2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Nagyon sok helyen így működik. Mivel legjobb tudomásom szerint 5 éves kortól kötelező csak az ovi. De én azt mondom, hogy ez így fair, ne attól vegyem már el a helyet, akinek vissza kell mennie dolgozni. Persze ismerőssel kibulizható állítólag...
Az meg más kérdés, hogy a gyereknek kell a gyerektársaság, mert tényleg kell, de ha valóban nincs hely, akkor aki dolgozni menne, hadd menjen. Én nem foglalnék ilyen anyuka elől helyet el.
Nálunk csak sima magánovik vannak, kemény havi 60-70-80ezerért, minden hónapban kötelezően fizetve, még akkor is, ha nyári szünet van. Onnan tudom, mert nővérem középső lánya magánoviba járt, a kicsit megint államiba adta.
tényleg nem veszik fel oviba, ha anya otthon van? ilyet még nem is hallotam, mondjuk a bölcsivel kapcsolatban igen, de az ovival nem...
mondjuk mi már ki is néztünk egy jó kis magánovit a közelünkben, igaz egyhzi és mi nem vagyunk a alegvalálosabbak, de nagyon jókat hallottunk róla, és az egyik jó ismerősünk az igazgatója... de ez még odébb van:)
Nekem nem volt nagyon erős a vonal, de látszott és most 2,5 héttel utána szinte teljesen eltűnt.
Ez is nagyon egyén függő lehet
Sziasztok!
Még nálam is nagyon látszik :(
Remélem hamar eltűnik, mert nálam ferde és nem túl szép... :(
Alapjában véve Zsombi sem egy sírós fajta,de ha begörcsöl a hasa,akkor van ám üvöltés rendesen!!!!
Az Espumisant meddig lehet folyamatosan adni?
A védőnő azt mondta tápszernél ha 2-3 napig nincs kaki nem gond.
Nekünk espurisan és tápszer mellett is naponta van azért.
Nálunk meg kiderült hogy laktózérzékeny a picur, 3 napig szenvedtünk vele, mire tegnap arra jutottak, hogy lehet laktózérzékeny és kaptunk laktózmentes tápot. Mióta azt eszi megszűntek a hasi görcsök és végre tud aludni.
kakigondok
csajok kinél milyen gyakran van kaki? tápszereseknél főleg.
nálunk már két napja nem volt, már kezdek aggódni, hogy emaitt lesz nagyon nyűgös az esténk.
amúgy valami olyasmit is hallottam, hogy az espumisan okoz szorulást, ti nem tapasztaltok ilyesmit? ha igen akkor mivel váltottátok ki az esput?
Mi sem voltunk kint ebben a ködös időben már napok óta.Nálunk ma jó idő volt,csak a szél fújt egy picit,úgyhogy mi 20 percet csavarogtunk ma.
Mi is várjuk már nagyon a jó időt.....
Jól van megnyugodtam,hogy nem csak mi gubbasztunk itthon!
Jöhetne már a tavasz,hogy tudjunk kimenni minél több időre!
gyerekvállalás: mi ugy tervezzük, vagyis főleg én azt szeretném, ha kb 3 év korkülömbség lenne majd a gyerekek között, valahogy arra gondolok, hogy ki szeretném élvezni egy gyerekkel, aztán amikor ő már ovis lesz akkor jöhet a tesó, hogy majd vele is legyen időm amikor csakk ketten vagyunk és nincs mindig a nagy tesó is itthon
és persze még egy harmadik baba is tervben van elméletileg , de az már extra feltételhez van kötve:)
én sem viszem ki ilyen taknyos időben... ha sütne a nap, elvittem volna magammal a kórházba is. úgyis kíváncsiak rá a nővérek/szülésznők is... na meg nem kellett volna rohannom haza a szopi miatt...
de így igazából ki sem mozdulunk :/
De jó hogy nem esik semmi nyavalya!Voltunk is sétálni egyet!Végre jó volt már kimenni,mert vasárnap óta nem voltunk kint!!!Ködös,nyirkos időben nem merem kivinni!:-(
Ti nem féltek,hogy ebben a dög influenza járványban elkap a kicsi is vmit?Én rettegek!!!!
most én is fejem... de igazából ha a jobb cici a soros, úgy kiszívja, hogy alig 1-2 cseppet tudok kifejni.
most, hogy a bal ciciből evett, a jobból lefejtem 60at (gondolom a köv etetésre pont meglenne a 120 :)) de borzasztóan fájt ez is.
már azon gondolkodtam, hogy (mivel a cicizés kevésbé fáj, mint a fejés) mindig a rosz ciciből etetem és a másikt fejem, mert az nem fáj... csak hát a rossz cicinek a bimbója is sebes, ami így sosem fog meggyógyulni..
de én ezt nem is értem. ilyenkor már nem szokott begyulladni a mell!!! :o
ja, a fiúk édesek :D
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)