2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Tegnap kapott előszőr tejpépet
milupa banános tejberizspép amit vettem
az írt 4 evőkanál helyett én 35ml vízhez tettem 1 ek-t
elfogyott mind egy szálig, 1 csepp nem ment kárba :D
fél7-kor kapta kóstolás céljából.
napok óta hajnalban felébred enni (bár már vagy 2 hónapja átalussza az éjszakát) most csak fél5-kor kelt a szokásos 2 óra helyett :)
lehet hogy nem ettől, de ma is kap ugyanannyit majd :)
Sziasztok!
Mi is a granulátumos teát isszuk,mert a vizet kifújja!
Tejpépről kinek mi a véleménye?Adja már valaki a babának?Ha igen milyet?
lehet akkor holnap megpróbálkozom a keksszel..
egyébként én bio detki babakekszet vettem valami 500-600 ft körül mozgott 1 kis zacsinyi belőle...
Adali én a 10-11 órás kaja előtt adom neki a gyümikét
alaposan meghajtja :)
eleinte még szinte lesem ért már jött ki a másik oldalon, már délutánig bent marad :D
én is igazi almalevet adtam Reginek, próbálkozz majd szépen megszokja :)
Mindenképpen jó édesfajtát válassz neki.
Igen cumisüvegből, de tudod mi nem szopunk már régóta.... anyatej még van, de minimális :(
Igen, elfoglaltak...engem pedig a hoxa meg ti eltettek itt kulhonban...annyit sirtam ma, anyukam nagyon hianyzik...:(((
mennek haza mar a ferjemnek nezem a pesti allasokat...:)
Nem gondoltam hogy igy fogok erezni, 6 es fel evig semmi bajom nem volt a honvaggyal...
Örülök, hogy jó volt az út. Nagyon ügyi kisfiad van. :o)
Én is kanállal adom. Egyik kezében neki is adok egy kanalat, azzal elvan, ki tudom kerülgetni. A másik kezét meg lefogom ha útban van, amíg a szájába adom a szajrét.
Eddig csak levet adtam neki. Most telik le az 5 nap csak almaléből. Ma adtam neki egy pici almahusit. Nem nyomta ki, viszont a büfinél feljött. Arra jutottam, hogy még a gyümölcs húsát nem sürgetem, félek hogy félre nyel. :s
Anyósomtól én is kaptam ilyen teát amikor a pöttöm hasfájós volt még pár hetesen.
Én adtam neki akkor egy-két kanállal. Semmi baja nem lett tőle. Tény hogy én a tej mellé semmit folyadékot nem adok neki, de szerintem ha akkor nem volt baja akkor most se lenne.
Próbáld ki.
Hat, nekunk ez a 10 ml is kb 6-10 kiskanalnyi basszus...nem tudom hogy probalhatnek tobbet adni neki...
Vimitu te mikor adod neki? En eddig a 11 es szopi utan vartam egy orat es del korul adtam. Az jo idopont ra? Akkor amikor meg nem nagyon faradt.
Youlcsi?
Vimitu miben teszitek az asztalhoz? Nekunk van egy kis hintaszek szeruseg, de az a foldon van, es onnan nehezebben lat minket. Ti felteszitek?
Sziasztok!
Én sem táplálok még hozzá. Csak hagyom hogy nyalakodjon az almalevével. Szokatásnak a kezébe adok egy műa. kanalat és közben a szája elé teszem az almás kanalat. Szombaton adtam neki egy kanállal, ami 3 nyalással ment le. Fintorgott, de nem nyomta ki a nyelvével. Ma már 6 kanálnál tartottunk és tetszik neki mert ahogy lenyeli már nyitja is a száját :)
Minket is úgy lemoziz amikor eszünk. Odatesszünk az asztalhoz amikor ebédelünk, vacsorázunk és néééééz mint a kisbari :D
Mi most 18 hetesek vagyunk. 2 hét múlva már adom neki az alma húsát is. Ha abból is meg van a 10óraira való mennyiség akkor majd bepróbálkozok a többi adható nyalánksággal.
En nem mondom, anyukam viszont nagyon ragaszkodik. Mi megvarjuk a 4 hos oltast, ami most lesz 18-an (nevnapomon):) es utana kezdem a napi fel kekszet...ezt irta a korlevel.
Lanyok, nekem Kisendre viszont nem nagyon issza meg az almalevet, 10 ml-nel elkezd elege lenni, meg sirni...de lehet a vascsepp ami benne van a ludas, pedig adom neki siman is utana, de mar nem keri... szerintetek probaljam a puret? Ti hogyan adjatok az almalevet aki ad? En kiskanallal probalom igazi alma levebol...nehez, mindig kiveri a kezembol, vagy sikerul lecsurgatni a ruhajat meg az elokevel is...:( Tanacsokat kernek...
Én teát adok Reginek
ami 4 hósaknak van mert vizet nem issza :(
ilyen granulátomus, alma+őszi és vegyesgyümis, szereti őket.
Kb fele annyit rakok a vízhez mint amennyit ír.
Ha szeretné a vizet csak azt kapna, de majd szépen rászoktatom :)
Johanna csak vizet iszik, próbáltam amecsek teát neki az elején de nem izlett neki, azóta meg mást még nem adtam jól elvan a vizzel.
ha a te picikéd is szives issza a vizeet akkor miért akarod teáztatni is?
Hat nekem anyukam megmutatta a korlevelet ami a gyemrekorvosok kozott ment...4 es 6 honapos kor kozott kell, mert 6 ho utan mar keso megismertetni...le volt irva nagyon meggyozoen az ervrendszer de nem emlekszem...:( en fogom kezdeni majus elejen akkor mar majdnem 5 hosak vagyunk...
Hat az ut...nem hiszitek el,..csekkolas elott lemertuk a borondot...hat basszus 4 kiloval tobb...na mi legyen..a toltikapi lehuzta:) Mar aposom pakolt volna kifele (aposom meg anyosom vitt fel Pestre minket, nagyon aranyosak voltak), mire en hirtelen hatrafordultam es megkerdeztem a mogottunk levo lanyt, hogy van e neki feladando csomag, mert ha nem, akkor tegyunk mar ugy, hogy egyutt vagyunk, es akkor felmehet mar 3monkra a borond...aranyos volt, 9 eves kisfiaval allt a sorban, de o maradt a nagymamamval, a lany meg egyedul repult...hat nem hiszitek el, amikor bemutatkoztunk, o is Andi volt, a fia meg Endre!!!! Hat mondtam is neki, isten kuldottje, es egesz utan segitett, mellettem ult, vitte a taskamat, tartotta Kisendret:)
Kisendre most felszallasnal sirt, mindenki oromere, aztan aludt vagy felorat az olemben, es leszallasnal meg csendben volt , nezegetett...
Utana vegre latta apjat, es ejjel jol aludt, 5kor kelt, meg aztan 7kor megint...Kulonben otthon kezdett kelegetni hajnalban megint 3-4 korul, ami nem olyan rosszx, csak mar ezt nem csinalta, most megint? Ja, meg latjatok, ha 5kor megetetem, mit csinaljak, ha 7kor megint sir??? Utana meg csak 8 kor kelt, igy fel van tokre borulva a kaja-jatszas-alvas sorrend...
Lányok!
Lenne egy kérdésem.
Én eddig babónak csipkebogyó velőt áztattam babavízben egy órán át, azt itta, meg sima vizet, mert a csipkebogyi fogja a hasat. Kamillát nem szereti, de azt is ajánlják, meg ugye benne van a mecsekben is, nem hiszem, h nagy baj, ha issza.
Viszont!
Vettem egy babamosoly nevezetű filteres teát, amiben csipkebogyi,kamilla, meg hibiszkusz van, és az van a tájékoztatóján, hogy fél éves korig semmiféle teát nem szabad a babának adni. Max vizet.
Most én bezavarodtam, mert teától Prüntyinek semmi baja, szereti, persze szigorúan "üresen", semmi cukor. Most akkor merjem adni neki ezt? Persze én éppen hogy csak annyira áztatom, hogy kicsit beszínezi a vizet.
Ti milyen teát adtok a babónak?
sziasztok
olyan érdekes hogy nincs egységes állospont ezzel a hozátáplálás dologgal, és igy rajtunk anyákon a felleőség hogy mikor is és mit adjunk, régen nem volt azért ennyire sok különböző vélemény
amúgy tegnap vettem a picurnak kis evő szetett tányárka kanállal TT-s nagyon kis cuki, most egyre inkább afelé hajlok hogy a hónap végén elkezdjük mi is a kóstolgatást
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)