2009 októberi babavárók (beszélgetés)
:D Ez jó kis elmélkedés. :D :D :D
Különben... Az, hogy a gyereked majd apát választ magának... Furán hangzik, de simán lehet. :) Képzeld, nálunk mi volt... OK, a Norbi talált engem, azt mondja a tűt kereste a szénakzalban és pont szerencséje volt. :D Nem mintha akkora főnyeremény lennék, csak neki mégis igen. :) Szóval megismerkedtünk, találkoztunk, de hát mindig nem tudtam volna, de nem is akartam a Lenikémet lepasszolni, így mondtam is neki, hogy én szívesen találkozok vele, de csak úgy tudom megoldani, hogy gyerekkel együtt, mert ő van és lesz is és kész. :) Mondjuk végülis neki mindegy volt, mert sétálni lehet gyerekkel is, meg beszélgetni is lehet, aztán otthon is lehet találkozni, max. kicsit látja a hétköznapjainkat, Leni egyszer csak elalszik és utána meg megint más a lehetőség.
Na, végülis amikor először ott aludt nálunk, Leni este nem látta, már aludt, mire jött. Aztán legközelebb amikor ott aludt, találkoztak este, jól elvoltak különben, senki sem volt picit sem zavarban. Na jó, esetleg én. :) Délelőtt meg amikor elment a Norbi (dolga volt, nem tudott már maradni), Elköszöntem, közben a Leni a karomon csücsült. Agy pillanatra odabújt hozzá és kis hízelgős hangot adott, meg megpuszilta. Na, mi ketten zavarbajöttünk, Lenikém meg mosolygott csak.
Ó, és ami még zavarbaejtőbb volt, azt kifelejtettem... Amikor legelőször találkoztak, otthon ugye, ők ketten játszottak én meg épp vittem nekik valamit, amikor Lenikém rámutatott a kis csöpp ujjával és mondta, hogy Apa! Apa! Anyám! A fejem láng vörös lett, pedig nem vagyok egy pirulgatós lyányka. :D
Aztán még elég az elején, de mondjuk úgy 2 hónap után egy baromi szar időszakom jött, a Norbival sem tudtam olyan lenni, amilyen akartam volna és érdemelte volna. Már ott tartottunk, hogy hagyjuk az egészet inkább. Egy este így is volt, a Norbi eljött hozzánk, de aztán fogta és hazaindult mégis. pedig nem a szomszédban lakott, hanem ugye itt (60km). Aztán mondta, nagyon rossz volt, ő akarta ezt a kapcsolatot, csak én ugye hülye voltam, de neki a Leni annyira hiányzott, hogy erősen elgondolkodott, hogy most mi legyen. Nekem is az járt a fejemben, hogy elmarom magam mellől azt, aki NORMÁLIS, ráadásul ezerszer jobban foglalkozik a gyerekemmel, mint pl. a vér szerinti apja... Meg hogy a mai világban kit fogok még találni, aki nekem is tetszik és a gyerekemmel is ilyen a viszonya???
Szóval azon a ponton Lenikém volt a megmentőnk. :)
Na, ez hosszú lett, de csak azért írom, mert ha okosan választasz, tuti, hogy neked is választ majd egy társat és magának apukát a kislányod. :)
- Hogy lehet a fűből tejet csinálni?
- ???
- Oda kell adni a tehénnek.
Szép álmokat mindenkinek! Én mára lemerültem, de holnap folyt köv.
Végülis ez egy zöldségpüré, amit a babák esznek, de mi főzeléknek neveztük. :)
Nekem is van babaszakácskönyvem, de rengeteg volt benne, amit a táblázatom szerint meg nem lehetett még adni. Nagyon tetszett, de sajnos nem használtam. :S
A táblázatot itt a hoxán kaptam, talán még a gépemen is megvan valahol, meg is keresem mindjárt. :) A védőnőnek megmutattam, rábólintott, így én ez szerint haladtam. Több táblázat is létezik, egyik sem szentírás. A lényeg, hogy majd egyet szúrj ki magadnak és ne is foglalkozz a többivel, mert csak összezavarodsz és elbizonytalanodsz. :)
Azt hallottam "nagyon okos" nénikémtől, hogy éddeskömény teát igyak szülés előtt és addig amig szoptatok, mert attól nem lesz hasfájós a baba.
Minden amit eszek-iszok bekerül a tejcsibe? És a hatása is marad?
Nem kell sűríteni, ez nem igazi főzelék, csak a neve. :D
Úgy "kell", hogy minden babafőzelékben van krumpli. Megpucolod, megmosod, felkockázod. Ugynaígy azt is, amit még teszel hozzá. Répát, vagy zellert, vagy céklát, vagy brokkolit vagy bármit. Kevés vízzel megfőzöd és kész. Eleinte semmi sem kell bele, de kicsit később mehet egy icipici jódozott só, de csak annyi, amit szinte észre sem veszel, az ízén nem fog semmit változtatni, csak valamiért ajánlják. Meg egy teáskanálnyi olívaolaj (vagy étolaj, de én olívát szoktam). Nekem botmixerem volt, amihez volt egy hosszú pohár is, abba tettem át a főtt zöldséget és egy kis főzővizet. Tényleg keveset, aztán ha kevés volt, adtam hozzá még egy picit. Ez lett a baba-főzi. :) A kisfiam akkoriban még jó étvágyú baba volt, imádott mindent a világon és öröm volt etetni. :) Kivéve a bolti kaját, azt nem ette meg. Legnagyobb örömömre, mert borzadály egy ízük van, pedig én amúgy nem vagyok finnyás.
Anyatejjel sosem főztem. Szopizott a kisfiam még ekkor, így bőségesen kapott anyatejet is, a főzelékben nem éreztem már szükségét. De a fő ok az volt, hogy gusztustalannak éreztem volna a saját testnedvemet főzögetni. Nehogy bárki megsértődjön, ez az én személyes véleményem csak. Nem másokról, sosem gondoltam bele, ki mit főz a konyhájában. :) Én nem akartam a tejemet főzögetni és kész. :))
picikét még légy türelemmel, aztán ismét együtt lesz boldogan az egész család már a picivel:)
Kitartás!
Ilyen állaptban is leterhelhetünk szopis kérdésekkel?
De fájdalmaid ugye nincsennek?
Kocsiban ülünk, megállunk a pirosnál, beáll mellénk egy audi, benne három csaj, haverom átvigyorog, lehúzza az ablakot, a csaj furcsán néz, de azért lehúzza ő is, haverom átüvölt: "nálatok is fingott valaki?"
Kicsit közönséges, de sokat elárul a serdülő himekről :))))))))))
Szombaton leszek 35 hetes. Még jó lenne 1 hét egy darabban. Akkor még ugyan koraszülés lenne, de már mindene jól működne.
A szobatársak nagyon kedvesek, egy lánnyal már régóta itt vagyunk, mint törzsmag, a többiek gyorsan cserélődnek. 4 ágyasban vagyok. A kaja finom, bárszerintem az egész klinika területén egyedül vagyok ezzel a véleménnyel. Otthonról nem hozatok kaját, mert cukros diétázom, és itt is ilyen kaját kapok, ennél többet egy nap nem lehet enni. Annyi minden jött közbe, hogy nem tudom, hogy hazamehetek -e még, vagy majd csak babástól. De nem érdekel, csak ő jól legyen. Persze a lányoknak egyre jobban hiányzok, nem egyszerű. Meg persze nekem is hiányzik a sok összebújás, ölelés puszi tőlük.
www.koponyeg.hu Én tobbnyire innen akarom megfejteni, milyen idő lesz. Holnapra még meleget mond pedig, úgyhogy kezdhetsz csomagolni egy északi sarki útra! :D Hosszú időre ne foglalj szállást, mert szombattól elvileg csak 21 fok lesz, utána sem emelkedik sokat vagy 10 napig tutira, utána meg még nem mutatja. :) Ez 2 hetes előrejelzés amúgy, nagyjából be szokott jönni.
Ja, nem tudom, mennyire vagy figyelmetlen a leírtak miatt, de csak segítenék, hogy fent vannak kis fülek, ki tudod választani az országrészt. ;) Én ezt a 21-et Délnyugat Magyarországra írtam.
Na nem untatok senkit...vagyis már nincs is senki fent...csak én ...lelövöm magam :))
Jóéjt kismamik!
Szép álmokat a pici babáinkról!!! :))))
Holnap este talán...de lehet csak szombaton jövök erre fele :S :((
Jaj,de jó lesz jövő7en rohangálhatok a lakás ügyeit intézni...ne hogy már a kisfiam érkezésével törődjek....előtte még sírok egy kicsit,mert elég szarul állunk.... :S :(( na mindegy...legyen már szerda, túl akarok lenni rajta...
Kisfiamnak elég kevés a helye..mikor mocorog,néha nyomja a húgyvezetékemet és kifejezetten fáj..egyben olyan,mintha bepisilnék...:S Arról nem is beszélek,hogy ne is pisiltem a nevetéstől,mikor férjem a kenguruban előadta magát a kádaknál...semmit nem tudott,mit mire kell használni......:D Jó volt....
Sziasztok lányok!
Csak visszaolvasok. Holnap is ugyanez. 2 nap kötelező oktatás van.
Bogi, remélm, jobban vagytok. Kijöhetsz még a kórházból v. már végig maradni kell?
Jó pihenést mindenkinek.