2010 januári babavárók (beszélgetés)
Gondolom annak ingyenes,aki körzetileg oda tartozik ahhoz a kórházhoz,ahol ezt csinálják.
Mi voltunk a 12.ker.-ben a királyhágó utcában,ott 6000 Ft összesen.
Nem kötelező,de nekünk ajánlatos volt,mivel rosszul indult minden Hannával.
Nálunk nincs ilyen lehetőség,hogy mind a 3-at csinálják,csak a csípőt,az itt ingyenes lenne,de muszáj volt a többit is ugye...
Ha gondolod,megadom a telefonszámot,habár nem tudom,hova valósi vagy.
Ja és nagyon rendesek,egyből megvan az eredmény és mindent mond is közben a dokinő.És állítólag itt a legolcsóbb,mert máshol egy uh 5000Ft.
Nekem megérte 600Ft-ot kiadni ezért,mert megnyugodtunk.
Az uh-k ingyenesek, ha kapsz beutalót a gyerekorvostól, de nem mindenki mondja, úgyhogy igenis kérdezz rá! Én ugy be voltam kaksizva a hasfájás miatt, hogy nem bírtam kivárni a hasi uh időpontot, úgyhogy mi bejelntkeztünk az 1. gyermekklinikára, és ott asszem 12e ft-ért azonnal, még aznap megcsinálták a hasi, koponya és csipő uh-t is.
Szia! Mi is végigjártunk mindent a hasfájással kapcsolatban. Az espumisan és a sab simplex szimetikon tartalmú, szerintem kb ugyanaz mind a kettő, egyik banánaromás a másik málna aromás. Infacol semmit nem ért, ami kicsit is jó az a Gripe Water, én bizony minden kajánál adok neki belőle (6szor lehet maximum ha jól emléxem). Ami nekünk még jó volt a hasára, az a doki által felírt papaverines csepp. Gyógyszertárban keverik ki, 2-300 forint az egész! Ebből 3x1 kávéskanállal lehet adni, bár mi már csak reggel és este adunk neki, és jövöhéten már csak reggel kap belőle. Szopizik a babád vagy tápszer?
Én a gripe water-t használom hasfájásra napi 1x 1 kiskanállal és a babáknak való espumisan-t minden 2. kajaadagjába 25 csepp, nekem ezek váltak be sok mindent kipróbáltam már én is. De csak akkor hat ha folyamatosan kapja. 1x-i alkalom nem csinál csodát.
Nekem mindhárom uh- ingyenes volt. Ha fel tudod íratni a dokiddal a beutalóra akkor ingyenes beutaló nélkül fizetős. Teljesen gyerekdoki függő ki mennyire rendes. Az ár helyenként változik szerintem. Ha ilyen hasfájós akkor mindenképpen ajánlom, biztos ami biztos.
Az uh-ról én csak annyit tudok, hogy nekem ingyenesen nem mondták mindhármat, csak a csípő van ingyen, legalábbis nekem azt mondták. Mi 6000-ért visszük időpontra itt Bp-n a Királyhágó utcába, állítólag nagyon kedvesek ott az emberrel. Amúgy nem kötelező megcsináltatni.
Én 57kg-val kezdtem a terhességet,71kg-val szültem,most 59 vagyok.Remélem marad is igy:)
Sziasztok Lányok. A terhességem alatt végig olvastalak Titeket. Kislányom születésekor írtam ide először. Nagyon kevés időm van olvasni is a fórumot, de mostmár tanácstalan vagyok. Kisbabám nagyon sokat sír (hasfájós). Most töltöttük be 8-án a 3 hónapot, de nem lett jobb. Már német országból kaptunk hasfájás elleni szirupot (szimetikon tartalmú)de attól is csak kicsit lett jobb. Van valami jó tippetek, mit adjak neki? Második kérdésem az lenne, hogy az UH amiről többen írtok (csípő, koponya, has) kötelező vizsgálat, vagy csak ajánlott, mert a mi idős gyermek orvosunk nem említette. Azért szívesen megcsináltatnám, ha lehet ingyen. Válaszotokat előre is köszönöm.
Nagyon szép.Tiszta kis cukor falat:)
Sziasztok!
Én 84-el lettem terhes,103-al mentem szülni,és most 87,5 vagyok.15-öt szeretnék még leadni.De jó is lenne...
Én 6 hónapos korukig csak szoptattam a lányokat és Áronnal is ezt tervezem,szóval addig nem is használok cumisüveget,mert ha megszomjazik akkor megszoptatom.
Én is dohányoztam és mikor terhes lettem akkor szoktam le. :) Azért az élmény még hiányzik néha - reggeli kávé cigi... :)))
én 10kilóval vagyok kevesebb,de innét már nem akar mozdulni!Pedig kéne még nyárra 10 minusz!Én már elhizva estem teherbe!!!
Mért erőlteted?Nagyon rosz hatással van a fogakra.Ha cicizik nem kell külön itetni,elég a folyadékbevitelre a tejci!Majd a gyümölcspépek után is cici az innivaló aztán egy féléves baba szépen kiszopizza a vizet a pohárból hidd el!Én legalább is igy tudom.A lányom se cumit se cumisüveget nem fogadott el!15 hónaposan valahogy a szájába került akkor tetszett meg neki,de akkor már csak hülyéskedett vele.
Én 51-el kezdtem a terhességet, 70-nel mentem szülni, kórházból hazatéréskor 63 voltam, 1 héttel később 56! Rengeteg viz ment le rólam 1 hét alatt! Most stagnálok 54kg-on:( Persze ez a hasamon és a csípőmön van, remélem leszek újra 46-48 kilós. (160cm mély vagyok) :)
Nekünk Nuk-os üvegünk van, a cumi alakja olyan, mint a mellbimbó, és nagyon pici lyuk van rajta, hogy dolgozni kelljen vele. :)
Az első szülésem után rajtam is maradt 9 kg plusz, ami nem is ment le rólam, most 57 kg-ról indult a terhességem és 69 kg-mal szültem, ez 2 hét alatt lement és azóta fogytam még 2 kilót, úgyhogy most 55 kg vagyok! Gyanítom nálam az is közrejátszott, hogy én az első terhességem előtt dohányoztam és akkor szoktam le, amikor terhes lettem, ez biztos dobott rajtam pár kilót!+
Próbáld meg Mamos cumisüveggel annak olyan a formája mint a cicijé, ha nem fogadja el, akkor próbáld meg a csőrös poharat, annak idején amikor pótlást kellett adnom, akkor csőrös pohárból evett a fiam!
Kell valamelyikőtöknek iwiw meghívó??
Én mikor hazajöttünk, akkor -8 kg-nál tartottam, voltam 68 kg, most 70 kg vagyok...lassan rám is szűkek a nadrágaim. :(
Milyen kis husi. Nagyon édes! Kis fürtös. :)
Igazából a teázás miatt akarom. Szeretnék már 4 hónapos korától anyatejen kívül más pépes ételeket is adni neki, s azt hallottam, hogy akkor mindenképpen vagy vizet vagy teát is innia kell. Szerinted is így van?
Én 55 voltam terhesség előtt. 75-el mentem szülni, szülés után lement 7 kg utána 1 hónap alatt még 8kg. Azóta semmi. Még van 5kg felesleg.Mondjuk 1,5 hete mértem utoljára de nem hiszem hogy változott.
Jaj ne is említsd a fogyást.Én a szülés után visszanyertem az eredeti súlyomat mert csak 7 kilót híztam és ez le is ment a szüléssel.Aztán még fogytam hirtelen 3 kg-ot amikor beleestem a hányásos-hasmenéses mizériába.Azóta viszont csak hízok és már +5kg-nál tartok:(
Szia!Az én kisfiam sem fogadja el az üveget,de nem is erőltetem amíg van tejcsi a ciciben addig nem is üvegezünk.Tarts 1-2 hét szünetet és próbáld újra hátha sikerül.De miért akarod cumisüvegre szoktatni?
Lányok ti hogy álltok a fogyással?? Én szülés után 2 héttel már -10kgnál jártam, meg is álltam itt és azóta nem megy le egy gramm sem... Még mindig van rajtam vagy 10-12kiló... de mostanában már kezd frusztrálni h semmibe se férek bele:(
Sziasztok! Nem tudna valaki segíteni a cumisüvegre szoktatással kapcsolatban? A 2,5 hónapos babám anyatejes, s egyszerüen nem hajlandó elfogadni a cumisüveget. Már több félét kipróbáltunk, de nem vált be egy sem. Nincs valami trükk erre a problémára?
Lányok tettem fel képeket a naplómba visszamenőleg is,nézzétek meg elejétől ha van kedvetek.
További ajánlott fórumok: