Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 Februári babavárók fórum

2010 Februári babavárók (beszélgetés)

8779. hajini
2010. jan. 8. 08:39
Sziasztok! hozzánk is ma jön a védőnő. én örülök neki, tök sok "hülye" kérdésem van már:)
8778. miccer
2010. jan. 8. 08:36

Jó reggelt!

Lari az éjszaka nagy részét a saját helyén tölti és gyakran át is alussza az éjjelt, de vannak időszakok, amikor nem, pl fogzáskor (mint most), ilyenkor mellettünk van. Engem is riogattak, hogy majd tönkremegy a házasságom, mert velünk alszik a gyerek :S Hát az már eleve sz@r házasság, ami ilyen miatt tönkremegy... Én ezzel kapcsolatban egy nagyon értelmes tanácsot olvastam:

mindenki úgy altassa/etesse stb a gyerekét, ahogy az neki és a családnak a legkényelmesebb. Nekünk így volt az.

2010. jan. 8. 08:23

Jó reggelt!

Hát megint itt, jötem bekukkantani, aztán főzök-karácsonyfát bontok és leszedetem este apával a padlásról a kiságyat, a baba kádat, a hintáztató széket, a hidas játszószőnyeget, a pelus tartót, a baldachint :))))) Már alig várom :)))

Szegény férjemnek torokgyulladása van és szegény ÉN, hát Ő egy tipikus pasi, olyan fejet vág, mert fáj a torka, kb. mint aki haldoklik, pedig kicsit nekem is fáj, mégis pattogok egész nap és kiszolgálom őt! Azt hiszem erre mondtam az esküvőnkön, hogy "jóban-rosszban" :D :D

Füge, Puppi: faggasátok jól ki a védőnőket a kérdéseitekkel! :))

Chris, Krik, Heni: Veletek vagyok gondolatban!

2010. jan. 8. 07:50

Jó reggelt!

Köszönöm a drukkokat, hát koncentrálni tényleg nem egyszerű, de muszáj.

Ezért is remélem hogy Kristóf majd csak 20-a után akar kibújni, mert akkor már csak őrá tudok koncentrálni...

Chris! Azért ha tudsz jelentkezz,mert itt mind kíváncsiak vagyunk rá, hogy mi van veletek!

Remélem minden a legnagyobb rendben!!!

Krik! Annyira de annyira izgulok értetetek, valószínűleg ti lesztek az elsők közülünk.

Minden nap megy ám a drukk!

És Heni, persze Neked is!!! Remélem jó híreket kapsz!

Hozzánk is jön ma a védőnő, de én még egy óráát se tudok rászánni, 11ig érek rá, utánna el kell indulnunk különben nem érünk Győrbe... :S

8775. kszisz
2010. jan. 8. 07:38

Miccer, és most hol alszik Lari? Külön v. veletek?

Én nem tudtam volna úgy pihenni, h Nóri velünk alszik. Mondjuk én nagyon sokáig nem is tudtam fektetve szoptatni, vhogy nem volt kényelmes, így mi éjjel is ülve, fotelban szopiztunk. Aztán volt, h ott is aludtunk néhány órát... :)))

8774. kszisz
2010. jan. 8. 07:36
Vizsgázók, ügyik vagytok és kitartás nektek is! Bár ilyenkor már nem olyan egyszerű a tanulásra koncentrálni...Nórival én is pont a vizsgaidőszak közepére voltam kiírva, hát nem volt egy leányálom a tanulás...mondjuk én szinte minden vizsgát előrehozattam és egyénileg tettem le.
8773. kszisz
2010. jan. 8. 07:33

Jó reggelt!

Krik, az a néhány nap már gyorsan elrepül és itt lesz mindjárt 12-e! Remélhetőleg aztán sokat már nem variálnak neked az időponttal, mert így azért ez rossz lehet... de kitartás!

Chris, veled mizu?

Heni, remélem minden ok lesz veletek is!

8772. Fügemag
2010. jan. 8. 07:30

Jó reggelt!!

Hamarosan jön a védőnő, amolyan szülés előtti körbeszaglászásra...remélem nem tart sokáig, a telefonba nem mertem neki mondani, h max. 1 órát tudok rászánni:)

Puppi, sok sikert mára, és tényleg grat. a kitartásodhoz...

Chris, Heni, remélem minden rendben lesz, várjuk az infókat!!

Krik, a 12-e is itt van ám hamar, már nagyon kíváncsi vagyok:DDD

a dokim ma megy szabira, 8 napra...remélem addig kislányom is a helyén marad:DD

Megnéztem, már csak 30 nap...legrosszabb esetben is max. 40!! Kezdek izgulni:)))

Sok puszi nektek, szép napot!!

8771. 471f3bbb7a (válaszként erre: 8763. - Miccer)
2010. jan. 7. 23:29

nem tudok aludni, mert délután aludtam Szimivel :D

miccer: én nem mertem Szimit az ágyunkba vinni, mert féltem, hogy oda szokik. És nekem mivel nem is ment sokáig a szoptatás, éjjel is kelni kellett, vízforralás, cumisüveg sterilizálás, megfelelő hőmérsékletre gyártás, volt hogy egyik kezembe a gyerek-másikkal meg csináltam a kaját neki, tök kivoltam !!!

Ezért is lenne jó, ha most sikerülne szoptatni és most én is fekve fogok éjjel, pont azért, hogy kipihenhessem magam, de nem a "saját" ágyunkba, hanem van erre a célra most egy széles kanapénk :)) Egyszerűbb lenne így az élet, az biztos! Ügyes vagy!!!

2010. jan. 7. 22:01

Én végeztem egy 2 éves fősulit előtte, a BGF-en és nekem a végére nagyon elegem volt. De csak akartam még egy papírt, ezért jelentkeztem még egy suliba. fel is vettek, aztán koppantam, pont akkor szüntették meg a tandíjmentességet. Közben viszont dolgoztam is a szakmámban és nem is vagyok biztos benne, hogy ennél maradok, ezért örülök is, hogy nem pazaroltam időt további iskolára ezen a területen.

Tervebe van véve egy szakmaváltás nálam. De nem most, most csakis a gyerekeimé akarok lenni! A többi még ráér....

8769. Qbogizmo (válaszként erre: 8766. - 471f3bbb7a)
2010. jan. 7. 21:44
Én szintén azt terveztem, hogy kihasználom a tandíjmentességet, de nem jött össze. Közben elkezdtem egy OKJs tanfolyamot, aminek a záróvizsgája pont a szülés várható időpontjának hetén lesz, úgyhogy behalasztottam az utolsó 2 hónapot. Most elképzelni sem tudom, hogy lehet a vizsgákra koncentrálni, úgyhogy minden elismerésem a csajoké!! :)
2010. jan. 7. 21:39
Éppen most csuklik a kis drágám :)) Sokat szokott :)
8767. Qbogizmo (válaszként erre: 8747. - Sulawesy)
2010. jan. 7. 21:37
Nekem már kb 3 hete napi több csuklás kijut:) Eddig eszembe se jutott, hogy ettől hamrabb születne. Szerintem sincs összefüggés....reméljük:)
8766. 471f3bbb7a (válaszként erre: 8764. - Miccer)
2010. jan. 7. 21:09
Jajj, én is örülök, hogy már nincsenek vizsgáim! Szimike mellett akartam még egy sulot elvégezni, de közben elvették a kismamáktól a tandíjmentességet, így nem mentem. De nem is bánom, mert rengeteg időt elvett volna, amit így Szimivel tölthettem!
8765. Keti83
2010. jan. 7. 20:58

Köszönöm az infót csajok, kicsit megkésve de itt vagyok!

Informálódom akkor én is! Köszi a jeleket is, aranyosak vagytok!!!

8764. miccer
2010. jan. 7. 20:57
A vizsgázóknak nagy-nagy kalappal! Én úgy örülök, hogy már nincs ilyen elfoglaltságom :)
8763. miccer (válaszként erre: 8762. - 471f3bbb7a)
2010. jan. 7. 20:57
Nálunk is egy szobában lesznek, de szerintem csak az első ébredésig, utána Lara is mindig velünk aludt, simán megszoptattam álmomban, és mindenki csodálkozott, hogy lehetek olyan kipihent kisbaba mellett :DDD
8762. 471f3bbb7a (válaszként erre: 8760. - Miccer)
2010. jan. 7. 20:53

Hát igen...de persze reménykedem, hogy jó testvérek lesznek, szeretni fogják egymást. Azért MI 4-en, ha kellettmindig összetartottunk. Anyu is erre nevelt minket.

Olyan rossz látni, hogy van ahol testvérek gyűlölködnek, egymás alá tesznek. Remélem, hogy sikerül majd olyan nevelést adnom a gyerekeimnek, hogy mindig számíthassanak egymásra.

Nálunk egyébként közös szobában lesznek, illetve eleinte kicsit odébb lesz a kiságy a kezdeti éjszakázások miatt. Nálatok?

8761. Sulawesy (válaszként erre: 8755. - 472361965f)
2010. jan. 7. 20:52
Hát akkor kalappal holnapra Neked is!!! S persze kitartás Kristófnak 18-ig!!! :D
8760. miccer (válaszként erre: 8759. - 471f3bbb7a)
2010. jan. 7. 20:39
ezzel teljesen egyetértek, és azt előre úgysem tudja az ember, hogy milyen természetű lesz a gyereke. Nekem 6 tesóm van, szóval van elég tapasztalatom nekem is tesó témából :) És ami érdekes, hogy azzal a nővéremmel tartom most leginkább a kapcsolatot, aki 15 évvel idősebb nálam, tehát tényleg nem a korkülönbség számít.
8759. 471f3bbb7a (válaszként erre: 8758. - Miccer)
2010. jan. 7. 20:31

Az a lényeg, hogy várja már és hogy baba-barát :)) Hogy mennyire lesz féltékenység, arra én is kíváncsi vagyok, bár mindent megteszek, hogy felkészítsem Szimit a tesóra! Eddig még nagyon örül és várja!

Sajnálom, hogy nem volt az igazi a kapcsolatod a tesóddal. Nekem 3 tesóm van, de a legjobb kapcsolatom a nagyobbik hugommal volt, 5,5 évvel kissebb tőlem. Bátyám két évvel idősebb nálam, vele öltük egymást, a másik hugom meg már közel 8 évvel fiatalabb nálam, ő csak mindig a "Kicsi" volt nekem. De talán nem is annyira a korkülönbség azámít, hanem hogy milyen természetű egyik-másik.

8758. miccer (válaszként erre: 8756. - 471f3bbb7a)
2010. jan. 7. 20:22

Kicsit hosszú, a naplómban leírtam, ha érdekel. Egyébként már valamit ért belőle az biztos, mert puszilgatja a hasam, meg mondja, hogy Dhiskó :) a kiságyat meg minden este meg kell néznünk és akkor meg azt mondja, hogy piciiii (ez a pici babát jelenti). Egyébként nagy bababarát lett, minden picire mondja, hogy jaaaaaaaaaaaahhhhjj piciiiii elérzékenyülős hangon :) Azt remélem, hogy így nem lesz majd olyan nagy a féltékenység, mert nem sokáig volt egyedül.

Egyébként a húgom meg köztem is 3 év van, nem volt éppen felhőtlen a kapcsolatunk gyerekként, de olyan igazi se veled- se nélküled kapcsolat volt, pl nem bírtunk külön szobában aludni kamaszkorunkig, hiába lett voltna rá lehetőségünk :)

8757. Heni24
2010. jan. 7. 20:15

Sziasztok Lányok! Jöttem a friss hírekkel.:)

Holnap reggel fél 8-kor talizunk az orvosommal. Utána teljes laborvizsgálat, májfunkció vizsgálat, NST, vérnyomás...stb. Miután meglesznek az eredmények, után dönti el az orvosom, hogy mi legyen. Már nagyon kíváncsi vagyok, meg izgulok is :)

Köszi, hogy gondoltatok rám!! Mindenkinek kitartást még :)

2010. jan. 7. 20:04

Sula: persze, okozhat sok minden magas vérnyomást éd fehérjét is (pl. gyulladás, fertőzés), de a terhesség vége felé a kettő együtt toxémiára utla inkább, pont erről beszéltem tegnap a dokimmal...meghát szegény szomszéd lánynál is láttam...

Chris: az én dokim kapásból császározott, amikor pár mp-re leesett Szimikém szívhangja, igaz, mi már a 41. héten voltunk! Az a fő, hogy a baba jól legyen, csak erre gondolj!! Nagyon szorítok értetek!!!!!!!!

Puppi: óvatosan vizsgázgass, vigyázz magadra!

Krik: hát én már bezsongtam, hogy holnap meglesznek a babóid! Képzelem, hogy te is! :) De ha doki szerint jól vannak, akkor maradjanak csak még, amíg kell!

miccer: milyen vizsgálatokra kell vinned Larit? Tök jó, hogy másfél év lesz a gyerekek között! Nálunk 3 év lesz, de mivel mindkettő kislány, ez még szerintem ideális korkülönbég! Szimikém legalábbis nagyon várja, a pocimnak mondogatja, hogy SZERETLEK KISTESÓ! :) Lari már érti, hogy tesója lesz?

2010. jan. 7. 19:36

Áááá, nem nekem is lesz még holnap kettő, de mindkettő írásbeli,

és az én utolsó vizsgám 18-án lesz :S

Ez a legelső időpont belőle... :S

Remélem Kristóf bírja addig odabennt...

8754. Sulawesy
2010. jan. 7. 19:28
Ez volt az utolsó vizsgád? Nekem még három van hátra, ebből holnap lesz kettő. A holnapiból az egyik szóbeli, ahol remélem értékelik a nagy pocakomat is :D Szóval Artúrt biztatom, hogy bírja ki min. 11 ig, akkor van az uccsó vizsgám :D
2010. jan. 7. 18:53

Sziasztok!

Túl vagyok a mai vizsgán... háát nem kommentálom, majd meglátjuk, csak meggörbül :S

Minden csoporttársam meglepődött hogy mentem, és sokan azon is mennyire lennt van a Pocim.

Eddig én észre se vettem, de most hogy jobban megnéztem a tükörben, hát tényleg...

Pedig két-három hetet még nagyon-nagyon szeretnék...

8752. miccer (válaszként erre: 8751. - Krik77)
2010. jan. 7. 16:44
Nézd a jó oldalát, legalább Te tudod, hogy mikor szülsz :) Én mit meg nem adnék, ha közölnék velem a napot Ű:) Bár így is jó, minden nap izgi :)
8751. Krik77
2010. jan. 7. 16:23

Az időpont változott :( 2010.01.12 kedd...persze ha addig nem történik magától semmit!

KIssé el vagyok szottyanva, de a dokim szerint az a jó a miniknek ha még egy kicsit bennt maradnak, és most az eredményeim sem annyira rosszak, bár vmi vasat szednem kell:)

Szóval, minicsapat még marad 4 napot!

8750. miccer
2010. jan. 7. 15:46
persze szErintem, csak félregépeltem :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook