Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 augusztusára várt babák fórum

2010 augusztusára várt babák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
20209. *csibe*75 (válaszként erre: 20208. - 7564d965a1)
2011. jan. 19. 22:19
Azt hogy itt is, hogy érted????
20208. 7564d965a1
2011. jan. 15. 22:53

Bocsi hogy bepofátlankodok ide.... sajnálom hogy itt is balhéról kell hallani.. Én a 2009 augusztusi babázók között vagyok. Kívánok mindenkinek sok jót és egészséget!

U.I.: Belegondoltatok hogy már úton vannak a 2011 augusztusi babák :D:D

20207. marcsi1983
2011. jan. 13. 16:18
Régi fórumos csajok. Nem tudom, olvassa-e még valaki ezt a fórumot. Csak gondoltam szólok, kint az első fogacskánk. Tegnap bújt ki, minden előjel nélkül :-)!
20206. Kata 1977 (válaszként erre: 20205. - Anta82)
2010. nov. 15. 16:14

Szia!


Még itt válaszolok,de mivel szerencsére csatlakoztál hozzánk,a klubba gyorsabban tudunk beszélgetni.

Igen ez szokott lenni,ha nagyon rágörcsöl az ember valamire,nem jön össze,aztán mikor már nem is figyel rá minden összejön.

Ezek szerint a gumiról is ennyit:-))

De akkor jól látták hogy kislány,de nálunk tényleg nagy volt a csodálkozás!

Hát igen amilyen nagy bab volt,gondolom jó nagy pocid lett.

Sokat híztál?

Igen szerintem is anyai ösztön én még olyan anyukával nem találkoztam aki nem hallaná meg ha csak megnyikkan a kicsi.A pasik már mások,tisztelet a kivételnek,az én párom alól az ágyat is elvihetnék ha alszik:-))

Én is következetes voltam és az ágyában alszik mióta megjöttünk a kórházból,mert én is megjártam volt amelyik nem is használta az ágyát:-)


Kata

20205. Anta82
2010. nov. 15. 10:06

Szia!

Gondolhatod! Ha hagynánk, a Martin is minden percet előtte töltene. Karinát csak a mese érdekli.Ez így van, ők már ebben nőnek fel, nekik ezek a dolgok alapnak számítanak majd.

Mi is jártunk így a mérleggel, már kezdett engem is kikészíteni.

Nem tudom, az esküvő után már nem védekeztünk. Dolgoztunk látástól-mikulásig.Volt, hogy 12 órát heti 6 napon keresztül. Aztám hirtelen elköltözött a munkahelyünk, és egy kicsit lazábbra vettük a tempót. Elmentünk egy hétre Abádszalókra nyaralni, és ez rásegített.

A Lillussa óvszeres taktikát választottunk! :-)

Nálunk csak a 20. héten látták, akkor lányt mondtak. Utána meg egyszerűen nem mutatta magát, Meg a mérete miatt hiába próbálkozott a doki, nem látta.Azért össze kellett húznia magát a drágámnak, hogy elférjen. Ő lett a meglepi baba. (kinder tojás?!) :-))

Én is éberen alszom, hiába vagyok hulla fáradt. Ez szerintem az anyai ösztön egy része lehet.

Valamejest muszáj őket egy kicsit kordában tartani.Nálunk is ez van, ha hangosabbak, vagy körülötte neszeznek, akkor nagyon tudja őket sasolni!

Hajnali 5 után már a Lillus is csak szundizik, ötpercenként nyüszög a cumiért, szóval már nincs alvás nekem. Persze, egy szobában alszunk vele. De nem engeden be az ágyamba, mert akkor úgy járunk mint a másik kettővel. Karina még a mai napig is visszajön hajnalban. Martin meg alig akart külön ágyon aludni.Nálatok mia helyzet ez ügyben? Az igen, hogy már olyan hamar elindult!

Reméem zökkenőmentes lesz majd a fogzás. Igazából a nagyokkal sem volt katasztrófa.

Na megyek,üdv: Anita!

20204. Kata 1977 (válaszként erre: 20202. - Anta82)
2010. nov. 14. 15:34

Szia!


Akkor nálatok is a gyerekek szeretnek számítógépezni,ezek szerint.

Nálunk is a nagy fiú szinte a székről esik le:-)

A kislányt annyira nem érdekli,max 1 órán belül megunja,de az 5 és fél éves lassan jobban kezeli a gépet mint én:-))

A kicsi is ilyen lesz biztos,de mit tehetünk ők már ebben a világba nőnek fel ami minden a számítógép,elektronika és ilyesfajta dolgokról szól.

Én gyerekkoromba örültem hogy volt egy fekete-fehér tv-nk,meg vezetékes telefonunk,meg talán egy 2 kazettás magnóm.Most meg már az ovisok is mobillal járnak,mp4-el,meg hasonlókkal.


Jaj a mérés engem is megőrített volt hogy rátettem a gyereket evés után és kevesebbet mutatott mint szopás előtt.Hiába mondta a védőnő is hogy elég 1 héten 1-szer mérni de mivel kevés volt a tejem tudni akartam,hogy mennyit evett.És volt hogy csak úgy nyelt,köhögött a sok tejtől meg folyt ki a száján és a mérleg szerint nem evett semmi.

Mi béreltük így 10hetes volt azt hiszem mikor vissza adtuk.Most elég ha egy hónapban 1x elviszem méretni a rendelőbe.Úgyis tápszert eszik ott meg az üvegen látom,hogy mennyit.

És 3 év alatt miért nem jött össze,kiderült?Voltatok orvosnál is?

És a Lillával hogy védekeztetek,hogy mégis összejött?

Nagyon szép neveik vannak:-)

Nekem az első 2 gyerkőc az elözző házasságból van,ott elég volt ha rám nézett az exem és máris terhes lettem,de a Ricsinél 1 évig próbáltuk mire összejött a Krisz meg rá 6 évre,de igaz vele nem is védekeztünk mert a párom mindig mondta,hogy úgyse lesz semmi,eddig se volt.De ő meg akart születni.

Nálunk is kijött a féltékenység a Ricsin pedig nem gondoltam ,már olyan "nagy fiú",de sokat sírt hogy őt már nem is szeret mert mindig csak a kicsivel foglalkozom,őt emelgetem,puszilgatom,aztán valahogy sikerült megértetni vele hogy ugyanúgy szeretem mid a négyüket de a kicsinek rám van szüksége tőlem függ stb.....Nem tudom mit fogott fel belőle,de jobb a helyzet már,csak sokat ricsajoznak és ez a tis törpe annyira figyelmes hogy ha hangoskodnak képes a kajálást is abba hagyni és arra figyelni honnan jön a hang és ilyenkor sajnos rájuk kiabálok,amit megbánok,de muszáj fékezni őket.

Nálatok nincs ilyen?

Igen szegény kicsi fiad most egy szem fiú lett,de majd hozzá szokik.

Neked megmondták uh-n a kicsi nemét?Nekünk a 37.k hétig lánynak mondták és aztán jött a meglepi:-))

Akkor olyan mint Ricsi őt is érdekli minden kérdezgeti a 2 nagytól mit kell majd csinálni elsőbe meg már elég sok mindent tud.

Nem korai,bár mégy csak 4.-es ,de már 4 éve mondja mi szeretne lenni, gyermek orvos és kisbabákkal szeretne foglalkozni.De ez csak ösztöndíjjal fogja tudni elérni mert nem vagyunk sajna milliomosok.Eddig szín jeles de még odébb van az mire pályát választ,de nem hiszem hogy változtatni fog.

Az alvása a picinek szerintem még változhat.A Ricsi is sokat fenn volt de mára jó alvó lett,én sajna nagyon rossz alvó vagyok,éberül alszom és a legkisebb neszre fenn vagyok,bár ez 4 gyerek mellett lehet nem is baj.

De Krisz is jól kitolt velem tegnap nagyon hamar kidőlt és már hajnalban fenn volt,ő kialudta magát,én nem:-)

Most ma nem engedem hogy hamar elaludjon.

A kicsi veletek egy szobában alszik?

Szerintem Krisznek hamarosan kinn lesz az első 2 foga mert nagyon szenved:-((

Nálunk a nagyfiú és a Ricsi úgy csinált mindent ahogy a nagykönyvben van írva.De a Brigi nem.

Ő se mászott azt kihagytuk,viszont 5 hónaposan állt,9 hónaposan meg már ment rendesen.

Hiába mondták hogy ezt nem szabadna meg hogy korai,lekötni nem tudtam:-)


Kata

20203. Anta82
2010. nov. 13. 20:52
Látom két szót is elírtam: 3 hétig mértem, meg egyedüli fiú akart lenni.Bocsika
20202. Anta82 (válaszként erre: 20201. - Kata 1977)
2010. nov. 13. 20:48

Szia!

Ma megint tudok gépezni, mert a nagyok elmentek a mamáékhoz aludni! :-)) + hétig tudtam mérni rendszeresen, most a sógornőmnél van a mérleg.De a végén már csak idegesített a sok méregetés.

3 évig "gyúrtunk" a Martinra.Aztán a Karina nagyon hirtelen bejelentkezett.Mindig úgy voltam hogy majd a jövő hónapban megyek nődokihoz...Mire aztán elkéstem.A lillával meg igenis szorgalmasan védekeztünk, de a drágám megszökött! Ez van. Én sem csinálnék máshogy semmit sem.

Nekünk meg kellett osztozi a fürdetésen, mert a Karina eszméletlen féltékeny lett hirtelen.Hol én fürdetem a nagyokat, hol apa.

Csak a 36. héten kezdődött a gond.Gondolhatod mennyire megijedtem hirtelen.

Szerintem a Martinkámon most tör ki a féltékenység, meg az hogy ő egyedök fiú, és van körülötte 3 kislány.(A sógoroméknak is kislányuk lett.)

A sulit is, meg az ünnepeket is várja,várják.Nagyon érdeklik a számok, betűk, szóval készülődik már nagyon.

Akkor a lányod gyerekekkel szeretne majd foglalkozni? Vagy ez még korai?

Nekem a nagyobbak is rengeteget fent voltak, meg még a mai napig felébrednek. Nem tudom lehet én csinálok valamit rosszul. Nekem ez jutott. Vannak szerencsések, akiknek az első naptól egész éjjel alszik a babájuk, mi a másik csoportba tartozunk.

Igen mi is nevetgélünk, meg evez kézzel-lábbal, mint aki el akar repülni. Eszméletlen! :-)

Nálunk 4 és 6 hónaposan jöttek a fogacskák, 5 hónaposan kezdtek üldögélni, mi abszolút nem másztunk. Egyik sem mászott egy centit sem soha. Ez baj?????????????????

Nekem nem voltaz. :-)

Na és nálatok hogy voltak ezek a dolgok?

Most megyek, üdv: Anita!

20201. Kata 1977 (válaszként erre: 20200. - Anta82)
2010. nov. 13. 15:29

Szia!


Az szép a 4és fél kilóhoz képest ,közel 6 kiló szépen fejlődtök:-))

De ha jól emlékszem azt írtad 62cm-el született,ugye? A 6 centi is tök jó.

Mi mondjuk tartjuk a nagykönyv szerintieket legalábbis hosszra,azt mondta a doki meg olvastam,hogy heti 1 cm kell nőni ,hát Krisz 12 hetesen pont 60cm volt és 48-al született.De a súlyba már nem követjük amit kéne eddig az első hónapban1 kg-ot aztán ,másfél,másfél kilókat hízott ,így több mint 7 kg-ot nyom a drágám:-))

De nem baj mert ez a péptől volt amivel sűrítettem a kajáját,most ezzel az új tápszerrel ami jó sűrű,finom,legalábbis neki,és tápértékbe nem tér el a sima tápszerektől,már normálisan fog hízni.Ha csak havi fél kilót hízik az is jó,6 hónap után úgyis lelassul a gyarapodásuk mert többet mozognak,fogzanak stb.,nem kell mondanom hisz már 2x átélted:-)))

Akkor csak az első volt tervezett baba?

Én mindig nagy családot akartam mert nincs tesóm,de azért 4 gyereket,nem,de az istenért se csinálnám vissza!!

A kicsi nagyon váratlanul jött,mert 6 év van a 2 kisebb közt és már nem is gondoltuk hogy összejön,mindig viccelt a párom,hogy nyugi cica úgyse lesz semmi,na aztán 9 hónapra rá kopogtatott a gólya:-))

Az én párom is nagyon rendes amellett,hogy nagyon sokat dolgozik foglalkozik a gyerekekkel,mikor hazajöttünk itthon volt 2 hetet és csak ő fürdette én nem is csinálhattam:-))

Ezek szerint terhességi mérgezésed lett.Az nem jó a terhesség alatt is magas volt a vérnyomásod és vizesedtél vagy csak akkor?

És ez hogy az a szebb ami a másé idősebb korba sajnos még jobban kijön,és kegyetlenek a gyerekek egymáshoz.

Neked a nagyobbik várja a sulit?És a mikulást,jézuskát?

Jaj össze is teszem a kezem hogy a Brigi ilyen,olyan munkát is szeretne választani amihez a tanulmánya és a természete is megfelel.

Nálunk ugye már a 2 nagyobb kamaszodik vagyis kis kamaszok.És vannak érdekes szituációk amiket az élet ír.

Na az tök jó ha csak fejni 200ml tudsz naponta,plusz még amit szopizik.

Tudod mérni mennyit szopik,mert lehet hogy emiatt nem kell neki több tápszer mint 80-90ml mert kb., annyit szopik is.

Hú még 3x fenn vagy éjjel,mi már kezdjük átaludni az éjjeleket.Tegnap is 11-kor elaludt és ma reggel fél 8-ig aludt.

Na ez van nálunk is,hogy pihenjek de ház,kert,házi munka 4 gyerek,férj mellett nehéz pihenni.

Akkor már ti is "beszélgettek"?Olyan édesek,Krisz állandóan rötyög és dumál.

És imád fürdeni.Ti is?


Kata



Neked a 2 nagyobb gyereknek mikor jött ki a fogaik?

És mikor ültek,álltak és kezdtek el mászni?

20200. Anta82 (válaszként erre: 20198. - Kata 1977)
2010. nov. 13. 11:30

Szia!

Tegnap mértem csak úgy spontán 2 evés között voltunk,5,95 volt ruhában. Múlthéten a védőben volt 68 cm.

Hát így alakultak a dolgok.Eleinte csak egy babát akartunk. Aztán szép nagy család lettünk.

Persze hogy rendes. Imádják egymást. Ha hazaér, csak ő van én akkor már nem kellek nekik.

Nem tudom miért döntött úgy, hogy nem jön be a császárhoz. Igazából hirtelen jött az is, mert kiírás előtt 3 héttel be kellett feküdnöm, mert 180 fölé ment a vérnyomásom, meg vizes is lettem. Aztán 3. nap szivárogni kezdett a magzatvíz, burkot repesztett az orvos,de pár óra múlva rossz lett a baba szívhangja, és már vittek is a műtőbe.

Nekünk így nagyjából egyforma nyűgjük van m: mindig az kell, ami a másiknál van. Ez szépen oda- vissza.

Hát a nagycsoport nálunk is dacos. A kiscsoportban nincs semmi gond.

Akkor szerencsés vagy, hogy ennyire segítőkész a nagylányod.

Mildibét kaptunk mi is.Napközben 2x fejek, összesen 200ml körül gyűlik össze.De szopizik napközben is 2x, meg éjjel is 2-3x.

Nem tudom talán nem pihentem eleget. De nem tudom a háztartás,kert,állatok,meg 3 gyerek mellet hogy lehetne?????????!!!! :-)))

Örülök, hogy nics semmi komolyabb baj,és remélem nem is lesz.

Nálunk is megy a nevetgélés,gügyögés.

Most megyek, viszem őket sétálni,hátha elfáradnak egy kicsit! :-) Majd írjál! Üdv: Anita!

20199. Kata 1977 (válaszként erre: 20197. - Judy86)
2010. nov. 11. 22:19

Szia!


Ez hosszú hogy miért nem megy.

De ha szeretnél sokat beszélgetni és jó társaságba lenni gyere hozzánk vagy a másik csoporthoz ők is jó fejek.Csak klubba vagyunk,ők augusztusi babák anyukái néven futnak,mi rákok,oroszlánok,szüzek.


Hogy hívják a kisfiad?Könnyű szülésed volt?Első baba?Van tejed?Simán szültél?

De 36 hétre a 2748gramm és a 51cm gyönyörű.Ha kivárta volna a 40 hetet jó nagy lett volna.

20198. Kata 1977 (válaszként erre: 20196. - Anta82)
2010. nov. 11. 22:13

Szia!


Akkor tényleg nem választhattál de az életed mindennél többet ér!De elhiszem hogy mint nő hiányzik ez olyan lehet mintha valakinek egy dganat miatt amputálni kell a mellét,de erős vagy és túl leszel rajta,csak a 3 gyönyörű gyerekedet nézd és máris szebb a világ.

A párod hogy áll hozzád,segítőkész,rendes?

Mekkora volt a babád?Lehet hogy már írtad csak nem találom!

Szinte 2 évente szültél akkor nem sok van a gyerekek között a kicsik meg a pici:-))

De jó nagyok voltak,az első is 37 hétre majd 3300gramm és 55 cm,de a második nem semmi több mint 4 kilóval és majd 60centivel.Krisz 62 cm 15 hetesen:-)De aranyos nem mert bemenni,miért?

Köszi,hát nem unatkozok mivel nálunk korba nagyobb a szórás így mindegyiknek más nyűgje,baja van,mindhez máshogy kell állni.

A nagy fiú már kamaszodik sokat segít de vissza beszél.És lassan pálya választás és azt se tudja mi akar lenni.

A Brigi a legjobb aranyos segítőkész,önfeláldozó,türelmes minden jó amit el tudsz képzelni.Úgy foglalkozik Krisszel mint egy pót anyuka,mindent megcsinál,nagy segítség.

A 5 és fél éves rossz mint az ördög,makacs,akaratos,most nagycsoportos jövőre neki is suli,de gondolom ugyanezt éled át?

A kicsi meg még kicsi:-))

Nálunk ezzel nem volt gond,szopi után is elfogadta a tápszert és fordítva is.Mások a gyerekek.

Mennyit tudsz fejni?Melyik tápszert adod neki?

Na ez nálunk is így van a régi mildibé tápszerből 80-90ml evett meg max.Ne aggódj!

Hú pedig ha úgy beindult mitől apadt el?

És mitől fogyhatott?

Ja de ez az új tápi bejött,ízlik neki ,könnyű megcsinálni és nem bukik tőle!!

És voltunk ma az uh-n ,semmi baja szerencsére,kicsit refluxra hajlamos,de fél éves korára kinövi.

Azt Krisz is ha tehetné lenyelné mind a 2 öklét:-)

Kíváncsi vagyok mikor jön ki a 2 foga.

Nagyon sokat nevet és állandóan "beszél":-))

20197. Judy86
2010. nov. 11. 15:58

Sziasztok!Miért nem megy ez a fórum??Az Én kisfiam is augusztusi , mert úgy gondolta a 36. héten kibújik :) Jó lenne olvasni, hogy a Ti babáitok hol tartanak, hogy tudjak mihez hasonlítani:))

Mi 11.én születtünk 51cm és 2748g-mal..

20196. Anta82 (válaszként erre: 20195. - Kata 1977)
2010. nov. 11. 15:04

Szia!

Hát választási lehetőségem nem volt.Székesfehérváron szültem.Amikor aláírtam a papírt azt mondtam a főorvosnak, hogy nem érdekel mit csinálnak,csak legyen már vége.Az is közrejátszhatott, hogy hatalmas volt a baba,és nem bírta a méhem, ráadásul befelé véreztem. Szóval több dolog volt együtt.Az orvos is azt mondta, hogy nézzem a dolog jobbik oldalát!Az oké, csak mégis hiányzik valami.De majd hozzáedződök a dologhoz, ez van.

Az első csázáros volt,37. hétre 3280g 55cm, Martin, 5és fél éves. A második sima szülés, és gyors is volt, (5óra)4060g és 59cm,Karina, 3 és fél éves. Az utolsó is gyorsan ment végülis megszületett a Lilla is 5 óra alatt.Bejöhetett volna a párom a császárhoz, de nem mert.A másik kettőnél végig bent volt.Az nem semmi, hogy annyit varrtak.Nálunk is csak a Martin volt sárga, a lányok nem.

Gratulálok a négy gyerekhez,nektek sem unalmasak akkor a napok.

Hát a pótlással vannak gondjaink. A védőnő azt mondta, először mindig szoptassak, utána adjam a tápszert.DE a Lilla ha szopizott, nem kellett neki a tápszer, ha meg először tápszert kapott, nem volt hajlandó szopizni.Most úgy vagyunk, hogy napközben talán 2x szopizik,aztán tápszert kap.Igazából szerinten lenne elég tejem,mert napközben fejek, csak nem elég erős neki.Amior szopik, egy óra múlva megint éhes.Akkor megissza a tápszert, és elvan 2-3 órát is.Csak az aggaszt, hogy tápszerből nem iszik meg max 90ml-t.Több nem kell neki,hiába kínálom.Az nem kevés?

Eleinte én is azt mondtam, hogy nem akarok neki tápszert adni, mert a Karina 2 éves koráig cicizett. Úgy gondoltam,most sem kell majd semmi kiegészítés.Már a kórházban beindult a tejci, és az első 3 hétben hízott 70dkg-ot. Aztán utána 2 hét alatt fogyott 20-at. Azt hittem rosszul látok mikor rátettem a mérlegre. Szegények nem semmi, hogy ennyi fajtával kell kísérletezni.Remélem nem lesz semmi komoly baja a babádnak. Hasfájás az volt nálunk is, meg volt kb 2 hét amikor nem volt hajlandó csak a babakocsiban elaludni.Beteg nem volt, és remélem nem is lesz!! A kezeit tömködi most a szájába nagyon.Gügyög, figyeli a nagyokat, szóval jól összerázódtunk már.

Írjál te is magatokról. Iskola,óvoda stb....

20195. Kata 1977 (válaszként erre: 20194. - Anta82)
2010. nov. 10. 20:42

Szia!


Hát nem semmi volt ez a szülés utáni kálváriád.Minden tiszteletem,hogy így végigcsináltad.Hol szültél?Mi lett a kisbabád,fiú,lány?És a másik kettő?Mennyi idősek a gyermekeid?És muszáj volt a méhedet kivenni?Már bocsánat hogy ilyet kérdezek!!

De ha nem akartatok több babát a védekezésre nincs gond.

Én el akartam köttetni magam mert a 38.k hétig harántba volt és így ha császároztak volna megcsinálták volna,de a 39.k héten szülés előtt 2 nappal befordult a drága:-))

Így védekezhetek kézzel-lábbal:-))

Nekem Krisz a 4.k gyerkőcöm van egy 13 éves nagy fiam egy 10 éves nagy lányom és egy 5 és fél éves kis fiam,na meg a törpe aki augusztus 2.án született.

Szerencsére nekem mind a 4 szülés sima volt bár az elsővel nagyon megszenvedtem szétrepedtem mint egy túlfőzött virsli pedig csak 2500gramm volt,csak én nem tágultam,2 óráig csak varrtak az szörnyű volt,még 3 gyereket megszültem volna helyette.

A második és harmadiknál még vágtak egy kicsit de a Kriszt már sikerült gátvédelemmel szülnöm,így se kívül, se belül nincs varratom.Nektek apás szülések voltak,mert van ahol beengedik a császárnál is az apukát?Nálunk mind a 4 az volt és sokat segített.És Krisz be se sárgult!


Mennyit kell pótolnod fele-fele vagy több tejed van azért?Jó nagy a babád ,nem semmi.Krisz 3300gramm és 48 centi volt kis tömör gyönyör:-)


Én nagyon depressziós voltam szülés után mert én mindent elkövettem mégsem indult úgy be a tejem ahogy kellett volna, max 30,40ml-eket tudott szopizni de amíg volt egy csepp is adtam neki de 10 hetes volt mikor elapadt a tejem így maradt a tápszer.

De a 3 hónap alatt ma váltottuk ki a 4.k fajtát,mert nagyon sokat bukunk és speciális tápszer kell.

Holnap megyünk pont hasi uh-ra,lehet refluxos vagy jobban nyitva van a gyomorszája mint kéne,nem tudom holnap okosabb leszek.


De már a hasfájáson túl vagyunk a székrekedésen is,a nem alváson is,most egy kicsit beteg volt de meggyógyult,most a fogzás jön már:-((


Ti hol tartotok ilyenekkel,meg egyáltalán írjál magatokról.

20194. Anta82
2010. nov. 10. 13:01

Sziasztok!

Én még nem írtam ide, de látom jó társaság van.

Az én 3. picikém augusztus 17-én született 4500 grammal,és 62cm. Mostanra már 68cm.Sajna a súlya kicsit visszaesett 3 hete, és így pótlást is kap.

Hát rémálomból nekem is jutott bőven.Mivel az első babám császáros volt,így a második szülés után elaltattak és megvizsgálták a méhemet, nem e sérült. 3.szülés után ismét altatás, és vizsgálat,mondtam valami nem jó, mert iszonyatosan fájt.Válasz az volt, hogy ez természetes!!! Vittek osztályra,kaptam fájdalomcsillapítót,pár perc múlva jött a főorvos:-Anyuka minden rendben??

Mondom:-Nem mert nagyon rosszul vagyok, és eszméletlenül fáj a bal oldalam.Vissza a szülőszobára, megint altatás- vizsgálat,ébredés.

Vittek röntgenre, Ott kaptam életem legnagyobb kínzását......Altatás nélkül vájkáltak bennem.

Végre kiderült miért fájt! Szétnyílt a császár hege.Orrom alá dugták a papírt, írjam alá. Hogy mi volt az a mai napig sem tudom ,csak gondolom a nyilatkozat a műtéthez.Akkor már alig tudtam magamról.Ezután vittek a műtőbe,és eltávolították a méhemet.Műtét közben 3,az osztályon még 2 egység vért is kaptam. Sajnos a kislányomat csak a 3. napon láthattam ismét. Álmomban sem gondoltam, hogy akármi gond lehet szülés után, hiszen a középső babával is minden rendben volt!

Minden szörnyűség ellenére már kezdem kiheverni a gyötrelmeket, és a lehető legjobb tudásommal igyekszem megfelelni a családom minden tagjának.Én is lelkiismeretfurdalással kezdtem a tápszeres pótlást,de mára már lehiggadtak bennem a kétségek.

20193. Kata 1977 (válaszként erre: 20192. - Dyra)
2010. nov. 2. 10:48

Mi ma vagyunk pont 3 hónaposak!

Cumi is ujja is,nem mondom nagyban nyomja:-))

Az én egyik gyerkőcöm is az egy szem kislányom is Brigitta:-))

Az szép,jó nagy baba volt!

Mi 48 centisek és 3300grammosak voltunk.

20 napig?Te szegény,hogy bírtad?

És kiderült mitől volt kiütésed és mitől lett rossz a szívhangja?

Milyen fertőzést kapott el a kicsi a kórházba?

Az jó hogy van sok tejed,és még más babáknak is segítesz hogy leadod és még pénzt is kapsz.

Tiszta nyereség:-)

Én a Ceglédi Toldy Ferenc kórházban szültem ,augusztus 2.án.

Már olyan furcsa hogy 3 hónapos de jó nagy baba lett,60cm és lassan 7 kiló:-)

Sajna a tejem elapadt így tápszert kap,de még így is őt tudtam a legtovább szoptatni.

Lelkiismeret furdalásom már nincs,hülye fejemmel az volt ,jó egy hétig depis is voltam,mire a védőnő és a párom megnyugtatott hogy én mindent megtettem és így is megnő,szép,erős,okos és egészséges gyerek lesz!!

20192. dyra
2010. nov. 2. 06:44

11 hetesek vagyunk.

Persze cumizik is a drága de csak alvásnál.

Napkőzben sokszór nem veszem észre hogy a szájában van a keze és a cumit sem szeretném napközben használni.Persze inkább a cumi mint a keze.

Brigitta Anna 3750g és 55cm-el született.Én akkor már 20 napja a kórházban voltam.Valami kiütés jött kirajtam és Brigi szívhangja is rossz volt.1-2 napalatt minden rendeződött de bent tartottak mert már a kiírt időponton túl voltunk.Mikor Brigi megszületett elkapott valami fertőzést és +5 napot még bent tartottak.Kicsit elegem volt már a kórházból.


Tejem van böven.El is adom.

Te hol és mikor szültél?

Mekkora a pici?

20191. Kata 1977 (válaszként erre: 20190. - Dyra)
2010. okt. 31. 17:29

Szia!

Hát ez van.


Akkor a szülés neked tényleg nem egy álom hanem ahogy írtad egy rémálommá sikeredett.

18 órát miért hagytak szenvedni?Vagy csak akkor derült ki hogy valami baj van?Na ilyet se hallottam hogy az epi nem hat.Nem elég hogy megszúrták a gerincedet még utána el is altattak,szegénykém.De akkor ügyes vagy hogy rá 3 napra már jól voltál,mikor én szültem rengeteg császáros volt és volt aki úgy elhagyta magát hogy még a 4.ik 5.ik napon is 2 részt görnyedve jártak.De túl vagy rajta és már minden szép!!!!


Most akkor hány hetesek is vagytok,mert az nem derült ki?:-))

A cumi nem kell neki?Azt könnyebb "elhagyni" mint az ujját?:-))

Mennyivel született a kislányod?

Van sok tejed?

20190. dyra (válaszként erre: 20189. - Kata 1977)
2010. okt. 31. 14:58

Szia!

Szomorú hogy még itt is vita van!:-((((


A szülés egy valóságos rémálom volt!18 óra 1-2perces max erösségű féjások voltak és utána császároztak.Ráadásul az epidurál nem hatott és végül elaltattak.Másnap reggel ébredtem egyedül a kórteremben.Nem is láthattam az én gyönyörrű kisbabámat.Se baba se férj.Mindketten jól voltak egyik otthon aludtt a másik a csecsemősöknél.:-)Nekem kimaradtt a kínlódás utáni nagy boldog pillanat.

De mamár jólvagyunk.3 napra rá már semmi fájdalmam nem volt.

A picilányom egy valóságos kis tündérke.Gagyarászik,csipked,nyálbuborékot fúj,és szopizza a hüvelykujját.:-((((

20189. Kata 1977 (válaszként erre: 20188. - Dyra)
2010. okt. 30. 15:46

Szia!

Nem csak elfoglaltak ,hanem sajnos 2 szakaszra osztódtak.

Ha van kedved csatlakozz hozzánk,de ha csak van kedved,nehogy ebből is baj legyen ,hogy hívlak!!


Augusztus 14.én született a pici lányod?

Hogy viselted a császár utáni napokat,heteket?

Már ilyen ügyes hogy a takarót megfogja?


Mi már sok mindenen túl:-))

Hasfájás,nem alvás,a legújabb a fogzási fájás,székrekedés,bukás,stb..:-))

20188. dyra
2010. okt. 29. 07:16

Sziasztok!

Úgy látom az augusztusi anyukák nagyon elfoglaltak.:-))

Az én kislányom 14.én született a Szent Imrében császárral.Mindketten jól vagyunk és mindennap tanulunk valami újjat.

Most épp a takaró megfogása, és a cici csipkedése szopi közben a sztár.

Ti hol tartotok?

Mik a tapasztalatok?

2010. szept. 28. 10:25

Sziasztok!

Van egy csomag bontatlan 3as méretű Pampers pelusunk.

Nekünk már kicsi, ha szeretné valaki szívesen átadnám.

62db, 2500ért.

4-9kg között!

Írj Privi üzit.

Köszönöm!

20186. Zsuzsu84 (válaszként erre: 20183. - Marcsi1983)
2010. szept. 17. 18:48
én is csak anyatejet adok neki, de a kamilla tea nagyon jó a pocijának. attól nem lesz baja ha azt is kap. SŐT! én még egy kis édesköményt is rakok bele.
20185. marcsi1983 (válaszként erre: 20184. - Ancsyangel)
2010. szept. 17. 16:35
Hát nálunk ez gyakoribb sajnos:-(!
20184. ancsyangel (válaszként erre: 20183. - Marcsi1983)
2010. szept. 17. 16:14
Kíra is csak anyatejezik szerencsére azt csak akkor kapta mikor 2szer fájt a pocija :)
20183. marcsi1983 (válaszként erre: 20182. - Ancsyangel)
2010. szept. 17. 16:11
Köszi Ancsy, de én anyatejen kívül nem adok neki mást, mivel a védőnőm ezt javasolta.
20182. ancsyangel
2010. szept. 17. 12:39
én natur kamillateát szoktam adni neki cca 30ml-t :)
20181. marcsi1983 (válaszként erre: 20180. - Zsuzsu84)
2010. szept. 17. 10:36
ó, köszönöm a választ, és mennyit adsz neki? Jól tudom, hogy 3*5ml-t kell adni? És az 3*egy kiskanálnyit jelent?
20180. Zsuzsu84 (válaszként erre: 20179. - Marcsi1983)
2010. szept. 17. 09:52

szia én is azt használom. nekünk bevált. a kislányom elég hasfájós volt. először az infacolt használtuk, de az annyira nem vált be. az angol viz (gripe water) jobbnak bizonyult, csak ezt ő nem szereti annyira, mert nem olyan jó az ize. de a védőnő azt mondta hogy belekeverhetem neki egy kis tejecskébe. én fecskendővel adom neki. most 7 hetes a kislányom és már átalussza az éjszakákat. nem tudom hogy ennek tudható e be, de sokkal nyugodtabb.

szerintem próbáld meg.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook