12:43
Szia mi 20 hónaposan kezdtük Barbikával,vagyis kb egy két hónapja,nappal szobatiszta de azért még fordulnak elő balesetek,éjjel még pelenka van.Itt a jó idő én kipróbálnám,nem muszáj a pelenkát elvenni,hanem mikor mondja,akkor le veszed a pelust és ráteszed a bilire.A bili mindenképp kényelmesebb a számára hisz leérnek a lábai,nálunk van Wc szukitő is de ezt csak néha használja,aztis csak azért ,hogy utánozza a nagyokat:)sok sikert!
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook