Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk fórum

2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk (beszélgetés)

1118. patedina
2011. ápr. 28. 10:25

Sziasztok!

Nálunk 2 napja nyűglődés megy szinte egész nap. Peti mindent hamar megun, kb. 10 percig kúszik-mászik utána már vinnyog. Átteszem az etetőszékbe ott is kb. 10 perc és már unja is. Jön a járóka kb. 10 percig majd kezdjük előröl. Most állni szeretne, de még nem megy neki, mert egy idő után összecsuklik mint kecske a napon.

Egy valami lekötné, ha az ölemben tartanám és pakolhatna az asztalról (persze közben szitává rúgná a hasamat) vagy a laptopot csépelhetné. Persze már a touchpadot hazavágta rajta az állandó csapkodásával.

Én ha ki kell mennem a szobából akkor vagy az etetőszékébe rakom egy pár játékkal, vagy a járókában hagyom. Persze egy idő után hiszti lesz belőle.

Most a játszószőnyegen hagytam amíg kimentem a tízórai gyümijét elkészíteni és mire bejöttem elájult a játékok között.

1117. Évili84 (válaszként erre: 1116. - Kata 1977)
2011. ápr. 28. 10:04

Mert, ha idő előtt benő a kutacs az lehet amiatt, hogy az agyállomány nem fejlődik tovább, vagy egy csontosodási rendellenesség miatt a varratok is elcsontosodnak. Ebben az esetben műtétre kerül a sor. Remélhetőleg nálunk egyik sincs, csak a természet így alkotta meg. Így csak kisebb lesz a feje az átlagnál, de az enyém is kisebb.

Nekünk sem a védőnő sem a doki nem méri, én kínlódok itthon a méregetéssel.

1116. Kata 1977 (válaszként erre: 1113. - Évili84)
2011. ápr. 28. 08:43

Miért is kell vizsgálni?

Bocs csak erről lemaradtam!

1115. Kata 1977 (válaszként erre: 1113. - Évili84)
2011. ápr. 28. 08:43
Nekünk is minden mérésnél havonta a védőnő leméri súly,hossz,mellkas,fej de az enyémnek szép nagy okos feje van:-))
1114. Kata 1977 (válaszként erre: 1112. - A84bd81510)
2011. ápr. 28. 08:41

Akkor megnyugodtam,hogy nem csak mi vagyunk ilyen kis lyukas fejűek:-)

Nekünk is doki nézi mindig és mondta hogy 2x2,1x1-es,de már rég nem voltunk és ha mosom este a haját mindig figyelem,már nem olyan nagy neki,de még van lyuk.Ja meg hogy szinte semmit nem iszik akkor tapogatom neki nincs e beesve.

Krisz is tudja mik a szabályok és meddig mehet,mehetne el de rafkós mert ha olyanhoz nyúl amihez nem szabd,és szinte csak az érdekli,először rám néz kis kajánúl belerötyög a képembe és azért is hozzányúl,lerántja,megrágja stb..

Vagy ha hangosabban szólok rá mirnt szoktam akkor jön a hiszti.

1113. Évili84 (válaszként erre: 1111. - Kata 1977)
2011. ápr. 28. 08:37
Mérni is kell a buksiját, hogy nő-e, mert ha nem akkor fogják tovább vizsgálni. Havonta fél cm-t nő, de a dokink szerint az elég.
1112. a84bd81510 (válaszként erre: 1106. - Kata 1977)
2011. ápr. 28. 08:33

Hát ha tehetnék, tuti oda is elmásznának és randalíroznának :)))

Régebben azt vártam, hogy nyíljon ki a pici értelme, játszon, kommunikáljon, zúzzon...hát mostanra jól megkaptam..ezek a pincúrok önveszélyesek, kíváncsiságuk határtalan, mi meg nem győzünk aggódni és résen lenni (de ez így van jól).

Hát én Tara kutacsához alig merek hozzáérni, de tuti, hogy még nem nőtt be. Védőnéni szokta nézegetni, idáig minden okés vele.

Tara nagyon édes, újabban kezdi érezni, hogy mikor tiltok meg Neki valamit. Kétféleképp szokta lereagálni: ha nyúkál valahol és rászólok, hogy nem, akkor visszaszól, hogy: hőőő. Ha nem engedem lopkodni és rászólok,akkor a válasz: ebbee :)))

1111. Kata 1977 (válaszként erre: 1109. - Évili84)
2011. ápr. 28. 08:24

Teljesen??????????

Az szép.

Nekünk van még és 1 vagy másfél éves kora forr be teljesen csak már nem emlékszem a nagyobbaknál mikor volt.

1110. Évili84 (válaszként erre: 1103. - A84bd81510)
2011. ápr. 28. 08:24
Én is a kiságyba teszem, de az hatalmas hiszti. A bébikompot nekünk nem javasolta a gyógytornász, pedig néha jól jönne. Már alig várom én is, hogy Fanni tudjon ülni, hogy etetőszékbe odatehessem magamhoz, de úgy néz ki utoljára fog megtanulni ülni. :(
1109. Évili84 (válaszként erre: 1101. - Kata 1977)
2011. ápr. 28. 08:22
Nekünk 4 hónapos korában benőtt a kutacsa.
1108. Kata 1977
2011. ápr. 28. 08:21

Tök édi volt Krisz itt hintázott mellettem és egyik percbe még rötyögött most meg leesett a feje úgy beájult:-)

De ez kb. 30perc lesz.

1107. Évili84 (válaszként erre: 1100. - A84bd81510)
2011. ápr. 28. 08:20
Nálunk is Fanni mindig azt találja meg, amit nem szabadna. Fanni a konektort kapaszkodónak használja, feltérdel és egy kézzel kapaszkodik bele.
1106. Kata 1977 (válaszként erre: 1104. - A84bd81510)
2011. ápr. 28. 08:17
A holdon is mehet vele a gyerkőc:-)))))))))))
1105. Kata 1977 (válaszként erre: 1103. - A84bd81510)
2011. ápr. 28. 08:16

Nálunk szőnyeg van a 3 szobában és a másik 3 helyiségbe járólap,azt még felmosom csöndben de a porszívózás nem megy.Az alvásunk nekünk meg nem sok nappal 2x fél óra,azalatt nem sok mindent tudok csinálni.

Járókánk nekünk sincs,nem is kéne,de komp se a nagy fiamnak volt,de a többinek nem és hiába mondják hogy jó,csak hátráltatja őket a menésben!

1104. a84bd81510 (válaszként erre: 1103. - A84bd81510)
2011. ápr. 28. 08:12
Most nézem, hogy holdkompot írtam :))) Hehe...természetesen bébikompra gondoltam :)))
1103. a84bd81510 (válaszként erre: 1099. - Kata 1977)
2011. ápr. 28. 08:11

Én is a kiságyba szoktam betenni, ha vmi hosszasabb teendőm van, mert járókánk nincs (holdkompot meg nem is akarok venni).Persze utáljuk, jön a hiszti és csatakosra bőgi magát..

Másik eszköz az etetőszék, ha főzök, adok neki pár rágókát és csörgőt, és simán elvan velük, miközben a tűzhelytől kellő távolságban lesi anyát kotyvasztani. Mivel segítségem nincs és Tara alvása alatt szoktam takarítani, szerencsémre csak parkettánk van, azt meg könnyebb csendesen tisztán tartani :)

2011. ápr. 28. 08:08

Igazatok van, addig jó, amíg nem kell utána rohangálni. :)

Ma a mail-emre ez a hírlevél jött: "Nagyon változatos a babák mozgásfejlődése ebben a korban. Az ismerős babák talán már másznak és felállnak, de az is normális, ha a tiéd még csak forog és próbálkozik a kúszással."

1101. Kata 1977
2011. ápr. 28. 08:06
Tényleg nektek mekkora kutacsotok van még kb?
1100. a84bd81510 (válaszként erre: 1098. - *csibe*75)
2011. ápr. 28. 08:01

Jó reggelt Lányok!

Csatlakoznék Hozzád, nálunk is totál így van. Tara is kiszemeli a célpontot, odamászik aztán felkapaszkodik, majd örömében egyik kezével hadonászik, közben tv-t néz...vagy próbál vmit 2 kézzel lelopni az asztalról, és akkor jön a borulás...már arra is gondoltam, hogy veszek Neki kutacsvédő sapkácskát.

És hát nekem sincs nyugtom, csak ha alszik, mert ébredéstől olyan, mint egy duracellnyuszi, de napközben csak a babakocsiban tud aludni, kénytelen vagyok beszíjazni, mert már ott is vagánykodik. Ja, és még klotyóra is elkísér. Ha átmegyek egy helyiségbe,mindig szólok neki, hogy anya itt van és nyitva hagyom az ajtót, hogy utánam jöhessen és Ő jön is...ha mosogatok, ha teregetek, mindig...Egyébként tök jól elvan egyedül is, mindig van mit rágni, rázni, megmászni való...

1099. Kata 1977
2011. ápr. 28. 07:59

Sziasztok!

Ez így van,hogy addig jó míg ott marad ahová teszed.Persze a szülő szeretné látni,főleg az első babánál,hogy mikor kezd mászni,állni,menni stb..Mondtam az apjuknak is addig van nyugalom,de amíg nem tapasztalja nem hiszi el.

De Krisz is mióta mászik ,áll,lépked nagyon kell rá figyelni mert csak a veszélyes dolgok érdeklik a játékokat nagy ívben letolja.És ha esik tuti a fejét veri be szegény gyerek.

Ez van nálunk is kimegyek a szobából ha csak 2 percre is akkor be a kiságyba,ott biztonságba van,viszont olyan hisztit csinál,hogy 3 perc alatt leizzad.Az meg tény,hogy a főzés,házimunka nagyon háttérbe szorul,nálunk az van ha megjönnek a tesók átveszik én meg mint a hülye főzök,mosok,takarítok.

1098. *csibe*75 (válaszként erre: 1096. - Lov.ildi)
2011. ápr. 28. 00:03

Addig örüljetek, amíg egy helyben elvannak :)))

Utána lesz ám csak haddelhadd!!!

Ajajjajjujujjj, nem lesz egy perc nyugi sem, annyi idő sincs, h elmenj klotyóra.

Nem bírsz se főzni, se enni, csak max akkor, ha járókában van, de akkor 5 perc után üvöltés, vagy csak akkor van nyugi, ha alszik...

Barnus már áll, lépked, állandóan ott vagyok mögötte, mert hát vagánykodik, és akkor koppan a buksi a padlón... A mászás már nem izgi, pontosabban csak addig, amíg kinézi a veszélyforrást magának.

1097. kozmami (válaszként erre: 1096. - Lov.ildi)
2011. ápr. 27. 23:48

A múlt hónapban már én is el akartam vinni valahová a lustasága miatt, de mikor beutalóért mentem a dokihoz, megvizsgálta és megnyugtatott, hogy minden okés, egyáltalán nincs elmaradva. Meg az apja parázott, hogy időnként befelé tartja a lábfejét, de a doki szerint ezzel sincs gáz.

Ma egyébként újabb kunszttal bővűlt a repertoárja a gyereknek. Ülésből hasra teszi magát és úgy kúszik kicsit, amíg eléri a kiszemelt tárgyat, illetve estére eljutott egy feltérdelésig. Ez az elmúlt időkhöz képest hatalmas ugrás. :P

Remélem éjjel nyugis lesz, mert most inkább a kutyára kell koncentrálnom. Este ivartalaníttattam így most istápolom.

1096. lov.ildi
2011. ápr. 27. 23:25

Sziasztok!

Ha kíváncsiak vagytok szakemberek véleményére a picik fejlődése,stb szempontjából,akkor érdemes őket elvinni egy Korai Fejlesztő Központba "állapot felmérésre".

Mi Biatorbágyra járunk. Ez alapítványi és ingyenes.

Mi voltunk fejlődés neurológusnál is.

5 perc alatt megvizsgálta Biust és közölte,hogy minden rendben van. Mi akkor már hónapok óta jártunk a fejlesztő központba. Akkor már tényleg forgatta a buksiját rendesen.

Ma is voltunk "kezelésen". Már hetek óta csak dicsérik,hogy szépen fejlődik Bius. Pedig még nem kúszik,mászik,de próbálgatja ezerrel.

Így hogy pörögve-forogva közlekedik is elég veszélyes dolgokat tud csinálni. Mi lesz,ha már mászik is? Így is nagyon észnél kell lenni.

1095. urbanszkyviki (válaszként erre: 1093. - F5debab390)
2011. ápr. 27. 21:12
Akkor én is szeretnék időpontot a neurológiára...:DD
2011. ápr. 27. 20:05

Jajjj, Koló folyamatosan nyomkodja a billentyűzetet, én meg próbálom elháríatni, szóval: nem szomorú smile-t akartam.

:D

2011. ápr. 27. 20:03

Évili84!

Múlt héten voltunk a dokinál súly és hosszmérésen. És akkor beszéltük, h ahhoz képest, h szinte egész nap hason van, nem sok mutatkozott a mozgásfejlődésében. Ezért megbeszéltük, h ad egy beutalót a neurológiára.

De a múlt hét óta felült és ma felállt! :D Murphy törvénye...

lov.ildi! Nagyon komoly a napszemcsi! Csiniii!!! :(

1092. Évili84 (válaszként erre: 1088. - F5debab390)
2011. ápr. 27. 18:47
Miért kell neurológushoz mennetek? Fanni is előbb felállt (de csak néha csinálja) és most kezdett el mászni. A mászást is ritkán gyakorolja inkább kúszik.
1091. Kata 1977 (válaszként erre: 1088. - F5debab390)
2011. ápr. 27. 17:43

Sziasztok!

Gratula,ügyes nagyon!

Az én lányom 5 hónaposan állt fel 9 hónaposan elindult egyáltalán nem mászott és semmi baja nem lett!!

1090. lov.ildi
2011. ápr. 27. 17:40

Sziasztok!

A napszemüveget Gyógyszertárban vettem. Majdnem 4000 Ft volt. 100 %-os UV védelem van ráírva.

A Doktornéni ma is mondta,hogy vacakot nem szabad ráadni.Ez kimondottan Piciknek kifejlesztett szemüveg.

Csibe!

Napközben Bius is sokszor a nagyágyon alszik el cicizés közben. Ha nem sikerül beraknom az ágyába,akkor a csörgős cipőjét húzom a lábára. Azonnal meghallom,ha megmozdul. Közben az ágyat takarókkal,stb körberakom,hogy ha mégsem sikerülne idejében beérnem, akkor nehogy gond legyen.

Ma Bius se evett úgy mint máskor. Sose szokta a kaját kiköpködni. Ma aztán minden totál olyan lett.

1089. urbanszkyviki (válaszként erre: 1088. - F5debab390)
2011. ápr. 27. 16:51
Nekem a lányom anno először felállt, lépegetett és aztán mászott! Sok ilyen baba van, ne aggódj.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook