Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 2010 előtt devizahitelre vásárolt autók szerződésének érvényessége vagy érvénytelensége. Kivárni vagy pereskedni? fórum

2010 előtt devizahitelre vásárolt autók szerződésének érvényessége vagy érvénytelensége. Kivárni vagy pereskedni? (beszélgetős fórum)

27. Icus
2014. júl. 21. 07:23
Na akkor most van a kivárásos idő.... Állambácsi intézkedett... a bankok meg majd számolnak vagy pereskednek....
26. Szabonori72 (válaszként erre: 25. - Icus)
2014. ápr. 7. 14:47
Előre nem kellett fizetnem semmit. Úgy tudom a nem peres rész sikerdíjas, nekem legalábbis az volt.
25. Icus (válaszként erre: 24. - Szabonori72)
2014. márc. 14. 07:58

Igen a faceen válaszolt a Juritas, ahol írta, hogy a Merkantilal sajna nem, miért nem csodálkozom, hiszen otp-s, de sok bankkal sikerült megegyezni, pereskedés nélkül.


Te fizettél ügyvédi költséget? Vagy valamilyen más költséget előre??

24. Szabonori72 (válaszként erre: 17. - Icus)
2014. márc. 12. 15:56
Icus nekem segített a Juristas, igaz én nem a merkantilnál vagyok és sikerült a bankkal megegyezni pereskedés nélkül. Elég sokat engedtek végül. Hát nem tudom, gondolom nem egyformák a bankok sem. Sok sikert! Szabó Nóri
23. 3f3949edc4 (válaszként erre: 21. - Icus)
2014. márc. 10. 16:37

Erre nagyon nehéz mit mondani... nem látunk bele a termék érdemi részébe, így csak sötétben tapogatózunk. :(

Valaki releváns, az adott bank termékfejlesztési osztályáról többet tudna mesélni a konkrét termékről (ha tehetné, de nem teheti :( ), így csak azt tudom mondani, hogy ebben a metódusban valami nagyon nem kerek (ahogyan ezt a féle konstrukciót jogállamokban már jogorvosolták is).

22. Icus (válaszként erre: 21. - Icus)
2014. márc. 10. 12:36

Én nem szólhatok egy szót sem, mert a riportban ilyen kezdő részlettel kezdők már 50-60-80 ezernél tartanak havonta...

Nekem ugyan a bank felajánlotta 2-3 éve, hogy ingyen bérmentve megmódosítja a szerződésemet havi elszámolásra, " hogy ne terheljenek engem annyira meg negyedévente". Na itt fenn is akadtak a szemeim, hogy ilyen nincs!!! A dolog szépséghibája az volt, hogy cserébe, a mosta ...libor árfolyamon számolt kamataimat, a bank által meghatározott árfolyamon számolják innentől. Válaszra sem méltattam őket :D De, gondolom sokan bedöltek ennek, vagy úgy voltak, havonta könnyebben kifizetik a különbözetet :(

21. Icus (válaszként erre: 20. - 3f3949edc4)
2014. márc. 10. 12:31

AZt nem tudom, azt nem mondták, de gondolom lehetett, ha másfél év után visszavette a bank. Ez a történet számomra is hihetetlen.

Én két milliót vettem fel10 évre, a 8. évemben vagyok havi 25-t fizetek és most másfél éve fizetek minden negyed évben +30-at az árfolyam különbség miatt, ezért tűnik számomra hihetetlennek, amit mondtak, főleg, hogy ott még az autót hitelesítették is...

20. 3f3949edc4 (válaszként erre: 18. - Icus)
2014. márc. 10. 11:56

A Bankszakmai oldalába belemenni teljesen felesleges...

...egyrészt azért, mert M.o.-on - gyakorlatilag - minden egyes banki termékhez kapcsolódó kamat és törlesztési szolgálati kalkulációs metódus üzleti titoknak minősül (igen: még a bankfelügyeletnek sincsen joga), így a terméket nem lehet objektíven minősíteni.

...másrészt azért, mert bárki bármi érdemlegeset szeretne tenni nyilvánvaló... anomáliákat (nevezzük ennek) a felszínre hozva; azt a kiskaput a pénzügyi lobbi azonnal megtorpedózza és lezárja törvényhozási / végrehajtási szinten.


Hogyan maradhat egy 2 millióért létesített eszköz után 1,5 év használat (+ törlesztés) és maradványérték bekalkulálás után 6 millió adósság? Ha a frank árfolyama (ez a viszonyítás alapja - mivel deviza alapú a termék, nem devizaváltás) nem 6-700 HUF / CHF, akkor ép ésszel felfogható, raconális magyarázata nincsen... a dologban a fekete humor, hogy ha EURO/CHF, Usd/CHF alapon nézzük, akkor még úgy sincs... :(.

Egyébként; tuti, hogy jók a számok? Ez a 2 millára szabott 6 milliós "bennmaradás" egy picit eltúlzottnak hat... (a számomra). Volt törlesztés elmaradás (esetleg büntető tételek), vagy egyéb hitel amivel összevonták?

19. Timicicaanyuka (válaszként erre: 18. - Icus)
2014. márc. 10. 11:38

Ettől én is félek, ezért előre nem is fizetnék semmit!


Durva :((

18. Icus
2014. márc. 10. 10:33

Ma délelőtt 9-kor a Kossuth rádión volt egy riport a devizahiteles autókról. Hallgatta a családom is így megállapodtunk, hogy visszamondjuk az ügyvédnél az időpontot. A lényeg, amit konyha nyelven el tudok mondani: Hiába nyerem meg a pert, hogy semmis a hitelszerződés, amíg a kúria olyan határozatot hozott, hogy már pedig az jó, addig a bankok ere hivatkozva visszaperelhetnek. Lótúrót nem érek az egésszel, csak még az ügyvédre és a bíróságra is kidobom a pénzt.


A riportban hallottam olyan esetet amin igencsak fenn akadtak a szemeim. 2 millás autót vettek másfél év után visszaadták, mert nem tudták fizetni az autót eladta a bank, de még 6!!!! millát kérnek (tiltják a fizetésből) az adóstól. Ez milyen szerződés el sem tudom képzelni.... :(

17. Icus
2014. márc. 6. 09:24

Most beszéltem a Hölggyel a Juritasnal. Azt mondta, ez csak január közepéig volt így, de a Merkantill elzárkózott minden egyességtől.


Az a 15-900 ezer FT, az 6%-os illeték a jogos követelésre, amit beadunk a bíróságra. Természetesen ezt előbb ki kell számolni az ügyvédnek, hogy mennyi is az annyi, így előfordulhat az, hogy nem is éri meg beadni, bár nekünk még 2 év van hátra és az ugye hosszú idő :( és sok pénz.


A Hölgy szerint a sikerdíjban benne van az ügyvédi megbízás díja, valamint, ha nyert az ügy akkor a 6%-os illetéket is visszakapom.

AZt, hogy az ügyvéd úr, "ingyen " átnézi a papirokat-e vagy sem, az szintén alku tárgya. Van amelyik Juritasos kér érte pénzt van amelyik nem. Nos ezt az ügyvéd úrral kell megbeszélni,megegyezni... Ugye nekem is csak utólag jutottak eszembe a kérdések, amiket feltettem a Hölgynek, mondtam is neki ezt arra a kérdésére, ezt miért nem az ügyvéd úrtól kérdeztem meg ? :D Kicsit későn érő típus vagyok :D

16. Timicicaanyuka (válaszként erre: 15. - Icus)
2014. márc. 6. 09:02
Igen, én is így olvastam, hogy nem kell előre fizetni. Majd írd meg a fejleményeket!
15. Icus (válaszként erre: 14. - Icus)
2014. márc. 6. 04:44
Főleg azon akadtam ki, hogy a facen még mindig ingyenesen van, és csak a sikerdíjat kell fizetni a végén. Írtam most egy hozzászólást kiváncsi vagyok mit válaszol rá a Juristas?!!
14. Icus (válaszként erre: 13. - Timicicaanyuka)
2014. márc. 6. 04:42
Másodikra is :(
13. Timicicaanyuka (válaszként erre: 12. - Icus)
2014. márc. 5. 19:04
Ez kicsit durván hangzik így elsőre!
12. Icus
2014. márc. 5. 11:15

Kedden 17-re kell mennünk. Most már nem ingyenes (miért nem csodálkozom).

Ügyelvállalási díjat kell fizetni, ha megegyezünk, ez 50-100 ezer között van, az ügy bonyolultságától függően, aztán pedig sikerdíj van. Nem mondta meg telefonban, vagy legalábbis én nem értettem, X%-ot értettem. Azt mondta, úgy kell dolgoznia, hogy neki is megérje, ennyi.

Valamilyen költség még lesz, de ezt nem nagyon értettem a telefonban, mert gyorsan elhadarta, ez a díj, az állam felé megy, ezt sikerült csak megjegyeznem belőle, 15-900 ezerig.

Nyilván át kell nézni a szerződést, meg kell nézni mennyit nyerhetünk az üggyel, mert, ha elköltöm az egészet az ügyvédekre, akkor, inkább még két évig elrészletezgetek, lesz ami lesz alapon, minthogy most egyszerre nyomjam ki az egész összeget.

11. Icus
2014. márc. 5. 11:02
A Juritasnak írtam, átadott egy ügyvédnek akit sajna csak most tudtam felhívni. Ha minden igaz jövő héten kedden megyünk fel hozzá Pestre. Sajna ott van a székhelye, de ez legyen a legnagyobb probléma. Ügyfél azonosítás kell és akkor vinni kell minden papírt, addig is bescanel-em az összes szerződést és el kell küldeni neki előre. Egyenlőre ennyi.
10. Timicicaanyuka (válaszként erre: 9. - Judmi21)
2014. febr. 27. 12:10
megvan, köszi!
9. Judmi21 (válaszként erre: 7. - Timicicaanyuka)
2014. febr. 27. 12:00
Megkérdeztem,hogy kienek kellene bemutatni,és hogy ez kb mennyi lenne ,és írták,hogy küldjem el és majd átnézik
8. Judmi21 (válaszként erre: 7. - Timicicaanyuka)
2014. febr. 27. 11:59

[link]


Várják,hogy elküldjem emalibe aszerződésemet,de a héten sajna nem tudom elküldeni

2014. febr. 27. 09:39

Szia. Kinek írtál pontosan?

Mi is megpróbálnánk!

2014. febr. 27. 05:36
Én most írtam a facebookon a devizehitelesek mentőöve csoportjának és ingyen átnézik a szerződésemet ... Utána ha az semmis ,majd alakul .. Nem akarom annyiba hagyni
5. Icus
2014. febr. 20. 19:41

Ezt most osztotta meg a barátnőm a facen:

[link]


"GÉPJÁRMŰ DEVIZAHITELESEK FIGYELEM!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jelenlegi több száz gépjármű devizás megbízásban 8 partner ügyvédünk jár el, akik folyamatosan konzultálnak a bankokkal. Továbbra is ingyenesen járunk el, csak és kizárólag ténylegesen elért sikerek esetén kérünk díjat.


Ismételten kiemelnénk, hogy mely 3 feltételnek kell megfelelni, hogy érdemben legyen lehetőségünk segíteni:

a) kölcsönszerződésről van szó és nem lízingről.

b) 5 év eltelt a szerződéskötés óta,

c) a bank az 5 év alatt nem élt a vételi jogával,


Tájékoztatunk mindenkit, hogy a példaként szolgáló - október 17-i posztban szereplő ügyet - véglegesen lezártuk. A bank az eredeti 3,8 milliós követelését - jogi álláspontunkat elfogadva - 680 ezer forintra szállította le. A megállapodás aláírásra került, így véglegesen lezárt ügyről beszélünk.


A [link] oldalon lehetőségük van pár kattintással online megkeresésben elküldeni devizás kérdésüket, melyet követően ügyvédeink rövid határidőn belül válaszolnak.


Érdeklődni:

Tel.: 1-720-2180

E-mail: info@juristas.hu


A hatékony munkavégzés végett kérjük, hogy

1) Irataikat ne faxon küldjék meg, mert a kapcsolattartás e-mailen, telefonon, vagy személyesen jóval hatékonyabb.

2) Mindenképpen írják meg nevüket, e-mail és telefonos elérhetőségeiket, hogy esetleges kérdéseinkre gyorsan választ kaphassunk.

3) Megkereséseiket ne a facebookra hanem a fentebb megadott elérhetőségek egyikére küldjék el.


Kérjük osszák meg, hogy minél több devizahitelesnek segíthessünk!"


Egy próbát megérnek :D

4. 3f3949edc4 (válaszként erre: 1. - Icus)
2014. febr. 18. 12:18

Nem akarok "vészmadárkodni", de ha ez a jogosult aláíró / nem aláíró sztori komolyan fogást jelentene a bankokon, akkor azt a "rést" már rég betömték a Banktv.-en (az elmúlt évek rutinjából kiindulva).


Kétségek között őrlődni - releváns infók nélkül (ráadásul egy cikkre alapozva) - nem érdemes! A helyedben én konzultálnék egy szakértővel (ilyen ügyekre specializálódott ügyvéddel), hogy mit lehet ebben az esetben tenni, vagy éppen mit érdemes megpróbálni.

2014. febr. 18. 11:44
Én 2007-ben vettem autót 5 évre 20,000 -es törlesztővel,lett eblőle 6 év és és már a 4. évtől folyamatosan emelkedett a 20.000 ft. Utolsó 3 havi részletem: 64.000,71.000, és 198.500 Ft.
2. Timicicaanyuka (válaszként erre: 1. - Icus)
2014. febr. 18. 10:35
Mi 2009-ben vettünk autót Merkantil hitelre. Igaz már lejárt, de 3 év helyett 4,5 évig fizettük az árfolyam különbözet miatt. Jó lenne, ha visszajönne belőle valami.
1. Icus
2014. febr. 18. 08:23

"A Magyar Nemzet 2013 márciusban számolt be arról, hogy egy gépjárműhitel-szerződésről a bíróság jogerősen kimondta annak érvénytelenségét. A pénzintézet ugyanis nem maga kötötte meg a szerződést, hanem egy olyan autókereskedőt bízott meg az ügylettel, akinek erre nem volt jogosultsága.....

Az MNB adataiból kiderült, hogy az autóhitelezéssel is foglalkozó pénzintézetek szinte elvétve használtak ügynökként olyan vállalkozásokat, amelyek jogosultak voltak a nevükben hitelszerződések aláírására. A Merkantil Bank például mindössze három olyan vállalkozással állt kapcsolatban, amely autókereskedéssel is foglalkozott. "

Itt azt találjátok, hogy melyik pénzintézetnek kivel volt 2010 előtt ügynöki szerződése :


[link]


Nekem is Merkantil-os hitelem van 2006-ban vettem fel, az én autót eladó kereskedőm sincs a NMB listáján. Nem is a hitellel van gondom, mert felvettem vissza kell fizetni. De, ha van egy kis lehetőség, hogy az árfolyam különbözetet ne kelljen, az bizony sokat segítene a fennmaradó 2 évben...


Azoknak a hozzászólását várom, akik szintén érdekeltek ebben a témában vagy érdemben tudnak segíteni és nem azokét akik azt azt taglalják minek vettem fel kölcsönt, az más fórum téma. Köszönöm!!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook