Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 Februári babavárók fórum

2010 Februári babavárók (beszélgetés)

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
14599. _anatha_ (válaszként erre: 14596. - 471f3bbb7a)
2010. máj. 26. 13:54

Szisz, nagyon jól csinálod!!! Bár nem hiszem, hogy unokatesóméknál engednék a nagyobbiknak, hogy megfogja a picit, apuka még a felnőtteknek sem engedi meg, hogy más megfogja ;)

Majd ha lesz kistesó, mi is így fogjuk csinálni, bevonjuk mindenbe Vandust is :)

14598. _anatha_ (válaszként erre: 14586. - Sulawesy)
2010. máj. 26. 13:45
Köszi Sula, ez nagyon jól hangzik! :) Most voltunk védőnőnél, és a rendelőben pont láttam egy kiírást, hogy itt mellettünk a közházban is van szerdánként ringató! Legközelebb megnézzük. Árakról nem volt szó a papíron... meglátjuk!
14597. fne.meva (válaszként erre: 14557. - 472361965f)
2010. máj. 26. 13:32

Sziasztok!

ÓÓ Boti, Hannának pont ilyen okos udvarlót képzeltem!! Örülnénk, ha te lennél az udvarlónk, persze a többi pasi is nagyon jóképű!!

Tea: Én próbálkozom, a doki mondta folyadékpótlásnak két szopi között kínáljam meg, de nem nagyon szereti. Mi Mecsek Baby teát, vagy a naturlandos kamillateát használjuk citrom levével.

Hanna oldalra fordul,már kezdtem izgulni, h miért nem csinálja :).

Ma voltunk 3 hós oltáson, most alszik, ügyi volt csak egy picit sírt 30 mp és kész. Viszont a D vitaminból 1-2 hétig 2 cseppet kell adnom, ropognak a csontjai és a kutacsánál is nézett vmit a doki és azt mondta emeljünk az adagon, igazán nem tudom miért.

Képzeljétek 7260 gramm a drágám, kis pufóka :))) és 62 cm mértek egy hete mi itthon 64-t. Összement :S :)

Kérdés: Hanna ha nevet két három kacaj után elkezd csuklani. Nektek van ilyen? A doki nem mondott rá semmit, de szegénykém nevetne és csuklásba torkollik :( Pedig olyan ÉDES!

Na megyek mert a keresztelő óta nem pakoltam tegnap pihinapot tartottam, most kihasználom, hogy alszik!

Puszi mindenkinek!

Jah! Vizsgázóknak gratula, betegek gyógyuljatok, szopizzatok!

14596. 471f3bbb7a
2010. máj. 26. 13:22

Hajni: Szerintem ha azt akarod, hogy maradjon a szopizás, akkor ne adj Milinek teát, meg a tápit is próbáld minimalizálni, és gyakrabban szoptasd, hogy újra rákapjon a cickóra és újra sok tejed legyen! :)

Gyreknap: csajok, mindenképp szeretném valahová elvinni Szimikét gyereknapon, csak nem tudom, hogy Beust hogy fogom megetetni közben, eddig a legjobb ötletem az, hogy akárhol is leszünk, majd ha jön a kaja idő, akkor mindig beülök vele az autóba, ablakot leterítem, aztán ott megszoptatom...

Csomó gyereknapi program közül lehet válogatni ilyenkor, tök szupi, csak legyen jó idő! :)

A MiniManó baba boltban ma meg holnap 10% kedvezmény van minden játékra, cd-r, könyvre és sporteszközre!! Ha valakit érdekel. Online is lehet tőlük rendelni, akkor A MEGJEGYZÉSHEZ BE KELL ÍRNI, HOGY GYEREKNAP 10%!

Egyébként mi játékokat mindig a gulliverben szoktunk venni, ott a legjobbak az árak szerintem és óriási a választék!

anatha: én is büszke vagyok magamra, mert amellett, hogy Szimi nagyon aranyos kislány, szerintem nekem is nagy szerepem volt abban, hogy nem alakult ki féltékenység! Amikor 6 hetes terhes voltam, már akkor tudta Szimi, hogy lesz tesója és végig a 9 hónap alatt minden nap meséltem neki arról, hogy mi hogy lesz, ha megszületik a testvére és mindent az ő szemszögéből magyaráztam el, hogy ránézve milyen változások lesznek majd. Most pedig, hogy Beus megszületett, Szimit mindenbe bevonom, még ha így lassabban is mennek a dolgok, pl. a köldökére mindig ő szórta a hintőport, a pelenkát mindig ő veszi elő neki, esti fürdetésnél ő mossa Beus hasát, persze mindezeket, csak ha kedve van. :) Sose tiltottam, hogy megfogja, a szopis párnával az ölében is lehet Beus, stb.stb.

14595. Fügemag
2010. máj. 26. 12:52

Na fasza, Sarródra csak nem fogok leautózni:DDD

Nagyon édes Mili a kisvirággal, köszi, köszi!!!

Hát, azt hiszem kedden és szerdán lehet menni csípőszűrésre, bár nem tuti....fel kéne őket hívni:DD

14594. hajini (válaszként erre: 14590. - Fügemag)
2010. máj. 26. 11:49

milyen nap is lehet menni? nem emlészszem.

folytatódott a szopisztrájk :( de az almapép után sírt. édesem. mos játszik.

engem anyu teaellenesé tett, inkább gyümilét adok neki, abban legalább van vitamin is. vizet kiköpi, nem hülye:)

tettem fel Bodzaköszöntő és többi kislányköszöntő képet a naplómba. szerintem olyan édi rajt

14593. hajini (válaszként erre: 14591. - Fügemag)
2010. máj. 26. 11:47
Sarródon van:)
14592. d4dae951b6 (válaszként erre: 14563. - Heni24)
2010. máj. 26. 11:44

Heni!

Amira NAGY örömmel elfogadja Peti baba udvarlását!

Mert nagyon jó kis hapsi!!

14591. Fügemag
2010. máj. 26. 11:37

Ringató:

Én is hallottam róla, állítólag nagyon jó...megnéztem a honlapjukat, szinte mindenhol van az országban, csak a Kisalföldön nincs:((((

Még Csopakon is van pl....de Sopronban, vagy Győrben...?????

14590. Fügemag
2010. máj. 26. 11:35

Sziasztok!!

Az összes vizsgázónak gratula, Puppinak peig nagy drukk már is!!

Tök jó, hogy írtatok a teázásról, és még cicin kívül semmit nem adtam Bodzának, de valami plusz folyadékon gondolkodom, főleg ha nagy kánikula lesz...vagy akkor sem kell?????

Hajni, örülök nektek nagyon, remélem visszajön MiniMili szopikedve...úgy hallottam, van olyan h szopisztrájk, ami pár nap alatt elmúlik...remélem nálatok is ez lesz!!!

Bodza névnapot május 15-re tettük, kérdeztem az MTA nyelvészeti tanszékét is, de ők is azt mondták, hogy hivatalos névnap nincs, tehát tartsuk akkor, amikor nekünk jól esik:)) Így az apukája szülinapja után 1 nappal van:DD Úgy is ekkor virágzik a Bodza:)

Csípőszűrés....június 7-8-9-10??? Mikor menjünk??:)

Egy kérdés: Bodza 3 napja fordul már hátról hasra, nagyon ügyes!!!!:)) De mivel sokáig utál hason lenni, ezért üvölt egy kis idő múlva. Ha visszafordítom, fél perc után ismét a hasán van, és sír...majd megint, megint, és megint...:)))

Nálatok van ilyen?? Hagyjam, had szokja?? Várjak amíg megtanul onnan a hátára is fodulni??

Ja, és persze kaja után is azonnal forogni kell, az előbb is kihányta majd a felét:S

Most elhatároztam, szopi után egy kis ideig szigorúan pihiszék...

Hú, jó hosszú lettem, bocsi!!

Szép napot nektek!!

Akarok fórumos talit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szervezzük meg!!:)

14589. hajini (válaszként erre: 14588. - Sulawesy)
2010. máj. 26. 10:53
köszi:)
14588. Sulawesy (válaszként erre: 14587. - Hajini)
2010. máj. 26. 10:36
De jó!!! Csak így tovább!! Kitartást, Mini Milinek meg jó nagy étvágyat kívánok!
14587. hajini
2010. máj. 26. 10:12

helló. írtam egy hosszút, errre nem küldte el ez a szar. :_ (

én is gratulálok a vizsgához.

képzeljétek reggel Minim szopott egy kicsit.úgy örültem :) remélem ma nem lesz ördög.

nekem kerim tartja a ringatót, majd megyünk mi is:) imádja minim, ahogy énekel neki.

Füge: mikor is van pontosan Bodzabébi nap? be kell írnom a naptáramba. Ti mikor mentek 4 hós csipővizsire?

14586. Sulawesy (válaszként erre: 14583. - _anatha_)
2010. máj. 26. 08:31

Szia!

Gratula a forgalmi vizsgádhoz!! Ügyes voltál!

A drukkolást pedig én köszönöm.

A ringató: Van egy vezető, ő vezényli a foglalkozást. Van benne ének, mondóka. Nagyon ötletes dolgok. Játékos versikék, amiket itthon is alkalmazunk. Artúr nagyokat kacag miközben gyakoroljuk rajta. Van sok gyerek, a fiam élvezi is. Nézelődött rendesen. Az első alkalom ingyenes minden ringatónál. Utána olyan 6-700 ft/alkalom. Lehet ismerkedni babákkal, mamákkal... Nekem itt Ráckevén nincs sok ismerősöm, tehát én ezért is élvezem. Csak javasolni tudom, hogy próbáld ki! (no meg mindenki akit egy kicsit is érdekel...)

14585. Heni24 (válaszként erre: 14583. - _anatha_)
2010. máj. 25. 22:10
Hatalmas nagy gratula Neked is!!! Ügyes voltál!! :):)
14584. _anatha_
2010. máj. 25. 22:08
Hajni! Nyugiiiiii!!! Visszajön a tejecske! Lesz bőven! Hülye ördögi kör, minél jobban izgul az ember, annál rosszabb, akkor meg izgul.
14583. _anatha_
2010. máj. 25. 22:02

Szép jó estét Lánykák! Az elmúlt öt napban az internet felé sem néztem, jártunk Nyírbátorban nagyi/rokonlátogatóban is, ma reggel pedig forgalmi vizsgán voltam! :)))) És sikerült!!! Elsőre!!! Úgy remegett a lábam, hogy le kellett fogni :) Szegény babácskámnak is megcsappant a stressztől a tejecske, az előbb szedtem elő a fagyóból még 120-at, úgy bepuszilta szopi után még ezt is, mintha egy kortyot sem evett volna előtte... nem baj, holnap ismét jön a nyugi, fejés, bogyó, tea kombináció, és megint minden rendben lesz!!! (így lesz, így lesz, így lesz!!!)

Annyi mindenre akartam reagálni, remélem nem hagyok ki semmit!

Hajni, remélem Mili már jobban van, és már nem kaffog... kell még orrszívózni? Kár, hogy utálja, így nehezebb :(

Én tegnap próbáltam először Vandusnál, eddig csak a kézit használtuk, de most kicsit több volt a cucc. Porszívóra szokott elaludni, úgyhogy meg sem kottyant neki, sőt, imádta :) Mázlink van!

Gázpisztolyunk nekünk is van, férjemuram erőltette a dolgot, én nem vagyok odáig tőle, nem érzem magam jobban biztonságban tőle, inkább a tökönrúrás híve vagyok! :) A gázspray-jel meg az a baj, hogy mire előkotrod a táskádból, hatszor leütnek/kirabolnak.

Cicus, az szuper lenne, ha útbaesnénk nektek, így tuti, hogy megkapom, és még látlak is Titeket :)))

Egyelőre még csak a fórum olvasásával értem utól magamat, de majd a képeket is megnézem, a micimacisra olyan kíváncsi vagyok! Ügyi vagy, hogy ilyeneknek nekivágsz! Vandus még a pocakomban volt, mikor én elkezdtem pár képet festeni a falra, de még mindig csak egy készült el, addig meg nem rakom fel, amíg a többi kész nincs... lehet, hogy férjhez megy, mire elkészülök :)

Úristen! Már most látom, hogy nagyon hosszú leszek...

Éva, lemaradtunk a Hanna napról is, utólagosan is nagyon boldogat neki :) És Mimzynek is és persze Júliának is, meg Bodzának, és minden kis porontynak, anyukájuknak, akik most ünnepelnek! :)

Puppi, ugye a tejcsi visszajött azóta? És írtad, hogy tejeszacsiban fagyasztasz. Az milyen? Valami speciális? Hol lehet kapni? Mennyi? Mert az aventes pohárka k...a drága!!!

A szülőtíposoknál rötyögtem nagyokat, a 2-es tipikus anyósomék. Én persze ötös vagyok :) Meg szerintem anyumék is, szerencsére!

Lányok, akinek még kell a zumbaletöltés menete, írjon nekem privit légyszi, mert már elvesztem teljesen! Köszi! Meg akinek nem sikerül, és ikább postán szeretné dvd-n, az is írjon, bocs, kicsit lüke vagyok mostanság!

Sula, a ringató az milyen? Zenés éneklős? Láttam, hogy a közelünkben is van ilyesmi, kéne menni valami programra, biztos Vandus is imádná :)

Articsókád lomposát sok kisfiú megirigyelhetné :) Én ezügyben nem tudok nyilatkozni :)

Heni, naaaaaaaagy grat a diplomamunkához, meg a záróvizsgához! Ezen is végre túlvagy!

tea: mi a mecsekes teát próbáltuk már 2-3x, megitta, nincs különösebben oda érte, a tejcsit jobban csípi, de akkor fájt a pocója nagyon, úgyhogy muszáj volt valamit csinálnom.

Szisz, tök jó, hogy a lányok így imádják egymást! Szegény unokatesóméknál nem sikerült az ajándékozós módszer sem (amikor a kórházból kijöttek, kapott a nagyobbik fiú (3 éves) valami nagyobb ajándékot azzal a szöveggel, hogy a kistesótól kapta - pár napig hatott a módszer, de már féltékenykedik nagyon...)

Kinga: hogy van Noel szeme? Felszívódott már a pirosság? Ezek után kicsit félek odaadni neki a cicás csörgőjét, pedig most az a kedvenc, két kézzel markolássza, és pakolja a szájába. De talán mindegy is, mert ha nincs csörgő, a saját öklével pancsol be magának, amennyit hadonászik...

A kékpandát meg mindjár megnézem!

Naptejből mi is a Biodermásat használjuk, én meg vagyok vele elégedve, jól lepergeti a vizet, én is kentem már be magam vele, nem égtem le.

Krik: holnapra lajtoskocsival!!! Sula, Puppi, nektek hogy sikerült?

Elnézést, valószínű, hogy teleírtam az oldalt... remélem minden leírtam, amit akartam... :)

Jó éjt minden anyucinak és babusnak!

14582. hajini
2010. máj. 25. 21:51

Szisztok! itt Lucifer anyukája:) iszonyatok kis dög lett a napokban, hiszti hiszti hátán:) szerintem jön a foga. fehérlik az ínye 3 kis ponton, de kitudja... Minim nem issza meg a vizet, ha szomjas akkor hippes őszilét adok neki.nagyon szereti:)a tejem napról napra csökken, tejválságon van a lelkin kívül :(

mégmindig nem szopik az én ördögöm:) ma csak a tigriskés napozójában volt egész nap.élvezte.

most végre alszik 3 hatalmas bőgés után. elkezdtünk humanát 120at, visítás, milupa 50... tejci nem maradt estére. persze nincs a táphoz szokva, így a végére pocifájás is lett.

Nagyon megvisel a dolog.

14581. vasztike
2010. máj. 25. 21:51

Sziasztok!

Gyorsan visszaolvastalak Benneteket!

Gratula a vizsgázóknak!

Én vizet adok Lizának kb. 3 hete, nekem azt mondta a védőnő, hogy várjak még a teával, inkább vizet, abból 1 dl-t megihat egy nap, kb. 60-70 ml-t szokott meginni.

Tegnap kezdtük a hozzátáplálást az almalével (annyira nem jött be neki), ma már ízlett neki,holnap pedig már pépet is adok neki.

Ülés: Liza is állandóan ülni akar, ha fekszik és megfogom a kezeit, már húzza is fel magát, a hordozóban is fel akar ülni, meg ha fogom a kezemben, akkor is húzza magát. Már fürdinél is ültetni kell, mert nem szeret háton. Biztos nem a legjobb neki, de ha ezt akarja, meg tök szépen tartja magát.

Nyálazás: nálunk is megy ezerrel, de még se híre se hamva a fogaknak, persze mindent a szájába vesz, a kezemet is állandóan húzza a szájához. Én már kötök neki előkét, aztán annyira nem lesz nyálas a ruhája, meg én sem leszek csupa nyál.

Annyira hülye idő volt ma, dög meleg, de már délelőtt, meg este is szakadt egyszer az eső, aztán meg szépen kisütött a nap. Már lehetne egy kicsit normálisabb.

Jó éjt Mindenkinek!

14580. vivinono (válaszként erre: 14554. - Bentley86)
2010. máj. 25. 21:02

Napközben kettesben vagyunk, apa reggel elmegy dolgozni, de. alszunk, játszunk, főzünk, takarítunk, várjuk, hogy apa hazajöjjön ebédelni. Du. séta kettesben vagy a tejtesóékkal, takarítás, és ami eszünkbe jut. Apa 7 körül érkezik eszünk, játék, fürdés, alvás.

Időnként beszervezek egy-egy babás-mamás napot átjönnek a barátnők, szomszédok a kicsikkel, eszünk-iszunk, dumcsizunk, játszunk a picikkel. Milyen jó, hogy sok a hasonló korú babás család. :)

Tejcsin kívül kóstolót kap, hagyjuk, hogy, bekapjon, megnyaljon bizonyos ételeket. Szépen gyarapodik, nem szoktam mérni, holnap megyünk 3 hós vizsgálatra, utána tudok pontos eredményeket mondani.

A fogára helyi zsibbasztót használunk (Dentinox), ha nagyon nyűglődik adok neki camomilla vulgarist vagy egy kis adag fájdalomcsillapítót (erre eddig csak 1x volt szükség kopp-kopp).

14579. kroton
2010. máj. 25. 20:51

Helló lányok és babócák

Mi már egy hónapja kb. isszuk a gyümölcsleveket almát, barackot, sárgarépát meg adtam már meggylevet is Áronnak. Két hete pedig gyümi pépet is kap ugyan úgy alma, barack és sárgarépa keverve, minden második vagy harmadik nap váltunk.A következő hónapban még jön pár gyümölcs, meg beiktatom a krumplit is. Áron egyre szebben eszik, mert ugye ezt a műveletet is meg kell hogy tanulja, már ott tartunk hogy egy étkezést a pép helyettesít.

Teát én sem adok neki, inkább vizet igyon ha szomjas. A vizet elejében ő sem itta meg de addig erőltettem amíg rá nem kapott, igaz ha issza a vizet nem sokat iszik meg belőle, de az is elég oltsa a szomját.

A vizsgázóknak nagy nagy gratuláció, a betegeknek gyógyulást.

Áron is nagyon el van a kezeivel ha tehetné mind a kettőt a szájába gyömöszölné, a nyála meg folyik veszettül.

14578. d90c077c72
2010. máj. 25. 20:20

nekem az a tapasztalatom, hogy a baba ha szomjas, megissza a vizet. Ha nem, akkor nem...

Ha ízes teát adok neki, akkor is megissza, ha nem szomjas...

IGEN, A HIPP-es TEÁBAN IS VAN CUKOR... NÉZTEM...

14577. Christineee (válaszként erre: 14575. - 471f3bbb7a)
2010. máj. 25. 19:43
Hát Bence nagyon nyáladzik és rágja a kezét, mert viszket nagyon nagyon neki az ínye és már fehéredik is nagyon. Nem tudom mikor lesz ebből valami, de eddig ennyire nem tömte a kezét az ínyéhez mint ma. Kezd nagyon szenvedni szegény, de még jó gyerek így is.
14576. 471f3bbb7a
2010. máj. 25. 19:21
Ja, és általában párban jönnek az első fogak, először az alsó kettő szokott, aztán a felső kettő, ezzel egyidejűleg vagy kicsivel utána a szemfogak és utoljára a rágó fogak, de azok már össze-vissza. De ez mindenkinél nagyon eltérő, nagy eltérések vannak babák között.
14575. 471f3bbb7a
2010. máj. 25. 19:14

Nekem mindenféle itallal kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy elveszi az étvágyat. Sziminél mi már a 6. féle tápszert vettük, mert nem értettük miért nem eszik, azt hittük, hogy nem ízlik neki. Aztán rájöttünk: a hippes alma tea vette el az étvágyát, egyszerűen eltelítette a hasát.

Később, mikor már tejet vagy kakaót ivott, ugyanez a probléma kezdődött: nem evett, csak itta a rengeteg kakaót.

Nálunk mindkétszer az volt a megoldás, hogy egy ideig csak vizet kapott inni. Most is az van a mai napig, hogy csak reggeli meg vacsi után ihatja meg a kakaóját vagy a tejét, mert különben semmit nem eszik.

Alapból egy baba sem születik úgy, hogy teázni akar, szóval szerintem ha szomjas, megissza a vizet is szívesen. Később pedig inkább jó minőségű gyümölcs levet adok majd neki a víz mellett, ha majd megkezdjük a hozzátáplálást és nem fog annyit cicizni.

Chris: mire vagy kíváncsi? Beus nagyon nyálzik, nem győzöm átöltöztetni, mert csupa nyál a ruhája. De ez Sziminél is így volt, mégis csak 9 hósan jött az első foga. Egy évesen még csak két foga volt :DD

2,5 éves korára jött ki az utolsó.

Azóta mossuk neki, hogy az első kibújt és minden foga gyönyörű fehér! :))

14574. 472361965f
2010. máj. 25. 18:41

Igen én is ezért nem adok neki sokat, főleg nem ilyen finom teákat mert félek, hogy az jobban ízlik neki, mint a tejci :)

Nekem Boti akár 24 órán át is szopizna ha lehetne, így ezzel nincs gond, de ma például fél 7kor evett, így 9kor én semm tudtam megetetni, de a vizsga csak fél órás volt, így épp mire kiértem arra lett éhes...

14573. Heni24
2010. máj. 25. 18:38
Akkor ne adjak neki? a vizet meg nem nagyon akarja inni. Max pár korty. A folyadék meg azért kell neki ebben a nagy melegben. Kevés granulátumot. teszek a vízbe, nagyon higítom. Most mit csináljak? Azt hittem , hogy jót teszek vele...
2010. máj. 25. 18:31
Csajok! Kinek van már fogzással kapcsolatban tapasztalata???
14571. 471f3bbb7a (válaszként erre: 14567. - Heni24)
2010. máj. 25. 18:25

Heni!

Vigyázz nagyon a hippes alma teával, mert én annó Sziminél megszívtam vele: annyira ízlett Sziminek, hogy olyan mennyiségeket megivott belőle, ami után már nem volt hajlandó rendesen enni!! Nagyon rá tudnak szokni a babák a teázásra, nálunk a szopizást is negatív irányba befolyásolta Sziminél :(

Én Beust egyáltalán nem fogom teáztatni, vizet fog kapni, inkább egyen rendesen, mint hogy teli igya magát teával.

Köszi az infókat, szóval értem én, hogy mindenki a vizsga/fodrász stb. előtt megeteti a babát, de ha mondjuk 9-kor van egy vizsga és előtte 7-kor evett, ez csak egy példa, akkor mi van? Beus nem nagyon eszik előbb, csak ha letelik a 3 órája. Ehhez szoktam igazítani a programokat, de időpontra sehová sem tudok menni, ha az egybe esik az etetés idejével...

Egyébként a súlya szépen gyarapszik megint nagyon :)

Éjszaka úgy alszik, hogy 20-21-től reggel 5-6-ig :)))

2010. máj. 25. 18:21
Heni! A HIPP-es teában amit vettél van cukor?
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook