2009 októberi babavárók (beszélgetés)
persze hogy nem:-D, de ezzel a megérzéssel én is igy vagyok, de mi nem cél nélkül csináltuk, nagy esélyt fektettünk a lányra...és a családba mindenki lánynak álmodta vagy josoltatta...stb
de nekem is az az érzésem...
biztos hogy lány, egyébként cukorral eszem:-D
mondjuk hogy lány csak megérzés...kitudja...
de jó, egy idősek vagyunk! :)
savanyú káposzta? csak nem fiú lesz? :D
szia
október 7-re vagyok kiírva, te?
Szia Ildi,
Neked is gratulálok! Mikor várható a szülés?
Sziasztok!
az én ciklusom is hosszabb volt 31-33 nap, a mensitől számítva a baba 7 hetes 1 napos volt, a mérete szerint pedig 6 hetes 6 napos, az uccsó uh-n tehát két nap különbség volt a tényleges és a valós között! szerintem az a legegyszerűbb ha úgy mondjuk hogy pl. 9 hetes terhesség 7 hetes magzat, és akkor mindnekinek igaza van. :) a legtöbb doki szerintem a mensitől számol, attól függetlenül hogy ők is tudják hogy az első két hétben kb még nincs magzat, és épp ezért számlonak 40 hetes terhességet nem pedig 38 hetest.
A terhességet én is úgy tudom, hogy az utolsó menstruációtól számítják, hiába nem akkor történik a megtermékenyülés. Így volt ez 2 éve is, most is, de sokkal korábban is és még valószínűleg jóval ezután is így számolnak. Amikor egy 6 hetes pöttöm fejlődéséről olvasunk, akkor ugye a baba még csak 4 hetes valójában. Ez van, meg lehet szokni hogy így számoljunk mi is. ;)
Ja, döntöttem, a régi orvosomnál szülök, bevállalom a kicsit nagyobb távolságot a biztonságérzetem érdekében. Egy kő esett le a szívemről, végre várandósnak érzem magam és nem TERHESNEK. Csak mert ahol voltam 2 vizsgálaton, ott így ment. Holnap mehetek a régi-új orvosomhoz haza, Kaposvárra. Alig várom! :) Végre rendes információkat fogok kapni és nem futószalagon dobálják a kismamákat. Nekem ez fontos, na. :)
ja és a fogadott orvos inditja a császárok 80%:-D
de csak hajrá...
na mindegy ezen már nem fogok vitatkozni, de nem érdemes másokat összezavarni a számításaiddal mert 20ból egy orvos foglalkozik azzal mikor volt az ovu és nem mindig ugyanaz csinálja az uhot mint aki a fogadott orvos
és általában a fogadott orvos mondja ki a végszót
Nekem Az első gyerekkel is uh szerint számolták mert 2 héttel nagyobb volt,és így is volt mert 38,hétre szültem!De egyébként nekem mindegy ki hogy számol,csak nem látom értelmét hogy ezen megy a vita!
Mindenki úgy számol ahogy neki jól esik!:)
az ultrahang nem adja meg a biztos méretet mondom nálam a Kristófnál 41 hetet hozott ki és a 37. héten szültem meg
ne adjon senki az uh-ra
de sajnos onnan számolják
és így is kerül be a kiskönyvbe
aha látom mennyire nem érdekel:-D
mindenestre érdekelne kinek mit mond a dokija, az ultrahang szerint hány hetes! mert 2hét igen sok a baba fejlettsége szempontjából...
az én dokim is e szerint látta be hiába ir be 11hetesnek ha a babám csak 8hetes... ezért modositott a szülés várható idöpontján is, nem akarok ezen vitázni, mikor mentek ultrahangra kérdezzetek rá hogy hány hetesnek felel meg a baba...kiváncsi vagyok kinek mit mond, de a paraméterek alapján én is megtudom mondani ha valaki leirja és én nem az utolso menzitől számolom ki hanem a tényleges fogantatástól