2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)
Aki nem tud egy hetet arra rászánni hogy beszoktassa a gyerekét az oviba az ne szüljön gyereket!Szerintem!
Kicsit érzékenyen érint ez a téma.......
Na de milyen az már hogy hétfő reggel besétálsz a ygerekkel és közlöd hogy helló délután jövök érted......
mert hogy itt ez így megy!totál nulla beszoktatás.ami a mi estünkben nem tudom hogy hogy fog működni hisz már akkor ordít a gyerek ha idegen rá mer nézni!
a félévest is megitatják pohárból, ha kell. sőt! már a csecsemőosztályon is inkább azt javasolják az újszülötteknek, mint a cuclit.
de sztem ez változó. tuti van, ahol van cumisüveg.
sok helyen nincs oviban beszoktatás, mert akkor már nem minden szülő teheti meg, hogy napokig, hetekig ott lébecol... max szólnak, ha menni kell, mert baj van.
gondolj bele annak a kisgyereknek a helyzetébe, akivel nem tud ottmaradni anyu-apu... akkor inkább senkivel se.
Na de mi az már hogy nem ihat a gyerek cumisüvegből?És ha már fél évesen beadják?Még jó hogy segítenek az evésben nekik!
Unokaöcsém is bölcsis(szintén Hunor) és az ő ovónénije(vagy hogy is hívják ezt?) mondta hogy van vmi előírás hogy nem használhatnak etetőszéket.Mondta is hogy marha jóúgy etetni egy fél évest céklafőzelékkel,hogy ül az ölében és izeg mozog közben....
Aki ezeket a hülye szabályokat hozza,azt kéne betenni egy napra a sok izgő-mozgó gyerek közé!
oviban???
oviban elvileg nincs is. de hol van az még?
egyenlőre megy a vita, hogy mi kell előbb: munkahely vagy albérlet.
én az előbbire szavazok, ők (párom és tesója) az utóbbira.
:-)))
Más!Apa hogy halad a némettel?Van már konkrét tervetek hogy mikor mentek ki,vagy még csak tervek vannak?
igen. nagy könnyebbség, hogy tud szólni :)
szólásról jut eszembe:
éppen beletettem a kádba, nyomja a pisit ezerrel :) "anya! kaka jön" úgy térdig habosan gyerek kikap, bilire ráültet... néztük közben a kád oldalát a p*csányi panelfürdőben... :)
Sziasztok!
A levolac szirupot én is vény nélkül vettem szülés előtt.
Zsombi is tud pohárból inni,bár nála is jó hecc a nyakába borítani és közben tele szájjal anyára vigyorogni :-)
Kezd rákapni arra hogy az uzsira kapott jogit egyedül kanalazza.Ez nála baromi nagy szó mert irtó lusta kölök,pár hónappal ezelőttig még a tejcsis üveget is nekem kellett tartani.
nem is mondtam:
úgy tűnik, jön a 17es fog.
napok óta nyúlkál a szájába és panaszkodik, hogy fáj... és kéri a kencét rá. még jó, hogy maradt az ecsetelőből, amit a szájára kapott... úgy néz ki, hatásosabb, mint bmelyik másik :)
Áron is imádja a páncélba önteni :)
az új, hogy a tányérba is, és keverné össze a kajáéval.
szóval most úgy van, hogy vagy tányér, vagy pohár... de egyszerre csak egy van kartávolságon belül :D
ügyesek!
Áron szépen iszik belőle pár kortyot... aztán egyszerűen kiborítja maga mellé :o :D
Az azért durva lenne Johinak. Nálunk is így megy a beszoktatás. Fokozatosság elvét követik itt is :)
Na megyek fürdeti.
SZiasztokŰ!
Bene is pohárból iszik, egyedül kb. 2 hónapja.
:)Bölcsibe feltétel, hogy így igyon.
Jut eszembe! Nekem is azt mondták anno, hogy ha át akarok állni tápira készüljek fel, hogy megfoghatja a kaksit, mert anyatejre van ráállva a pocakja. Ez akkor volt amikor az éjszakázásoktól kivoltam és tápszert akartam adni :) Persze nem fogadta el, így maradt az álomkór :)
Na de Kege, Barnusnál mostanában van ez a szorulás? Mert akkor lehet nem is a junior ital a ludas. Na meg szinte az már tejszármazés durvábban mint a tápszer.
Már hónapok óta felhagytam a tejszerrel, mert pöttyös volt az arca. Még tavasszal....
Aztán el is múlt. Lehet hideg allergia volt, de lehet a tejcsitől volt.
Viszont a tej lehet meghajtaná Barnust....
Kege! Doki mit mondott?
társaságban jobban muttaják, hogy milyen ügyesek:) anyával meg otthon lehet szivatózni
amugy érdekes hogy te a beszoktatás elején ott lehetsz, tudtommal nálunk ugy fog működni, hogy egyből ott hagyjuk majd, igaz csak kis időre, 1-2 órára
nálunk is a viz van az első helyen szivesen issza, igaz néha kinézi akezünkből, ha ot valami érdeke sszinüt lát belekóstol néha, na meg a kis szivósuála süditő de az is inkább a doboza miatt tetszik neki szerintem,
Johi is szépen iszik pohárból, igaz van hogy a hecc kedvéért a nyakába önti vagy nem is a nyakába, hanmee kajálás közben a kis műanyag nyáladzójának a zsebébe, és közben vigyorog rám, hogy mit is szólok hozzá
További ajánlott fórumok:
- 40-70 év közötti nagyik gyertek, beszélgessünk.
- 2010. november - ha ti is babát terveztek, gyertek! Beszélgessünk!!
- 2011. júliusi, augusztusi babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Akik szeretnének babát ovu tesztek meg görcsölések nélkül gyertek beszélgessünk...
- 2017 ben babát tervezők gyertek beszélgessünk
- Harmadik babát tervezők, gyertek beszélgessünk:)