Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 szeptemberére várt babák fórum

2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)

13413. Reka0717
2009. szept. 3. 19:06
Azta....De jó..:-)))))Gratulálok neki.Nagyon boldog babázást kívánok nekik....
13412. Cinci4
2009. szept. 3. 18:53

Sziasztok!

Babszika barátnője vagyok, és nagy örömhírrel jöttem: Levike ma délután 16 óra 34 perckor, 3230 grammal megérkezett:) Mindketten jól vannak:)

Mindenkinek további jó babavárást és babázást kívánok!

Cinci

13411. Reka0717
2009. szept. 3. 18:39
Úgyhogy a holnap remélem több szempontból lesz izgalmas...:-)))
13410. Reka0717 (válaszként erre: 13408. - Szilvicska)
2009. szept. 3. 18:38
Holnap lesz a megismerekedésünk évfordulója 6 éve.Igaz 2-án találkoztunk,de az első igazi randi 4-én volt.Itt téptem le a gatyát róla.Na persze nem úgy,csak bele akadt az ujjam a hátsó zsebébe és elszakadt a nadráág a fenekén.Elég vicces volt és baromira ciki...Most is kitört rajtam a nevetés....AMúgy 20-án meg házassági évfordulónk is lesz,de azt már remélem a Lucával együtt ünnepeljük....
13409. Reka0717
2009. szept. 3. 18:31
Ma megyünk ki a leendő házunkhoz és kedden írjuk alá az adásvételi szerződést,remélem a hitel is simán menni fog.A karácsonyt már jó lenne kinnt tölteni,bár nekem nagyon fognak hiányozni anyuék....Hirtelen annyi változás lesz ez nekem...Majd a Luca segít nekem,ugye?
13408. Szilvicska (válaszként erre: 13407. - Reka0717)
2009. szept. 3. 18:29
Én is szeretném a hétvégét, vagy a holnapot, vagy a ma éjszakát!!!!!!!!!
13407. Reka0717
2009. szept. 3. 18:17

Akkor nekem marad ez a hétvége.Oké??????:-)))))))

Ha már szavazás megy gondoltam én sem maradok ki belőle.A hétvége nálam akár kezdődhet ma estétől is?Na jó nem leszek telhetetlen és megelégszek a következő pár nappal is.:-))))))

13406. monstro (válaszként erre: 13405. - Szilvaaa)
2009. szept. 3. 16:35

Nekem a jövöhét közepe lenne az ideális:)

Én már pihenni sem tudok:( de te csak pihizz sokat, rádfér hiszen eddig alig volt rá időd:)

13405. Szilvaaa
2009. szept. 3. 15:58

Sziasztok!

Sikerült pihennem egy órát, hurrááááá! Most meg Bálint alszik, úgyhogy végre "nagyjából" összepakoltam a kórházi cuccomat (na jó néhány dolog kimaradt még, pl. fogkrém amit venni kell, stb.), de tulajdonképpen akár indulhatnánk is:) Persze még egyáltalán nincs itt az idő és a szülésznőm is 4-5-6-án szabin lesz, úgyhogy legkorábban jövő hétre esedékes de szerintem a szept vége nekünk nagyon ideális:)))

13404. Imo (válaszként erre: 13395. - Szofi2)
2009. szept. 3. 15:16
én a Lansinoh bimbóvédőt ajánlom, nem kell lemosni sem én azt használtam és nagyon bevállt:)
13403. Reka0717 (válaszként erre: 13402. - Monstro)
2009. szept. 3. 15:09
Már úgy sincs sok időd a semmittevésre,úgyhogy használd ki.Nemsokára mindannyian el leszünk kapva.
13402. monstro
2009. szept. 3. 14:57
én unalmamban csak eszem és eszem és eszem... és hízok, és hízok , és hízok... na jó összeszedem magam és csinálok valami hasznoat is:)
13401. Reka0717 (válaszként erre: 13400. - Monstro)
2009. szept. 3. 14:54
Most ezt a mentőhelikoptert,meg az m1-en lesz 15.20-kor a csináljuk a fesztivált...
13400. monstro (válaszként erre: 13398. - Reka0717)
2009. szept. 3. 14:45
Mit nézel a tv-ben? Én már halálra unom magam... most ment el az anyósom úgyhogy végre egy kicsit egyedül vagyok:) Próbálkoztam a vasalással, de két poló után elfáradtam:)
13399. monstro
2009. szept. 3. 14:44
SZél az itt is fúj, de most mentem ki megnézni a ruhák megszáradtak-e és az idő az nagyon fülledt meleg.
13398. Reka0717 (válaszként erre: 13396. - Szofi2)
2009. szept. 3. 14:39
Ma én is elég lusta vagyok.A lányom már közel nem annyira,folyamatosan ficánkol.:-))))Főztem egy kis gombapaprikást,de azon kívül csak a gép előtt ülök és tévézek.Ma ilyen nap van...Ja és zabálok,mint mindig.Nálunk már itt van a szél....
13397. monstro
2009. szept. 3. 14:39
Én is nagyon lusti vagyok és szédelgek egész nap:( Lehet már érzem a frontot...
13396. szofi2
2009. szept. 3. 14:26

El kéne sétálnom a párom nagyijához szőllőért de valahogy nincs kedvem:( Elég lesz ma a boltba is kimenni. És a kisasszony állandóan a hólyagomat nyomja így folyton wc-re kell mennem.

Ma lusti vagyok:)

13395. szofi2 (válaszként erre: 13391. - Ancsa 37)
2009. szept. 3. 14:25

Nekem is a Laktoherb teát mondták, azt vettem meg- hát majd meglátjuk, hogy jó-e.

Mellvédő krémet még nem is vettem, de a védőnő a Garmastan-t ajánlotta vagy a Bepanthen-t illetve még a Neogranormont. Ezeket mind le kell mosni- bár szerintem bármilyen krémet használsz azért szoptatás előtt le kell törölni, mosni. Bár én még nem szoptattam:) Nagyon kíváncsi vagyok,hogy mennyi tejem lesz mert előtejem az van rendesen- de hát ugye tudjuk,hogy a kettő nem nagyon függ össze!

2009. szept. 3. 14:06

Koszonom az otleteket :-)

Ugyanezeket talaltam en is. A homeos bogyot meg nem tudtam beszerezni, de a tobbit tegnap kiprobaltam. Volt, hogy tenyleg erdekelte Rozit, vagy kesztette a forgasra, de aztan vissza is tert a korabbi pozicioba... Kozben, ami bizonytalanna tett benne az az, hogy vajon mennyire tekeri a forgasok kozben magara a koldokzsinort... Vajon nem veszelyes-e ez a sok porges neki...

13393. monstro
2009. szept. 3. 14:02

[link]

[link]

Most hirtelen így ezeket találtam:)

13392. monstro
2009. szept. 3. 14:00

A boironnak van 3 részes kötete, nekem csak a az első része van meg abban sajnos a szoptatásról már nem ír, ez csak a várandós kismamáknak van. Elvileg patikában lehet kérni, feltéve ha adnak:) A ,ásodik kötete a születéstől a gyermekkorig, én most ezt hajkurászom, de az itteni gyógyszertárba sajnos nem adnak, mert csak 1 db vannekik belőle:(

De nekem laktoherb teát adtak állítólag jó tejcsnáló tea:) Mellbimbó krémem, pedig az van amit a felicitasba adtak termékmintának, állítólag le sem kell mosni, mert nem ártalmas a babára, de én azért használoma bimbóvédőt is:)

13391. Ancsa 37 (válaszként erre: 13390. - Reka0717)
2009. szept. 3. 13:39

Tudod a kényszer nagy úr...én úgy voltam vele, hogy nincs vesztenivalóm, csináltam a gyakorlatokat mégha kellemetlen is volt. Volt, hogy napjában többször, volt hogy csak 1x, mikor hogy éreztem magam.

Egy császár utáni fájdalomhoz képest ezek igazán semmiségek. És nekem bejött :-)

Kismamik, ha már a praktikáknál tartunk. Olvastatok-hallottatok valamit, amivel fel lehet készülni a szoptatásra? Homeos bogyó, hogy legyen tejcsi, valami kence hogy a mellbimbó ne sebesedjen ki stb...minden ötletnek örülnék :-)

13390. Reka0717
2009. szept. 3. 13:23

Bocsi,hogy ennyit írok!!!!

Ha az én babám faros lenne én nem alkalmaznám ezeket csak kimásoltam.Én csak beszélgetnék vele....az biztos nem árthat....

13389. Reka0717
2009. szept. 3. 13:20

Indiai híd

Háton fekszel és a medencédet több párnával is alátámasztod, ez egy igen kényelmetlen helyzet a babának is, ez "késztetheti" arra hogy megforduljon. Hátránya, hogy a lepényi keringésnek nem tesz jót.

Négykézláb híd

Lehet négykézláb helyezkedni, az a lényeg, hogy az anyai medence minél magasabban legyen, ez is fordulásra készteti a babát. Ezt naponta többször is kell ismételni.

Homeopátiás segítség

Végy egy meleg fürdőt, relaxálj, majd vegyél be Pulsatilla 200-at, 2 adagot (1 adag = 5 golyócska), 2 külön napon. A homeopátiás szer bevétele után végezd a könyök-térd gyakorlatot 20 percig, (vagy amíg bírod) és ismételd meg még egyszer aznap. Legjobb mindezt a 35. hét körül végezni, de utána sem reménytelen.

A fénnyel való fordítás

A fénynél fontos tudni, hogy a babának hol a háta, mert csak előre tud bukfencezni, hátrafelé nem, ezért fontos, hogy merre vezetjük a fényt. A helyiségben nagyon sötétnek kell lenni, hogy jól lássa a fordulás irányát. Úgy is lehet csinálni, hogy a pocakot letakarjuk egy vastag takaróval. Egy erős fényű elemlámpát többször is lassan mozgatunk a fordulás irányába, közben beszéljünk a babához. Ezt naponta többször hosszabb ideig csinálhatjuk. Mivel ilyenkor a baba már jól lát, és mindenre figyel, meg van rá az esély, hogy érdeklődve fordul a fényforrás után, egészen addig, míg fejjel lefelé nem lesz.

13388. Reka0717 (válaszként erre: 13381. - Alfoldi.noemi)
2009. szept. 3. 13:19

Most olvastam létezik mint fordítós trükk a borogatás is.Bemásolom:

Borogatós módszer

Ehhez hasonló módszer, hogy a méh fundusához hideg borogatást, a szeméremtest fölé pedig meleg borogatást tegyél. Mivel a pici jobban szereti a meleget a hidegnél, elindul abba az irányba:) A legjobb ezt is térd-könyök helyzetben végezni.

13387. Ancsa 37 (válaszként erre: 13379. - Alfoldi.noemi)
2009. szept. 3. 13:14

Nekem is keresztben volt Andris ill. össze-vissza forgott. Kicsit sok a magzatvizem, ezért van miben lubickolnia.

A doki azt mondta, nem aggódjak, nem vág fel idő előtt. Ha viszont elfolyik a magzatvíz, azonnal menjek a kórházba és ha még mindig faros a gyerkőc, akkor császár. Sietni kell, nehogy beékelődjön a popsijával a szülőcsatornába, mert akkor már nem tudnak műteni, lábbal előre kell megszülni. Ami első babánál annyira nem túl heppy.

De programozott császár szóba sem került, az utolsó pillanatig megadta a doki az esélyt, hogy megforduljon a gyerkőc.

Nem tudom, nálatok mennyire lehet homeos cuccokat kapni. Pulsatilla C30-at szedtem 5 napon keresztül, napi 3x5 bogyót-nyelv alatt elszopogatni. Előtte-utána fél óráig nem szabad enni-inni-fogatmosni. Ez minden homeos szer beszedésére igaz.

Ha 5 nap után sincs változás, akkor Pulsatilla C200, de ebből csak 3 alkalommal 5 bogyót kell bevenni.

Közben popsi alá párnát tenni, legalább 20 cm magasan és így feküdni-a medence magasabban legyen mint a mellkas. Ezt naponta többször 20 percig (irót kényelmetlen, de ki kell bírni)

Aztán "pucsítás": térdelni, fenék feltol minél magasabbra, könyök előrehajolva a földön. Naponta többször 20 perc.

Elemlámpázás: elalvás előtt egy elemlámpát szorítottam a pocakomra jó mélyen a szeméremdomb környékén, fél óra. Hátha lemegy a fényre a kis kíváncsi :-)

Hallgattunk zenét, beszélgettem vele, hogy segítsen és forduljon meg szépen.

Hát én ezeket csináltam, remélem, tudtam segíteni.

13386. Reka0717 (válaszként erre: 13382. - Ancsa 37)
2009. szept. 3. 13:10
Valahol böngésztem és ott találtam,de most hiába keresem nem találom.
13385. szofi2 (válaszként erre: 13382. - Ancsa 37)
2009. szept. 3. 13:05
Lehet, hogy az a baj, hogy már túl felkapott! Ugyan én nem ismerem és még soha nem voltam de amiket meséltek és olvasok hááát.... egyenlőre jobban örülök, hogy a Jánosban fogok szülni. Aztán majd kiderül:)
13384. Borsi :-)
2009. szept. 3. 13:04

Hahó!

Ancsa,azt hittem már van valami nálatok,hogy nem voltál két napja...Szerintem is normális,hogy mindenféle érzés kavarog benned.Bennem is,pedig tudom,hogy nagyjából mire számíthatok(persze,ha nem jön közbe semmi gond).Úgyhogy lazíts,minden ok lesz és a szép babód ott lesz a kezedben hamarosan!:o)

Réka,tényleg nagyon lent van a pocakod!Főleg a harmadik képen lehet látni.Nekem a múltkor a zöldségesben a zöldséges hapsi állapította meg,hogy lent van...elég érdekes volt tőle ezt hallani...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook