2010 januári babavárók (beszélgetés)
Köszi csajok:)
Hál istennek elég jól eszik is, bár a tápszerből nem mondhatnám hogy sokat, de legalább a többi kaját benyakalja:)
Szépek és nagyok vagytok már. :)))
Kíváncsi leszek Szabi súlyára 7 hónaposan, de szerintem besorolunk a mezőny végére. :(( Nem tudok már semmi okosat kitalálni, mitől hízlalhatnám egy kicsit.
Na igen én is mikor végig olvastam a naplókat akkor nyugodtam meg egy kicsit.
Szabinak 12.45kor kellett volna ennie legkésőbb. Bealudt. Még most is nyomja a szunyát.
Na, meg is jöttünk:)
7960 gramm, fejkörfogat 43 cm, mellkaskörfogat: 44 cm.
Nagyon meg lettünk dicsérve, mindent tud amit egy 7 hónaposnak tudnia kell, sőt mászásban felállásban jóval előrébb is vagyunk.
Viszont az asszisztenstől megint eldobtuk az agyunkat, rendesen kioktatott, hogy ne csak a gyereket itassuk sűrűn, mi is igyunk sokat, és még magunkat is kenjük be naptejjel árnyékban is. Komolyan mintha valami debilnek nézne... Apa inkább ki is ment szegény, nem bírta hallgatni...
Sziasztok!!!
Márti: házilag Te készitettél rizspépet Szabinak?
Gergely is szereti az ilyen mutatványokat.
Az apja ölében volt,ő meg épp telefonált,így nem figyelte mit csinál a kezében a gyerek.Ment volna arrébb,de érzezte,hogy valami nem stimmel.Lenézett,erre látja,hogy Gergely két kézzel megemelte,és hozza magával a babaruhákkal telerakott pelenkaszárítót.Annyira markolta,hogy nekem kellett lefejtenem róla a kezét.
Beszéltem Szabolcs Andrea dr-nővel (Bethesda) minden rendben van a vérképével.
Azt kérdezte adok neki vasat, mondom én nem. Ezek szerint jó vas értéke lehet.
De allergiát nem néztek, azt mondta attól nem bukik a gyerek, ha valamire allergiás. Gondolom akkor azt majd a gasztrós csinálja meg.
Eddig nem tűnt fel, de mostmár én is elmondhatom hogy hullik a hajam. :(( Eddig azt hittem azért van mindenütt ennyi haj, mert ugye Szabika néha megnyírbál. De ma reggel... Felkeltem, lógott egy csomó hajszál kiszedtem őket lett vagy egy marék, aztán kifésültem a fésűben vagy 2 marék, aztán összekötöttem a copfomból is kiszedtem egy csomót és a hátamról is szedegettem egy darabig. :((
Hétvégén megint megyünk Sülybe, elmegyek fodrászhoz és levágatom, az első gondolatom hogy kopaszra, de azt azért mégsem. Csak nem tudom mi az a haj amit én is meg tudok csinálni és nem csak addig néz jól ki amíg a fodrász beállítja és többet soha amíg le nem nő.
Én csak a spenótba teszek rántást, mert azt másképp nem tudom elképzelni. Amúgy a gyerekfőzelék általában azt jelenti hogy krumpli van benne. Attól lesz olyan főzelék hatása. Én pl figyelek arra hogy az ebédjében ne legyen gyümölcs. Szokja meg hogy az ebéd az ilyesmi, mert később mikor a mi kajánkból fog kapni akkor nem fogok neki külön pl almát főzni bele mert ő úgy szereti. De régebben, a kóstoltatások kezdetén mindenbe almát kellett tennem mert másképp nem ette meg, de fokozatosan leszoktattam róla. Már legalább 1 hónapja nem kap gyümit az ebédbe. A többi főzeléke változó. De ki kell tapasztalni melyik az amit szeret. Banán vagy alma vagy akármi. És ami a kedvence ahhoz kell keverni mindenféléd, de csak annyit hogy ne nyomja el az ízét és akkor elvileg megeszi. És az adalékot fokozatosan lehet adagolni, így mindig hozzászokik az újabb ízhez a kedvenc kíséretében. Nekem legalábbis ez vált be. Szabi most már mindent megeszik amit adok neki, kivétel nélkül.
Vagy a másik ami bevált ha nem akarta enni beletettem cumisüvegbe, tejjel felhígítottam (pépes cumival) és úgy megette. Cumisüvegből bármit megeszik.
Van lent habitapi de persze sosem ott esik.
Mikor kint vagyok a konyhában nem is látok rá és magammal sem vihetem mert ott járólap van ott még nagyobbat szólna