2009 szeptemberére várt babák (beszélgetés)
Ezt látta valaki? Majdnem sírtam mikor néztem a hírekben?
Meghalt egy három hónapos csecsemő, mert a szülei a gondozása helyett inkább minden éjjel 12 órán keresztül játszottak. Valószínűleg senkit sem lep meg, hogy mindez Dél-Koreában történt. A személyi jogok védelme miatt csak Kimként emlegetett házaspár még 2008-ban ismerkedett meg chatelés közben, és a 41 éves férj, illetve a 25 éves feleség később sem hazudtolta meg internetfüggő voltát, hiszen a 2009. júniusában bekövetkezett szülésig szinte minden idejüket Dél-Korea 30 000 netkávézójában (pontosabban PC bangben, egyfajta füstös lebujba öntött LAN center) töltötték, és mivel mindketten munkanélküliek, a "minden idejüket" ezúttal nem csak szófordulat.
Az amúgy is koraszülött kisgyerek halála a fenti információkkal együtt már nem annyira meglepő, viszont a történet különösen hátborzongató fordulatot vesz, ha megnézzük, pontosan milyen netes játékkal ütötték el az idejüket Kimék:az alultápláltságban szenvedő gyerek szülei inkább a PRIUS Online nevű játékban nevelgették virtuális kislányukat. Vallomásukban később elismerték, hogy nemcsak rothadt tápszerrel etették az igazi gyereküket, de általában veréssel próbálták jobb belátásra bírni a minden bizonnyal keserűen síró csecsemőt.
Az ázsiai országban egyre nagyobb probléma az internetfüggőség. Fontos tudni, hogy Dél-Koreában a háztartások 95 százalékában van szélessávú internet, és a népesség nagyjából fele játszik rendszeresen játékokkal online (sőt, az e-sportot a kormány is támogatja). Bár e két adat önmagában örömteli lehetne, intő jel, hogy ma már meg sem lepődünk azon, hogy egy a túlzásba vitt játékkal összefüggésbe hozható haláleset szintén arrafelé történik.
monstro, tettem fel képet a naplóról.
1 évesen megint csinálunk, az már biztos jobban sikerül!:-)
Szofi gratula a barátnődnek sok-sok tejcit kívánunk!
Monstro: Levi a múltkor borítékot evett. Mellettem feküdt az ágyban és nem vettem észre, hogy az egyik újságból kipttyant egy boríték. Hallottam hogy gyűrködi, de nem gondoltam volna, hogy csócsála. Mire észrevettem már hiányzott a negyede. Hívtam is egyből a dokinőt, aki nevetett és azt mondta, hogy ki fogja kakilni. Így is lett.
De, én nagyon megijedtem.
Ancsa : Nagyon édes Andriska. Érdekes Levinek a krumpli nem jött be, leginkább a körtét díjazza.Én is adtam egy kis kanál krumplipürét, sőt a paprikáskrumpliból is, de tényleg csak egy kis kanálnyit.A dokinő azt mondta már ehet főzelékeket, egy hónap múlva pedig húst is turmixoljak hozzá. Mostmár csak főzeléket főzni kell megtanulnom:)De, hát ami késik nem múlik ,anyu is ilyenkpr tanult meg egy csomó mindent!:)))
Fülöpke: Próbáld a körtét, az friss. Szerintem inkább friss dolgokat adjál neki, ne az üveges kaját. Drágább is, és szerintem a gyümiket könnyű elkészíteni.Lereszeled és kész. Levi ma banános körtét kapott, jól összenyomtam a banánt és hozzá körtét reszeltem imádta.
Benvik: Valószínűleg igazad van, ha jön a második, hozzászokik az ember, anyu is mindig ezt mondja. De, én egyelőre csodállak Téged is és más két gyerekes anyákat, a három vagy több gyerekesekről nem is beszélve.
Boldog hófordulót Zétinek és Kiarának!:)
Anitah nagyon édes Gabuci, és hihetetlen ügyes.
Callista: Levi se ül még egyedül, de már kinyomja magát négykézlábra, kicsit hintázik és visszaesik. Ja, és nálunk is apa szorgalmazza a három!!!gyereket. De, persze ő sem látja a legárnyabb oldalt napközben. Kettővel kiegyeztünk. De, ahogy Ancsa írta- ember tervez....egy gyönyörű kisfiúnk már biztosan van.
jó alvókája van a férjednek:)) az enyém mindenre felkel:)
Lenne egy kérdésem, a gyerekem eddig megevett egy üveg bébiételt, most meg megeszi a felét kb vagy anniyt sem és máris elkezd üvölteni. MItől lehet ez? Ja és utána bevág egy üveg tápszert 130 milit.
Nem értem én ezt:(((
Hú de szép súlyuk van ezeknek a babáknak:) Léna akkor igen sovi mellettük. Most néztem és bodyban, pelusban - új pelus - volt 7100gr.
Az éjszakai alvással nekünk nagy szerencsénk van. A minap anyuéknál voltunk és aludt öttől fél hétig. Kérdezte anyu párja, hogy ilyenkor mikor alszik el este. Mondtam, hogy ugyanúgy kilenckor. Nagyon beállt erre a kilenc órás elalvásra:))
Ez igen! Szép súlya van! :)))Én 1 hét múlva tudom meg mennyit nőtt, másfél hónapja volt utoljára mérve a dokinál. Már nagyon kíváncsi vagyok!
Gabuci is imádja tépkedni az újságokat, úgy kell a szájából kiszedegetni a darabokat. Úgyhogy már én sem rakom a közelébe! :S
Ancsa, tényleg hasonlóan működnek a fiúk :-)
A BCG oltás nálunk is épphogy látszik, ma megyünk dokihoz, rákérdezek, kíváncsi leszek mit mond...
Mi tegnap kezdtük az alma evést és ma folytattuk, hááát, nem tudom eldönteni, hogy ez csak a szokásos fintorgás vagy nem ízlik neki annyira.
Melyik a következő gyümölcs? Körte mehet szerintetek? VAgy őszibarack (de az csak üveges van keverve almával).
És képzeljétek, kedvet kaptam Benviktől és Annalucától. Ma nekiállok sütőtök pempőt gyártani :-) Egy kérdés csak, amikor megfőtt a sütőtök és a krumpli, turmixoljam össze a főzőlével és úgy rakjam el a fagyasztóba?