2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Babszika barátnője vagyok, és nagy örömhírrel jöttem: Levike ma délután 16 óra 34 perckor, 3230 grammal megérkezett:) Mindketten jól vannak:)
Mindenkinek további jó babavárást és babázást kívánok!
Cinci
Akkor nekem marad ez a hétvége.Oké??????:-)))))))
Ha már szavazás megy gondoltam én sem maradok ki belőle.A hétvége nálam akár kezdődhet ma estétől is?Na jó nem leszek telhetetlen és megelégszek a következő pár nappal is.:-))))))
Nekem a jövöhét közepe lenne az ideális:)
Én már pihenni sem tudok:( de te csak pihizz sokat, rádfér hiszen eddig alig volt rá időd:)
Sziasztok!
Sikerült pihennem egy órát, hurrááááá! Most meg Bálint alszik, úgyhogy végre "nagyjából" összepakoltam a kórházi cuccomat (na jó néhány dolog kimaradt még, pl. fogkrém amit venni kell, stb.), de tulajdonképpen akár indulhatnánk is:) Persze még egyáltalán nincs itt az idő és a szülésznőm is 4-5-6-án szabin lesz, úgyhogy legkorábban jövő hétre esedékes de szerintem a szept vége nekünk nagyon ideális:)))
El kéne sétálnom a párom nagyijához szőllőért de valahogy nincs kedvem:( Elég lesz ma a boltba is kimenni. És a kisasszony állandóan a hólyagomat nyomja így folyton wc-re kell mennem.
Ma lusti vagyok:)
Nekem is a Laktoherb teát mondták, azt vettem meg- hát majd meglátjuk, hogy jó-e.
Mellvédő krémet még nem is vettem, de a védőnő a Garmastan-t ajánlotta vagy a Bepanthen-t illetve még a Neogranormont. Ezeket mind le kell mosni- bár szerintem bármilyen krémet használsz azért szoptatás előtt le kell törölni, mosni. Bár én még nem szoptattam:) Nagyon kíváncsi vagyok,hogy mennyi tejem lesz mert előtejem az van rendesen- de hát ugye tudjuk,hogy a kettő nem nagyon függ össze!
Koszonom az otleteket :-)
Ugyanezeket talaltam en is. A homeos bogyot meg nem tudtam beszerezni, de a tobbit tegnap kiprobaltam. Volt, hogy tenyleg erdekelte Rozit, vagy kesztette a forgasra, de aztan vissza is tert a korabbi pozicioba... Kozben, ami bizonytalanna tett benne az az, hogy vajon mennyire tekeri a forgasok kozben magara a koldokzsinort... Vajon nem veszelyes-e ez a sok porges neki...
A boironnak van 3 részes kötete, nekem csak a az első része van meg abban sajnos a szoptatásról már nem ír, ez csak a várandós kismamáknak van. Elvileg patikában lehet kérni, feltéve ha adnak:) A ,ásodik kötete a születéstől a gyermekkorig, én most ezt hajkurászom, de az itteni gyógyszertárba sajnos nem adnak, mert csak 1 db vannekik belőle:(
De nekem laktoherb teát adtak állítólag jó tejcsnáló tea:) Mellbimbó krémem, pedig az van amit a felicitasba adtak termékmintának, állítólag le sem kell mosni, mert nem ártalmas a babára, de én azért használoma bimbóvédőt is:)
Tudod a kényszer nagy úr...én úgy voltam vele, hogy nincs vesztenivalóm, csináltam a gyakorlatokat mégha kellemetlen is volt. Volt, hogy napjában többször, volt hogy csak 1x, mikor hogy éreztem magam.
Egy császár utáni fájdalomhoz képest ezek igazán semmiségek. És nekem bejött :-)
Kismamik, ha már a praktikáknál tartunk. Olvastatok-hallottatok valamit, amivel fel lehet készülni a szoptatásra? Homeos bogyó, hogy legyen tejcsi, valami kence hogy a mellbimbó ne sebesedjen ki stb...minden ötletnek örülnék :-)
Bocsi,hogy ennyit írok!!!!
Ha az én babám faros lenne én nem alkalmaznám ezeket csak kimásoltam.Én csak beszélgetnék vele....az biztos nem árthat....
Indiai híd
Háton fekszel és a medencédet több párnával is alátámasztod, ez egy igen kényelmetlen helyzet a babának is, ez "késztetheti" arra hogy megforduljon. Hátránya, hogy a lepényi keringésnek nem tesz jót.
Négykézláb híd
Lehet négykézláb helyezkedni, az a lényeg, hogy az anyai medence minél magasabban legyen, ez is fordulásra készteti a babát. Ezt naponta többször is kell ismételni.
Homeopátiás segítség
Végy egy meleg fürdőt, relaxálj, majd vegyél be Pulsatilla 200-at, 2 adagot (1 adag = 5 golyócska), 2 külön napon. A homeopátiás szer bevétele után végezd a könyök-térd gyakorlatot 20 percig, (vagy amíg bírod) és ismételd meg még egyszer aznap. Legjobb mindezt a 35. hét körül végezni, de utána sem reménytelen.
A fénnyel való fordítás
A fénynél fontos tudni, hogy a babának hol a háta, mert csak előre tud bukfencezni, hátrafelé nem, ezért fontos, hogy merre vezetjük a fényt. A helyiségben nagyon sötétnek kell lenni, hogy jól lássa a fordulás irányát. Úgy is lehet csinálni, hogy a pocakot letakarjuk egy vastag takaróval. Egy erős fényű elemlámpát többször is lassan mozgatunk a fordulás irányába, közben beszéljünk a babához. Ezt naponta többször hosszabb ideig csinálhatjuk. Mivel ilyenkor a baba már jól lát, és mindenre figyel, meg van rá az esély, hogy érdeklődve fordul a fényforrás után, egészen addig, míg fejjel lefelé nem lesz.
Most olvastam létezik mint fordítós trükk a borogatás is.Bemásolom:
Borogatós módszer
Ehhez hasonló módszer, hogy a méh fundusához hideg borogatást, a szeméremtest fölé pedig meleg borogatást tegyél. Mivel a pici jobban szereti a meleget a hidegnél, elindul abba az irányba:) A legjobb ezt is térd-könyök helyzetben végezni.
Nekem is keresztben volt Andris ill. össze-vissza forgott. Kicsit sok a magzatvizem, ezért van miben lubickolnia.
A doki azt mondta, nem aggódjak, nem vág fel idő előtt. Ha viszont elfolyik a magzatvíz, azonnal menjek a kórházba és ha még mindig faros a gyerkőc, akkor császár. Sietni kell, nehogy beékelődjön a popsijával a szülőcsatornába, mert akkor már nem tudnak műteni, lábbal előre kell megszülni. Ami első babánál annyira nem túl heppy.
De programozott császár szóba sem került, az utolsó pillanatig megadta a doki az esélyt, hogy megforduljon a gyerkőc.
Nem tudom, nálatok mennyire lehet homeos cuccokat kapni. Pulsatilla C30-at szedtem 5 napon keresztül, napi 3x5 bogyót-nyelv alatt elszopogatni. Előtte-utána fél óráig nem szabad enni-inni-fogatmosni. Ez minden homeos szer beszedésére igaz.
Ha 5 nap után sincs változás, akkor Pulsatilla C200, de ebből csak 3 alkalommal 5 bogyót kell bevenni.
Közben popsi alá párnát tenni, legalább 20 cm magasan és így feküdni-a medence magasabban legyen mint a mellkas. Ezt naponta többször 20 percig (irót kényelmetlen, de ki kell bírni)
Aztán "pucsítás": térdelni, fenék feltol minél magasabbra, könyök előrehajolva a földön. Naponta többször 20 perc.
Elemlámpázás: elalvás előtt egy elemlámpát szorítottam a pocakomra jó mélyen a szeméremdomb környékén, fél óra. Hátha lemegy a fényre a kis kíváncsi :-)
Hallgattunk zenét, beszélgettem vele, hogy segítsen és forduljon meg szépen.
Hát én ezeket csináltam, remélem, tudtam segíteni.
Hahó!
Ancsa,azt hittem már van valami nálatok,hogy nem voltál két napja...Szerintem is normális,hogy mindenféle érzés kavarog benned.Bennem is,pedig tudom,hogy nagyjából mire számíthatok(persze,ha nem jön közbe semmi gond).Úgyhogy lazíts,minden ok lesz és a szép babód ott lesz a kezedben hamarosan!:o)
Réka,tényleg nagyon lent van a pocakod!Főleg a harmadik képen lehet látni.Nekem a múltkor a zöldségesben a zöldséges hapsi állapította meg,hogy lent van...elég érdekes volt tőle ezt hallani...